• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שילוב בני-מחצית\זוטונים\קנדרים\הוביטים במערכה

שרון אמר/ה:
אני לא אמרתי שקנדרים הורסים את המערכה
לדעתי קנדרים הם צרות מהלכות,שחקן שמשחק קנדר יכול לעזור במצבים רבים)כמו פריצת מנעולים( אך גם יכול לגרום נזק רב)גרימת פיצוץ עקב ניסיון כושל לפתיחת מגירה)

שרון-
אני לא מדבר על הדעה האישית שלך, אלא בגדולעל הדיעות שנכתבו בעץ הנ"ל.

יכול להיות שאני אמתע היום מישהו שמסכים איתי לגבי הקנדרים הקשקשנים שהורסים את המערכה ועולים על העצבים? אני חושב שהקנדר צריך להיות במערכה ו אסור לאסור אליו את זה כמו שלא אוסרים על השחקנים לשחק אדם או אלף; אבל: אם הקנדר/בן-מחצית/ננס הופך להיות מרכז ההצגה/מרכז ההומור וההצקה/החמור משרק או העצלן מעידן הקרח שלא מפסיקים לדבר ולהפריע אז זה ממש מפריע.

בטח דילגתם על זה כי זה ארוך מדי! אבל מי שזה באמת מעניין אותו לא ידלג.

יכול להיות שאני אמצע היום מישהו שמסכים איתי לגבי הקנדרים הקשקשנים שהורסים את המערכה ועולים על העצבים? אני חושב שהקנדר צריך להיות במערכה ואסור לאסור אליו את זה כמו שלא אוסרים על השחקנים לשחק אדם או אלף; אבל: אם הקנדר/בן-מחצית/ננס הופך להיות מרכז ההצגה/מרכז ההומור וההצקה/החמור משרק או העצלן מעידן הקרח שלא מפסיקים לדבר ולהפריע אז זה ממש מפריע.
זאת דעתי

כמו כל דמות אחרת, קנדרים וכו' יכולים להיות טובים למערכה ולעזור ויכולים גם להרוס ולהפריע. כל הענין הוא איך משחקים אותם, צריך לדעת לא להגזים עם זה.
אני חושבת ששחקן שיצליח להרוס עם קנדר יצליח להרוס גם עם לוחם אנושי...

golden-moon אמר/ה:
כמו כל דמות אחרת, קנדרים וכו' יכולים להיות טובים למערכה ולעזור ויכולים גם להרוס ולהפריע. כל הענין הוא איך משחקים אותם, צריך לדעת לא להגזים עם זה.
למעשה, סופח לבני-המחצית סטראוטיפ ה'מחייב' אותם לגרום אסונות ובעיות, כאשר האלמנט הזה פוגם בחופש הביטוי של השחקן, ואת החפש והאופי של בן-מחצית.
לדוג'-דמות מקורית יכולה להיות בן-מחצית רציני.
אני מאוד לא אוהב זאת, ומנסה להעלים את האלמנט במשחקים אותם אני מנהל.

KORTOLMACK אמר/ה:
golden-moon אמר/ה:
למעשה, סופח לבני-המחצית סטראוטיפ ה'מחייב' אותם לגרום אסונות ובעיות, כאשר האלמנט הזה פוגם בחופש הביטוי של השחקן, ואת החפש והאופי של בן-מחצית.
לדוג'-דמות מקורית יכולה להיות בן-מחצית רציני.
אני מאוד לא אוהב זאת, ומנסה להעלים את האלמנט במשחקים אותם אני מנהל.
מסכים! ומוסיף שאני יותר אוהב את "חופש הביטוי" בנוגע לקנדרים. אני לדוגמה משחק עכשיו בן מחצית, בן מחצית משבטים פרימיטיבים בג'ונגלים,בערך שנה (בזמן פנים משחקי) לפני שהתחלתי לשחק אותו הוא ראה בפעם הראשונה בן אנוש/גמד ובן מחצית שמדבר במבטא אחר משלו. הוא לא יודע את שפת הסחר וקשה לא לתקשר אם אחרים, מכאן שהוא לא קשקשן/נזק.

סילברה אמר/ה:
שאלה אחת- למה בכלל צריך את אחד מהגזעים האלה במערכה? מה רע בילדים של הגזעים המוכרים?
ההבדל הוא בקונצפט התרבותי השלם של קיום גזע כזה.
לא מדובר רק בדמות ספציפית של קנדר או זוטון, אלא בתרבות קנדרים או זוטונית שלמה שמהווה חלק מעולם המערכה והיא נפרדת מתרבות בני האדם.

זה די מוזר, בעיקר בגלל שלקנדרים מעצם הגדרתם כקנדרים אין שום תרבות, והתרבות של הזוטונים מזכירה באופן חשוד מאוד את האנגלים הכפריים, אז למה אתה צריך גזע שלם בכדי להדגיש את ה"תרבות" הזו?

סילברה אמר/ה:
זה די מוזר, בעיקר בגלל שלקנדרים מעצם הגדרתם כקנדרים אין שום תרבות, והתרבות של הזוטונים מזכירה באופן חשוד מאוד את האנגלים הכפריים, אז למה אתה צריך גזע שלם בכדי להדגיש את ה"תרבות" הזו?

נו, הרי ידוע לכל שלאנגלי הכפרי אין תוספים מיוחדים (אבל יש לו אפשרות לקחת דרגות במקצוע היוקרה "צייד שועלים" ואת הכישרון המיוחד "הקסמת נציגי המפלגה השמרנית").

חוץ מזה, במהדורה השלישית הזוטונים כבר לא ממש מתנהגים כמו אנגלים כפריים אלא כמו צוענים מרומניה.

סילברה אמר/ה:

אני מניח שישנה העובדה שילדים מתבגרים וגדלים, אבל זה נשמע כמו תירוץ די קלוש.

ran-newman אמר/ה:
סילברה אמר/ה:

כשהייתי ילד חשבתי שזה ימשך לנצח.
ואז פתאום הגיע יום בו אני ועוד איזה חבר קפצנו לבית הספר ואמרנו "וואו, יש מלא כוסיות" ואז קלטנו שאנחנו מסתכלים על המורות הצעירות. באותו רגע הבנו שאנחנו נורא זקנים והלכנו הבייתה לבכות על עלומינו האבודים.

כף האווז אמר/ה:
ran-newman אמר/ה:
סילברה אמר/ה:

כשהייתי ילד חשבתי שזה ימשך לנצח.
ואז פתאום הגיע יום בו אני ועוד איזה חבר קפצנו לבית הספר ואמרנו "וואו, יש מלא כוסיות" ואז קלטנו שאנחנו מסתכלים על המורות הצעירות. באותו רגע הבנו שאנחנו נורא זקנים והלכנו הבייתה לבכות על עלומינו האבודים.

ממש מסכנים מדרגה ראשונה :bones:
ואני חייב להוסיף שאם שחקן חסר רולפיליי משחק את אחד הגזעים הנ"ל אז המשחק נהפך למשחק של שטויות וזיבול, אני אישית לא נהנה לשחק במשחקים הומוריסטים שבנויים על בני מחצית קשקשנים וכדו'.

ran-newman אמר/ה:
סילברה אמר/ה:

מה הסיכוי שילד בן שמונה שמתחיל בהרפתקאותיו יגדל ויגיע לגיל שלוש עשרה?

סילברה אמר/ה:
ran-newman אמר/ה:
סילברה אמר/ה:

מה הסיכוי שילד בן שמונה שמתחיל בהרפתקאותיו יגדל ויגיע לגיל שלוש עשרה?

מכאן יוצא, שגם לא כיף לשחק דמות שמתה בחודש הראשון.

סילברה אמר/ה:
שאלה אחת- למה בכלל צריך את אחד מהגזעים האלה במערכה? מה רע בילדים של הגזעים המוכרים?

ילדים יחסית לזוטונים ממש לא מותאמים להרפתקנות. זוטונים (כפי שכולנו [אני מקווה] ראינו ב"הנמוכים והאמיצים") הם גזע קשוח, עמיד, רציני במידה מסויימת, בעל חוש אחריות, שורד. ילדים פשוט לא עושים כאלו דברים. הקנדרים למשל, הם חבורה של פייגלע נמוכים (זה לפחות הרושם שלי מרומח הדרקון), אז אני מאוד סולד מהם ותוהה למה לא הרגו את כולם.

הזוטונים הננסים והגמדים הם גזעים ששורדים הודות לנחישות/כושר המצאה והסתגלות/מצב תמידי של ערפול חושים הודול לאלכוהול (בהתאמה), ככה שמבחינתי אין בעיה לשלב אותם בהרפתקאה כחלק מה"חברה הגדולים".

שוב: אם אל החבורה מצטרף טמפיט נמוך שבא לעשות צחוקים מבחינתי הוא ימות פעמיים: פעם אחת כי לא עושים כזה דבר, ופעם שניה כי זה נדוש ומעיק.

ד"א גולדן מון, ברוכה השבה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה