• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים שאלות נשגבים נוביות 2

doctor arbitration אמר/ה:
ראגארה מיירון גם סיים אמנות לחימה סיידריאלית אם זה מעניין מישהו, ולפי הקומיקסים בספר הסיידריאלים הוא כנראה בקרוב יעבור למהות 7.
ניטפוק קטן - ראגרה מיירן עדיין לא התחיל להתאמן על אומנות הלחימה הסדריאלית.
הוא סיים להפנים את הסוטרות והעקרונות המנחים שלה אבל עדיין לא עבר לאימון המעשי.

הוא גם מקרה מאוד קיצוני שלא מייצג את כלל אוכלוסיית דמי הדרקון כמובן.

PeskyTiger אמר/ה:
תראה, להביא דב"ש בן דרקון שיעשה חיים קשים לחבורה שאתה יודע בדיוק איזה צארמים יש לה ואיך היא משתמשת בהם זו לא חוכמה גדולה.

מה זאת אומרת? אתה בד"כ מציב אתגרים רנדומליים בפני הדמויות? ברור שאני יודע איך החבורה עובדת, וזאת בדיוק המשימה - לאתגר את הבלתי מאותגרים.
אני דווקא חושב שלאתגר חבורה של סולארים באמצעות מה שנחשב בעיניהם לנחות זאת חוכמה מאוד גדולה.
רוחות, שדים, דמי דרקון, בני-תמותה - לכולם יש פוטנציאל לאתגר כל אחד.

PeskyTiger אמר/ה:
באותה מידה אני יכול להביא סולאר עם קומבו של קשתות שעושה 48 נזק בטוח לכל דבר בלי הגנה מושלמת (והיה לנו כזה אם השחקן לא היה מוותר ברגע האחרון)

כל עוד משתמשים בצארמים וציוד מספר הבסיס וזה של דמי הדרקונים, אני לא חושב שדם דרקון יכול להגיע לרמה של סולאר. חמש על אחד זה כבר סיפור אחר.

אין לי ויכוח איתך לגבי זה שעל הנייר, דמי דרקון נחותים מכל שאר הנשגבים (ולו בגלל הנושא של הגנה מושלמת).
מעשית, מזל בקוביות, דב"שים בנויים היטב שמשתמשים בטקטיקה נכונה וכו' יכולים להביא לתוצאה אחרת לחלוטין.

ואגב, אני ישמח לראות את הקומבו קשתות המטורף. נשגבי שמש קשתים הם כנראה גורם המוות מספר אחד של דמי דרקון בבריאה.

בקשר להפעלת צארמים מתווספים : יתכן ואתה צודק ולו רק בגלל הדוגמא. מצד שני, יתכן ורשמו את הדוגמא לפני שרשמו את החוקים הסופיים. זה לא משהו שלא קרה כבר.
אני יודע שזה היה ככה במהדורה הראשונה, אבל חשבתי ששינו את זה. עוד חוקים מבלבלים מבית היוצר של הזאב הלבן.

בקשר לדבש"ים ואתגרים: אני לא מציב אתגרים רנדומליים, אבל אני גם לא מציב אתגרים מחוייטים במיוחד לנקודות החלשות של הדמויות.
אם אני בונה נשגב שיעמוד נגדם, אני בונה אותו במחשבה רוחבית, לא נקודתית מול החבורה.
אני לא אתן לו "אבן חופש" רק כי הדמויות משתמשות בלפיתות, ולא אקח התקפות שאי אפשר לחסום רק כי לדמויות אין חמיקה.

בקשר לקומבו:
trance of unhesitating speed + accuracy without distance + rain of feathered death.

קונים מהות+1 התקפות , שתמיד פוגעות , ואז מכפילים כל התקפה פי כמה. בגלל שההכפלה משתמשת באותו גלגול התקפה כמו ההתקפה המקורית, הן כולן תמיד פוגעות.
גם אם לא תעבור את השריון שלו, אתה עדיין עושה פינגים של מהות, כלומר מהות*מספר ההתקפות*מספר ההכפלות.

מישהו אמר godslayer?

רגע, אז מה אם דמי דרקון יכולים לחסל סולארים? מה החוכמה? תסתכלו הזה מהנקודה הסיפורית - יש פי 100 דמי דרקון מסולארים, והם קיימים כאן איזה 600 שנה יותר מהסולארים, יש להם גישה לאומנויות לחימה, לחשים ועתקים מכל הבא ליד, והם מאורגנים ביעילות. אז בטח שיש להם את כל היתרונות שאפשר.
אבל סולארים הם גיבורי הסיפור, ולכן הם בסופו של דבר ינצחו :)

הבהרה וסטייה מהוויכוח (שאולי אני אשם קצת בהתחלתו) לגבי עלות של קומבו:
ע"פ החוקים (ואני מתרגם מהספר בזמן שאני כותב)
- בכל פעם שהדמות מפעילה קומבו של תעצומה "פשוטה" ו"מתווספת" חובה להפעיל את שתיהן
- בכל פעם שהדמות מפעילה קומבו של תעצומה "פעולות מרובות" ו"מתווספת" לא חובה להפעיל את ה"מתווספות" אבל הם חייבות להיות מסוגלות להתווסף ל"פעולות מרובות" (אי אפשר קפא"פ וקשתות ביחד...)
- בכל פעם שהדמות מפעילה קומבו של "פעולות מרובות" ו"פשוטות" היא חייבית להפעיל את ה"פשוטות" בכל פעולה מה"פעולות מרובות"
מה שקיבלנו כאן מביא אותנו למסקנה שאם הקומבו כולל בתוכו גם "פעולות מרובות" גם "פשוטות" וגם "מתווספות" חובה להפעיל את כל התעצומות בכל פעולה מה"פעולות מרובות"

לגבי העלות:
- קומבו לא יכול לפעול אם הנשגב לא יכול לשלם על כולו ,לפחות את המינימום, גם אם הוא לא מפעיל את כל התעצומות.
- עלות של קומבו משתנה על פי כמות המהות שהנשגב השקיע כלומר אם יש תעצומות "מתווספות" לא חובה להשקיע את אותה הכמות בכל פעולה.

לפני שמישהו מתווכח (ויהיו...) אני מבקש לשבת עם הספר ולבדוק טוב טוב ... זה התירגום המדוייק של מה שכתוב בו (בגרסה באנגלית), באמת... תאמינו לי...

נ.ב. Lizards SuckS!!!!!

אני חושב שאתם מסתכלים על זה מהצד הלא נכון... אולי DB שווה/חזק מסולאר ב1 על 1, אבל זה לא משנה כי: א) סולארים פשוט אי אפשר להכחיד, אתה הורג אחד, ומיד נולד חדש, DB אולי יש יותר, אבל בסופו של דבר הם יומרו (לסולארים יש צ'ארמי הופעה/נוכחות יותר טובים? אין לי מושג...) או יוכחדו, ואולי לפעמים יוולדו כמה כאלה, אבל יש מצב שיהיו "מצודי פראא" על הDB...
ב) סולאר יכול לחיות 3000 ומעלה שנה, דם דרקון "משומר" יכול לשרוד 500 שנה...

PeskyTiger אמר/ה:
ריפר דיהלהב מגייד , צמידים מגייד זה מהירות 2. צריך רק לשונרר עוד אחד מאיפהשהוא.. :)
קונראד האבארד, המעצב הראשי של אקסלטד, כתב בבלוג שלו שלדעתו אסור להרשות פעולות קצרות משלושה טיקים בשום אופן, ושהוא ממליץ לכל אחד לעשות חוק-בית כזה.
כנראה שהיתה דילמה גם למפתחים אם לאפשר את זה והשאירו את זה למנחים.

Leviathan אמר/ה:
PeskyTiger אמר/ה:
ריפר דיהלהב מגייד , צמידים מגייד זה מהירות 2. צריך רק לשונרר עוד אחד מאיפהשהוא.. :)
קונראד האבארד, המעצב הראשי של אקסלטד, כתב בבלוג שלו שלדעתו אסור להרשות פעולות קצרות משלושה טיקים בשום אופן, ושהוא ממליץ לכל אחד לעשות חוק-בית כזה.
להגיע לשתיים אני הייתי מרשה.
בכל מקרה,כל המטרה של הנשגבים זה מאאאאגניבות טהורה.משהו שנותן -1 למהירות לא יכול להגיע ל-1 (כמו צ'ארם שעולה 1מ,או צמידי ג'ייד),אבל משהו עצום וממש מאגניב נשמע לי מתאים להעלאת המהירות ל-1.

שאמאן, אתה מפספס משהו חשוב. קרב שיש בו דמות עם מהירות 1 הוא קרב לא מגניב. זה טבח, וגם סתמי למדי. אין ליריבים שום הזדמנות להגיב או לעשות משהו, והדמות האחת גם לוקחת את כל תשומת הלב. זה מגניב להיות מהיר כמו הרוח ולפעול מהר יותר מהיריב, אבל יש גבול שמתחתיו, לא רק שזה לא מגניב, זה מעמסה.

כדי שיהיה כיף להלחם, כל הדמויות צריכות להגיע למהירויות האלה, אבל אם הם כולם פועלים במהירויות כאלה, אין הצדקה לרדת למהירויות האלה אלא אפשר להישאר במקסימום של מהירות 2. אני אישית הייתי נותן למישהו לעשות מקסימום פעולה אחת בקרב במהירות 1, אבל לא הייתי נותן לקרב להגיע למצב שבו טיק אחרי טיק דמות מסוימת כל הזמן פועלת. זה פשוט נראה לי לא כיף.

Leviathan אמר/ה:
כמו שאני רואה את זה ,העובדה שהם היו מודעים לנושא והחליטו לא לשנות רק מפחיתה מחומרת הבעיה, לא מגדילה אותה.

ושאלה נובית נוספת {ספויילרים!}:
אוטוקטונים?
בסדר, אז אני יודע שהאלכימיקלים הם הנשגבים של אוטקטון ושהם קשורים לאחת מחמשת המתכות הקסומות, אבל איפה אוטוקטון נמצא, מי אלו האוטוקטון, ואיך האלכימיקלים משתגבים?
ולמה בעצם האוטוקטונים מוזכרים בספר הבסיסי אם לא כתוב עליהם כלום, מניין אני אמור לדעת על פושטים אוטוקטוניים?

יש עליהם ספר שלם, שאין לי גישה אליו כרגע, אז כל מה שאני רושם פה בא בערבון מוגבל.

אוטוכון הוא הקדמון שיצר את כל הנשגבות, והוא גם בנוסף אל המכונות, או משהו דומה.
הוא כרגע בצורה של עיר קצת מחוץ לגבולות הבריאה.
אלכימלים נבנים , לא משתגבים בצורה "רגילה". אחרי שהגוף נבנה מאחת המתכות, נשמה של אדם נלקחת ומחוזקת ומוכנסת לגוף הזה.
כל המידע הזה ועוד נמצא בספר "האלכימלים" שיצא למהדורה ראשונה.

ועדיף שאחד מאלה שיש להם את הספר יתקן אותי.

והאוטוקטונים הם... מה, בני תמותה שחיים על אוטוקטון, סוגדים לו, ומצויידים בטכנומאגיה מתקדמת?

אז אני מניח, אם אין לך את הספר הנ"ל בהישג יד, שלא תוכל להסביר לי למה לאוטוקטונים לפשוט על הבריאה?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה