• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים שאלות של נוב [על נשגבים וחיות אחרות]

מה שמופיע בספר הלבן (פלאשבק: שיעורי הסטוריה בתיכון) הם נתוני הבסיס של הנשקים הארטיפקטים.
אם הנשק עשוי ממתכת קסומה מסויימת , ומי שעשה לה ATTUNE עשה הרמוניזציה איתה (אוטמטית אם זה המתכת שמתאימה לסוג הנשגב),
אז הוא מקבל את הבונוסים של המתכת ממנו עשוי הנשק.

הערה על הרמוניזציה : אפשר לעשות הרמוניזציה גם אם זו לא המתכת במתאימה לסוג הנשגב שלך, אבל זה דורש בדיקת LORE (נראה לי) ועולה כפול מוטס.

מה היתרון של תעצומת mountain crossing leap technique (העולה 10 מאנות ונקודת רצון אחת), על פני eagle wing style (העולה 4 מאנות ונקודת רצון אחת)?
איך שאני רואה את זה, השנייה מעניקה לך יכולת תעופה ממושכת, והראשונה יכולת תעופה קצרה. אז למה היא עולה יותר?

montine leaping מאפשר לך לעבור מרחק אדיר ב5 דקות (קפיצה אחת) ודי להתעלם
מכל המכשולים בדרך. זוהי "תנועה דרמטית" ומיועדת לתנועה על פני הבריאה.

eagle wing נותן לך תעופה פרופר, שיכולה לשמש בטיקים של קרב , אבל רק בקצב פי 3,
ובגובה של לא יותר מ 30 מטר (תקרא כ "בטווח לקשתות וקפיצות של נשגבים\אלים").
זוהי תנועה רגילה ומיועדת למצבי אקשן.

חוץ מזה, גם יש לה את היתרון הברור שהיא הרבה יותר מגניבה מהאיגל ווינג - ולו רק בגלל שהדמות לא צריכה לשים את היד בתנוחת סופרמן כל הזמן.

שניים הם קסמים רבי עוצמה המסתמכים על ידע ומיומנות בשימוש במהות, ושניים הם צ'ארמים סולאריים (גם הם רבי עוצמה) שמתמסכים על אתלטיקה בשילוב טבעי עם המהות של הסולאר.

רן : אני לא חושב שזו היתה השאלה.

פלאפי : דבר ראשון אל תופתע מזה שיש צארם שדומה ללחש. זה דבר שדי חוזר על עצמו.

דבר שני - רוכב הסערה מסיע אותך ועוד מספר מסויים של אנשים במהירות 180 קמש או מייל לשעה (לא זוכר כרגע), אבל אתם לא יכולים לעשות שוב דבר אחר כל עוד אתם טסים.
זוהי גם תנועה "דרמטית" , או לכל היותר בריחה. די דומה לטכניקת ה"קפיצה מעל הרים" , אני מסכים.

"נוע ללא מרחק" יעביר אותך גם דרך קירות, וההטלה הדרמטית שלו יכולה להעביר יחידה מגודל
עד לאססנס של המטיל, בעוד שהצארם יתן לו להעביר את עצמו, ואולי עוד שני אנשים.

אני דווקא די בטוח שהבנתי את השאלה - פשוט חשבתי שההבדלים שציינתי משמעותיים יותר, בגלל שההבדלים הטכניים במקרים האלה נראים לי לא מאוד רלוונטיים. אפשר ליצור עוד לפחות עשרה צ'ארמים/לחשי תנועה מגניבים, ולמרות שהפרטים הטכניים שלהם יהיו פחות או יותר זהים (מעבירים אותך ממקום אחד לאחר במהירות מסוימת) הם יהיו שונים מאוד אחד מהשני.

ראשי התיבות היחידות שאני מצליח להתאים פה הן "Players guide", ספר תוספים עם כל מיני סוגי דמויות חדשות ,
עוד נשקים, ושיטת יתרונות וחסרונות לדמויות.

כרגע קיים רק למהדורה 1.

and up you go.

בסעיף של reestablishing surprise (עמ' 156 בספר הלבן) בנושא unexpected attack כתוב שאם הדמות בלתי נראית מוסיפים שתי הצלחות לבדיקת ההתגנבות. נראה שהדרך הכי טובה
להיות בלתי נראה היא צ'ארמים של התגנבות, אבל ממה שאני מבין הם מתבטלים כשהדמות דרוכה לקרב, ואז זה לא עוזר לי בעניין השבת ההפתעה. אני טועה כאן? אם לא, איזו דרך יש להיות בלתי נראה, עתק?

צארמים של הפתעה מתבטלים כשהדמות דרוכה לקרב? לא ממש מבין אותך.

כבל מקרה, יש צ'ארמים (לפחות אחד) שהופכים את הדמות לבילתי ניראת פרופר, וזו
הכוונה פה, לא לסתם התגנבות.
ע"ע SHROUDING THE BODY AND MIND של סגנון "דרקון האויר".

טכנית, כתוב "invisible or similarly obscured from senses".
ודיברתי על צ'ארמים של התגנבות, stealth.
למשל בצ'ארם Easily Overlooked Presence Method כתוב "This charm makes the character difficult to notice unless circumstances or battle readiness makes him obvious".
ממה שאני מבין, זה אומר שהצ'ארם לא יעבוד כשאני תוקף. השאלה היא אם יש צ'ארם של התגנבות שכן יעזור לי.
ויש לי רק את הספר הלבן, אז אני לא מכיר סגנונות..

לא משנה. בלתי נראית או משהו דומה (אשליה, קומפולציה, לא מוחשית, עשוי מצל ועומד בחושך).
לא מדובר על הסוואה או התגנבות.

ואלא אם כן הצארם בהתגנבות אומר אחרת, הוא לא מתבטל.
זה שבמקרה כל הצארמים של הסולארים כן אומר שהם מתבטלים זה כבר עניין אחר,
וכאן מצוינויות ו foe volting method נכנסים לתמונה.

כאשר בדרישה לצ'ארם רשום "כל שתי מצוינויות" (כמו בעץ של הlore), האם גם המצוינות הרביעית או החמישית נחשבות למטרה הזו, או שהדמות באמת צריכה להתקע עם מצוינות אקסטרה שממש לא תיהיה יעילה בשבילה (במיוחד בעץ lore, ששם דווקא המצוינות החמישית יכולה להיות מעולה)?

לא רן, זה לא נחשב. אתה חייב אחת מהשלוש הבסיסיות. קצת טיפשי , כן.
זה מה ששחקנים ותיקים קוראים לו "פסי האטה" - צ'ארמים דרושים בלי קשר ובלי טעם,
עם מטרה יחידה שהיא האטת ההתקדמות בעץ.

מזל טוב פלאפי נראה שהעץ שלך מצליח יותר משלי :).
ולשאלה הבאה: בעמ' 297 בספר בעיברית, בחלק שמסביר על כוח רצון ודרגות בריאות של רוחות, בחלק של כוח רצון, בהסבר על אפשרויות הוצאת כוח רצון, בהסבר על האפשרות 'רצון האל' יש משהוא לא מובן. כשכתוב להשקיע מספר נקודות כוח רצון השווה למספר הקוביות שהרוח היתה צריכה לגלגל, הכוונה היא למספר ההצלחות הדרוש, למספר הקוביות שיש לרוח במאגר הקוביות לפעולה זאת או למשהוא אחר?
ואם כבר 'רצון האל', ניתן להשתמש ביכולת הזאת בגלגול התקפה?
תודה מראש :).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה