• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שלל של חוברות מבוכים ודרקונים

לפני כמה ימים שיחקנו אצל חבר שבתחילת המפגש הוציא ארגז של חוברות וספרי מבוכים ודרקונים ישנים. בחלוקת השלל אני בחרתי את החוברות בעברית בשם הנוסטלגיה, אפילו שיש לי את רובן באנגלית, זה עדיין אחרת בעברית.
אתמול והיום רפרפתי עליהן וזה עשה לי חשק להריץ לילדים, פשוט להיזכר איך זה היה... :geek:
מי מכיר אם החידושים של ההרפתקאות למהדורה חמש שווים משהו?
D9853910-E89E-424C-B358-2183684157B0.jpeg

וואו איזה אוצר מדהים 🤩 אני גם צריך חברים כאלו!
לא ניסיתי בעצמי את החידושים אבל שמעתי שכמה מהם פשוט הפכו לספרים עבי כרס וזה כבר קצת הוריד לי מלבדוק אפילו... (לדוגמא נראה לי שGoodman הוציאו מחדש את טירת אמבר).
חוץ מהחידושים, אני יודע שמסתובבות גם המרות מאותן ההרפתקאות ל5E (שמתרכזות בעיקר בנתונים ומפלצות) אבל לא ניסיתי בעצמי.

המרה זה בהחלט מצוין, פשוט אין לי כלכך סבלנות להתעסק עם זה - בטח שלפעמים יש שם מפלצות חדשות להרפתקה ...
ואכן הסתכלתי והספרים החדשים הם אכן עבי כרס. מ-32 עמודים למאתיים ומעלה. עכשיו נכון שהמודולים כתובים בגופן בגודל 8 בערך, אבל מפתיע אותי שזה עבר את ה 50/60 עמודים...

פסטיבל המלך!

יחסית להרפתקת מו"ד למתחילים היא מאוד בשלה, המבוך די הגיוני ויש גם עלילה מסביב.
ואני ממש זוכר בתור רגע מכונן את ההיתקלות בקוסם אורק. הרגע הזה שאתה מבין שגם למפלצות גנריות יכולים להיות קוסמים וכו' פשוט פותח אופקים חדשים.

לגבי החידושים, חשבתי על זה שמן הסתם סטטים של מפלצת במקום עמודה באולד סקול, יכולים לארוך מספר עמודות עד אפילו דף ב5E כי פשוט מכנית יש יותר פרטים (ולרוב גם יותר תיאור).
אבילו אפילו ככה, איך לעזאזל מגיעים ל-200? :unsure:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה