• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאלה קטנה בנוגע לExalted, עזרה ברכישת הספר הבא

Sir Doom

פונדקאי מהשורה
יש ברשותי את הספרים "הסולארס" ה"לונארס" ה"סיידריאלס", ה"אביסלס" והמדריך לסטלר(טצק... )
אני מעוניין לקנות עוד ספר, כדי להרחיב את ידיעתי בעולם, אני מתלבט בין הדראגון-בלודד(דם דרקון) לSavant and Sorcerer.
מצד אחד הדראגון בלודד מוסיף הרבה מידע בנוגע לדראגון בלודד שהם יחסית נפוצים, אבל לפי מה שהבנתי הוא מדבר בעיקר על דמויות דראגון בלודד, ואני לא חושב שזה כל כך מבוער כרגע, מכיוון שההרפתקאה שלי היא במעגל של סולארס.
Savant and Sorcerer מוסיף מידע נחוץ על קסם, שאני חושב שיכול לעזור לי כי הרבה מהשחקנים שלי רוצים קסמים, ובספר פשוט אין מספיק.
אם מישהו מכם חושב שכדי לקנות ספר אחר במקום שניהם(כמו הספר לשחקן שאני חושב לקנות, או משהו כזה)
חשוב לציין שאין לי תקציב גדול לצידיP:

אוה, כמעט שכחתי - אני חדש.

בדיוק לפני ההיגיון שהצגת: Exalted- Dragonblooded מיועד למשחק דמויות דמי-דרקון. הוא מרחיב המון על האימפריה והממשל שלה תוך כדי.
S&S מוסיף לחשים, מידע על קסם, מידע על גלמים ואני חושב שגם צ'רמים חדשים.

E:DB הוא ספר מקור, S&S הוא ספר תוכן.

מעבר לכך, scavanger sons הוא גם אחל'ה ספר!
הוא גם מוסיף המון מידע על המערכה וגם נותן קצת מידע על הפייר פולק, מספיק כדי להשתמש בהם כנבלים, אם כי כמובן הספר הייעודי מרחיב יותר.

את הספר אודות הפיות המשוגעות אני לא ממליץ לאף אחד לקנות אלא אם כבר יש לו את כל האחרים והוא הצליח להבין איך סיידריאלים עוטים גורל נאצל תוך כדי החתמה של עצומה לענף של אלים בסוכנות הדברים הדגולים והפעוטים במטרה להשיג עלייה של מזל המסיכה לגבי כפר מסוים כדי לגרום לו להישכח למשך שנה ולהימחק מהרשומות, כל זה תוך כדי התחמקות בנשיכת העכביש ובגידה בראש ענף הסוכנות (המוחתם לעיל) למען ייפול אל הארץ וייתן לנו ****.

במילים אחרות, הספר של הפיות מצוין, אבל הוא לא מיועד לתת עוד סוג של משתתפים בעולם. הוא הופך את השולחנות לגמרי. מי שרוצה לשחק פיות (השתגעתם?) שיבושם לו. מי שרוצה להשתמש בפיות קצת יותר מורכבות מאשר אלה בסקאבנג'ר סאנז (המצוין, אני מסכים) ובספר הבסיס - תקראו את צ'יינג'לינג או משהו. לקנות את ספר הפיות כדי לתאר כמה אויבים זה כמו לקנות את מילון וובסטר השלם כדי למצוא את המילה "dictionary". אני ברור?

דאנא'אד, הצולל למעמקים, ברוכים הבאים לפורום. מוזר שאתה לא בוחר את ה-DB אבל קורא לעצמך בשם של דרקון. נו מילא. סולארים משוגעים.

באשר לדילמה שלך, במקרה שהיא עוד רלוונטית - אני הייתי הולך על ה-DB. למה? כי S&S מוסיף לך מידע מסביב לגבי קסם, אבל לחשים וארטיפקטים (שדווקא אין בו הרבה, ארטיפקטים, ז"א) אתה יכול להשיג קצת בחינם ולהמציא בינתיים לפחות (מחר אני מביא לך 3 לחשים אם אתה רוצה). אבל ה-DB הם עולם ומלואו, הם רוחשים מסביב כל הזמן, יש להם סגנון משלהם והם האנטגוניסטים העיקריים שאתה יכול להציב המערכה - והכי חשוב, בלי ליצור תחושה של חזרה או רוויה (כי יש הרבה כאלה בעולם, כמה לונארים כבר יכולים להסתבך עם החבורה, ואם אתה משתמש בסידריאלים אז אולי הם נעשו נפוצים יותר מה-DB לפחות בקמפיין).
במיוחד אם יש לך את הסוגים האחרים, אני חושב שה-DB יוספו לך הרבה. עדיף שתציב אותם בעולם על כל העושר האדיר שלהם כמו שצריך במקום להסתפק בגירסה המקוצרת שלהם ואז לנפח אותם לאחר מעשה למימדים הטבעיים שלהם.

אחרי שאמרתי את כל זה - אני חושב שלפני זה אתה צריך את ה-PG.

תודה לכם.
אני כנראה אקנה את שניהם, כיוון שאני חוסך למשהו שאני לא הולך לקנות אז התפנה לי כסף, הסקוונג'רס סאנס, זה הספר הבא שאני מתכנן לקנות.
את הPG אני אשכנע את אחד השחקנים שלי לקנות, זה יעיל ככה^^'.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה