לגבי ההפלה, תה עלמה הוא אולי הדרך הבטוחה, אבל בוודאי לא היחידה. אין לי מושג למה החלטת (פלדריק) שרק נשגבים מסוגלים להפיל. לפני 500 שנה ו2000 שנה אתה חושב שלא ידעו לעשות הפלה? אולי היו יותר סיכויי סיכון...
הדרך הכי פשוטה היא לדחוף מקל, שפוגע בתינוק. היום אם אני לא טועה מחדירים מחט דרך הבשר, ולא מקל דרך פתח הרחם. חוץ מזה יש הרבה צמחים (חוץ מתה עלמה, שהוא, כאמור, פשוט הדרך הבטוחה) שגורמים להפלה. מה שמסוכן בהפלות כאלה זה שהן הרבה פעמים מלוות בדימום, במיוחד אם התינוק כבר גדול.
לגבי ה4 ידיים, אפשר, מוטציות פראא, אבל זה עולה נק' מענק (בספר של הלונארים מפורטת טבלה מדויקת), כמובן שחוץ מנקודות מענק רצוי הסבר איך הבחור היה בפראא, קיבל 4 ידיים, יצא חי ובלי לקבל עוד כמה מוטציות פחות נחמדות, כמו שהמחשבות שלו יהפכו לעיניים עם קוצים כל פעם שהוא רואה לבן, או משהו
מהלכי הקרח - ובכן, אני ממש לא חושב שזו שאלה נחוצה. יש כמה מהלכי שאתה רוצה שיהיו, אני די בטוח שאף אחד לא ממש מגביל את זה. אפשר להעריך את מספרם, אם לשור הצפון היה את השבט הראשוני שלו והיו בו... לא זוכר כמה אנשים, ואני מניח שאין יותר מ60, או אפילו 100 שבטים, אני לא חושב שיש יותר מ75000 מהלכי קרח, וגם זה די גג. כמובן שאם בתור מנחה אתה רוצה הרבה, שיהיו הרבה... אבל אני מניח שקשה לערבות הצפון לתמוך בחצי מיליון מהלכי קרח. אמנם ישנם שם מרחבים אדירים, אבל בסך הכל המהלכים הם מלקטים וציידים, ולא מגדלים ומביתים שום דבר, זה מאות אחוזים פחות תפוקה.
רוב שאר השאלות שלך, כרגיל, נמצאות בפרק הראשון של הספר הלבן. אני ממליץ לך לפחות לנסות לקרוא חלקים ממנו, ואם כפי שאתה טוען כל עם, קשה לך עם האנגלית, אולי פשוט תקנה את הספר בעברית.