• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שליטים ושדים שו"ש 39-סכין הגברת הקרה

זרתוסטרה

פונדקאי ותיק
הגברת הקרה הייתה ההתגלמות המושלמת של הממלכה שלה. הממלכה שלה הייתה ידועה בקור מזג האוויר שלה שגרם לשלג כמעט תמידי ולאנשים קשים ועקשנים, בעלי קוד כבוד של ברזל.
העקשנית והנקמנית מכל הייתה הגברת הקרה. השליטה הזאת שלטה בממלכתה ביד ברזל והוציא להורג כל פושע קטן או ברברי שמצאה וכך הצליחה לנקות את הממלכה מהם.
כמובן שההתנהגות של הגברת הקרה צברה לה לא מעט אויבים.
ההוצאות להורג היו נמשכות כך, כל יום לפחות שלושה, בהתחלה הם היו רוצחים אך בסוף שלטונה אלה כבר היו גנבי לחם וסתם קבצנים. זה נמשך ככה עד שיום אחד המועצה של הגברת הקרה תכננה להתנקש בזקנה העקשנית , כל כך עקשנית עד שהיא סירבה למות ולתת ליורש מתון יותר להחליף אותה.
אבל מה שהם לא ידעו הוא שהזקנה הייתה כל כך עקשנית עד שהיא סירבה אפילו למות מדקירות סכין.
כשהמתנקש שהמועצה שכרה דקר אותה בשנתה באישון הלילה הנשמה של הגברת הקרה סירבה להמשיך לעולם הבא ובמקום זאת נכנסה אל תוך הסכין שדקרה אותה והעניקה לה את האופי העקשני והנקמני שלה.

לא עברו הרבה ימים והמתנקש כבר עבר ליעד הבא שלו, שליט אחר, בעיר אחרת. אך כשהמתנקש ניסה לרצוח את המטרה שלו בעזרת הסכין הוא פשוט לא הצליח לפגוע, וכשהמלך התעורר הוא תפס אותו ושומריו הוציאו את המתנקש להורג במקום.

ככה הסכין המשיכה להתגלגל מיד ליד במהלך השנים, תומכת במי שעושה את רצונה והורג בוגדים, פורעי חוק וברברים, ומסכלת את מהלכיו של מי שלא עושה זאת או נמנה עם הקבוצה הראשונה.

אך המטרה האמיתית של הסכין תמיד הייתה להרוג את המועצה שבגדה בה, ומכיוון שהם כנראה מתו כבר ממזמן היא תצטרך להסתפק בצאצאים שלהם. ויותר מכל היא תרצה להתנקם בצאצא של סגנה, מי שרקם את התוכנית להתנקש בה והחליף אותה.
עד שהסכין לא תצליח בכך הנשמה של הגברת הקרה לא תמשיך לעולם הבא, עוברת מיד ליד ומהרפתקן להרפתקן.

היום הסכין כנראה נמצאת קשורה ליריכו של איזה חייל או קבורה בתוך ערמת נשקים. מחכה ליום בו יגיע ההרפתקן הבא שאולי ימלא את מבוקשה.
........................
שילוב במשחק:
הסכין של הגברת הקרה נראה כמו סכין רגילה אך "נוטפת קור" . הסכין צריכה להימצא במקום רנדומלי, עדיף בידיים של רע כזה או אחר. אם הרע יהיה פורע חוק ,בוגד או ברברי- הסכין תגרום לו לפספס בכוונה או אפילו לדקור את עצמו. אם הסכין תיהיה ביד של מי שעושה כמבוקשה היא תתגלה כסכין קסומה ומדויקת במיוחד, שמשאירה כוויות קור כואבות אחריה.

כשהסכין תגיע לידיו של שחקן בתחילה היא תראה כסכין רגילה, אך עם הזמן הוא יגלה שיש לה רצונות משלה. היא כאילו נעה לכיוון שהיא רוצה ויכולה לשלוט בכיוון שאליו תיפול. כאשר היא מכוונת לקבוצת האויבים שלה היא תתכוון אליהם בעצמה וכאשר הבעלים שלה מסרב לפגוע בהם היא תתחיל לפספס בכוונה או אולי אפילו להקפיא לו את הידיים בקרבות הבאים שלו.

אם השחקן עושה כמבוקשה לאט לאט יתחיל להיווצר קשר מנטאלי בניהם- בהתחלה זה יהיה רק רגשות או מילים בודדות שהסכין מעבירה לו, ובסוף זה כבר יהיה כאילו הוא מדבר עם הגברת בעצמה.

הסכין תנסה לשכנע אותו לרדוף צדק ולהרוג את הצאצאים של המועצה שבגדה בה, כל פעם שהוא יהרוג אחד מהם הסכין תתחזק ותראה יותר ויותר קפואה.
בסופו של דבר אם השחקן יחליט להרוג את הצאצא של הסגן שלה (שכרגע יושב על כס המלכות שלה -זה יכול כס מלכות של ממלכה שלמה או של עיר קטנה- וכנראה שהוא בן טוב ושליט הגון ) אז הנשמה של הגברת תמשיך הלאה והיא תשאיר סכין כפור קסומה מאחוריה (שאמנם תיהיה חזקה, אך לא כמו שהיא הייתה כשהגברת הייתה בתוכה).

עבודה טובה בתיאור והסיפור המקורי והשילוב במשחק. דברים כאלה לא רואים בכל יום, אבל לטעמי יש בעיה גדולה במטרה של העתק. במשחקי תפקידים זה כמעט קלישאה שנבל בן מאות שנים רוצה לנקום במישהו שמת מזמן, ולכן הוא תוקף את הצאצאים שלו. בלי קשר לכמה שזה מרושע (בדרך כלל מי שעושה את זה הוא נבל) הסוג הזה של מוטיב הוא מאוד טיפשי. אין שום היגיון בלרצוח מישהו בגלל משהו שאחד מאבותיו עשה, ולפחות במקרה הזה אין שום דבר שהיא יכולה להרוויח מזה. הייתי מציעה לך רעיון למניע הגיוני יותר שיכול להיות לרוחה של הגברת הקרה, אבל כרגע לא עולה בדעתי שום דבר. עדיין יש לי את הצורך להגיד לך שהמוטיב שחשבת עליו הוא קלישאתי וטיפשי. אולי אתה יודע את זה ועשית את זה בכוונה, אבל זה לא ההרגשה שזה נותן לי.

קודם כל זה לא חייב להיות בהכרח העתק (במונחים של עוצמה) אלא תוכנן סתם כחפץ עם אישיות.
דבר שני, שמי לב שמדובר על אישה עקשנית ונקמנית שרדפה צדק כל חייה. הנשמה שלה עכשיו תקועה בתוך כלי הנשק הזה והתכונות האלה הם הדבר היחיד שבאמת נשאר ממנה.
אין לה יותר קשר פיזי לעולם, היגיון כלשהו או גוף. מה נשאר לה? תחושת צדק, עיקשות ונקמה. היא רואה ברצח שלה ובהשתלטות של מורשת המועצה על הממלכה שלה אי צדק והיא מחפשת לאזן אותו.
בתור הכותב זה לא נראה לי טיפשי, זה נגאה לי הגיוני יחסית לנסיבות. קלישאתי? אולי, אבל זה לא אומר שזה לא כיף.

זה מעניין, אבל הניסוחים קצת צרמו לי משום מה, בפסקה הראשונה לפחות.
מה שכן, מסקרן אותי למה הגבירה הקרה החליטה שקבצנים הם דבר... רע. אני יכול להבין את הצורך בלמגר אותם, אבל האם הדרך היחידה שהגבירה הקרה הכירה כדי למגר דבר מסוים הוא להרוג אותו? זה מעט משונה, ומרגיש קצת יותר מדי ישיר אפילו. לא ממש אנושי.

חוץ מזה, מעניין אותי מה היה המצב בממלכה של הגבירה הלבנה, מתחת לפני השטח. כלומר, מבחינת פשיעה וזה. אני מבין שהיה מדובר בדיקטטורה שנשלטת על ידי עריצה פסיכוטית מעט בעל חוש צדק מעוות, אבל איך הפשיעה הסתגלה למצב הזה? הרי בלתי אפשרי למגר את הפשיעה לחלוטין.

בנוסף, אני חושב שדווקא יהיה מעניין אם הרוח של הגבירה לא תעזוב את הסכין ברגע שהצאצא של הסגן ימות, אלא יהיה קטע של "ומה הלאה?". כמובן שזה תלוי אם מדובר סתם בנשק עם אישיות או בנשק תבוני של ממש, אבל עדיין, דבר לחשוב עליו.

בכל מקרה, ח"ח. הגשה מעניינת מאוד שיכולה לגרור את הדמויות למספר רב של תרחישים ואפילו לכוון את העלילה עצמה במקרה הצורך. אהבתי.

אסדת'- זה סבבה והכל שאת חושבת שזה קלישאתי, אבל יש דרך להעביר ביקורת ולהגיד דברים. וסתם להיות מגעילה כי את רוצה שידעו שאת לא אוהבת משהו... זה לא כיף. לא לך, ולא לכותב.
שימי לב גם, שגם אם זה קלישאתי, יש סיבה לכך שמשתמשים הרבה בקלישאות. הן עובדות . אני רואה הרבה אנשים ששוכחים מזה, ומנסים להתרחק מקלישאות ככל שרק אפשר, אבל זה מטופש. לפעמים, לשבור קלישאה יכול לצאת נהדר, אבל להתנגד למשהו אך ורק כי הוא קלישאה זה פשוט... בעייתי. זו לא סיבה טובה. עכשיו, אם הקלישאה מבוצעת בצורה גרועה זה משהו אחר, אבל ככה זה עם כמעט כל דבר.

גנרל אסדת'! אמר/ה:
(בדרך כלל מי שעושה את זה הוא נבל)
זו נקודה מעניינת לדעתי.

בתחילת הסיפור מתואר שהגבירה הקרה בעצם הענישה פושעים וברברים ו'טיהרה' את הממלכה שלה. הקיצוניות שלה מציגה אותה כרעה, אבל לפגוע בפושעים ורשעים זה מניע שהרבה הרפתקנים יזדהו איתו בקלות. אני תוהה עם למעט המטרה הסופית החדשה של הסכין (נקמה בצאצאים) נשאר לה משהו מהשנאה לפושעים, כי אם כן- השחקנים יכולים לטעות ולזהות את הסכין כנשק טוב שבא לסייע להם בשמירה על הסדר. הסכין אפילו יכולה להטעות אותם בסופו של דבר, ולטעון שהסיבה שהיא רוצה לפגוע בצאצא של אחד מהמועצה זה בגלל שהוא פושע בעצם.

אני חושב שהעוג עלה על נקודה מצוינת. הסכין יכולה להיות נהדרת במערכה שמתעסקת (בין השאר) במוסר ובמה זה "טוב", במיוחד אצל דמות\חבורה שנשארים באזורים האפורים. בהתחלה הסכין יכולה להיראות כאילו היא תוקפת רק אנשים "רעים" - היא תהיה יעילה להחריד נגד פושעים יריבים, אבל לא תעבוד נגד המשמר. אבל אם השחקנים יתחילו להסתמך על הסכין בתור בוררת מוסרית, אפשר להתחיל להכניס את המקרים המעורפלים יותר - נשמע שהסכין תתקוף אנשים שעוברים על החוק מחוסר ברירה (קבצנים ועניים) אבל לא אנשים אכזריים אך סדריים (סוחרים נהנתנים וקמצנים). עד שהסכין תנסה להרוג מישהו שהוא בבירור בן אדם טוב, וכמה פרצי מחשבות ממנה יבהירו שהיא הייתה בת אדם ושהיא עובדת לפי מוסר מאוד אישי - ועם קצת מזל זה יהיה רגע של שוק רציני לשחקנים שיגרום להם לחשוב על מה שהם עשו בגלל הסכין.

נקסטורל- היא אישה קרה וקשוחה, מכאן שמה. היא ממגרת את הקבצנים כי הם פושעים בשביל לשרוד (כמו גנבי לחם, הם בעיקרון עושים אותם דברים).

עוג ות'ור- הסכין אכן תוכננה כך שהיא תעורר דילמה מוסרית, בהתחלה חושבים שהיא טובה וצודקת ואולי אפילו המניע שלה נכון אבל בסוף מגלים את התוכניות שלה ואת זה שלמרות שהשליט החדש הוא שליט כזב הוא שליט הגון.
זה גם נועד לעורר עוד דילמה, בסוף הדרך אחרי שאתה רוצח אנשים שהם בעיקר טובים אתה מקבל עוד עוצמה (בשונה מההתחלה שאתה מקבל עוצמה על הריגת אנשים רעים). האם ההרפתקן יוכל לעצור את עצמו?

מגניב לגמרי, אני אוהב את זה שהדרך היחידה לשחרר את הנשמה הכלואה הזאת מהייסורים הנצחיים שלה תקועה בתוך סכין זה לחסל חף מפשע אחר.
עוד סיבה בשביל החבורה לחצות את הקווים, אם הם באמת יצרו עם הסכין קשר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה