• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים שאלות לגבי Exalted

Shaman

פונדקאי ותיק
אוקיי,כמה שאלות:
1)מה הקאסטות קשורות?
לכל נשגב יש קאסטות,או לכל dragon blooded,או אולי יש אנשים מיוחדים לכל קאסטה?

ממש לא הבנתי

2)בספר הבסיסי יש הסבר בסיסי לכל סוגי הנשגבים ולכל סוגי הדמי דרקון?
או שזה כמו WOD

3)האנגלית בספרים עצמם קשה?

Shaman אמר/ה:
אוקיי,כמה שאלות:
1)מה הקאסטות קשורות?
לכל נשגב יש קאסטות,או לכל dragon blooded,או אולי יש אנשים מיוחדים לכל קאסטה?

ממש לא הבנתי

2)בספר הבסיסי יש הסבר בסיסי לכל סוגי הנשגבים ולכל סוגי הדמי דרקון?
או שזה כמו WOD

3)האנגלית בספרים עצמם קשה?

דבר ראשון, בדיוק בימים אלו סיימתי לפרסם כאן בפונדק רשומון המתעד את מהלכו של פרולוג אותו הנחתי לשני שחקני הקבועים כהקדמה לסדרת נשגבים שכבר התחלתי להנחות. רשומון זה מכיל בתוכו המון מידע בסיסי על אקזלטד, ואולי כמה תיאורים שיעזרו לך להבין את הלך הרוח במשחק. אז בתור התחלה הרי לך קישור לאותו רשומון, אתה יותר ממוזמן לקרוא את ההודעה הפותחת ואם תשאב לזה אז גם להמשיך עד לסוף הפרולוג;
https://www.pundak.co.il/forums/threads/17697

דבר שני, תשובות לשאלותיך:
1) היות וחברת white wolf כל כך שונאת את שיטת המקצועות של מו"ד אבל מצד שני כל כך אוהבת לקטלג את הדמויות, לכל סוג של נשגבים (נשגבי שמש, נשגבי ירח, נשגבי כוכבים, דמי דרקון, נשגבי השאול וכו'...) יש חלוקה ברורה לקאסטות המגדירות את חיבתו הטבעית וכשרונו הפנימי למאגר מסויים של יכולות וכוחות שלהם תמה משותפת. הקאסטות האלו הן סיווג הניתן לנשגב בעת ההתעלות ונבחרו בידי האל שבחר להעניק להם אותן.
2) בספר הבסיסי בתיאוריה יש את כל מה ששחקן צריך בכדי לשחק סולאר - כלומר נשגב שמש. כמובן שלפי דעתי יש צורך במספר ספרים נוספים בכדי שמנחה באמת יוכל להעביר את העולם של הנשגבים בצורה העקרונית אליה כיוון צוות היוצרים. בכדי לשחק דמי דרקון אתה זקוק לספר 'מדריך לכוחות נעלים: דמי הדרקון' שכן ספר הבסיס נוגע בהם רק על קצה הקרחון כמו שאומרים, הן בפן הסטטיסטי והן בפן התוכני.
3) האנגלית בספרים אינה שייקספירית אבל אם אתה לא בקיע בשפה זה עלול להיות קצת מסובך עבורך לבלוע את כל הספר בזמן סביר. לעומת זאת, שאל מסביב - כוכבי כסף יצאו לאחרונה בהכרזה כי ספר החוקים הבסיסי לנשגבים בעברית יוצא בפרק הזמן הקרוב לחנויות ויהיה נגיש לקהל הרחב בארץ!

Shaman אמר/ה:
ואם אני רוצה לשחק נשגבים אחרים?,יש שם מספיק מידע בשביל זה?

לא... ספר הבסיס מתמקד רק בנשגבי השמש, כל שאר הנשגבים מקבלים גם הם במה, אך היא רחוקה מלהיות מספקת בכדי לעצבם כדמויות שחקן, הן בצד הטכני והן בצד התוכני.
ככל הנוגע למהדורה השנייה של הנשגבים, עד כה יצאו הרחבות המתמקדות רק בסולארים (ספר הבסיס של הנשגבים) ובדמי הדרקון (המדריך לכוחות נעלים: דמי הדרקון).
אבל במהדורה הקודמת לעומת זאת ישנם הרחבות העוסקות גם בנשגבי הירח, נשגבי הכוכבים, נשגבי השאול, בני הפיה ואף באות'וקטונים. חפש אותם בכל חנות/אתר העוסקים במכירות ספרי מ"ת.

ההרחבות לשאר סוגי הנשגבים יצאו בקרוב גם למהדורה השנייה - כך שלקנות בחנות כיום זה דבר שצריך לחשוב עליו.
יש גם את ה storyteller companion שמעניק לך עוד מידע על כל סוג של נשגב - אך לא מספיק בכדי לשחק אותם אלא בכדי לשלב אותם בסיפור כדב"שים - כיאות. המידע שמופיע בספר הלבן הוא מספק כדי להשתמש בהם , אבל רק מספק.

בקשר לקאסטות - אני ארחיב טיפה:
בסולארים, יש חמש קאסטות המקטלגות אותן לפי מופעי השמש שלמעשה כל מופע יש לו "תפקיד" אחר - לוחמים, כוהנים, מנהיגים, לוחמים חשאיים והעוסקים באומנויות הנסתר והידע. (בגדול). מבחינת משחק אין הגבלה קשיחה - כלומר אתה יכול להיות zenith (קאסטת הלוחמים) אבל להתמחות בקסם - בהחלט אפשרי, רק קצת יותר קשה.
בדמי-דרקון יש חלוקה כפולה, גם לבתי-אצילים, שלמעשה מדובר בשיוך הפוליטי שלך וגם ליסוד שאליו אתה שייך - עץ, אש, מים, אדמה ואוויר. שוב כמו בסולארים, לכל יסוד יש את ההתמחויות שלו אבל זה לא קשיח.
וכך הלאה.

The oldman אמר/ה:
ההרחבות לשאר סוגי הנשגבים יצאו בקרוב גם למהדורה השנייה - כך שלקנות בחנות כיום זה דבר שצריך לחשוב עליו.
יש גם את ה storyteller companion שמעניק לך עוד מידע על כל סוג של נשגב - אך לא מספיק בכדי לשחק אותם אלא בכדי לשלב אותם בסיפור כדב"שים - כיאות. המידע שמופיע בספר הלבן הוא מספק כדי להשתמש בהם , אבל רק מספק.

בקשר לקאסטות - אני ארחיב טיפה:
בסולארים, יש חמש קאסטות המקטלגות אותן לפי מופעי השמש שלמעשה כל מופע יש לו "תפקיד" אחר - לוחמים, כוהנים, מנהיגים, לוחמים חשאיים והעוסקים באומנויות הנסתר והידע. (בגדול). מבחינת משחק אין הגבלה קשיחה - כלומר אתה יכול להיות zenith (קאסטת הלוחמים) אבל להתמחות בקסם - בהחלט אפשרי, רק קצת יותר קשה.
בדמי-דרקון יש חלוקה כפולה, גם לבתי-אצילים, שלמעשה מדובר בשיוך הפוליטי שלך וגם ליסוד שאליו אתה שייך - עץ, אש, מים, אדמה ואוויר. שוב כמו בסולארים, לכל יסוד יש את ההתמחויות שלו אבל זה לא קשיח.
וכך הלאה.

ומה עם לונארים וכל אלה?
הקאסטות שלהם דומות לקאסטות של הסולארים?

לפי מה שאתם אומרים נראה לי שהמשחק מתמקד יותר מידיי בסולארים,ופחות מידיי בשאר הדברים,שזה בסדר בדרך-כלל,אבל בזמן האחרון נמאס לי לשה"מ לחבורה שמצילה את העולם פעמיים ביום.

לונארים מחולקים טיפה כמו אנשי זאב בעולם האפלה-לפי מצב הירח:
מולד
סהר
חצי
הרה
מלא

אביסאלים מחולקים כמעין "מראה" מעוותת של הסולארים, אם שיוך לפי מצבי חשכה במקום מצבי אור (חצות במקום צהריים, שקיעה במקום זריחה...)

סידריאלים מחולקים לפי העלמות שלהם:
מסע
שלווה
מלחמה
סיום
סוד

אוטוקטונים מחולקים לפי מתכות שמהן הם עשויים: כסף ירח, אוריקאלקום, ברקת, מתכת כוכבים ופלדת נשמות.

the worldender אמר/ה:
לונארים מחולקים טיפה כמו אנשי זאב בעולם האפלה-לפי מצב הירח:
מולד
סהר
חצי
הרה
מלא

אביסאלים מחולקים כמעין "מראה" מעוותת של הסולארים, אם שיוך לפי מצבי חשכה במקום מצבי אור (חצות במקום צהריים, שקיעה במקום זריחה...)

סידריאלים מחולקים לפי העלמות שלהם:
מסע
שלווה
מלחמה
סיום
סוד

אוטוקטונים מחולקים לפי מתכות שמהן הם עשויים: כסף ירח, אוריקאלקום, ברקת, מתכת כוכבים ופלדת נשמות.
מגניב!.

יש הסבר על העלמות/דרקוני יסודות/מצב ירח/קאסטות בספר הבסיסי?

זה נשמע כאילו שאם אני ארצה לשחק אחרים אני צריך לקנות עוד ספרים,וזה בעייתי כי ייקח שנים עד שיתרגמו אותם...

יש על כולם הסבר בסיסי אבל מספק (בעיני) בפרק 7 בספר העיקרי. מידע רב נוסף מופיע בספר ההרחבה למנחה המשחק, ה-Storytellers Companion, שאמור גם הוא להיות מתורגם בהמשך. לגבי ספרי המשחק של הנשגבים האחרים - כנראה שהם לא יתורגמו.

לגבי ההערה שלך על זה שספר הבסיס מתמקד יותר מדי בסולארים - זה ממש לא ככה. אתה עוד תראה.

ננסק אמר/ה:
יש על כולם הסבר בסיסי אבל מספק (בעיני) בפרק 7 בספר העיקרי. מידע רב נוסף מופיע בספר ההרחבה למנחה המשחק, ה-Storytellers Companion, שאמור גם הוא להיות מתורגם בהמשך. לגבי ספרי המשחק של הנשגבים האחרים - כנראה שהם לא יתורגמו.

לגבי ההערה שלך על זה שספר הבסיס מתמקד יותר מדי בסולארים - זה ממש לא ככה. אתה עוד תראה.

הערה הזאת הסתמכה רק על מה שאמרו לי.

סתם שאלה,חוץ מיוני שעבר ודצמבר שעבר,יש תאריך ל-Exalted בעברית?

Shaman אמר/ה:
ננסק אמר/ה:

הערה הזאת הסתמכה רק על מה שאמרו לי.

סתם שאלה,חוץ מיוני שעבר ודצמבר שעבר,יש תאריך ל-Exalted בעברית?
עד כמה שידוע לי הוא אמור לצאת החודש.

ברור שהספר הלבן מתמקד בסולארים - זה הדמויות שאותן אתה אמור לשחק. את שאר הנשגבים הוא מציג רק כנבלים פוטנציאלים.
כמובן שהשאלה למה אתה מתכוון מיקוד ? כי חלק ניכר מהמידע הוא מכני שדרוש כיצד לבנות דמות סולארית ובצ'ארמים שלה.
בכל מקרה, אני מקווה שיתרגמו לעברית את ספר ההרחבה למנחה (האם זה שם רשמי?) - פשוט כי הספר הלבן עצמו לבד מספק, אבל עם ספר ההרחבה זה בהחלט יהיה ייצוג נאה של אקזלטד בעברית - ומספיק ל -97 אחוז מהאנשים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה