• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שולט בכל הנשקים הפשוטים, והרגילים.

פארסק

פונדקאי ותיק
זה אחת האמרות הכי מטופשות שיש בספר החוקים לגבי שליטה בנשקים.
האם זה אומר שאומר שאוטומטית כל לוחם יודע להשתמש היטב בכול נשק שהוא לא אקזוטי?
האם כל אחד (מכל מקצוע) יודע להטיל פיגיון במדויק על מטרה שהיא 3 מטר מימנו, רק מכיוון שפיגיון הוא שק בסיסי?
שוריקן הוא נשק יפני ואין מקבילה לו בעולם המערבי האם זה אומר שהגנב הוא יפני או שהוא רכש השכלה מיפני?
יש את השיטה האחרת שבה מקבלים שליטה רק במספר קבוצות נשקים היא קצת יותר הגיונית אבל גם לה יש את החסרונות.

יש איזה שהיא דרך שאתם מכירים להגביל את כמות הידע האדירה הזו שיש ללוחמים?
אולי נקודות מיומנות לנשקים או משהו כזה.

זה דווקא הגיוני מאוד.
לוחם אומן בלחימה בנשקי להב, הוא לא ידע את הטכניקות המתקדמות של לחימה בקאטאנה, אבל להילחם איתה בסיסית הוא ידע.
וכן, לוחמים מאומנים בקשתות למיניהן, נשקי הטלה, נשקי להב, פטישים ואלות. זה הרבה, ומהידע הזה הם שואבים את היכולת להילחם ברוב כלי הנשק הקיימים.
ידיעת טכניקות לחימה בנשק מסוים זה כבר מיוד נשק, או כשרון דומה אחר

מה שלא הגיוני הוא, שלמרות שאני התאמנתי 40 שנה על טכניקות סיוף, ואני עדיין יכול לירות לציפור עפה בעין.
ולא רק במו"ד זה ככה. גם בנשגבים יש את אותה מיומנות ל'לחבוט באנשים עם חרב גדולה', 'לחבוט באנשים עם גרזן גדול', ו'לחבוט באנשים עם חרב שעוברת על החוק מבחינת גודל. החוק של החרבות הגדולות יותר'.

קופיל אמר/ה:
מה שלא הגיוני הוא, שלמרות שאני התאמנתי 40 שנה על טכניקות סיוף, ואני עדיין יכול לירות לציפור עפה בעין.
ולא רק במו"ד זה ככה. גם בנשגבים יש את אותה מיומנות ל'לחבוט באנשים עם חרב גדולה', 'לחבוט באנשים עם גרזן גדול', ו'לחבוט באנשים עם חרב שעוברת על החוק מבחינת גודל. החוק של החרבות הגדולות יותר'.

כן, רק למי שהיתאמן 40 שנה על טכניקות סיוף, יהיו כשרונות מיקוד רבים בסייף, בעוד שבקשת לא יהיו לו כלל אם הוא לא התאמן בקשת.

בקשר לדוגמא שלך קופיל-
מישהו שהתאמן 40 שנה בסיוף, פיתח יכולות מיקוד וכוונון מרשימות ביותר, וגם ככה יהיה לו קשה ביותר לפגוע בעין של ציפור במעופה (בוא נגיד, שעם הדמות דרגה 20, אז הקשר עין-מוח-יד שלה כל כך גבוה שקל לה לעשות דברים כאלה, ואף מרשימים יותר).
כמו כן לדמות כזאת תהיה יכול דיוק מרשימה, וכוח רב.

idansh אמר/ה:
בקשר לדוגמא שלך קופיל-
מישהו שהתאמן 40 שנה בסיוף, פיתח יכולות מיקוד וכוונון מרשימות ביותר, וגם ככה יהיה לו קשה ביותר לפגוע בעין של ציפור במעופה (בוא נגיד, שעם הדמות דרגה 20, אז הקשר עין-מוח-יד שלה כל כך גבוה שקל לה לעשות דברים כאלה, ואף מרשימים יותר).
כמו כן לדמות כזאת תהיה יכול דיוק מרשימה, וכוח רב.
אבל היא צריכה זריזות רבה כדי לפגוע לציפור בעין :wink:

קופיל, זה הגיוני יותר משנראה לך - בני מעמד האצולה בימי הביניים נהגו להתאמן מגיל צעיר בסיוף, קשתות, לחימה ברכיבה (רומח וכו'), שימוש בשריון ומגן וכו'.
לפי הגיל ההתחלתי ללוחם, אתה יכול להבין שהיה לו זמן להתאמן כך. סתם בריון שיודע לנפנף מקלות חדים הוא לא לוחם.
לחלופין, תוכל להשתמש בשיטת קבוצות הנשק מה-SRD.

אם מה שמפריע לך זה היכולת של לוחם בדרגה 20 לצלוף טוב יותר מצלף מומחה בדרגה 3, אולי עדיף שתשקול שיטה שאינה מבוססת על דרגות.

פארסק, כפי שנאמר "זה אחת האמרות הכי מטופשות" שכתבת - נשק יפני? גנב יפני? השכלה מיפני?
לא נראה לי שהמושג "יפן" קיים בלקסיקון של מו"ד, וכל אזכור שלו ושל מו"ד באותו המשפט מעלה אסוציאציות לפרק משעשע בוובקומיק Goblins.
השוריקאן הוא לא נשק יפני - הכל יודעים שמבריחים ופושעים מקרב בני האנוש השתמשו בו בממלכות הצפוניות מזה זמן רב. חוץ מהזוטונים, כמובן - השרצים הארורים טוענים שהם המציאו אותו! ארר!

טיפשי? למה? זאת סה"כ אבסטרקציה כדי לפשט את המשחק - לא ממש צריך את כל המיומנויות השונות האלה. אין להן שום משמעות חוץ מלנג'ס למי שמכין דמויות. גם "אמן סיוף" בדרך כלל מתאמן על אחד משלושה נשקים (דקר, סייף או רומח) - אתה באמת רוצה לרדת לרזולוציה כזאת?
כמו שאני רואה את זה, חילקו את הנשקים ל"מעפנים", "בסדר" ו"טובים", והלוחם חופשי להשתמש בכל הנשקים שהם מעפנים או בסדר. זה לא שיש כזה הבדל פסיכוטי בניהם.

ולמה זה לא מפריע לך באף מיומנות אחרת? אולי נפרק את "פריצת מלכודות" לפי סוג מנגנון? "אני מצטער, הגנב שלך התמחה בלפרוץ מלכודות מונעות קפיץ ולא גלגלי שיניים."

the Nerubian אמר/ה:
השוריקאן הוא לא נשק יפני - הכל יודעים שמבריחים ופושעים מקרב בני האנוש השתמשו בו בממלכות הצפוניות מזה זמן רב. חוץ מהזוטונים, כמובן - השרצים הארורים טוענים שהם המציאו אותו! ארר!
לא רק שהמצאנו את השוריקאן, לימדנו אתכם איך להשתמש בו (לפחות את המיליציות בקולומ... ארצות הדרום) :) .

וסתם כהערה, אם תקחו לוחם חי"ר שירה כל חייו ב M-16 ותתנו לו קלצ' - הפתעה. הוא ידע לפגוע לא רע בכלל.
אותו דבר אם תתנו לו אקדח, מקלע, או מטול רימונים.
למה? כי זה דברים שעובדים על אותו עקרון.

לוחם יודע לשלוט בכל אלו, כן. עד כמה הוא מומחה, זה תלוי בכישרונות שלו.
ניקח לדוגמא את הקשת הארוכה והקלאסית. הוא לוקח מיקוד נשק, ואת כל כישרונות הירי (ירי מטווח אפס, ירי מהיר, ירי מדויק ושאר ירקות). אחר-כך גם התמחות, מיקוד דגול, התמחות דגולה, ואולי גם פותח קריירה של ירי רכוב.
את אותו בחור נשווה ללוחם שהתמחה בחרב אדירה. הוא לוקח מיקוד נשק, התקפת עוצמה, אולי גם ביקוע וביקוע עצום. אם יש לו גם רמות בקפיצה הוא ייקח את הכישרון מההרפתקן שבקפיצה הוא מוסיף עוד נזק להתקפת עוצמה, הוא ישתדרג גם למיקוד דגול והתמחות דגולה אח"כ. אולי הוא יחזיק עוד חרב ביד השנייה, אולי יהיה פרש, ואולי משהו אחר.

שני הלוחמים שמוצגים הם בעלי דרגה זהה, נניח. שניהם יודעים להשתמש בכלי הנשק אחד של השני - אדון קשת יודע להשתמש בחרב של הרוזן חרב, ולהפך. עד כמה הוא ישתמש בהם טוב? לא ברור. הרוזן חרב יוכל להשתמש בהם, אבל הזריזות שלו אולי תהיה יותר נמוכה, לא יהיו לו מיקודים על הקשת, הוא יפגע בחברים שלו כאשר הם יהיו בקפא"פ, ויירה פחות חצים מאשר שותפו הקשת. אבל, הוא עדיין ידע להשתמש בה במידה סבירה. אבל רואים את ההבדל, ויודעים שהוא לא קשת. הסיפור די דומה אצל אדון קשת.

The oldman אמר/ה:
וסתם כהערה, אם תקחו לוחם חי"ר שירה כל חייו ב M-16 ותתנו לו קלצ' - הפתעה. הוא ידע לפגוע לא רע בכלל.
אותו דבר אם תתנו לו אקדח, מקלע, או מטול רימונים.
למה? כי זה דברים שעובדים על אותו עקרון.

ומה אם ניתן לו RPG סכין קומנדו הוא ידע איך להשתמש. עם המשגר עם הוא אינטילגנטי הוא ינסה להבין מה זה כל כפתור, איך מחזיקים את זה נכון וגם אז הוא יצרך לעשות מספר שיגורים לנסיון.
כל הנשקים שהזכרת הם מאותה קבוצה הכנס מחסנית ,שחרר ניצרה, כוון על המטרה ותלחץ על ההדק. בכול מקרה זה שהמנגון דומה באקדח ורובה זה לא אומר שאם אתה מתרגל להסתער עם נשק ששוקל 2 קילו ואחר כך לנסות להסתער עם נשק ששוקל 15 קילו לא כולל ארגזי תחמושת. זה לא אותו הדבר ולהלחם עם אקדח זה שונה לחלוטין בלחימה בשטח בנוי.
יש המון תתי מקצועות בצבע רובאי, מקלען, איש חבלה, צלף, מטול ועוד ועוד לא כל אחד יודע את הכל. לוחם קרבי לומד לשלוט במגוון לשקים אך לא הכל וכל אחד במחלקה יש תפקיד שאותו הוא לומד יותר טוב.
אם נתרגם את זה לשפת המו"ד יש מספר קבוצות נשקים מצומצמות מאוד שהלוחמים לומדים לשלוט בהם ויש נשק אחד או שנים שהם לוקחים בו מיקוד נשק. לזה אני מתכון בתיחנום לוחם בדרגה 1. לא נראה לי שלוחם יודע להלחם בחרב, בסכין, בגרזן קרב כידון וקשת הכל באותה מידה

לי דווקא פחות מפריע שהלוחם יכול להשתמש בכל כלי הנשק הפשוטים והרגילים, אלא גם עוד מלא מקצועות שזה ממש לא קשור אליהם. למה שנוכל\כוהן\וואטאוור שאינו לוחם יהיהיו מאומנים כל כך בנשק?

נוכל? כתוב במפורש בסל"ש שהוא שולט בכלי נשק שמאפשרים התגנבות, ואז יש רשימה די מצומצמת של כלי נשק. ונוכל הוא מקצוע די רבגוני, ובקרב הוא נלחם. אז נכון שהוא לא מסתער או גורם לכל האויבים לבוא דווקא אליו, אבל הוא תוקף בקרב. אמנם במפתיע ובפעמים אחדות שגורמות להרבה נזק, אבל עדיין תוקף.

כוהן? הם שולטים בכל כלי הנשק הפשוטים וכל השריונות והמגנים. כוהן ממוצע יקח לעצמו איזה נשק מעפן ביד אחת, מגן ביד השנייה ושריון לוחות. הוא ילחם קפא"פ רק אם זה נחוץ, ולרוב יעדיף להלחם בדברים כמו 'נשק רוחני', אבל הוא עדיין ישלוט בנשק. למה שלא ישלוט?

אשף ומכשף? אשף מקבל שליטה במספר מאוד קטן של נשקים, ובצדק. מכשף משום מה שולט בכל הפשוטים, לדעתי הוא היה צריך לקבל כמו אשף.
אני מוצא בעיה רק עם מכשף, כל השאר נראים לי חלקים לגמרי. אבל זה לא כ"כ משנה, המטילי לחשים יכולים לשגר כדורי אש. זה שיש להם פגיון ביד זה מאוד משנה. הפרש קל של 23 קוביות נזק. לא משהו רציני.

סתם הערה: לי אישית יש זוג חרבות בבית, ואני לא לוחם, אין לי שום כשרון של שליטה בשני כלי נשק ואני מגושם. ועדין, אם אני אצטרך להגן על עצמי עם זוג החרבות האלה אני בקלות אוכל לגרום לאיש שעומד מולי לאבד אתה הכרה(כי הנשקים שלי לא חדים).
אז עם כבר השאלה שצריכה להישאר זה למה מישהו לא שולט בנשקים, לא ההפך!

יש לציין שלא קראתי את שארית העץ.

זה לא כזה דבר מסובך לשלוט בהרבה נשקים, מבחינת לוחם. בוא ניקח לדוגמא את אחת הקלישאות הקלישאתיות ביותר שיש ברקעים של לוחמים במו"ד - "אבא שלי היה לוחם מגניב והוא לימד אותי להילחם מגיל צעיר". אז בוא נגיד שאתה בנאדם, התחלת ללמוד להילחם ברגע שיכולת להחזיק נשק (סביבות גיל 5. זה עולם קשוח, מה לעשות), ויצאת לדרכיך ההרפתקאתיות בגיל 18. זה נותן לך 13 שנים לשלוט בכמות מכובדת של נשקים. עכשיו, כאשר אנחנו מדברים על לשלוט בנשק, זה לא אומר להיות מאסטר מטורף שיכול לחתוך באמצעותו אוזניים של זבובים, אלא רק לדעת להחזיק אותו בלי להיראות אידיוט. אם בטירונות לוקח לך שבועיים-שלושה ללמוד איך לירות ברובה, אני חושב שנשק פשוט הרבה יותר כמו חנית או גרזן לוקח מקסימום שבוע של לימוד מרוכז כדי לדעת להשתמש בו כראוי ובלי לפשל. נשקים שדורשים יותר טכניקה כמו סייף או חרב ארוכה כנראה גם לוקחים יותר זמן לימוד, אבל ללוחם שכל ילדותו למד להילחם זו לא בעיה רצינית.
ופרופורציונאלית, מקצועות פחות לוחמניים שולטים בפחות נשקים. במסגרת אימוניהם ככוהנים, הם לומדים לשלוט בנשקים הפשוטים - שהם נקראים נשקים פשוטים כי זה ענהיין של מה בכך ללמוד איך להילחם באמצעותם. אני בטוח שכל אחד מאיתנו יודע איך להרביץ עם מקל כמו שצריך, גם בלי חודשי אימון רבים בדוג'ו.

פסקי טיגר- א. זה היה היטפלות למשפט ספציפי והחמצת הכוונה. ב. נסיון אמיתי, ברור שלא. אבל אתה יודע איך זה, לשחק עם חברים וכל הזבל הזה. למעשה אני בטוח שכולנו יודעים איך זה.

מעבר לזה, כל אחד מאיתנו יכול לאחוז סכין, ואפילו בסופו של דבר כל ילד יכול בעזרת סכין לרצוח אדם מבוגר. כן הוא יכול, כי יש לו סכין וכי כל אידיוט יצליח להשתמש בא. כך גם חרב, אלה שחרב יותר כבדה. אין כאן שום הבדל. הדבר היחיד שאולי דורש מיומנות אמיתית זה חץ וקשת, שיש את הסיבוך של לייצב את החץ על היד כך שלא יזוז, לירות בגובה הנכון כך שהחץ יפגע במטרה, להצליח לכוון ולשייף את החץ כך שלא יתחיל לעשות לך סלטות באוויר(ואת זה פסקי טיגר אני דווקא כן יכול לומר מנסיון, אררג...).
אבל בסופו של דבר כל אידיוט יכול לעשות את זה, פשוט לוחם מיומן בזה. לכן לדעתי אישית צריך אפילו להגדיל את המחסר מחוסר שליטה בנשק, עם כי זה לא חשוב ממש וזה סתם יעצבן שחקני מו"ד, אבל אם ממש רוצים להיות ריאליסטיים אז עם כבר מגדילים מחסרים מחוסר שליטה בנשק ואומרים שכל אחד שולט בכל הנשקים הפשוטים והרגילים, אבל אקזוטיים צריך להכיר(וגם זה האמת לא לגמרי. מי לא יודע לסובב נונצ'קואיים מהר עד שלא יראו אותם?).
אז בסופו של דבר אני לא רואה כאן בעיה.

forte, יש הבדל בין היכולת להשתמש בנשק לבין לדעת להלחם איתו- ולכן ילד יוכל להשתמש בפגיון, אבל פחות טוב ממי שהתאמן איתו. ותתפלא- להלחם עם נונצ'קו זה לא כ"כ קל.

forte אמר/ה:
כל אחד מאיתנו יכול לאחוז סכין, ואפילו בסופו של דבר כל ילד יכול בעזרת סכין לרצוח אדם מבוגר. כן הוא יכול, כי יש לו סכין וכי כל אידיוט יצליח להשתמש בא.
וכך גם כל אשף. זה למה מבין המבחר המצומצם של כלי נשק שאשף שולט בהם, כולם הם כלי נשק ש"כל אידיוט יכול להרוג בעזרתם".
forte אמר/ה:
כך גם חרב, אלה שחרב יותר כבדה.
זהו, החרב כבדה יותר. סכין זה כביכול תוספת לכף היד, משהו כמעט בלתי מורגש שיש בדיוק שתי דרכים להחזיק אותו ביעילות (אלא אם אתה מ-א-ו-ד מיומן בו).
חרב זה משהו שיותר מסובך להלחם בעזרתו ביעילות. זה גם יותר כבד במציאות מאשר כל הדברים שמשתמשים בהם בסרטים או בלארפים... או אלו שתולים לקישוט על הקיר (וזה לא כאילו שאי אפשר להרוג גם באמצעות כלים כאלו...).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה