• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים ש: נשגבים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא eilouz
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני הייתי הולך על "אותו הדבר בדיוק". אם תרצה תגדיר את זה כהתבגרות וזקנה איטיים יותר, אם תרצה תקצר קצת את החודשים כך שבשנה יהיו 365 ימים, לדעתי זה פשוט לא מספיק חשוב כדי להתעסק בזה הרבה, וגם לא תורם הרבה למשחק.
אבל זו רק דעתי. מבחינה טכנית יש בשנה של הבריאה 420 יום, שזה חמישים וחמש יותר בעך מבשנה שלנו. אז תעשה את החשבון בעצמך אם אתה רוצה, אבל שום, זה לא מאוד משנה ברוב המקרים (אחת לשש וחצי שנים עוד שנה, בערך)

שאלה לעתיד, אם אפשר:

נגיד ואני רוצה לקנות ספר הרחבה כלשהו, (ספר פיזי), האופציה הראשונה שלי היא לקנות מפריק או משהו, אבל המחירים די... מוגזמים, הספרים אאל"ט כי קראתי איפשהו הם שחורים-לבנים, הם עולים עד 200 ש"ח (כאשר המחיר הרשמי שלהם הוא 20$ פחות או יותר).
יש אופציה אלטרנטיבית לקניית ספרים מחו"ל או משהו דומה? יש איזושהי חנות מומלצת?

sten101 אמר/ה:
שאלה לעתיד, אם אפשר:

נגיד ואני רוצה לקנות ספר הרחבה כלשהו, (ספר פיזי), האופציה הראשונה שלי היא לקנות מפריק או משהו, אבל המחירים די... מוגזמים, הספרים אאל"ט כי קראתי איפשהו הם שחורים-לבנים, הם עולים עד 200 ש"ח (כאשר המחיר הרשמי שלהם הוא 20$ פחות או יותר).
יש אופציה אלטרנטיבית לקניית ספרים מחו"ל או משהו דומה? יש איזושהי חנות מומלצת?
אמאזון.

כמה שאלות ,בעיקר על החברה ,על הקיסרות ועל טכנולוגיה והתקדמות בנשגבים.

חברתי:

חשוב: חוץ מבשאלות שאני אכתוב בהם במפורש אחרת, כשאני שועל על דעת אזחרי העולם, אני מדבר כמובן על הרוב, כי כמובן ישיש יוצאים מהכלל.

נכות: האם יש מדיניות של הקיסרות כלפי נכים? האם דעת אזרחי העולם בעד נכים?משלבת אותם? האם ישנה דמות חשובה מאוד בעולם הנשגבים שהיא נכה (מישהו מהנהגת מהלגיונות?מהמסדר הטהור?מהפקידות העליונה?ממהלכי הקרח? מהבית הנאצלים?ועוד ועד....)

אותה שאלה לגבי הומוסקסואלים
אותה שאלה לגבי נשים חד הוריות.
אותה שאלה לגבי אנשים בעלי מוגבליות (למשל תסמונת דאון ואוטיזם וכאלה)

האם הפלות הם דבר נהוג בממלכה? האם זה מקובל?וחוץ מ תה עלמה, האם יש דרכים להפלה? הרופאים יודעים איך לעשות את זה?

נישואים: למיטב הבנתי, ברוב עולם הנשגבים מותר לגבר להיות נשיוי לשתי נשים בו זמנית.האם זה נכון? הם גם לנשים זה מותר?

גירושין: האם זה נהוג?קיים?

שלטון:

איך מתנהלים התפקידים הבכירים של הממלכה? יש את הקיסרית, ומי מתחתיה? האם קיימים שרים? האם הבירוקרטיה יושבת ישירות מתחת לקיסרית?

איך מישהו הופך להיות ראש בית נאצל? הם זהו מינוי (ואטם כן, על ידי מי?) או עניין של להויילד לאיש הנכון או פוליטיקה?

מאיזה בית בא מחליף הקיסרית? קאופף קוראים לו, או משהו כזה, לא?

עדיין מלא הבנתי: מאיזה בית באה נמון? האם היא הבת של הקיסרית?הנכדה? או אפילו קשר יותר רחוק?

שאלות על העולם וטכניות:

כמה מהלכי קרח יש?

מה זה תקופת כילוי העונות? באיזה זמן בשנה זה בא?

כמה ימים זה חודש בנשגבים? כמה שעות זה יום?

תרופות: האם קיימות תרופות לוירוסים? האם הרפואה בנשגבים בכלל מקירה בדבר הזה?

אונברסיטאות קיימות בעולם הנשגבים?

האם קייימים שעונים מהסגנון המוכר לנו כיום? (כאלה כמו שעונים של תחנות רכבות, שעונים על בניני עיירה, שעונים כאלה עגולים בדרך כלל, מכירים?)

במידה והדמות שלי בונה בעצמה משכן, זה אפשרי? איזה דרישות יש לזה?

במידה ואני רוצה לשחק דמות עם למלש 4 ידים, האם זה עולה לי למלש נקודות מענק? האם זה אשרי בכלל?

למה נטש השמש הבלית מנוטש את הנשגבים? האם בגלל הקללה הגדולה? למה הוא לא חזר בינתיים?

סליחה לע המטח, תודה בכל מקרה.

hant.

ת ה העלמה הוא דבר שמוזכר בבירור שנהוג,בעיקר בממלכה שבה שושלת היא רוב הפוליטיקה כך שרצוי שיהיו לך ילדים רק כשצריך.אני לא רואה למה צריך לעשות הפלות מסוכנות יותר אם אתה יכול להשתמש בתה עלמה,אבל סביר להניח שרק נישגבים מסוגלים.

בקשר לשאר,אני מניח שזה תלוי במקום ובתרבות,אבל לדעתי,יש הרבה סבלנות לנטיות המיניות של אנשים ולאף אחד לא ממש איכפת מה השני עושה במיטה.תזכור לנשים בממלכה יש הרבה כוח,כך שבקרב האצולה אין בעיה להיות אם חד הורית ולנשים רגילות יש חיים רגילים[לא נדיר היה בעולם העתיק להיות חד-הורית].עוד משהוא שחשוב לזכור היא שהקיסרית היא בעצם אם-חד הורית,ולא לשניים או שלושה אלא לאלפי דמי דרקון מופרעים...
בקשר לנכויות,מוזכר שנכים נחשבים פגומים,ובעולם העתיק,אני לא רואה איך אפשר להחזיק כאלו סתם.כנ"ל לגבי מוגבלים ומפגרים,הורים לדמי דרקון כניראה יחסלו ילד כזה,כי זה כאילו הדם של המישפחה שלך פגום.

השאלה בקשר לנישואים היא עיניין תרבותי,אבל בממלכה זה אסור.מאידך,אין שום בעיהאם פלגשים זונות ומה לא.
בקשר לגירושים,מוזכר בפירוש שהם אסורים בממלכה,אלא אם ישנה בעיה להביא ילדים לעולם.בשאר המקומות,זה שוב עינין חברתי.

החלק על השרים הנציבים והמועצה מוזכר בפירוט בתחילת התיאור של הממלכה,תקרא בעצמך.

לדעתי,המדובר הוא במינוי פוליטי בעיקרו,בוודאי יש מישחקי כוח בתוך הבית,אבל אני בטוח שהקיסרית היעיהת מתערבת שם מידי פעם.

פוקוף טפט בא,טוב,מבית טפט.

נמון היא הבת של הקיסרית,היחיד שלא מתה או הפכה סינלית,והיא שליטת הבית שקרוי על שמה[ומורכב מצאצאיה],בית נמון.

מהלכי קרח יש המון,אבל הם מפוזרים בשבטים קטנים.אני מעריך בהערכה גסה שיש קצת יותר מחצי מיליון,אם סופרים כל שבט תימהוני של אנשים.

כיול העונות היא כביכול 'עונה',שנימשכת שלושה ימים,ובעצם מהווה את סיום השנה הישנה והתחלת החדשה.בתקופה הזאת הבריאה כביכול מתכנתת את עצמה מחדש,והאוויר מפוצץ במהות ודברים מוזרים קורים.

אין חודשים בנישגבים.יש חמישה עונות,אחת לכל יסוד,שכל אחת מחולקת לשלושה חלקים,עליה,שיא ונסיגה.הזמן ביום הוא לדעתי אותו דבר,למרות שלדעתי בצפון היום קצר יותר ובדרום ארוך יותר.

המחלות,כמו גם התרופות בנישגבים הם עיניין מיסטי,רוחות רעות וכאלו,תרופות הם פשוט קסמים שוליים שעוזרים להיתגבר על 'הרוח הרעה'

מוזכר בכמה חלקים בספר שישנן אוניברסיטאות בערים גדולות מסוימות,באי המבורך יש את ארבעת בתי הספר.

לדעתי,שעונים בנישגבים לא קיימים,אבל עתק בדרגה נמוכה או פלא בדרגה ממוצעת יכול להיות מעין אביזר קסם כזה שמודד את מהות האור החושך באוויר ואומר לך מה השעה.

יש פעולה כזאת,היא מוזכרת בתחילת פרק החוקים.בכל מיקרה,יש צורך ביכולת בניה גבוה,,משאבים רבים והכי חשוב,מקווה מהות.

אני מניח שאתה יכול לקחת עיוותי פראא לדמות שלך,אבל לדעתי זה לרוב יעלה במסרים מהצד הנגדי[לקחת פלוס מדרגה X?קבל עיוות מדרגה X.

השמש נטש את נישגבי השמש משתי סיבות.הראשונה היא שהם הושחטו מהקללה הגדולה והפנו לו עורף,אבל השנייה היא בגל שהוא כבר לא היה צריך לדאוג לעולם והיתרכז במשחקי האלוהות.

טוב פלדריק ענה על הרוב אז רק אתקן כמה דברים .

כדאי להפוך לראש בית נאצל צריך להיות בדרך כלל ילד של הקיסרית, ככה שבעצם רוב הבתים הנאצלים נשלטים ע"י מקימיהם המקוריים (כמובן שאתה צריך משפחה גדולה שתהיה כבסיס לבית, משאבים, לגיונות, וכמובן אישור הקיסרית).

שעונים נמצאים בדרך כלל בערי המדינה הוארגניות, שם יש כול סוג שעון אפשרי (וכנראה גם שעונים עגולים).

והשמש לא נטש הוא פשוט הלך לשחק במשחקי האלוהות, ונתן את העולם לנשגבי השמש.
זה לא שהוא נטש, הוא פשוט היה עסוק במשחקי האלוהות ככה שלא היה לו פנאי לראות מה קורה לנבחריו ,ובעיקרון הוא סמך אליהם שיהיו מספיק חזקים לשמור על העולם ,וכך היה עד ההפיכה .

הומוסקסואליות ולסביות-תלוי איפה, אבל בממלכה זה מותר ואפילו מומלץ, כל עוד אתה ממלא את חלקך בהמשך השושלת, מהסיבה שמיחסים חד מיניים אין סיכוי לממזרים, או משהו.

לא בדיוק ,ישנם כמה וכמה אבל לפחות ארבעה בתים (כולל נמון ) אני חושב שמונהגים ע"י מקימיהם המקוריים, מכול מני סיבות .(אלו צעירים יותר יש להם אבן מוקד של חיי נצח או כול מני דברים אחרים)

רק הערה, בקשר לנכות - בספר הלבן מובאת דוגמא לנשגב נכה, שנמצא בעמדה חשובה למדי. מדובר על ססוס נגעזר, "החילזון". יש לו הרבה קשרים ומשאבים, והוא מתכנן את צעדיו כך שכל מי שיהפוך לקיסר יהיה חייב לו על משהו שהוא עשה בשבילו.

לגבי ההפלה, תה עלמה הוא אולי הדרך הבטוחה, אבל בוודאי לא היחידה. אין לי מושג למה החלטת (פלדריק) שרק נשגבים מסוגלים להפיל. לפני 500 שנה ו2000 שנה אתה חושב שלא ידעו לעשות הפלה? אולי היו יותר סיכויי סיכון...
הדרך הכי פשוטה היא לדחוף מקל, שפוגע בתינוק. היום אם אני לא טועה מחדירים מחט דרך הבשר, ולא מקל דרך פתח הרחם. חוץ מזה יש הרבה צמחים (חוץ מתה עלמה, שהוא, כאמור, פשוט הדרך הבטוחה) שגורמים להפלה. מה שמסוכן בהפלות כאלה זה שהן הרבה פעמים מלוות בדימום, במיוחד אם התינוק כבר גדול.

לגבי ה4 ידיים, אפשר, מוטציות פראא, אבל זה עולה נק' מענק (בספר של הלונארים מפורטת טבלה מדויקת), כמובן שחוץ מנקודות מענק רצוי הסבר איך הבחור היה בפראא, קיבל 4 ידיים, יצא חי ובלי לקבל עוד כמה מוטציות פחות נחמדות, כמו שהמחשבות שלו יהפכו לעיניים עם קוצים כל פעם שהוא רואה לבן, או משהו :)

מהלכי הקרח - ובכן, אני ממש לא חושב שזו שאלה נחוצה. יש כמה מהלכי שאתה רוצה שיהיו, אני די בטוח שאף אחד לא ממש מגביל את זה. אפשר להעריך את מספרם, אם לשור הצפון היה את השבט הראשוני שלו והיו בו... לא זוכר כמה אנשים, ואני מניח שאין יותר מ60, או אפילו 100 שבטים, אני לא חושב שיש יותר מ75000 מהלכי קרח, וגם זה די גג. כמובן שאם בתור מנחה אתה רוצה הרבה, שיהיו הרבה... אבל אני מניח שקשה לערבות הצפון לתמוך בחצי מיליון מהלכי קרח. אמנם ישנם שם מרחבים אדירים, אבל בסך הכל המהלכים הם מלקטים וציידים, ולא מגדלים ומביתים שום דבר, זה מאות אחוזים פחות תפוקה.

רוב שאר השאלות שלך, כרגיל, נמצאות בפרק הראשון של הספר הלבן. אני ממליץ לך לפחות לנסות לקרוא חלקים ממנו, ואם כפי שאתה טוען כל עם, קשה לך עם האנגלית, אולי פשוט תקנה את הספר בעברית.

הפלות בטוחות רק נישגבים יכולים לעשות,אחרת זה ממש מסוכן,הבריאה היא מקום מאוד לא בריא,והפלות,ששגם בימינו מתים מהם,בטח ממש מסוכנות שם.לא אמרתי שאין דרכים אחרות,אבל אני לא מבין למה לא להישתמש בתה העלמה:הוא נגיש,הוא פשוט,והוא בטוח.

עברתי על הספר שוב,בקטעים על היתמחויות,וחשבתי שאולי זה בעצם שונה מימה שאני תמיד הבנתי.

אצלי,הייתה יכול בכל יכולת לקחת עד שלושה היתמחויות,ובכל היתמחות היה לך בין +1 ל+3,כשבכל פעולה שכללה את ההיתמחויות האלו הייתה מוסיף את כולן[כך שאם למישהוא יש היתמחיות קפ"אפ חרבות +2 ודייקלהבים +2,והוא נילחם אם דייקלהב[שהוא גם חרב] הוא היה מוסיף+4 למאגר שלו]
אבל אני לא ממש מצליח להבין איך זה אמור להיות,ישהוא מוכן להסביר לי בבקשה?

אתה מסוגל לקנות עד 3 התמחויות לכל יכולת, סך הכל, אבל אתה יכול לקנות את אותה התמחות פעמיים. למשל, בדוגמה של קפא"פ עם מקס התמחויות (קרי, 3):1 חרב\דייקלהב (אותו דבר, למעשה), 1 הגנה, 1 שני כלי נשק. או 2 דייקלהב, 1 הגנה. או 3 דייקלהב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה