• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שלום, אני חדש+ עזרה בפיתוח הדמות שלי

the_killer_jet

פונדקאי חדש
שלום לכולם. לפני כמה חודשים השתתפתי המשחק מו"ד ממושך, אבל בגלל חוסר הניסיון שלי, הגעתי למצב שהייתי אלף ברברי עם צלקת ענקית של שריטת דוב על הפרצוף( דובים, לכו תבינו אותם). בזמן שעבר, השה"ם שלי נאלצה לאתחל את המשחק, ומשום שזהו פורום גדוש בשחקנים מנוסים, חשבתי להיעזר בכם, כדי שהמקרה עם הדמות הנ"ל, לא יעשה קמבק. תודה מראש לכל עוזרים.
ובכן, התחלתי לבנות רקע חזק לדמות שלי, ועוד לפני שנגעתי בדף הדמות, יצרתי כת מסויימת שבה היא תהיה פעילה( בכדי להצדיק את העובדה שהוא אורק כוהן-נזיר), וכמו כן אני גם מתכנן לכתוב לה הסטוריה משפחתית שתסביר את הגיעתה לכת. מה מכאן? מה לדעתכם עליי לעשות בכדי שדמותי תהיה עמוקה, מעניינת וחיובית לחבורתי?( נ.ב, אם תשתמשו בקיצורים מעבר למה שכתבתי למעלה, תסבירו לי אותם בבקשה, כדי שאקבל מושג אופטימלי לכוונתכם)

אתה לא יכול להחליט סתם שיש כת.
אתה צריך להתייעץ לגבי זה עם השה"מית שלך. (וגם בכלליות אתה צריך להתייעץ איתה לגבי הרקע- אם יש משהו שלא מתאים לעולם שלה, או משהו כזה...)

תודה לך אטקינסון! טוב אני אתחיל בפירוט: כת הג'ו אק ראן( כל ההודעה תהיה מלאה במילים כאלה, אל תנסו למצוא להן פירוש) היא כת הרשע של נארס( אל המלחמה של העולם שאני משחק בו, מבוסס על ארס מהמתולוגיה היוונית), שאמורה לספק לו קורבנות בעיתות שלום. זה נעשה על ידי קבוצות מילציה הנשלחות בשם הכת. כאשר מגיעות קובוצות אלה לעיר שהשלום שכן בה לזמן רב מדי, הן מתחילות בתיגרה המונית, שבמהלכה מנסים חבריהן להרוג כמה שיותר אנשים. את אנשי המילציה ניתן לזהות בעזרת המעילים האדומים שלהם, שהם בעצם עיצוב מתוחכם לשריון עור. הדרגות הנמוכות של המיליציה נקראות "אשובה"- נחותים( אין לשמות הללו בסיס בשפה קיימת), שבדרך כלל באים מהמקצועות החזקים יותר, כמו לוחמים וברברים, שהתגייסו לכת או שנולדו במעמד זה בכדי לחכות לדור שלישי של משפחותיהם( הסבר בהמשך) הם לומדים מנטרה מסויימת, שגורמת להם שלא לחשוב כלל על מעשיהם, אלא על עצם העובדה שהם הורגים למען נארס, מה שגורם למיתות של קורבנותיהם להיות אכזריות במיוחד. מעליהם מתנשאים ה"נשוב"- זוטרים שדומים כמעט לחלוטין לאשובה, פרט לקעקועיהם המיוחדים, שמראים על עליונותם האמיתית. קעקועים בצורת להבות שחורות מסביב לעיניהם, מצביעים על מעמדם, הקעקועים של על ידיהם ועל חזיהם מצביעם על הכת שלהם, וחמשת הקעקועים שמסביב לתבורם, נותנים להם את היכולת המדהימה של "תמצית הכאב"- כאשר הם חשים כאב אדיר, או כשהיש מצוקה פיזית אחרת, הם נוגעים בחמשת הסימנים שמסביב לתבורם, ומסובבים אותם. לאחר זאת הם מקיאים נוזל שקוף, דמוי מים, שמכיל את כל הכאב\ עייפות\ חולשה שהם חשו קודם לכן. לעיתים הם מקיאים לתוך שקים אטומים, ושומרים אותם בכדי שיוכלו לזרוקם על אויבים, שברגע שנרטבים מהנוזל המוקלל, חשים את כל הכאב של הנשוב שהקיא אותו, עד שזה מתייבש. הנשובים הם כהני הדת הניידים של הכת, ולומדים גם נזירות באחד מהמינזרים המעטים שלה. משום כך הם גדולים, חזקים ומרשימים מאוד. מאמין יכול להיוולד נשוב רק בדור השלישי למשפחת אשובה. האחראים הישירים לנשוב הם ה"סארוק"- תחליפי אב, שמאמנים אותם בצעירותם ונשארים איתם לכל חייהם, דואגים להם לאוכל, לבוש טוב, לרמה טובה של אמונה, לחימה ושליטה ברזיי הדת. הסארוק נאלצים ללמוד את כל המיומניות שלהם בירושה מאבותיהם ומה"אנורה"- רוחות האשובה והנשוב הקדושות, שהצטיינו בקרב, וזכו להישאר על האדמת החיים בחסות כוחו של נארס, בתנאי שיאמנו את הנשוב והסארוק ללא הפסקה. משום כך יש עשרות של מחזורי אימון ביום, שמתאמנים ברמה גבוהה. את המנזרים מתחזקות ה"אוז'רה", נזירות הג'ו אק ראן. הן אלו שבני הכת מתחתנים איתן, ובזכותן הכת שומרת על מחזורי הילודה ועל אוכלוסיה יציבה. על כל אלו מפקד לורד מגריהאן סורוניק, אלף אפל ומסתורי, שמסוגל לדבר עם נארס.

מעניין מאוד אם יורשה לי, אבל איפה הדמות שלך משתלבת בסיפור? איך היא הגיעה לכת? מה היא חושבת על הכת? מה היא עשתה בחייה? כאלה שאלות בנוסף למידע שכבר הצגת, יתנו לך דמות "מלאה"

אוקיי, הנה מה שהתחלתי לבנות על פי הסיפור של הכת, כבר לפני זמן מה, אבל משום מה לא רשמתי את זה כאן: סבתו של אנו קה( הדמות שלי) היתה אישה תמימה וטובת מראה שחיה בערבות הירוקות של מחוז כפרה( אני לא כותב שמות של מקומות משום שהשה"ם שלי לא נתנה לנו מפות של האיזור) ביחד עם משפחתה. באותה תקופה, האורקים המרושעים התאגדו לצבא מסיבי, בכדי להוקיע את שילטון האדם מהממלכה, ובעת שתקדמו אל עבר צבא המלך, פשטו על כמה כפרים וביניהם זה שלה. בעת הפלישה אנס אורק חזק את סבתו של אנו, שהיתה בת 17. במשך זמן רב לאחר המקרה, נסתה המשפחה, כמו שאר הכפר להשתקם מהאסון. משום כך לא התיחסו אל הילדה המסכנה, שנאלצה לשאת בבושה העצמית שלה לגמרי לבד. לאחר שנולד התינוק, חצי אורק חצי אדם, ניסו בני הכפר למצוא מה לעשות בו, ובכל שאר התינוקות שנולדו מהאורקים הפראיים. הוחלט לשרוף את כולם ולשלוח את הגופות החרוכות אל המלך, שעצר את האורקים, וחס עליהם, כדי שיתחלחל ויהרוג את כל האורקים בממלכה. אבל סבתו של אנו לא רצתה לנקום בתינוק המסכן, שלא היה אחראי ללידתו המבחילה. מישום כך, היא שלחה אותו אל הדוד שלה, שהיה אשובה בכת הג'ו אק ראן, בכדי שיאמץ אותו. כך נוצרה משפחת ה"קה" שמשמעותה המלולית( שהמצאתי...) היא "טעות".הדוד הפך לאביו של אבא של אנו, וכעת אנו הוא הנשוב הריאשון במשפחתו. כעת אנו הוא נשוב מבוגר, יש לו שני בנים והוא מראה להם את משמעות הנשוב בשטח האמיתי.( החורים בעלילה ימולא, כי זו התבנית הריאשונית של הסיפור)

אוקיי, מצויין זה הרקע של המשפחה שלו. אתה עושה את זה עם יותר פירוט מכפי שצריך, אבל בכיף, כל המרבה הרי זה משובח. עכשיו צריך לספר על מה שקרה לו בחיים, מי האנשים המשפיעים בחיו, איזה אירועים השפיעו עליו, וכל פרט אחר שעזר לחשל את האישיות שלו. לבסוף, קורות חיים של מעלליו וההרפתקאות שהוא עבר.

יפה...
טוב, כמה שאלות-
למה גם נזיר?
באיזה דרגה עתידה הדמות להיות?
מה גרם לה להכנס למקצוע הנזירות\כהונה?
מה האופי?, היא כוהנת של ארס, אבל כל כוהן הוא שונה, איזה תכונות יש לה (תכונות אופי...)
האם היא פראית כמו בני מיני, או מתורבתת?
האם יש מקרים בהם הדמות תזנח את האכזריות לה היא מחויבת נוכח המסדר אליו היא שייכת, למען רחמנות?

המלצה-
כדאי לך לא לשים שריון עור, מכיוון שהדמות היא גם נזירה וגם כוהנת, סביר להניח שערך החכמה שלה היה מעל 2+, וזה אומר שאם היא לא תלבש שריון, היא תקבל גם את תוסף החכמה וגם את תוסף הזריזות.
מבחינת דרג"ש, עדיף לדמות להיות ללא שריון (היא תקבל כך יותר תוספים לדרג"ש)
תחזוב על זה, חכמה וזריזות נגד שיריון?
עדיף בלי שריון.
יותר דרג"ש, פחות מחסרים.
אבל זה לשקולך...

אמ...............אם מישהו רוצה לדעת, אני השה"מ שלו..

וג'ט (אם אתה מסכים שאני אחשוף את השם לך תודיע לי), בקשר לסיפור כבר אמרתי לך את דעתי.....חוץ מהענין עם הסבתא. אתה מודע לעובדה שאם אבא שלו הוא חצי אורק יש סיכוי שהוא יהיה מנודה ואף-אחת לא תסכים לעשות איתו ילדים? חשבת על זה שאז הוא לא בדיוק חצי-אורק אפילו?
בקשר למלחמות כבר אמרתי לך.....יותר מדיי.
הכת עצמה טובה.
תחשוב על האופי הכללי של הדמות בלי קשר לכת.
מה הוא מצפה מעצמו מבחינת האופי? יש לו צדדים באופי שהוא לא אוהב והיה רוצה לשנות אבל לא מצליח?
מה הוא מעריך באנשים אחרים?
מה גורם לו סלידה?
מה הוא הכי היה רוצה לעשות?
מה הוא חושב על שגרה?
יש לו תוכניות כלשהן להמשך החיים?
מה הציפיות שלו ממכריו, משפחתו, חבריו (מי הם חבריו? יש לו?) וכו'?
מהי השגרה שלו עכשיו?
יש בה משהו שהוא רוצה לשנות? (אם כן- מה?)
הוא מסכים בכל-כולו למה שמעבירה הכת?
יש לו רחמים?
הוא רוצה כוח לעצמו?
ושאר שאלות בסגנון............

רק רציתי להוסיף שנארס בכלל לא קשור לארס...אני בקושי יודעת מי זה (לא מתגאה בזה, אבל בכל זאת..).

Wolf's Bite אמר/ה:
KORTOLMACK אמר/ה:
אני לא חושב שיש נארס.
יש ארס (אל המלחמה, שהוא בכלל לא מרושע...)
האדס (אל המוות, אחד מתוך 3 האלים הגדולים-זאוס, פוסידון והאדס).
אם אתם רוצים לעשות מיתולוגיה זהה לזו של היוונים במערכה שלכם, או סתם מחפשים מידע, פנו אלי.

אם להיות קטנוני, האדס הוא אל עולם הנשמות, לא המוות. כל אחד מה שולט על איזור אחר:
האדס- עולם המתים
פוסידון- הים
זאוס אין לי מושג, אבל זה מתחבר.

זאוס שולט על "העולם שלמעלה", יענו, על פני האדמה, על בני-האדם, החיות, הצמחים, והתוואי הגיאולוגי.

KORTOLMACK אמר/ה:
Wolf's Bite אמר/ה:
KORTOLMACK אמר/ה:
אני לא חושב שיש נארס.
אם אתם רוצים לעשות מיתולוגיה זהה לזו של היוונים במערכה שלכם, או סתם מחפשים מידע, פנו אלי.

אם להיות קטנוני, האדס הוא אל עולם הנשמות, לא המוות. כל אחד מה שולט על איזור אחר:
האדס- עולם המתים
פוסידון- הים

זאוס שולט על "העולם שלמעלה", יענו, על פני האדמה, על בני-האדם, החיות, הצמחים, והתוואי הגיאולוגי.
והשמיים. אל תשכח את השמיים.

Exploring Wizard אמר/ה:
KORTOLMACK אמר/ה:
Wolf's Bite אמר/ה:
KORTOLMACK אמר/ה:
אני לא חושב שיש נארס.

האדס- עולם המתים
פוסידון- הים

והשמיים. אל תשכח את השמיים.

נכון, השמים, מאוד חשוב, ה"עליונות", וכן, באיתני הטבע למיניהם (אש, ברק וכ'ו....)

תודה לכל מי שעזר לי! גולדן: כשכתבתי את הט'רד הזה, לא אמרת לי את כל המידע על החצי אורקים... אבל בכל מקרה, אני אכתוב, אשנה ואוסיף ברגע שאני אסיג וורד. אני חושב שאני אביא את הסיפור הגמור לפה. ואם מנהל נחמד קורא את הדיון הזה, סנן בבקשה את כל הספאם שהתפזר כאן בלי הרבה סיבות...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה