• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שיטת נק"ן שאני אוהב

קוסם, אתה זה שפיספס את מהות הדיון. אנחנו טוענים כי ההגדרה של ניסיון על פי ההיגיון היא לא רלוונטית (ועל זה בעצם הוויכוח). אני מתייחס לנק"נ כאל אמצעי לעידוד משחק תפקידים איכותי, ולא כמדד ליכולתה של הדמות.
לפעמים להצמד להגיון היבש יכול להרוס משחק. כן, תיאורטית, דמות תעלה דרגות רק אם תצבור ניסיון במקצוע שלה מעשית, זה עלול להוביל למצב בו שחקנים לא עושים שום מאמץ נוסף מעבר למה שקשור ישירות להתמחות המקצועית שלהם (או במילים אחרות - מנצ'קיניזם). אם הבעיה שלך היא עם השם - תשנה אותו. במקום נק"נ תקרא לזה נמ"א - נקודות משחק איכותי. מה שחשוב זה הקונספט.

לשם שינוי אני ואטקינסון מסכימים על משהוא, הנקן על פעילות תפקיד בלבד מאוד מעודדת מנצ'קיניזם, כשאני רואה שחקן שלדוגמה משחק סדר טוב טהור כמו פאלדין אשר דוהר במהרה בתוך העיר והורג את השודדים הרעים אבל פתאום בולם את סוסו, מדלג למטה זורק את הזקנה המבוהלת על גבו, רצ לפונדק הצמוד מניך אותה שם רץ חזרה לסוסו וממשיך להילחם בשודדים אני רואה שחקן שמבין את המשמעות של טוב לב טהור ועל זה מגיע לו יותר נק"ן (או נמ"א) מאשר על הריגת אחד השודדים למרות שהוא איש קרבות, זה משחק אכותי, הגנב הלא מקובל בחברה אשר כל חייו נתן אמון רק בעצמו ולא קיבל אמון מאף אחד פתאום מקבל אמון מלא מהכוהן של החבורה מתמלא בקונפליקטים בנוגע לכוהן, מצד אחד המום מאמונו של הכהן, הוא מרגיש צורך אדיר להוכיך לכהן שהוא זכאי לאמון הזה, מצד שני הוא מחפס איפה הכץ' באדיבות הזאת כי הוא לא מבין את זה שהכהן מאמין שמגיע לו אמון רק בגלל שנוא אדם, שחקן שידע לשחק כזה כונפליקט ויחניס ריבים עם הכהן עם זאת הגנב תמיד ישאר בסביבה של הכהן להגן עליו, יחקה סיבוב לפני שהוא מזנק במהירות על התורן כדי להוריד את הלוחם בסופה (יצר השרידות אומר שלא חכם), אבל פתאום נזכר שהלוחם הציל את חייב מהגובלינים שלקחו אותו בשבי. כל אלה גם חלק מהנקן האשף יקבל גם בגלל שהוא מטיל את הלחש, גם בגלל שהוא פתר את החידה וגם בגלל שהוא שיחק את הדמות שלו לפי אופיה, כמה נק" לתת על כל דבר זה כבר החלטה של השה"מ.
נ.ב אני לא מריץ מהר את הדרגות הראשונות כי שם השחקן לומד להכיר את הדמות שלו לעומק, הוא מנצל את מיומנותיה ומפתח את נשמתה, בלעדיהם לדעתי קשה לשחק דרגות יותר גבוהות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה