• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים ש: נשגבים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא eilouz
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
זה שזה מגניב זאת הסיבה אני שואל :P נראה לי שבסופו של דבר התבלבלתי עם משהו לא קשור בכלל, אז מישהו מוכן לעזור לי להכין לזה איזשהו עץ תעצומות כלשהו (כי ההבנה שלי במכאניקת הנשגבים נמוכה מאוד) שכנראה ישתמש במלאכה או משהו כזה?

ב"ה
לנשגב עם כוח 5 ומהות 4 שמשתמש בלחש Unbreakable Bones of Stone ובתעצומה Jade Mountain form יש כוח 13, זה אומר שהוא יכול להשתמש במקבת ריסוק של צעדני מלחמה (שרשום שם בדרישות כוח-12)?
לForest Walker יש כוח 14 בצורת העץ, האם הוא יכול להשתמש בדייקלהב דגול של צעדני מלחמה (שדורש כוח 14)?

ולנושא אחר:
Jade Mountain style (ממגילת הנזיר) מאפשר להשתמש בכל התעצומות שלו גם כשאתה בצעדן מלחמה עם מקבת ריסוק שמתאימה לצעדני מלחמה.
THE ART OF MEDITATIVE DISCUSSION (מההרחבה של מגילת הנזיר) מאפשר להילחם כשאה בצעדן מלחמה עם מטה עוקץ הנחש לצעדני מלחמה.
עם איזה עוד אומנויות לחימה אפשר להשתמש עם צעדן מלחמה ונשק שגורם המון נזק שמתאים לצעדן מלחמה?
לצורך העניין אני לא מחשיב את Celestial Monkey Style.

1. מה שמגניב למנחה, הייתי אומר. הכוח אמנם טכנית מאפשר, אבל הנשק בפירוש גדול מידי לשימוש של אדם רגיל. לאחד זה יראה מגניב, לשני זה יראה מטופש. מה שנראה לכם.

2. בכנות, אני לא יודע. די התעלמתי ממה שקשור לצעדני מלחמה.

ב"ה
לנשגב לבנה בצורת לטאה עריצה יש גם את הגודל וגם את הכוח (ואפילו ידיים) בשביל להחזיק בדייקלהב דגול שמתאים לצעדני מלחמה, זה נשמע דיי חזק. זה גם נשמע דיי מגניב.

לגבי לחש התאובה RUNE OF SWEET PASSING והשפעות דומות, אחרי שהמת הופך לרוח רפאים, מה מונע ממנו להתגלגל מרצונו אל הLETHE ולהמשיך לגלגול הבא?
זה לא נשמע כאילו פתאום יש לרוח-הרפאים סיבה טובה לא להמשיך הלאה ובספר על שדים ורוחות רפאים רשום במפורש שכל רוח יכולה לעבור לLETHE מתי שבא לה.

ליקוי חמה מסוגלים לעשות קומבו [רצף] של תעצומות נשגבים אחרים, או לערב כאלה בקומבו רגיל?
כן.

לגבי הלחש עצמו: אמנם זה לא מצויין במפורש, אבל אפשר להבין שהכוונה היא שהלחש גורר את הנשמה מהlethe וכובל אותה ל ferret (הגופה, במקרה זה), מה שאומר שהיא לא יכולה לחזור לשם.

אפקטים אחרים... לא יודע, תלוי באפקט.

שני שאלות שאני חושב שמצוינות בספר אבל אני מתקשה למצוא:

א. מה ההבדל בין רמות הנזק השונות (חבטה, קטלני, חמור מאד)

ב. האם בני תמותה יכולים לעסוק בכישוף?

חבטה- רק אחרי שאתה מכה במישהו עם נזק חבטה עד עילפון אתה יכול להמשיך להכוןת אותו עד שהוא מת. (כלומר אתה צריך למלא את כול שדות הנזק שלו בנזק חבטה, ורק אחרי שמילאת את כולן הוא מתעלף הנזק חבטה הבא שיגרם לו יהיה קטלני)
נזק קטלני זה הנזק ה"רגיל" כשנגמרות לך שדות הנזק ואתה סופג עוד מממנו אתה מת.
נזק חמור זה נזק שמספר יכולות על טביות גורמות, בעיקר ליצורים מסויימים (נגיד, הזק קדוש גורם נזק חמור ליצורי אפלה), הוא כמו נזק קטלני, אבל קשה יותר לרפא אותו.

בני תמותה מוארים יכולים לעשות את זה, אבל אחרי שנים רבות מאד (מאד!) של אימונים, ובדרך כלל זה יהיה רק לחש אחד מהמעגל הארצי.

לאחר שקראתי את עץ הקשתות ואת אומנות הלחימה righteous devil style, ראיתי שרוב הצ'ארמים חוזרים על עצמם, וברוב הפעמים הצ'ארמים בעץ הקשתות משתלמים יותר... ושאלתי:
יש טעם לסולאר ללמוד את אומנות הלחימה הזו? או שהיא יותר מיועדת לנשגבים פחותים יותר?

ב"ה
לגבי אומנות הלחימה: אומנויות לחימה שמיימיות מיועדות להיות קצת יותר חלשות מעצי תעצומות של נשגבי שמש, ככה זה גם בקפא"פ. מעבר לזה להכפיל את הנזק הגולמי פי 2 בשביל עלות של 3 מאנות זה דיי חזק, ויש שם גם כמה תעצומות התקפה ממש חזקות (חבל שאי אפשר לשים אותן ברצף). בשביל דמי רקונים זו אחת מאומנויות הלחימה הכי חזקות (בגלל השימוש הנוח בתעצומות תגובתיות) ולנשגבי שמש עם זרימת מהות באומנות לחימה זה יכול להיות ממש סבבה. אמנם עמידת המוצא דיי מעפנה אבל בגדול אני חושב שהתעצומות בסדר. אם נורא רוצים להשוות את התעצומות החשובות:
LIGHTNING DRAW STANCE מול "שליפת הנקמה הבוהקת" - הם בדיוק אותו הדבר חוץ מזה שתעצומת הקשתות עולה 3מ ותעצומת אומנות הלחימה עולה 2מ

BLOSSOM OF INEVITABLE DEMISE TECHNIQUE מול "התקפת חץ מהות" - להוסיף מהות לנזק ב2מ או (מהות+4) לנזק ב3מ זה חלש בהרבה מלהכפיל נזק גולמי פי 2 כאשר הנזק הבסיסי שלך הוא 12ק. האפקטים הנוספים לרוב לא ממש מספיקים.

DANCE OF THE HOWLING MAGMA SPIRIT מול "טרנס מהירות ללא היסוס" - קשה להחליט, התעצומות דיי שונות. אני חושב שאני קצת מעדיף "טראנס מהירות ללא היסוס" אבל בגדול זה מאוד תלוי במקרה.

AZURE ABACUS MEDITATION מול "דיוק ללא מרחק" - אין ספק שתעצומת הא"ל קצת יותר מושלמת בגלל שאפילו חמיקה מושלמת לא עוזרת נגדה. היא גם גורמת ליריב להשקיע נקודת כוח רצון בשביל לא לאבד את הפעולה הבאה שלו. מצד שני בתעצומת אומנות הלחימה אי אפשר להשתמש ברצף בניגוד לתעצומת הקשתות.

בסך הכל יוצא שאומנות הלחימה הזו לא כל כך גרועה בכלל. גם רשום בתיאור של אומנות הלחימה שאפשר להשתמש בהן עם רצף עם תעצומות קשתות אז זה גם דיי הולך טוב ללמוד גם וגם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה