• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים ש: נשגבים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא eilouz
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אין בדיוק "יוזמה". השיטה עובדת בטיקים. אורך כל טיק הוא שנייה.

בתחילת הקרב יוזם הקרב והמודעים לתחילת הקרב שמחליטים להשתתף מגלגלים את מאגר ההצטרפות לקרב (עמ' 139 והלאה בעברית) של פיקחות+אבחנה. בעל כמות ההצלחות הגדולה ביותר קובע את המקצב(המקצב הוא כמות הצלחותיו), ומתחיל לפעול בטיק מס' 0. האחרים פועלים X טיקים אחריו, כאשר X הוא ההפרש בין המקצב וההצלחות שלהם. אם שני שחקנים אמורים לפעול באותו טיק, הם משחקים סימולטנית לחלוטין, כשהשפעות המעשים במהלך הטיק מופיעות רק כשכולם מסיימים לפעול(בסוף הטיק). לכן שניים יכולים להרוג אחד את השני אם שניהם יתקפו זה את זה בו זמנית, למשל, ושניהם ימותו רק בסוף הטיק, גם אם אחד תיאר את המהלך שלו לפני השני.
אחרי הטיק הראשון שבו אתה פועל(נסמן A), לוקחים את המהירות הגדולה ביותר מבין המהלכים שעשית בטיק שפעלת(נסמן B), ואתה פועל בדיוק בטיק הA+B של הקרב.

וזה נכון רק לקרב רגיל. לקרבות סוציאליים וקרבות המוניים יש חוקים משלהם(דומים, אבל לא זהים), ולשאר הדברים אין בכלל מנגנון דמוי-יוזמה.

לא שמעתי על המגבלה, אבל אני דיי בטוח שאפשר לפעול בטיק 0 בגלל המכאניקה של השיטה- מקצב קרב 5, ושני אנשים הוציאו 5 בהצטרפות לקרב. מקצב הקרב 5, אתה פועל בטיק 5-5, שזה טיק 0. לכן, טיק 0,1,2... טיק 5 הוא הטיק השישי מההתחלה, טיק 6 הוא הטיק השביעי מההתחלה, לא החמישי.

כידוע לי, בספרים הרשמיים אין מידע לגבי מה קורה אם תמשיך לעוף מעל יו שאן או תחפור מתחת לעולם התחתון. רשמית, הדרך היחידה מהבריאה לפראא היא דרך מחסומי היסודות החיצוניים.

הדבר מאפשר, כביכול, שהבריאה היא גליל אינסופי. אני מעדיף להסתכל על זה כאילו אחד מחוקי הבריאה הוא כמה שלא תנסה לעוף מעל גובה מסוים שמעל יו-שאן, אתה לא תתקדם. לא תרגיש קיר, אבל לא תצליח לעלות יותר למעלה. מושגי "תלת מימד" לא מתאימים בפראא, ולכן הבריאה אינה בועה תלת מימדית בו, אלא אזור שבו דברים מוגדרים בפנים. הפראא מכיל את הבריאה, אבל לא בצורה ניתנת לתיאור שבה הוא יכול "להקיף אותה בתלת מימד".

והאמת זה גם יורת מגניב ועל כן בדייקלהב של אוקהאם מכריע כאן.

אני אוהב את הרעיון שהפראא כולכך כואב את עצם קיום הבריאה, לא רק כי היא היפוכו, אלא גם כי היא חותכת אותו באופן אינסופי, ככה הוא לא מכיל אותה לחלוטין, וזה הכאב שלו. הפראא המוחלט, האינסופי, כבר לא מוחלט לגמרי, בשום נק'.

אני לא מבין. זו הפעם העשירית שמישהו שואל משהו כזה. מישהו באמת *מתכוון* לחפור באנדרוורלד או לנסות לעוף מעל יואן שו?
כמו שאני רואה את זה, אם אתה כבר שם אז צריכים להיות לך דברים יותר מעניינים לעשות מאשר ניסויים בגיאולוגיה ואסטרופיזיקה.

ת'ור אמר/ה:
הכוכבים הם לא כוכבים כמו בעולם שלנו - כדורי גז או חומר ענקיים שמרחפים בחלל - אלא מייצגים את האלים של הבריאה - לכל אל יש כוכב.

להפך: לכל כוכב יש אל. אבל אם אין חלל חיצון, כמו שכולם הסכימו פה, איפה נמצאים מבחינה פיזית המאורות בעצמם: השמש, הלבנה והכוכבים? לא האלים, אלא העצמים שהאלים הם הרוחות "שלהם".

ולגבי הגליל: הפראא הוא כמובן אינסופי, כי במקום יקום יש כאוס משתולל שכועס על הבריאה, שמתעקשת להתקיים בזכות הההר הקיסרי. הבריאה מוגבלת על ידי היסודות, שנעשים יותר ויותר פראאיים ככל שיורדים מהמפה. למשל, בדרום המדבר בטח נעשה לגושים של אש ולבה עד שאין יותר כלום אלא רק האש עצמה, במערב היצורים המימיים נעשים מפלצות בגלל הפראא ואין אי אחד לרפואה, וכן הלאה.

ב"ה
ולגבי הגליל: הפראא הוא כמובן אינסופי, כי במקום יקום יש כאוס משתולל שכועס על הבריאה, שמתעקשת להתקיים בזכות הההר הקיסרי. הבריאה מוגבלת על ידי היסודות, שנעשים יותר ויותר פראאיים ככל שיורדים מהמפה. למשל, בדרום המדבר בטח נעשה לגושים של אש ולבה עד שאין יותר כלום אלא רק האש עצמה, במערב היצורים המימיים נעשים מפלצות בגלל הפראא ואין אי אחד לרפואה, וכן הלאה.
מה הקשר בין הגליל לבין אינסופיות הפראא?

חוץ מזה בספר של בני הפיה (או שזה היה הספר על הפראא) רשום שהבריאה שהקדמונים יצרו במקור היתה בגודל של שביעית מהתוהו הטהור, משמע שגם לתוהו הטהור יש סוף.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה