• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שיחקתי (שוב) ב Loom והיה כיף

למי שגדל בשנות השמונים / תשעים, Loom היה אחד ממשחקי ההרפתקאות/קווסטים היותר מסקרן - שנשען על הטלת "קסמים" עם צלילים.
מפה לשם, שלשום יצא לי להוריד אותו למחשב עם אמולטור, ושיחקתי בו. אז קודם כל המשחק קצר משמעותית ממה שזכרתי (לקח לי משהו כמו שלוש שעות לסיים אותו), מאידך גם לא ממש זכרתי את העלילה.
משחק מגניב, אבל יותר קונספט מאשר משחק מלא - גם כי ת'כלס אין בו הפתעות או בחירות, זה פשוט הרבה פאזלים.
עדיין נהנתי לגמרי, בעיקר בגלל הנוסלטגיה.

המון נוסטלגיה. הקווסטים הישנים הם יותר סיפורים אינטראקטיביים משובצי פאזלים מאשר משחקים.

ספציפית על לום אני זוכר שמאד אהבתי עד הקטע האחרון [אמנע מספוילרים] שברור לך מה המשחק רוצה שתעשה, ברור לך מה הולך לקרות והמשחק לא נותן לך שום אופציה אלטרנטיבית. זו הפעם הראשונה שהרגשתי במשחק שנלקחה ממני השליטה למרות שמעולם לא באמת היתה לי אותה.

דרך אגב, קווסט יותר מודרני (אבל כבר ישן) עם אווירה דומה לטעמי (לא פנטזיה, אבל משהו במשחקיות ובאווירה מתחרז) הוא to the moon.

קראתי על ההמשכים, אבל אחרי ששיחקתי בו לא מפתיע שהם לא יצאו - זה פחות משחק ויותר Proof of Concept כזה.
מה שכן, העולם של קווסטים ישנים זה ממש בור ללא תחתית, אני רואה את כמות המשחקים וזה מהמם.

היה לי אותו בגרסה העברית, שנקראה "האורגים", עם שלושה דיסקטים 3.5 אינץ' ו"ספר תבניות" לרישום הלחשים שלך שבכריכה שלו היו גם סיסמאות ההגנה מפני העתקה - מודפסות בשחור על אדום כהה כדי שלא תעתיק אותן במכונת צילום.

אגב - אחת הדמויות של לום עושה הופעת אורח ב"אי הקופים" הראשון: באחד הקטעים במשחק הגיבור בובין, שלבוש תמיד בגלימה עם ברדס שמסתיר לו את הפנים, יושב בכלא ואיזה סוהר סוטה ומכוער בשם קוב מבקש "להציץ מתחת לחלוק שלו".
בובין מזהיר את קוב שאף אחד לא ראה את מה שיש לאורג מתחת לחלוק ושרד, אבל קוב מתעקש ואז יש מסך שחור ואחריו קוב נעלם.

ככה קוב נראה בLOOM כשהוא מדבר עם בובין על מה שיש לו מתחת לחלוק:

1712328159662.webp

במשחק הסוד של אי הקופים, בפאב הפיראטים שגייברש נכנס אליו בתחילת המשחק, יושב אותו קוב, רק עם כובע של פיראט ועם סיכה על הדש עליה כתוב Ask Me About LOOM ואם שואלים אותו, אז הוא מתחיל לשבח ולשווק את המשחק:

1712328303666.webp

למי שמעוניין, יש עכשיו מבצע על כמה משחקי LucasArts ב-Fanatical:
The Dig
Loom
ושני משחקי אינדיאנה ג'ונס

$2.99

(לא השוויתי לפלטפורמות משחקים אחרות, פשוט נתקלתי בזה וזכרתי שהיה דיון לא מזמן על Loom, אז משתף).

עריכה: עכשיו ראיתי שגם יש רק את Loom ב-$1.19...

עריכה אחרונה:
ממה שאני זוכר "אינדיאנה ג'ונס ומסע הצלב האחרון" היה קווסט מסובך וקשה, שנראה דומה ל"אי הקופים" (עם אותו מנוע גרפי) אבל בניגוד לאי הקופים היה אפשר למות שם. מצד שני, היית אמור לעקוב אחרי עלילת הסרט פחות או יותר. לא הצלחתי לסיים אותו.

"אינדיאנה ג'ונס וגורל האטלנטיס" היה קווסט מסובך עוד יותר, עם שתי דמויות שאפשר לעבור ביניהן, עלילה מורכבת וכמה סופים אפשריים. אני לא הצלחתי לסיים אותו אבל חבר הצליח לסיים אותו בתרחיש שבו אינדי עצמו ניצל אבל מאבד את הבחורה.

הקווסטים של אינדיאנה ג'ונס הצריכו הכרות טובה מאוד עם הסרטים, ואם לא ידעת- הם היו מאוד מתסכלים.

אני מאוד אהבתי של שלישיית הקווסטים הראשונים של "אי הקופים". היו מעולים! (בשאר לא שיחקתי).

מאוד אהבתי גם את סדרת King's Quest המעולה.

הקווסטים של אינדיאנה ג'ונס הצריכו הכרות טובה מאוד עם הסרטים
ל"גורל אטלנטיס" לא היה סרט - ודי חבל כי אני זוכר קטעים ממנו שהיו ממש עשויים טוב ויכלו להיראות נהדר בקולנוע, בכל מקרה הרבה יותר טוב מ"גולגולת הבדולח" שנעשה עשורים אחרי המשחק.

היו עוד קווסטים חוץ מגורל אטלנטיס ומסע הצלב האחרון? כי אני זוכר רק משחק ארקייד די מכוער של "המקדש הארור" בו אינדיאנה הסתובב במבוך, עשה טרזן עם השוט שלו, נסע בקרוניות-כורים והצליף בהודים עם טורבנים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה