אז כמו שעלה קצת בעצי "מה תשחקו החודש?", אני מריץ לאט לאט את "נקמה בוערת" בפאת'פיינדר פראי – והשחקנים שלי בקוסמולוגיה של גולריון ובתרבויות בעולם. הם אמנם מתעניינים מעבר לנדרש לצורך ההרפתקה המסוימת, אבל אני לא רוצה להשאיר אותם מאוכזבים, ואולי נצליח לנצל את ההזדמנות ולהכניס תוכן נוסף למשחק 
הקוסמולוגיה של גולריון די אחלה, בעיקר כי היא דומה לזו של הגלגל הגדול ממבוכים ודרקונים אבל עם הרבה הרבה פחות מישורים חיצוניים (9, בשביל טבלת הנטיות).
הבעיה הגדולה בעיני היא לא שמות כל המישורים והמאפיינים שלהם, אלא מי חי שם – שזו בעיה עם רקע היסטורי מציק (במבוכים ודרקונים היו יותר מדי מישורים חיצוניים ולכן יש יותר מדי סוגים סופר-ספציפיים של תושבי המישורים, והסוגים האלו בגדול נשארו גם כשמספר המישורים ירד...) – ולזה מוסיפים גם קבוצות שמבוססת על מיתולוגיה מסוימת ושלא שולבה לתוך קבוצת נוכרים קיימת.
בקיצור, אני קורא למאסטרים של גולריון בפורום (
העוג הברברי ,
The Necromancer ?) – אנא עזרו לי, איך קוראים לכל הנוכרים הללו? בעיקר הטובים והניטרלים.
החבר'ה הטובים:
מלאכים (טוב כלשהו) וארכונים (סדר טוב) כבר נהוגים ומוכרים, אז אחלה.
ניטרלי טוב – Agathion, שומרנים? חיות קודש?
תוהו טוב – Azata, שמתברר שזה פשוט שיבוש של מילה פרסית למלאך. נראה לי שיהיה נכון יותר לקרוא לחבר'ה האלה "מוזות"? הם אוהבים אומנויות.
החבר'ה הניטרלים:
אקסיומטים – Exiomite. הם גם ככה אוהבים מתמטיקה.
האלה שעברו רטקון – Aeons, נצחיים? פשוט איונים? (במהדורה השניה חיברו אותם לאבנים האיוניות).
הניטרליים על אמת – Psychopomps. נראה לי הגיוני פשוט להשאיר את המילה היוונית וזהו. פסיכופומפים, אבל אני ממש פתוח להברקות.
תוהו ניטרלי – Protean. פרוטינים?
החבר'ה הרעים:
שטנים ושדים כבר תורגמו בצורה נהוגה ומוכרת.
באמצע ביניהם יש Daemon שאני די סגור בשבילם על "מדון". הנה ההסבר.
החברה היותר ממוקדים מושפעים בדרך כלל מתרבות מסוימת ואין סיבה להחליף להם את השם (דיב, אשורה) או שהשם שלהם לא קשור למה שהם עושים אבל הוא ממילא בעברית (קליפות).
הקוסמולוגיה של גולריון די אחלה, בעיקר כי היא דומה לזו של הגלגל הגדול ממבוכים ודרקונים אבל עם הרבה הרבה פחות מישורים חיצוניים (9, בשביל טבלת הנטיות).
הבעיה הגדולה בעיני היא לא שמות כל המישורים והמאפיינים שלהם, אלא מי חי שם – שזו בעיה עם רקע היסטורי מציק (במבוכים ודרקונים היו יותר מדי מישורים חיצוניים ולכן יש יותר מדי סוגים סופר-ספציפיים של תושבי המישורים, והסוגים האלו בגדול נשארו גם כשמספר המישורים ירד...) – ולזה מוסיפים גם קבוצות שמבוססת על מיתולוגיה מסוימת ושלא שולבה לתוך קבוצת נוכרים קיימת.
בקיצור, אני קורא למאסטרים של גולריון בפורום (
החבר'ה הטובים:
מלאכים (טוב כלשהו) וארכונים (סדר טוב) כבר נהוגים ומוכרים, אז אחלה.
ניטרלי טוב – Agathion, שומרנים? חיות קודש?
תוהו טוב – Azata, שמתברר שזה פשוט שיבוש של מילה פרסית למלאך. נראה לי שיהיה נכון יותר לקרוא לחבר'ה האלה "מוזות"? הם אוהבים אומנויות.
החבר'ה הניטרלים:
אקסיומטים – Exiomite. הם גם ככה אוהבים מתמטיקה.
האלה שעברו רטקון – Aeons, נצחיים? פשוט איונים? (במהדורה השניה חיברו אותם לאבנים האיוניות).
הניטרליים על אמת – Psychopomps. נראה לי הגיוני פשוט להשאיר את המילה היוונית וזהו. פסיכופומפים, אבל אני ממש פתוח להברקות.
תוהו ניטרלי – Protean. פרוטינים?
החבר'ה הרעים:
שטנים ושדים כבר תורגמו בצורה נהוגה ומוכרת.
באמצע ביניהם יש Daemon שאני די סגור בשבילם על "מדון". הנה ההסבר.
החברה היותר ממוקדים מושפעים בדרך כלל מתרבות מסוימת ואין סיבה להחליף להם את השם (דיב, אשורה) או שהשם שלהם לא קשור למה שהם עושים אבל הוא ממילא בעברית (קליפות).
עריכה אחרונה: