• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ש: מוות של דמות מהחבורה

מאוד לא מסכים.
קודם כל, לא הורגים דמות בגלל גלגול רע. אם יצא לדמות גלגול רע, לאויב יוצא גלגול עוד יותר רע.
אבל, ומדובר באבל רציני, כל קרב הוא קרב קשה נקודה. צריך לגרום לדמויות להבין שאם הקרבות שלהם נראים ככה: "אני תוקף, אני תוקף, אני תוקף" הם מתים. איך עושים את זה? בכל מני דרכים, תיאורים שמביאים בונוסים, אויבים עם טקטיקות גאוניות ועוד ועוד...

אבל אם הדמויות לא מתות, זה לא גורם מין חור בעלילה?, מין הרגשה שהשחקנים בלתי מנוצחים לעד.

מה עם להרוג דמות במתוכנן?! כדי להראות להם שהם כן יכולים למות,
וכמה שעות אחר כך יבוא איזה כומר, או מכשף או משהו וירפא אותה, או יסדר אותה (הכוונה שיעשה משהו חלופי להחייאה, יעלה אותה כאל מוות, או זומבי [ כמו שדימון הציע]),
אולי בעצם ע"י הריגה מתוכננת של דמות אפשר לפתח את העלילה מאוד.
מה אתם חושבים?

אני לא אמרתי לספר לשחקנים שאתה לא מתכנן להרוג אותם.. אולי אפילו להרוג אחת מהדמויות כחלק מהסיפור.. אני הצעתי לרמות קצת(למרות שמנחה לא יכול באמת לרמות) ולגלגל קוביות מאחורי מסך, ככה הדמויות תמיד יוצאות מהקרב - גם אם הוא קשה במיוחד.. וכבר רשמתי מה לעשות במקרה והקרבות שהדמויות נכנסות אליהם קשים מדי או שהם עושים דבים שטותיים.. זוהי דרך אגב עיצה שנמצאת במדריך לשה"ם..

זה מגעיל שדמות חוזרת לחיים. התעשיה הגובלינית הציעה כמה פתרונות לזה, ובהאקמאסטר יש מלא עונשים לדמות שחזרה לחיים, כך שאם אתה מת, תמות עד הסוף.

ואז נעלם הכיף והריגוש של הסכנה.. וגם תזכור שברמות נמוכות אין לדמויות כסף לשירותים מהסוג הזה שכהנים יכולים לספק.. ולא בכל עיירה נידחת יש כהן שיכול להעלות אותך מהמתים..
תנסו להשתדל לא לחסל את הדמויות סתם כי זה מה שיצא בקובייה.. ואם זאת תגרמו להם לחשוב שהם יכולים למות.. עובד הכי טוב.. מנסיון של 7 שנים בתחום ההנחיה..

pitfiend אמר/ה:
אני לא אמרתי לספר לשחקנים שאתה לא מתכנן להרוג אותם.. אולי אפילו להרוג אחת מהדמויות כחלק מהסיפור.. אני הצעתי לרמות קצת(למרות שמנחה לא יכול באמת לרמות) ולגלגל קוביות מאחורי מסך, ככה הדמויות תמיד יוצאות מהקרב - גם אם הוא קשה במיוחד.. וכבר רשמתי מה לעשות במקרה והקרבות שהדמויות נכנסות אליהם קשים מדי או שהם עושים דבים שטותיים.. זוהי דרך אגב עיצה שנמצאת במדריך לשה"ם..
מזתומרת לגלגל קוביות מאחורי מסך?

סוד של מנחים שכבר עברו משחק או שניים בנחיה(או שלוש ארבע.. מאה)

את ההתקפה של היריבים של הדמויות השה"ם מגלגל מאחורי המסך שלו, השחקנים לא אמורים לדעת מה התוצאה של השה"ם.. ישנו מסך כזה לקנייה.. של מו"ד.. זו הדרך הטובה ביותר לגלגל תוצאות ולשנות אותן אם הן לא מתאימות לך באותו רגע (זכרו למנחה יש את הזכות לתת את המילה האחרונה במשחק ואף קובייה לא תגיד לו מה קורה) אבל באותו זמן שהשחקנים לא ידעו מזה, זו הדרך לשמור על המשחק מאוזן ומוצלח.. זכרו שליטת המנחה במשחק היא היא המפתח להצלחת המפגש..

או בקיצור: מסך השה"ם זה דרך נפלאה להסתיר את זה שאתה מרמה! האמת שאני בהאקמאסטר מתייחס לכל גלגול לפי איך שהוא יצא, אבל המסך שלי בעל כ50 עמודי טבלאות ולכן הוא מאוד שימושי

למה, דווקא מסך שה"מ יכול להיות מאוד מועיל,(מעניין למה אני עוד לא קניתי?!)
בכל אופן, הקטע הוא לא רק להסתיר, לפי מה שהבנתי יש עליו עוד דברים חשובים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה