• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שיר של אש ושל קרח מי עוד מעריץ?

איתיליבנה

פונדקאי ותיק
אני אישית מעריץ גדול של הסידרה וחושב שמיש כתב כביקורת עליה "מתחרה ברוחב הירעה של ספריו של טולקין..." פשוט מזלזל בה ללא בושה.

אז תהיתי אם אני היחיד בארץ... מישהו שותף לדעה שלי? אם כן, שאלה חשובה: מתי יוצא הספר החמישי? (עוד לא גמרתי את "משתה לעורבים", אבל ברור לי שלא הוא זה שיסיים את הסדרה)

יש שבעה ספרים, בעברית כולם מפוצלים חוץ מהראשון. מרוויחים על זה בוכטות כאן.
הבא זה לרקוד עם דרקונים, הוא אמור לצאת עוד שנה שנתיים.

בינתיים, סדרת הפנטזיה שהכי אהבתי, והספר שהכי אהבתי חוץ מ'זה' ו'אנשי הקש'.
אני לא הכי מעריץ של טולקין, אבל יש לו סוג של הילה בתור "הראשון", ובגלל זה כולם מתייחסים אליו בכבוד כזה. אל תיעלב (:
ברמה, הטרילוגייה של טולקין עולה על ששאו"ק. בסחיפה ובעלילה, ששאו"ק שולט.

באטל הורן, כ"ץ.

ישמעאל אמר/ה:
גם אני מעריץ את הסידרה.
בסוף משתה לעורבים מרטין הוסיף הסבר על הספר הבא, ואפילו הוסיף פרק לדוגמא (של דאני).

דווקא של דאני? מכולם, היא אחת הדמויות הכי משעממות (מקום שלישי אחרי תיאון גרייג'וי וסרסיי)

מה שכן, עד עתה "משתה לעורבים" היה הפחות טוב בסדרה- הוא מעניין באותה מידה, אבל העלילה מתקדמת בו ממש לאט (אה, ועד עכשיו גם טיריון לא הופיע, ואני פשוט מת על הדמות שלו 8-)
אגב, את כל הספרים שיצאו עד עכשיו קראתי בעיברית- מאוחר מידי להמיר את השפה לאנגלית.

איתיליבנה אמר/ה:
(אה, ועד עכשיו גם טיריון לא הופיע, ואני פשוט מת על הדמות שלו 8-)
כולם מתים על הדמות שלו.
אבל הוא לא מופיע בכלל במשתה לעורבים. הוא יחזור רק בריקוד הדרקונים.

the Nerubian אמר/ה:
איתיליבנה אמר/ה:
(אה, ועד עכשיו גם טיריון לא הופיע, ואני פשוט מת על הדמות שלו 8-)
כולם מתים על הדמות שלו.
אבל הוא לא מופיע בכלל במשתה לעורבים. הוא יחזור רק בריקוד הדרקונים.
יש בזה משהו. טוב, הוא באמת דמות מגניבה ומעניינת.

אנשים, אל תזלזלו בטולקין. שיר של אש וקרח אומנם יותר טוב, גם לדעתי, אבל טולקין לא נחשב לכל כך טוב בלי סיבה.

ריקוד עם דרקונים היה אמור לצאת בתחילת 2007, אבל מרטין דחה את זה, וממשיך לדחות את זה, כך שאני לא בטוח מתי זה יצא... תחילת 2008, אני מאמין. בכל מקרה, איתיליבנה, משתה לעורבים הוא באמת הספר הכי משעמם - יותר מדי סרסיי, שיותר מדי חושבת את עצמה, וסך הכל היא דמות די מטופשת. מצד שני, ריקוד עם דרקונים אמור להיות הרבה יותר טוב - בזמן ש"משתה לעורבים" מדבר על שבע מלכויות, "ריקוד עם דרקונים" יעסוק בעולם מעבר - במילים אחרות, בדמויות הכי טובות: טיריון, ג'ון, דאני (אין לי מושג למה את לא אוהבת אותה, הפרקים שלה כל כך מגניבים), בראן ואריה, שמופיעה בשני הספרים, אפילו שהעלילה שלה מתקדמת באופן איטי להכאיב.
הדמות היחידה שאני אוהב בשבע מלכויות היא אצבעון, האמת. עוד מישהו חושב שהוא הולך להיות דמות מפתח מתישהו? ואגב, בתור הדמות הכי משעממת, לפני תיאון וסרסיי, באה בריאן ._.

דאן.

אני מעריץ את שיק של אש ושל קרח, כי זאת סדרת הספרים הכי טובה שקראתי והיא פשוט גאונית. יש לי אפילו את עולם המערכה ואת שיטת הק20 שלה... (מצויינת)

אני מסכים שסרסיי משעממת למדי, אבל זה די מגניב לראות איך היא מתחילה להשתגע.
אני מחכה מאד ללרקוד עם דרקונים כי שם יש את הדמויות הכי מגניבות...

דאן אמר/ה:
אנשים, אל תזלזלו בטולקין. שיר של אש וקרח אומנם יותר טוב, גם לדעתי, אבל טולקין לא נחשב לכל כך טוב בלי סיבה.

ריקוד עם דרקונים היה אמור לצאת בתחילת 2007, אבל מרטין דחה את זה, וממשיך לדחות את זה, כך שאני לא בטוח מתי זה יצא... תחילת 2008, אני מאמין. בכל מקרה, איתיליבנה, משתה לעורבים הוא באמת הספר הכי משעמם - יותר מדי סרסיי, שיותר מדי חושבת את עצמה, וסך הכל היא דמות די מטופשת. מצד שני, ריקוד עם דרקונים אמור להיות הרבה יותר טוב - בזמן ש"משתה לעורבים" מדבר על שבע מלכויות, "ריקוד עם דרקונים" יעסוק בעולם מעבר - במילים אחרות, בדמויות הכי טובות: טיריון, ג'ון, דאני (אין לי מושג למה את לא אוהבת אותה, הפרקים שלה כל כך מגניבים), בראן ואריה, שמופיעה בשני הספרים, אפילו שהעלילה שלה מתקדמת באופן איטי להכאיב.
הדמות היחידה שאני אוהב בשבע מלכויות היא אצבעון, האמת. עוד מישהו חושב שהוא הולך להיות דמות מפתח מתישהו? ואגב, בתור הדמות הכי משעממת, לפני תיאון וסרסיי, באה בריאן ._.

דאן.

ג'ון הוא באמת דמות מגניבה. אגב, איך קוראים באנגלית לחרב הוולריאנית שלו? בעיברית קוראים לה "ארך טפר"... אני מניח שזה נשמע טוב יותר באנגלית.
בנוגע לדאני- ובכן, הפרקים הראשונים שלה היו פורנו בלתי פוסק שפשוט לא הוביל לשום מקום (דרוגו לא עשה שום דבר בעלילה חוץ מאת דאני עצמה...), לאחר מכן היתה התקופה המשעממת למדי של המסע, ואז ה "לא טמאים" ,שמועתקים בברור מספרטה (בחייכם, הסיפור על השלושת אלפים?!) ואז היא מתכילה לכבוש עיר אחרי עיר, שכל אחת מהן מוצגת בפעם הראשונה בפרק שבו היא נכבשת (מה שהופך את הכיבוש לחסר משמעות), ואז הגילוי המעצבן שמכל המקומות שאליהם היה יכול לפנות, באריסטאן סלמי משרת אותה.
אה, ואני פשוט לא סובל את הקונספט של אש, אני מעדיף קור (דבר שדי מפריע לי גם בסיפורו של סטאניס). אגב, דאבוס היה אחלה דמות, לא הגיע לו למות באופן מביך כל כך.
איך שאני מכיר את ג' ר.ר. מרטין, אני משער שבדיוק כשה "אחרים" (איך קוראים להם באנגלית דרך אגב?) יחצו את החומה וכל הכוח הצבאי של ווסטרוז ידרש כדי לעצור אותם, דאני תגיע אם ה"לא טמאים" שלה, ולורד בריק יוביל את פורעי החוק שלו להתקות הגדולות ביותר שחבורת שודדים עם מנהיג בן אל-מוות מסוגלת להגיע אליהם...

ואגב, בנוגע לטיריון- עזבו דמות מגניבה ומעניינת הוא פשוט מצחיק כל כך :D
אגב, אני אשאל שוב: מאוחר מידי לקרוא את הספר הבא בא נגלית (את כל השלושה וחצי שקראתי כבר קראתי בעיברית)

קודם כל, חופש גדול עכשיו, את יכולה לקרוא גם את שלושת הראשונים באנגלית. להחליף יהיה די קשה, כי יש *המון* מקומות עם שמות אינדיאנים, ויהיה בלבול ענק להבין מה זה מה. יהיו פרקים מנקודת המבט של דאבוס בריקוד עם דרקונים, אגב, אלהים יודע אם הוא באמת מת.
לגבי דאני - הדותראקי מגניבים, קירת' מגניבה, סלמי מגניב ודרקונים זה מגניב, אז אני לא מתלונן. בכל מקרה, זה אמור להשתפר כשיורן, הנסיך הדורני ועוד אנשים מגיעים אליה. חוץ מזה, גם טיריון פורנוגרפי ברמות, למה דווקא דאני יוצאת סוטה? P:

האחרים - The Others
ארך טפר - Longclaw

ושוב - אנשים, מה אתם באמת חושבים על אצבעון? הוא אולי הדמות האהובה עלי. הוא גאוני.

דאן.

דאן אמר/ה:
קודם כל, חופש גדול עכשיו, את יכולה לקרוא גם את שלושת הראשונים באנגלית. להחליף יהיה די קשה, כי יש *המון* מקומות עם שמות אינדיאנים, ויהיה בלבול ענק להבין מה זה מה. יהיו פרקים מנקודת המבט של דאבוס בריקוד עם דרקונים, אגב, אלהים יודע אם הוא באמת מת.
לגבי דאני - הדותראקי מגניבים, קירת' מגניבה, סלמי מגניב ודרקונים זה מגניב, אז אני לא מתלונן. בכל מקרה, זה אמור להשתפר כשיורן, הנסיך הדורני ועוד אנשים מגיעים אליה. חוץ מזה, גם טיריון פורנוגרפי ברמות, למה דווקא דאני יוצאת סוטה? P:

האחרים - The Others
ארך טפר - Longclaw

ושוב - אנשים, מה אתם באמת חושבים על אצבעון? הוא אולי הדמות האהובה עלי. הוא גאוני.

דאן.

אם אני אקרא רק את "סופת החרבות" באנגלית ואשווה את המקומות לפי העלילה, זה יצליח לי?
דבר שני- טיריון מאוד פורנוגרפי, אבל השנינות הגאונית שלו, שפשוט גורמת לי לבכות מרוב צחוק מידי פעם, הופכת את הפורנו לפחות משעמם (ברצינות, הפרק שבו תיאון פוגש את אשה [המתחזה לאישה לא קיימת בשם אסגרד] היה כל כך משעמם שלקח לי שבוע לקרוא אותו- פורנו זה כל כך מיותר...)

ואצבעון- ובחן, באמת ניתן לראות שהדמות שלו מקבלת יותר ויותר משמעות (יש לו תוכנית, לברנש הקטן הזה...), אבל ניתן לומר אותו הדבר לגבי כל דמות (שמתם לב לדוגמה, שמירסלה מתגלה כגאונה טקטית כשהיא מצטיינת במשחק הלוח הדורני ההוא? עוד יהיה לעניין משמעות, אני בטוח [אגב, לא התקדמתי הרבה ב "משתה לעורבים" ,אז אם היא מתה או משהו כזה נא לא לכתוב את זה פה])
ובנוגע לאישיות של אצבעון- ובכן, הוא כמו טיריון מוקצן פחות, למה אתה אוהב אותו יותר?

ועוד שאלה- אני היחיד שממש מעצבן אותו שבכל פרק של ג'יים הוא חושב בערך מאה פעמים את המשפט היא שוכבת עם לאנסל ועם קאטלבלק... אולי אפילו עם בן ירח

אצבעון מרשים כזה... טיריון משחק, הרבה יותר מאצבעון, על מזל ודחפים של רגע. אצל אצבעון, אתה מקבל תחושה שהוא יודע הכל, שקל הכל והביא הכל בחשבון. הוא פשוט נראה כל כך מגניב, כזה cool, תרתי משמע. אם מרטין מתכוון להרוג אותו מתישהו, אני פשוט לא רואה איך אצבעון יפול בזה - וזאת הסיבה שאני אוהב אותו.

דאן.

אם אצבעון ימות? אני ואתה קראנו אותה סידרה?
אני אישית מהמר שרק 3 או 4 דמויות ישרדו את הכל, ואף אחת מהן לא תהיה מבית לאניסטר (מלבד אולי טיריון) ללאניסטר יש פשוט יותר מידי אויבים (טיריון, דאני, רמות גנים?, גרייג'וי,דורן, בריק אריה וסאנסה ובראן וריקון [בקיצור בית סטארק והצפון], ריבים ופוליטיקה פנימית, סטאניס, האחרים, מעריצי הסדרה (אין אף דמות מעניינת מבית לאניסטר]) אצבעון אמנם לא לאניסטר בעצמו, אך אם אחד מהאויבים שלהם יחסל אותם זה לא ישנה לו מאוד...

אבל אתה צודק, אצבעון די מגניב (כלומר , חוץ מהשם המוזר למדי שלו).
אגב, מה הסמל של אצבעון :orc?:

ספוילרים לסופת החרבות

איתיליבנה אמר/ה:
אין אף דמות מעניינת מבית לאניסטר

כן, חוץ מג'יים וטיריון.
אני חושב שאם טיריון מת לפני הספר השביעי, אני מפסיק לקרוא את הסדרה. זה לא בעניין של מדכא, כמו שרוב מת. זה עניין שהספר פשוט כבר לא יהיה כל כך מעניין, בלי הדמות הכי מצחיקה שם. לצערי, אני חושש שהוא ימות בספר השביעי - זה ידוע שהוא הדמות האהובה על מארטין, ובשביל לשמור על מעמדו כמחסל הדמויות, הוא יצטרך להקריב את הקורבן האולטימטיבי.

ואין סטארק שילחמו בלאניסטר כרגע..
בקשר לאצבעון, הוא גאון לחלוטין - כל הארועים בשלושת הספרים הראשונים כוונו על ידו - הרצח של ג'ון ארין, של ג'ופרי. מה שמזכיר לי, הקטע שליסה מתה הוא בין האהובים עלי בסדרה :orclol:
בקשר לתפקיד שלו בעתיד, יכול להיות שהוא יחזיר את סאנסה למשחק.

אגב, אם דאני פשוט באה ולוקחת את ווסטרוס, זה יהיה מאוד לא מרטיני מצידו, ופשוט צפוי. מצד שני, אם היא לא מנצחת בסוף, למה הייתי צריך לקרוא את הפרקים שלה שלושה ספרים?

לסיכום, טיריון>אריה>ג'יים

כמה דברים - יש לא מעט סטארקים שמפוזרים בווסטרוז ומעבר לה, לדעתי אריה טטען לשליטה בצפון, בראן יהיה מעין קוסם עורבים מוזר כזה (זה חייב להיות עורבים, הם הסמל הרשמי של מרטין), סאנסה תלמד פוליטיקה מאצבעון וריקון... טוב הדמות שלו לא מגובשת מספיק כדי לנחש.
התפקיד של אצבעון- אם לא שמתם לב, לאט ובשקט אצבעון אוסף כוח רב - הוא שולט בבקעה, מחזיק באחת מבנות סטארק והלורד של אראנהול (עוד הוכחה שהוא ימות. ובהקשר - שמתם לב שגם לורד בולטון היה לורד אראנהול? אריה תהרוג אותו ואת ממזרו המקסים במרד שלה, זה בטוח.), כך שיהיה לו תפקיד הרבה יותר גדול מסתם "להכניס את סאנסה חזרה למשחק", נהפוך הוא: "להשתמש בסאנסה תוך כדי משחק..."

ולבסוף דאני: הו, היא לא תזכה בווסטרוז, היא תשתה כוס תה עם נענע שבאופן כלשהו יהרוג אותה (או שהאישה האדומה של סטאניס תגמור את העבודה, או שניהם ביחד :twisted: )

אריה? תטען לצפון? law chance of that. קשה לי לדמיין אותה שולטת במקום בתור גברת..

ספוילרים למשתה לעורבים

אני מאוד מקווה שהעיוורון של אריה הוא זמני, ושהיא לא תאבד את הזהות שלה. מספיק שיש שתי דמויות נכות בספרים, ואני רוצה את אריה נינג'ה. אלא אם היא תהיה מספיק טובה בשביל להתגבר על זה, אבל זה כנראה לא יקרה תוך ספר או שניים, אלא אם הוא יקפוץ בזמן.
בקשר לאיבוד הזהות, אני מקווה שאחרי ההכשרה שלה היא תישלח להרוג את סרסיי או ג'ון. המפגש עם סרסיי יכול להיות מאוד מעניין, למרות שזה כנראה לא יקרה במצבה הנוכחי.
אם היא תישלח להרוג את "מפקד משמר הלילה" ותגלה שזה ג'ון, זה יהיה עוד יותר מעניין, עם קונפליקט בין שימור הזהות העצמית לאימונים שלה כחסרת פנים.

ארר, לא יכול לקרוא את ההודעה שלך, לא גמרתי את משתה לעורבים...
בכל מקרה, אריה בהחלט שאבה הרבה השראה מניימריה (המלכה, לא הזאבה, אם כי אני די משוכנע שניימריה [הזאבה, לא המלכה] תצטרף אליה איכשהו יחד עם עדרי הזאבים האין סופיים שלה), ותשלוט בצפון יותר כמו אדארד סטארק מאשר כמו קייטלין... אגב, מישהו מוכן להסביר לי איך לעזאזל קיצרו את השם אדארד ל "נד"?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה