• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ש:בונוס קסמים

אתה רואה מה מתאם התכונה בקובעת של הלחשים(אצל כל מטיל לחשים זה שונה: אק"ד+כוהן+דרואיד+סייר=חכמה, המכשף+טרובדור=כריזמה, אשף=תבונה) ואז אתה בודק בטבלה בתחילת פרק 2:תכונות(אין לי את הספר לידי אז אני לא יודע עמ') שאומרת לך כמה תוספי לחשים אתה מקבל למתאם מסוים.

יש לזה נוסחה, אבל לא משנה, אני אחשב אותה כבר בעצמי, חוצמזה לכל דבר יש נוסחאות כמו למשל בונוסים לתכונות והנוסחה לזה היא (X-10) חלקי 2 כאשר X זה ערך התכונה.
אני יודע טוב מאוד מה הבונוסים לחשים לכל תכונה פשוט אני רוצה לדעת על איזה בסיס חישובי זה עובד ,למשל קוסם עם תבונה 16 מקבל +1 לחש ביום לעוצמה ראשונה שנייה ושלישית אבל פשוט אני רוצה לדעת על פי איזה בסיס חישוב זה ככה.

(בחיי אנשים בקצב הזה אתם לא תהיו מדענים וזה לא טוב, אתם הייתם צריכים לדעת כבר ממזמן שכל העולם מבוסס על מתמטיקה ופיסיקה ושום דבר אינו רנדומלי הכל קבוע מראש, אני כבר אחשב לבד את הנוסחה)

אז מה אתה שואל אותנו? אנחנו הרי לא "מדענים"...

חוץ מזה, יכולת לעשות את זה לבד ולהעשיר את הידע שלך ולהעמיק את החשיבה(נא לקרוא במבטא פלצני).

כשאתה מגלגל קוביה, גם זה קבוע מראש? אם כן, ע"י מי, או מה?אם לא, אז אל תענה ושב בשקט.

*ואני לא חושב שמקבלים בונוס לחשים לעוצמה אפס

מספר לחשי הבונוס שאתה מקבל מעוצמה N הוא (תוסף התכונה המתאימה פחות N+1) לחלק ל-4.
לעגל למעלה. דרג 0 לא מקבל תוספת לחשים.

לפיכך עבור תבונה 35 אשף יקבל מדרג 4:
(12+ פחות 5) לחלק ל-4 = 7/4 מעוגל למעלה =2

Ferenheit אמר/ה:
מספר לחשי הבונוס שאתה מקבל מעוצמה N הוא (תוסף התכונה המתאימה פחות N+1) לחלק ל-4.
לעגל למעלה. דרג 0 לא מקבל תוספת לחשים.

לפיכך עבור תבונה 35 אשף יקבל מדרג 4:
(12+ פחות 5) לחלק ל-4 = 7/4 מעוגל למעלה =2

אני לא בטוח שזה עובד.
אשף עם תבונה 18 (תוסף 4+) מקבל לחש נוסף מעוצמה 3 ואחד נוסף מעוצמה 4.
על פי הנוסחה.
N=3
0=(3+1)-4
0=0:4
כלומר - אפס לחשים מעוצמה שלישית. הטבלה בספר קובעת כי מגיעה תוסף של לחש מהעוצמה הזו (כמו גם לחש מהעוצמה הרביעית).

קוסם עם תבונה 18(+4) מקבל לחש נוסף מעוצמה ראשונה, שנייה, שלישית ורביעית ולא רק שלישית ורביעית.
הנוסחה באמת לא עובדת בכל המצבים, לדגומה קוסם עם תבונה 20(+5) מקבל בונוס +2 עבור עוצמה 1 עפי הנוסחה זה יוצא 5-2/4 =3/4 ועם עיגול למעלה זה יוצא 1 אבל הבונוס אמור להיות +2, זה רק דוגמה אחת כי מצאתי הרבה מצבים שהנוסחה לא מתאימה, ככה שאי אפשר לאמר שהנוסחה נכונה כי היא לא מתאימה להרבה מצבים.

פרנהייט, ניסית להצמד לנוסחה שלך על מנת להגיע לנוסחה מתאימה, מצאתי נוסחה שבדקתי אותה בכמה מצבים והיא עבדה טוב מאוד והנוסחה היא כזאת:
N - דרג הלחש, B- בונוס לחשים, M- משתנה התכונה.
b=(m-n)/4 כאשר התוצאה B מתעגלת כדלקמן:
כאשר B>=0 וגם B<1 אז התוצאה מתעגלת ולכן B=1(זוהי דוגמה), הנוסחה הכללית היא
כאשר B>=N-1 וגם B<N אז B=N.(שימו לב לעיגול ואיך שהוא מתבצע), כאשר התוצאה B<0אז אין בונוס.
בדקתי את הנוסחה הזאת על תחומי בונוס לתכונה של+0 עד +5 וזה התאים בכל המקרים.
והרי דוגמה, קוסם עם תבונה 20 מקבל בונוס לקסמים מעוצמה 1, 4/(5-1)=1 תוצאת הנוסחה היא בתחומים B>=1 וגם B<2 ולכן B=2.

פלאדין נוסחאות בע"מ

לדעתי היית חוסך המון זמן אם היית קונה את הספר ובמקום כל פעם לחשב, היית פותח את העמוד..

אבל אם מציאת נוסחאות עושה לך את היום, What ever.

פלאדין, אתה צודק. כבר פרסמתי נוסחה נכונה פעם בפורומים אבל אין לי כח לחפש אותה. אתה מקבל לחשים מדרג מסוים אם הבונוס שלך שווה לדרג. על כל 4 נקודות שבהן אתה עובר את הדרג אתה מקבל לחש נוסף מדרג אחד ובכל דרג אתה מקבל לחש אחד פחות מזה. אין לי כח כרגע לתרגם את זה מחדש לנוסחה כרגע, אולי בהזדמנות (אני אחרי משחק אילומינטי, 2 משחקי האקר, ומשחק מנצ'קין.. תסלחו לי).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה