• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שיטות אינדי

Shaman

פונדקאי ותיק
טוב, אז יש לי פחות או יותר קבוצה. במספר פעמים האחרונות שיחקנו וואן-טיימרים והגעתי למסקנה שהגיעה הזמן למשהו קצת יותר רציני. הבעיה העיקרית היא שנמאס לי מרוב השיטות שיש לי (חוץ מאחת או שתיים שאני רוצה לנסות, אבל גם הם יותר לוואן טיימרים ולא לקמפיין). אני מקווה שחברי הפורום יוכלו להציע לי שיטות קלות יחסית שיכולות להחזיק קמפיין קצר, עדיף שיטות לא גנריות או פנטזיות מו"דיות, אלא דברים יותר מיוחדים (בעיקר מבחינת העולם שלהם).
אני גם רוצה לקבל חוות דעת על Day After Ragnarok אם מישהו מכיר (של Savage Worlds, ובכלל המלצות על עולמות על עולמות מעניינים של Savage Worlds יתקבלו בברכה).

אממ, תוכל למקד אותנו קצת? יש כל כך הרבה דברים שם בחוץ ש"לא מו"ד" לא עוזר הרבה. :)

מבחינתי, לסט משחק קצר אני מאוד אוהב את האיטרציות השונות של pdq. העולם שיותר אהבתי שלהם הם swashbucklers of the 7 skies שהוא סוג של "פיראטים בספינות אוויר". המשחק הזה במודע לא מחזיק קמפיינים ארוכים - הדמויות מתחילות די חזקות ואין הרבה לאן להתקדם. זה יותר לגבי הסיפור מאשר "איזה כשרון לקחת עכשיו".

Fate קצת יותר סולידית, אם כי לא יצא לי ממש לשחק בה. המכאניקה של האספקטים מאוד מעניינת אותי, אישית. יש לה כל מיני עולמות שונים - דיאספורה וסטארבלייזר למד"ב, אגדות אנגלור לפנטזיה אפית, רוח המאה לפאלפ ותיקי דרזדן לפנטזיה אורבאנית.

את "יום אחרי רגנרוק" אני לא מכיר, אבל מבחינת העולמות של SW אני אוהב את rippers - סוג של "ואן הלסינג פוגש את ג'נטלמנים מובחרים". אקשן - אימה באנגליה הויקטוריאנית. כמו כן, אולי שווה לך לבדוק את דדלנדס, שמבחינת עולם הוא די מעניין - the weird west, אם אתה מכיר את המונח.

כמו כן, אתה יכול לנסות את "משמר העכברים", שדי מיוחד בזה שאתה .. טוב, משחק עכבר. עם חרב. שנלחם בנמיות. שגם להן יש חרבות.

עוד שני משחקים שאני לא ממש מכיר, אבל אני יודע שאודין אוהב הם "בלי לעצום עין (עכשיו בתרגום לעברית)" ו"צבאות אלמוניים", שניהם סוג של פנטזיה-אורבנית עם טוויסט של אימה, למיטב הבנתי, ועם סטינג די מקורי.

יש אכן הרבה מאוד דברים חוץ ממו"ד, אז קצת מיקוד על הכוון שחשבת עליו יעזור.

לגבי Dark Heresy: העולם הוא אכן מאוד מיוחד ומאוד מעניין, אם כי לא כולם יאהבו אותו. זה העולם של Warhammer 40k - עתיד מאוד רחוק עם אלמנטים של פנטזיה, מאוד "קשוח ואפל". השיטה של המשחק היא נחמדה, אבל היא בתכלס מאוד מאוד דומה למו"ד 3, רק יותר gritty. זה דווקא כן מתאים לעולם ולהלך הדברים לא רע, אבל כדאי לקחת בחשבון. כך או אחרת, השיטה בהחלט לא קלה - היא אפילו מאט מסובכת יותר ממו"ד 3.
אגב, המשחק השני שהוזכר נקרא Rogue Trader, ויש שם גם משחק שלישי שנקרא Deathwatch, שיצא ממש עכשיו אם אני לא טועה.

Day after Ragnarok הוא עולם חמוד למדי. מדובר בו על עולם אלטרנטיבי שבו הגיע רגנרוק אבל העולם לא ממש נגמר, פשוט השתנה משהו. אם משחק פאלפ אובר-דה-טופ שבו אתה מכסח מכות לנאצים ולמפלצות נורדיות נשמע לך מגניב, לך על זה.

פסקי חסך לי את ההמלצה המתבקשת על בלי לעצום עין (שאכן מתורגם לעברית! והוא מאוד מגניב!) אם כי אני חייב להודות שהוא לא ממש בנוי לקמפיינים ארוכים. לאו דווקא לוואן-טיימרים, אבל גם לא לקמפיינים ארוכים מדי.

ואני מצטרף בחום לכל ההמלצות על פייט. אני מכיר נורמלית רק את דיאספורה, אבל השיטה מגניבה.

נ.ב. לא כל מה שהוא לא מו"ד הוא אינדי. Dark Heresy וצבאות אלמוניים הם לא אינדי, Savage Worlds גם לא באמת אינדי, ופייט גם כבר לא לגמרי אינדי. ז"א, היא הייתה די אינדי בהתחלה, אבל קצת קשה לקרוא ל-Dresden Files באמת אינדי.

boombaboy אמר/ה:
DARK HERESY שמעתי מאנשים שהיא כבדה אבל אני משחק וממש לא חושב ככה,באותו עולם מתרחש עוד משחק בשם ROUGH TRADER שלדעתי פחות טוב
למען האמת אני לא ממש אוהב מד"ב, אבל קראתי קצת על השיטה והיא נשמעת ממש מעניינת. הבעיה העיקרית שלי היא המחיר - בגלל שאני לא מתכנן לשחק לטווח ארוך מדיי, אני לא ממש רוצה להוציא הרבה כסף על זה, מעבר לזה שספר החוקים עב-כרס מספיק בשביל שמכניקה שלו תהיה לא ממש פשוטה, גם אם היא לא מסובכת. אבל אני אשמח לשמוע ביקורת נוספת על המשחק ועל "עובי" המכניקה.

PeskyTiger אמר/ה:
אממ, תוכל למקד אותנו קצת? יש כל כך הרבה דברים שם בחוץ ש"לא מו"ד" לא עוזר הרבה. :)

מבחינתי, לסט משחק קצר אני מאוד אוהב את האיטרציות השונות של pdq. העולם שיותר אהבתי שלהם הם swashbucklers of the 7 skies שהוא סוג של "פיראטים בספינות אוויר". המשחק הזה במודע לא מחזיק קמפיינים ארוכים - הדמויות מתחילות די חזקות ואין הרבה לאן להתקדם. זה יותר לגבי הסיפור מאשר "איזה כשרון לקחת עכשיו".

Fate קצת יותר סולידית, אם כי לא יצא לי ממש לשחק בה. המכאניקה של האספקטים מאוד מעניינת אותי, אישית. יש לה כל מיני עולמות שונים - דיאספורה וסטארבלייזר למד"ב, אגדות אנגלור לפנטזיה אפית, רוח המאה לפאלפ ותיקי דרזדן לפנטזיה אורבאנית.

את "יום אחרי רגנרוק" אני לא מכיר, אבל מבחינת העולמות של SW אני אוהב את rippers - סוג של "ואן הלסינג פוגש את ג'נטלמנים מובחרים". אקשן - אימה באנגליה הויקטוריאנית. כמו כן, אולי שווה לך לבדוק את דדלנדס, שמבחינת עולם הוא די מעניין - the weird west, אם אתה מכיר את המונח.

כמו כן, אתה יכול לנסות את "משמר העכברים", שדי מיוחד בזה שאתה .. טוב, משחק עכבר. עם חרב. שנלחם בנמיות. שגם להן יש חרבות.

עוד שני משחקים שאני לא ממש מכיר, אבל אני יודע שאודין אוהב הם "בלי לעצום עין (עכשיו בתרגום לעברית)" ו"צבאות אלמוניים", שניהם סוג של פנטזיה-אורבנית עם טוויסט של אימה, למיטב הבנתי, ועם סטינג די מקורי.
שכתבתי את ההודעה ניסיתי לחשוב על מה שאני רוצה מהשיטה, אבל מעבר למה שכתבתי אין לי עוד ממש הגבלות. ממקודם כתבתי שאני מעדיף לא מד"ב וזול יחסית אבל אפילו אלה לא מוחלטים ואם אני אמצא מד"ב או משהו יקר שנשמע מוצלח אני עדיין אשקול את זה.

מצאתי את חוקי הבסיס של PDQ, אם הם ימצאו חן בעיניי אני יחקור גם על ה-Swashbucklers - העולם נשמע ממש מעניין.
על Fate כבר שמעתי באחד מפודקאסטי חשיפה ז"ל, התחלתי לקרוא את ה-SRD אבל זה נראה לי די הרבה לקרוא - אני לא ממש אוהב לקרוא הרבה באינטרנט, בעיקר באנגלית. בכך זאת, אני אנסה לקרוא קצת על זה בקרוב.

ה-Rippers נשמע נחמד, אבל בלי לעצום עין וצבאות אלמוניים נשמעים יותר מדי אימה בשבילי... משמר העכברים נשמע מוזר מדיי.
הדדלנדס נשמע ממש מעניין, אם כי אולי לא מה שאני מחפש כרגע. זה דומה קצת ל -Borderlands? כי האווירה שלו הייתה ממש מגניבה.

כאמור, המכאניקה של Dark Heresy מאוד דומה למו"ד 3, ורמת המורכבות היא קצת יותר ממו"ד 3. זה כן די מתאים למה שהולך שם, אבל זאת בהחלט לא מכאניקה פשוטה.

"בלי לעצום עין" הוא בהחלט זול והוא לא מד"ב. :)

אם אתה בקטע של פנטזיה הייתי מציע את Ars Magica.
מדובר בעולם שלנו עם קוסמים, פיות, שדים והרבה הרבה קסם.
הבעיה היחידה שאני יכול לצפות היא שאתה מחפש "עולם שונה", והמשחק מתמקד בימי הביניים שלנו ותו לא - עם אירופה, אסיה וכו'. אגב, מישהו פעם אמר בפורום הזה שמידת האמינות של Ars Magica לפרטים הקטנים של ימי הביניים שלנו היא גבוהה מאוד, מה שגורם לכך שהעולם נראה שונה לחלוטין כשאתה משחק בו בסופו של דבר. אבל מכל מקום חידושים מזעזעי עולמות לא תמצא בעולם.
עם זאת, אם שיטות מעניינות כן מציתות לך את הדמיון אתה תמצא את Ars Magica מעניינת מאוד ואפילו מוזרה. השיטה המכאנית יחסית פשוטה וקלה - החל משיטת תכונות נחמדה וקצת שונה, דרך virtues ו- flaws וכלה בשיטת הקסם שהיא פשוט מדהימה בעיניי בפשטות וביישום. הדבר שהכי מוזר בשיטה הוא דווקא הרבה פרטי off play - למשל: השיטה דוגלת במשחק של כמה דמויות בו זמנית. בנוסף, השיטה אפילו מעודדת סבב של מנחים בקבוצה. אקיצר - היא יכולה להיות קצת מוזרה לעיכול אבל גם מעניינת במיוחד אם אתה חובב שיטות שונות.

אהה, כן - והמהדורה הרביעית ניתנת להורדה בחינם...

אני חייב לציין שמשמר העכברים נשמע אחד המשחקים המגניבים.

אגב, dust devils הוא משחק על המערב הפרוע שאני אישית די היתאהבתי במכאניקה שלו שבנויה על עקרונות של משחק פוקר, ממולץ לבדוק. הז האינדי היחידי שאני מכיר, טבל שמעתי טובות גם על כלבים בכרם.

ODDin אמר/ה:
כאמור, המכאניקה של Dark Heresy מאוד דומה למו"ד 3, ורמת המורכבות היא קצת יותר ממו"ד 3. זה כן די מתאים למה שהולך שם, אבל זאת בהחלט לא מכאניקה פשוטה.

"בלי לעצום עין" הוא בהחלט זול והוא לא מד"ב. :)
לא נראה לי שאני אלך על Dark Heresy, זה אמנם נשמע מגניב אבל לא מה שאני מחפש כרגע. אולי שיהיה לי כסף וקרוב משפחה יחזור מחו"ל...
אני בהחלט שוקל את "בלי לעצום עין", ולמען האמת חלק מהשחקנים שלי די נרתעים מאנגלית, אז יש לה יתרון משמעותי. הבעיה שלי היא שזה לא בדיוק האוירה שאני מחפש - אני אשמח להסבר כללי על המשחק ועל האווירה שלו (או קישור לאחד כזה).

בארני אמר/ה:
אם אתה בקטע של פנטזיה הייתי מציע את Ars Magica.
מדובר בעולם שלנו עם קוסמים, פיות, שדים והרבה הרבה קסם.
הבעיה היחידה שאני יכול לצפות היא שאתה מחפש "עולם שונה", והמשחק מתמקד בימי הביניים שלנו ותו לא - עם אירופה, אסיה וכו'. אגב, מישהו פעם אמר בפורום הזה שמידת האמינות של Ars Magica לפרטים הקטנים של ימי הביניים שלנו היא גבוהה מאוד, מה שגורם לכך שהעולם נראה שונה לחלוטין כשאתה משחק בו בסופו של דבר. אבל מכל מקום חידושים מזעזעי עולמות לא תמצא בעולם.
עם זאת, אם שיטות מעניינות כן מציתות לך את הדמיון אתה תמצא את Ars Magica מעניינת מאוד ואפילו מוזרה. השיטה המכאנית יחסית פשוטה וקלה - החל משיטת תכונות נחמדה וקצת שונה, דרך virtues ו- flaws וכלה בשיטת הקסם שהיא פשוט מדהימה בעיניי בפשטות וביישום. הדבר שהכי מוזר בשיטה הוא דווקא הרבה פרטי off play - למשל: השיטה דוגלת במשחק של כמה דמויות בו זמנית. בנוסף, השיטה אפילו מעודדת סבב של מנחים בקבוצה. אקיצר - היא יכולה להיות קצת מוזרה לעיכול אבל גם מעניינת במיוחד אם אתה חובב שיטות שונות.

אהה, כן - והמהדורה הרביעית ניתנת להורדה בחינם...
זה לא נשמע בדיוק כמו מה שאני מחפש, אבל אם השיטה פשוטה ומעניינת זה לא אמור להיות מסובך מדי לקחת אותה לעולם אחר. גם על זה אני אנסה לחקור קצת.
דון גובלאונה אמר/ה:
אני חייב לציין שמשמר העכברים נשמע אחד המשחקים המגניבים.

אגב, dust devils הוא משחק על המערב הפרוע שאני אישית די היתאהבתי במכאניקה שלו שבנויה על עקרונות של משחק פוקר, ממולץ לבדוק. הז האינדי היחידי שאני מכיר, טבל שמעתי טובות גם על כלבים בכרם.
Dust Devils זה זה שתורגם בעברית בשדים מתחת לכיור? אם כן קראתי אותו לפני כמה שנים, אני כבר לא ממש זוכר אותו...
לפני כמה חודשים היתה פה איזה שיחה ומישהו הביא דוגמה של Dogs In the Vineyard והמשחק די עניין אותי, אני אשמח להסבר קצר.

אגב אודין (בתגובה להודעה הראשונה שלך, פשוט אין לי כוח לצטט), אני מודע לזה שיש הרבה שיטות שהם לא מו"ד והם לא אינדי, אבל לשיטות אינדי יש "ראש" מסוים שקצת שונה משיטות כמו שיטת המספר לסוגיו,מו"ד Dark Heresy וכו', וזה פחות או יותר הראש שאני מחפש.
אני בהתלבטות כבדה לגבי Day After Ragnarok, זה נשמע כמו משהו ששווה להחזיק בבית גם אם לא משחקים בו.

קצת על בלי לעצום עין:
השחקנים משחקים דמויות הסובלות מנדודי שינה. עד כדי כך נדודי שינה, שהן כבר לא ישנו הרבה ימים. אחרי שהם לא ישנו מספיק זמן, התודעה שלהם התחילה לפתע לראות את הפתחים המובילים אל העיר המטורפת. העיר המטורפת הינה עולם המקביל לשלנו, מעין מרחב אורבני עצום, שבו יש כל מיני דברים מאוד לא סימפטיים. הבעיה היא שברגע שהגיבורים התחילו לראות את העיר המטורפת, העיר המטורפת התחילה לראות אותם - ורוב הדברים בה מוצאים אותם טעימים.
בנוסף, ברגע שהם התחילו לראות את העיר המטורפת, הגיבורים הפכו למעט יותר מאנשים - יש להם כוחות על אנושיים שמאפשרים להם לעשות מעבר למה שאנשים רגילים יכולים.
האווירה של המשחק היא שילוב של מעט אימה עם סוריאליזם אפל. הסרט Dark City הוא דוגמא טובה למדי לסוג הדברים שהולכים שם.
יש הרבה דגש על אישיות הדמויות - התפתחותן לאורך המשחק ומה שקורה להן.
השיטה די פשוטה ומהירה, ומעודדת בעיקר כאוטיות - מה שמתאים מאוד למשחק, אבל המנחה צריך להיות מודע שעליו לוותר על מעט מכח השליטה שלו לטובת המכאניקה, אחרת היא לא ממש תעבוד.

אם אתה רוצה להתנסות יותר מקרוב, אני מעביר דמואים של זה לעתים די קרובות. יהיו שני דמואים בדרקוניקון וככל הנראה יהיו גם כמה דמואים באייקון TLV.

טוב, נשמע נחמד מאוד [שאמאן שכר אותי בתור אחד מהכנופייה שלו :P ]. אני חושב שאולי באמת נשחק בדברים האלה. לגבי בלי לעצום עין - מהתיאור שלך זה לא נשמע רחוק מדי מהרפתקת פנטזיה קלאסית. איפה נכנס כאן המימד "האחר"?

כן, הבנתי שמדובר בדבר שונה. רק... אתה יודע... עוד?

כמו שאמרתי, אחד הדגשים הגדולים של המשחק הוא הדמויות - האישיות שלהן, התהליכים שעוברים עליהן, המטרות האישיות שלהן והדרכים בהן הן מנסות להשיג אותן.
כמו כן, האווירה של המשחק היא סוריאליזם אפל, כאוטי ומטריד.
קשר לפנטזיה קלאסית יש מעט מאוד.
אפשר לשחק את זה בפורמט יותר "סטנדרטי" של "מישהו שולח אתכם למשימה כך וכך לכו עשו אותה", ואפילו מדברים על זה קצת במשחק, אבל זה קצת מפספס את רוב המטרות שלו.

אני קניתי את זה, וזה נראה מוצלח מאוד. כל המכאניקה מבוססת על זה שבשביל לפתור קונפליקטים קשים יותר צריך למשוך קוביות ממאגרים של תשישות וטירוף, שמקרבים אותך בהתאמה לנפילה לתרדמה או הפיכה לסיוט, שני גורלות גרועים ממוות.
גם רשימת מקורות ההשראה בסוף מעלה רעיונות למשחק, ובכלל, הייתי רוצה להריץ את זה.
גם הביקורת ב'חשיפה!' די חיובית.

זה תלוי בשחקנים ובמנחה. אם רוצים, יכול בהחלט להיות סוף טוב למשחק. באופן כללי, המכאניקה מצד אחד קובעת את הכוון הכללי שבו הדברים הולכים אבל לא מאלצת שיקרו דברים שאתה ממש לא רוצה שיקרו. המכאניקה יכולה להכתיב שלא השגת את מה שרצית בקונפליקט, או שהמצב נהיה כאוטי יותר או התיש אותך מעבר למצופה - אבל אם מאוד חשוב לך שדב"ש כלשהו לא ימות, למשל, הוא לא חייב למות - אפשר למצוא איזו דרך לגיטימית אחרת לפרש את זה שלא השגת את מה שרצית בקונפליקט.
זאת אומרת, אם אתה רוצה *לדרוש* שיהיה סוף טוב, זה אפשרי.
וגם אם אתה לא דורש מראש שיהיה סוף טוב יכול להיות שאתה פשוט מצליח בקונפליקטים הרלוונטיים ועושה את ההחלטות הנכונות ככה שכן מתקבל סוף טוב בסוף.
בקיצור, אמנם המשחק די אפל, יכול להיות לו סוף טוב אם זה מה שהמשתתפים (מנחה+שחקנים) רוצים שיהיה.

לדוגמא, הדמות שמשמשת כדוגמא לאורך רוב הספר מדברת על אב שבתו נחטפה ממנו אל העיר המטורפת, והוא יוצא במטרה להציל אותה, וגם יש לו קשרים עם המאפיה הרוסית שהוא מנסה להתנתק מהם כדי להיות אב ראוי בשביל המשפחה שלו. יכול להיות שבמהלך המשחק בתו נהרגת והוא לא מצליח להשיג כלום, יכול להיות שהוא מצליח להציל את בתו ולהבטיח עבורה חיים טובים אבל נהרג ויש סוף טראגי, ויכול גם להיות שהוא מציל את הבת שלו, מצליח להתנתק מהמאפיה הרוסית ולומד מחדש איך לישון ועוזב את העיר המטורפת, סוף טוב הכל טוב. כל אלה הם סופים לגיטימיים במסגרת המשחק.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה