• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שימוש במוסיקה במ"ת

אלדריון

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
האמת, נראה כי זהו נושא פופלרי למדי בדיונים ומאמרים שונים (ומשונים) ברשת.
אני מתפלא שאף אחד אצלנו לא פתח דיון בנושא.

שנתחיל?

אני עצמי משחק פנטזיה, דבר שמבחינתי מצוייין, כיוון שאני חובב גדול של מוסיקה קלאסית.
למותר לציין שעוד לא שילבתי מוסיקה במשחק, אבל אני מתכנן לעשות זאת בקרוב.
אף על פי כן יש לי מספר מחשבות באשר לשימוש במוסיקה.
הערות, תיקונים והמלצות יתקבלו בשמחה.

1. כמות קטנה- תבלינים יש להוסיף בכמויות קטנות ובדוקות, וכך גם במקרה הזה.
אם הקמפיין מחולק לפרקים, הייתי ממליץ על מנגינה שתעביר את האווירה של הפרק, שתנוגן בתחילתו, ואולי מנגינת סיום, שניתן לבחור אותה בהתאם לתוצאות ההרפתקה.
אפשר להשמיע גם מנגינה מייצגת לNPC חשוב, כשפוגשים אותו בפעם הראשונה.
אני מאמין שעניין חשוב מאוד הוא הכמות והמידה- בהחלט אין להפריז (בעיקר אם לשחקנים אין טעם כשלכם...), יותר ממנגינה אחת במפגש זה כמעט תמיד *הרבה* יותר מדי.

2. אווירה- מטרתה של המוסיקה היא לתת אווירה או לפחות להעשיר ולהעמיק את הקיימת.
לפיכך, קריטי להתאים את היצירה שאתם בוחרים לאווירה של הקמפיין, הפרק, ההרפתקה, ו\או הרגע.
רצוי שתשמעו את היצירה פעמים רבות לפני שתשתמשו בה, כדי שתוכלו לסווג במדויק את האווירה שלה.
ניתן להעזר גם בחברים כדי להגיע למסקנה, אבל אז רצוי כמובן שלא יהיו אלו חברי הקבוצה שאתם מש"המים.

3. רגש- כדי להשיג את התוצאה המרבית, רצוי שתבחרו ביצירה מרגשת...
למרות שכל אחד מתרגש מדברים שונים, והדבר נכון ביתר שאת במוסיקה, עדיין ניתן להעריך בגסות את מידת השפעתה של היצירה על "הרגש".

כמו כן, אפשר לחלק את היצירות בגסות לפי הז'אנרים שלהן (שוב, בחלוקה זו אתמקד רק במוסיקה קלאסית, כיוון שאינני מבין ממש בז'אנרים האחרים):

אופרה ומוסיקת מקהלה צפויות לגרור יותר תגובה רגשית מאשר מוסיקת עוגב או מסרנדה (כשאני מתייחס לפרוש המקורי של המילה, דהינו מוסיקה שנוגנה כמוסיקת רקע עבור ארוחות של אצילים ועשירים).

גם פסקולים של סרטים הם רעיון טוב (אחרי הכל, הם נוצרו בדיוק למטרה שאנו מחפשים-
לגרור אחריהם את הקהל ולהשרות אווירה), כשהפסקולים של שרה"ט פשוט דורשים להישמע בקמפיין של פנטזיה אפית :) .

5.הנחייה ורמזים - ניתן להשתמש במוסיקה כעוד אמצעי הנחייה- כפי שאמרתי קודם, לתת להם לשמוע קטע מוסיקלי תואם כשהם פוגשים את הNPC'ים החשובים, לתאור שלך את הנוחכים תתוסף מוסיקה.
כאשר יערך ראיון עם המלך ירום הודו, בנוסף לתאור המפורט של הפאר וההדר ודמותו המרשימה של המלך, תשמיעו מוסיקה שתעצים את דמותו.
כאשר הדמויות נפלו בשביו של הליץ' הנורא, תוכלו לנגנן מוסיקה מאיימת.

ניתן לעשות דבר דומה לערים, מקומות, ממלכות, אירועים, וכיוצא באלא.

כמו כן, ניתן להעניק לשחקנים הפיקחים רמזים באמצעות המוסיקה- אם כאשר הם פוגשים את ליצן החצר מושמעת מוסיקה אפית, אזי הדבר אולי יכין אותם לרגע בו הליצן יסיר את תחפשותו ויתגלה כאביר מוהלל, שיסייע לדמויות במצב ביש.

רצוי להשתמש בכלי זה לעיתים רחוקות מאוד, ורק בשיתוף עם רמזים אין-פליי, אחרת תיווצר הבעיה הידוע של "מידע שחקן" מול "מידע דמות"
6. מוסיקה אין-פליי- מקרה מיוחד הוא כמובן המוסיקה שלא רק השחקנים שומעים, אלא גם הדמויות.
ייתכן שהדמויות שהדמויות מבקרות במקדש המקומי בזמן תפילה חגיגית או מיסה.
אפשרי כי הדמויות, אולי כחלק מקמפיין פוליטי, מבקרות בקונצרט.
אולי הם צופים בהכתרה מלכותית, או אולי אחד מהם מקבל תואר אבירות.

יהיו אשר יהיו הנסיבות, זו יכולה להיות הזדמנות מצוינת לשימוש במוסיקה בקמפיין.

7. דוגמאות והמלצות משלי-

שירת מקהלה: הדיסק "קולות מן השמיים 2"

MOZART - REQUIEM: Dies irae מוסיקה מספר אחת לסצנות שיא.
BRAHAMS - EIN DEUTCHES REQUIEM: "Den alles fleisch es ist wie gras"
הדמויות מבקרות בעיי חורבות, אולי בעיר הולדתם שנחרבה.
CHORAL FANTASIA- מקהלה במקדש.

אופרה: הדיסק "Operetta Highlights" של פיליפס קלאסיקס
Schenkt man sich Rosen in Tirol (aus "Der Vogelhändler")
מנוחה במקום פסטורלי ושלו.
Hör ich Zymbalklänge (aus "Zigeunerliebe")
מוסיקה בעלת אווירה רוסית מיוחדת.

Freunde, das Leben ist lebenswert (aus "Guiditta")
אופרה בעלת ניחוח מזרחי קליל, אני מאמין שחלק מהמוסיקה באלאדין התבססה עליה בחלקיות.

פסקולים:
סרטי שרה"ט.
גלדיאטור.
לב אמיץ.

נ.ב

מממ...
נראה כי נסחפתי מאת בהודעתי.
אולי כדאי שאני אערוך את זה מחדש, ואגיש ככתבה לDemons...

א. אולי באמת תגיש כתבה לדימונס ? רעיון מצויין.

ב. האמת, אני מוצא שמוזיקה מפריעה לי במשחק. יכול להיות שעד היום זה פשוט תוצאה של אי-התאמה בין המוזיקה לבחירת שה"מ והבחירה שלי, אבל ככלל זה לא מתאים לי.

מצד שני, בסיטויציות משחק רבות יש מוזיקה "בתוך הראש", כך שאולי זה באמת עניין של למצוא מה מתאים.

ג. וכקוריוז - ידיד שלי ניסה בזמנו להלחין מוזיקה לעלילה שכתב, והייתה אמורה להיות הרפתקה שלנו. מה קרה עם זה ? לא יודע. אבל ניסוי מעניין.

איך שאני רואה את זה, מוזיקה היא אביזר (prop) ככל אביזר אחר - כל עוד משתמשים בו במידה הוא תורם המון, אבל כשמתחילים להגזים הוא מפריע לשטף המשחק. אישית, אני לא נוהג ביותר מידי אביזרים, ובכלל זה מוזיקה - מוזיקה בווליום נמוך ברקע בלופ, בלי שאצטרך להתעסק בה, או לכל היורת מבחר של שניים-שלושה דיסקים שניתן להחליף ביניהם בנקל (לדוגמה - דיסק נפרד עם מוזיקה יותר קצבית לקרבות).

*לקרוא בקול של מנחה בערוץ 1*
במקרה הכינותי מראש - צלילי המוזיקה - כיצד תשלבו מוזיקה במשחקי התפקידים שלכם

מוזיקה? לא יודע?
אני חושב שזה תלוי בסרקזם של השחקנים.
לשים מוזיקה בכל פעם שפוגשים דמות ספציפית - ממש נשמע כאילו נלקח מפארודיה של מל ברוקס. מה גם שכל הרעיון של Theme song כבר הפך לדי בדיחה.
למוזיקה יש פוטינציאל אדיר להפוך מפגש (לא הרפתקה) לטפשי. זה כבר הצעד אחד רחוק מדיי - של להגזים בשימוש באביזרים.

אתם רוצים מוזיקה - תזמזמו. :lol:

מסכים ולא מסכים, אטקינסון.

כמו כל שימוש אחר באביזרים, הסוד הוא לדעת לא להזגים. אם אתה משתמש במוזיקה קצבית כדי להגביר את זרימת הדם בזמן קרבות או במוזיקה גרועה ורושעת במיוחד כדי לדמות את האווירה הבלתי נסבלת במועדון הלילה אליו הגיעו הדמיות אני לא רואה בעיה בכך.
אם בלכ פעם שקורה משהו אתה מוצא את עצמך מחפש את השיר המתאים בדיסק המתאים במשך דקות ארוכות, כנראה שאתה עושה משהו לא נכון.

אישית, זה הטריגר העיקרי של בזמן האחרון.
מוזיקה כבדה, עדיף או אוריאנטאלית (תופי קודו הם אחלה של רקע) או צפון-אירופאית, בצירוף עם להקת המטאל וההומור המקומיים פשוט מדליקים לי את הראש.

אינפרנל, Kodo Drums

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה