• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שחקן חדש

היי כולם,
אני שחקן חדש שמתעניין במשחקי תפקידים סטייל פאתפיינדר ומבוכים ודרקונים, יש לי קרוב לאפס ניסיון וקבוצת חברים עם פחות ניסיון ממני שמעוניינים להתחיל.
אני רוצה למצוא שיטה שאפשר ללמוד מאפס לבד, שקל למצוא את החוקים שלה והרפתקאות מוכנות, בונוס אם זה הכל בעברית.

יש לכם המלצות?

המלצה 1: אין צורך בתגית "לא קריטי" בשאלה שלך :)

ולעניין עצמו:
ממליץ לך לבדוק את פאת'פיינדר פראי או את חרבות וכשפים.
שיטות נגישות, בעברית ואחלה התחלה לדעתי.
תוכל לחזור ולשאול כל מה שבא לך כאן בפורום ונשמח לסייע.
בהצלחה!

אתה יכול לקרוא ולהתנסות בחינם עם פאת'פיינדר פראי / עולמות פראיים.
זה הקומיקס שמסביר את החוקים:
וזה חוקי התחלה מהירה עם הרפתקה קצרה - בעולם מערכה שנקרא אדמות המוות, שזה המערב המופרע, ולגמרי פראי:
ויש גם בחינם את ההתחלה המהירה של לב הקריסטל:

אמנם אין הנחתום מעיד על עיסתו,
אבל הייתי מציע לך לנסות את מלסטרה:
שיטת D20 בעברית, שמגיעה עם עולם מערכה מושקע וספרי חוקים מסודרים - כאשר כל ספרי הבסיס הם חינמיים.
עולם ושיטה שמבוססים על פנטזיה גבוהה, ועולם מסוכן ומאתגר (אם כי עדיין לא OSR קלאסי שם דמויות נהרגות באופן כמעט תמידי).

ספרי הבסיס - ספק החוקים לשחקן המתחיל, ספק החוקים לשחקן המתקדם וספר עולם המערכה, הם חינמיים לגמרי בגרסה הדיגיטלית שלהם.
ספר עזר לשליט המבוך כבר הושלם - ויצא למכירה ב"עולמות" הקרוב, ואז גם יועלה לרשת כעותק דיגיטלי חינמי.
עד דרקוניקון הקרוב באוגוסט אמור לצאת גם אוגדן מפלצות מפורט.

תוכל למצוא את האתר של מלסטרה כאן, בתוך פורטל הפונדק:
עם קישורים להורדה של החוברות, גם בפונדק וגם ב-DrivethroughRPG

המלצה 1: אין צורך בתגית "לא קריטי" בשאלה שלך :)

ולעניין עצמו:
ממליץ לך לבדוק את פאת'פיינדר פראי או את חרבות וכשפים.
שיטות נגישות, בעברית ואחלה התחלה לדעתי.
תוכל לחזור ולשאול כל מה שבא לך כאן בפורום ונשמח לסייע.
בהצלחה!
איפה אפשר למצוא את כל החוקים והרפתקה? חיפשתי באיזה סניף של צומת ספרים ואמרו לי שאין להם הכל בסניף וקשה להשיג בעברית
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אתה יכול לקרוא ולהתנסות בחינם עם פאת'פיינדר פראי / עולמות פראיים.
זה הקומיקס שמסביר את החוקים:
וזה חוקי התחלה מהירה עם הרפתקה קצרה - בעולם מערכה שנקרא אדמות המוות, שזה המערב המופרע, ולגמרי פראי:
ויש גם בחינם את ההתחלה המהירה של לב הקריסטל:
מה זה אומר הרפתקה קצרה? כמה שעות משחק?
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אמנם אין הנחתום מעיד על עיסתו,
אבל הייתי מציע לך לנסות את מלסטרה:
שיטת D20 בעברית, שמגיעה עם עולם מערכה מושקע וספרי חוקים מסודרים - כאשר כל ספרי הבסיס הם חינמיים.
עולם ושיטה שמבוססים על פנטזיה גבוהה, ועולם מסוכן ומאתגר (אם כי עדיין לא OSR קלאסי שם דמויות נהרגות באופן כמעט תמידי).

ספרי הבסיס - ספק החוקים לשחקן המתחיל, ספק החוקים לשחקן המתקדם וספר עולם המערכה, הם חינמיים לגמרי בגרסה הדיגיטלית שלהם.
ספר עזר לשליט המבוך כבר הושלם - ויצא למכירה ב"עולמות" הקרוב, ואז גם יועלה לרשת כעותק דיגיטלי חינמי.
עד דרקוניקון הקרוב באוגוסט אמור לצאת גם אוגדן מפלצות מפורט.

תוכל למצוא את האתר של מלסטרה כאן, בתוך פורטל הפונדק:
עם קישורים להורדה של החוברות, גם בפונדק וגם ב-DrivethroughRPG
יש גם הרפתקאות או רק חוקים ועולם מערכה?

יש גם שלוש הרפתקאות מוכנות, שאפשר לשחק אותן בתור קמפיין זו אחר זו, או כל אחת בנפרד בתור Stand alone
אפשר למצוא אותן בדף של מלסטרה ב-DrivethroughRPG (הגם שהן בעברית) בתור עותקים דיגיטליים - או לרכוש עותקים פיזיים בדוכן של מלסטרה בכנסים (מחוץ לכנסים - בתיאום איתי).

צווחת סרטני הנהר
הצללים של תאר קארדין
אור כחול דועך

הרפתקאה רביעית בשם 'הרוחות של קארוג' נמצאת בהכנה.

נ.ב: בהורדות של מלסטרה כאן בפונדק, וגם בדף שלה בדרייבת'רו, יש גם עזרי משחק נוספים חינמיים - כמו דפי דמויות, דף מעקב לשה"ם, ועוד.

קבצים מצורפים

• 1772037448602.webp
    1772037448602.webp
    57.6 KB · צפיות: 1
  • 1772037479433.webp
    1772037479433.webp
    44.8 KB · צפיות: 1
  • 1772037507360.webp
    1772037507360.webp
    38.3 KB · צפיות: 1
איפה אפשר למצוא את כל החוקים והרפתקה? חיפשתי באיזה סניף של צומת ספרים ואמרו לי שאין להם הכל בסניף וקשה להשיג בעברית
העובדים בסניף הזה לא מעודכנים ;)
יש ברוב הסניפים של צומת ספרים, ואם אין אז קל לעובדים להזמין, אבל יש גם באתר פה:

מה זה אומר הרפתקה קצרה? כמה שעות משחק?
ההרפתקה המסוימת הזו היא בערך שעה וחצי משחק, והשניה של לב הקריסטל היא בערך 3-4 שעות.

עדיף להזמין ישירות מהאתר שהנרוביאן קישר אליו - גם מגיע מהר הביתה וגם הכל במלאי.
לצערי עובדים בצומת (או סטימצקי) זה עניין של מזל, תלוי ממש האם העובד במקרה מכיר ואיכפת לו - הם יכולים להזמין הכל, למעט הערכה למנחה שהם לא רוצים להחזיק במלאי

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה