M.F.N.F אמר/ה:
ors אמר/ה:
בעקרון, מגיעים לדרגה ראשונה בדרגה 18+ (למעט מקצועות שטבעיים לדמות, כמו מכשף). בגיל הזה אדם מוכשר (וכל ההרפתקנים הם מוכשרים עד מאוד מוכשרים- ע"ע ערכי תכונות גבוהים) יכול להגיע לדרגת ידע ומיומנות הרבה יותר גבוהה מאשר אדם רגיל- תואר ראשון, דאן 2 בקראטה (בערך) וכו'. לאדם רגיל אין סיכוי להתקרב אפילו למיומנות שלו בתחום הזה. ואני אפילו לא מדבר על אימונים סופר-אינטנסיביים, רק על השקעה של אחוז משמעותי מהזמן.
או אם כבר מדברים על זה, תתן לחייל סיירת (שעבר אימון של לוחם דרגה 1, או פחות) להלחם נגד אדם ממוצע ותראה מה קורה.
ומקצועות ג'יש (לוחם-קוסם) אכן סובלים מחוסר גיוון מסוים, אבל קשה לומר שהם חסרי תועלת.
נ.ב.- מקצועות ממוקדים נועדו (לדעתי) לדב"שים (או ד"שים ספציפיים מאוד) שישתמשו ביכולות שלהם בתדירות גבוהה.
נ.ב.נ.ב. הייתי מציע לך להציץ על PF, שאכן מתייחסת למקצועות יוקרה באופן שונה מאוד..
נ.ב.נ.ב.נ.ב. אני לא מתכוון להתייחס ל"משהו, לא זוכר".
זה מה שקורה לאנשים, הם אומרים דרגה במקום גיל.... :lol:
יחידת עילית צריכה להיות דרגה 3+, דרגה 1 זה בקושי סדיר.
אני לא אוהב את המשמעויות של גישת הגילגול כי ככה יוצא שאנשים מסוימים פחות טובים מאחרים. אני תומך בשיטת חלוקה-72 (יש 72 נקודות תכונה לחלק כך שאתה בוחר מה תהיה דמותך אבל היא לא לא יוצאת טובה בהכל כמו בשיטת חלוקה-76). אם משהוא מכיר שיטה שנותנת קצת פחות שליטה על מה שיצא מהדמות אבל לא אומרת "בסה"כ אני יותר טוב ממנו- יש לי יותר כשרון

" אני אשמח
טעות שלי לגבי הדרגה. האמת, שמתי לב לזה וחשבתי ששיניתי את זה.
בא נחזור לעניין הדמויות. אני אסביר לך לאט.
לפי שיטת הגילגול הקלאסית, ד"שים בממוצע מקבלים תכונות של 12. לאדם רגיל יש תכונות ממוצעות של 10. מסקנה:דמות רגילה היא מוכשרת.
לפי השיטה שלך, דמוות מקבלות 72 נקודות, ולכן יש להן תכונות ממוצעות של... 12! מי היה מאמין! לאנשים רגילים עדיין יש ממוצע של 10. מסקנה- דמויות הן מוכשרות.
(למעשה, זה יותר גרוע בשיטה שלך, כי דמות יכולה לבחור להעלות תכונות מסוימות לרמות יוצאות דופן ביותר על חשבון תכונות אחרות, ובמחיר יחסית נמוך, ובשיטה הרגילה זה ידרוש הרבה מזל)
הלאה לדוגמת לוחם הסיירת (אני שמח שהתעלמת מהדוגמאות האחרות שלי- זה אומר שאתה מסכים שאתה טועה.)
לוחם סיירת מתחיל (אחרי, נגיד, חודשיים שלושה בצבא) הוא בן 18 וקצת.
בדיוק כמו לוחם ממוצע שבדיוק התחיל בדרגה 1 (15+ק6).
הוא עבר אימונים צבאיים של ממש במשך כמה חודשים. לוחם דרגה ראשונה אמור (לפי מה שכתוב בספרים, בניגוד ל"לפי הרעיון הכללי שלי של איך דברים פועלים בעולם מו"ד, שאותו המצאתי באופן אקראי") התאמן
כמה שנים בבי"ס קרבי. אפילו אם לוחם הסיירת הנ"ל עשה הרבה כושר בכמה שנים לפני הצבא, זה עדיין פחות אימונים.
מסקנה: לחייל חדש בסיירת יש לכל היותר אימון של לוחם דרגה 1, אבל הוא עדיין מכסח את הצורה לבן אדם הממוצע (לא אחד עם נסיון קרבי- מחוץ לארצנו הקטנטונת, ובעולם מו"ד קלאסי, נסיון קרבי הוא הרבה פחות נפוץ).