• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שיטת Elsewhere

העיצוב מעולה!

(אני אגב עובד על הכתיבה הרבה לפני העיצוב, כי בקובץ גוגל דוקס יותר קל להעיר הערות מאשר ב-AFFINITY. את ההגהה אני עושה בכלל בקובץ וורד, שיותר נוח להגהה מאשר קובץ גוגל דוקס. כך שיש 4 פורמטים לכל ספר:
1. קובץ גוגל דוקס מקורי לפיתוח המשחק והערות לגבי התוכן.
2. כשהמשחק מוכן מבחינת תוכן, קובץ וורד לעריכה לשונית והגהה.
3. כשיש טקסט מוגה, קובץ AFFINITY של העיצוב והעימוד.
4. גרסת PDF סופית של הספר שמיוצאת מ-AFFINITY, עוברת הגהה סופית, תיקונים ב-AFFINITY, ואז גרסת PDF סופית שמיוצאת שוב).

גרסה 0.06 יצאה.
Elsewhere by Hagainiv

התוספת העיקרית היא הפייטן. רוב המכניקה נלקחה מ-Aftermath (הגלגול הקודם של השיטה).

לפייטן יש שתי יתרונות בולטים: 1. הוא לומד ידע הרבה יותר מהר מדמויות אחרות. 2. המוסיקה שלו מאפשרת לו לשחק עם הרגשות של השומעים. ז"א שהוא יכול להכתיב את האווירה בסיטואציות חברתיות.
המוסיקה שלו מצד אחד מאד חזקה ומצד שני מאד ספציפית. בנוסף הוא צריך להיזהר לא לפגוע בחברים.

אמנם "איזון" אינו המניע העיקרי שלי, בעוד במקצועות האחרים ידעתי שגם אם אין "איזון" ממש, לכל מקצוע יש במובהק נקודות בהן הוא יכול להבריק.
אני די בטוח שהפייטן, לטובה או לרעה לא "מאוזן" בשום צורה, אבל האינטראקציה של היכולות שלו עם שאר הקבוצה היא מעניינת. אני סקרן מאד לגלות מה שחקנים יעשו עם המקצוע הזה בפלייטסט. אני בטוח שהוא ישבור דברים, אני עדיין לא לגמרי יודע איך.

גם וגם. השיטה היא לחלוטין בשלבים ראשוניים שלה. לא רק מבחינת מכניקה, אלא גם כתיבה, עיצוב וכו..

נעשו פלייטסטינג פנימיים עם קבוצת הבית לגלגול הקודם של השיטה. הרבה מהדברים היותר "חריגים" נלקחו משם.
אני גם פחות או יותר יודע לחזות מה יקרה כש*אני* מריץ לקבוצת הבית *שלי* עם מכניקה שאני כתבתי.

אני אריץ משחק נסיון בזקניקון, אבל מסיבות שונות (שלא קשורות לשיטה) פלייטסטים סדורים מול שחקנים שונים כרגע לא על הפרק.
מה שבאמת מסקרן אותי זה איך אחרים יריצו וישחקו את זה. זו הדרך היחידה לדעת מה באמת עובד ולא עובד בשיטה ואם בכלל יש לה ערך.

עדכון 0.07 ל- Elsewhere. היא מתחילה לקבל צורה של שיטה מלאה יותר.
Elsewhere by Hagainiv

* מעבר חזרה לפורמט של A4 שקל יותר להדפיס. היה לי בראש פורמט של A5 שקל לשאת ולעיין בו, אבל זה יידחה בינתיים.
* מעבר לשלושה טורים. אמנם דחוס יותר אבל גם קומפקטי יותר ומקל מאד בארגון המסמך לפי נושאים בצורה הגיונית.
* חלוקה ל- Hindrance ו- Severe Hindrance במקום רמות.
* הוספת מצבים של Prone ו- Slowed כדי לאחד ולפרמל.
* חוקים לנזק אש.
* חוקים לנזק נפילה.
* שיפור תכונות הוא "הימור" במקום בונוס קבוע. ככל שתכונה גבוהה יותר קשה יותר לשפר אותה. מאפשר לדמויות חלשות להדביק את הקצב.
* חוקי (טיוטא) למחלות ורעלים.
* חוקים מאורגנים יותר ל-Downtime
* מספר תיקונים ושינויים קטנים

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה