• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאלה|מה עדיף???

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
זהו: גם לי יש את הבעיה הזאת.

אני משחק 2 ב3.5 ופתאום באה גרסה 4. אני נורא מתרגז ואומר שכוכבי כסף חושבים שמו"ד זה משחק מחשב שיוצאת גרסה חדשה ובקושי קונים את הישנה. אז קראתי ספר או 2 של 4 ומגלה שהשיטה די בסדר. אני רק שונא כמה דברים ב4:
הרעיון של הכוחות מעולה- לא כל היום "התקפה רגילה" אבל הכמות שלהם מוגזמת לדמות, זה גורם לדמויות להיות חזקות בצורה על אנושית.
הפרצי ריפוי גרמו לי לתעב את מה' 4 כשקראתי אותם- אני מתנגד באופן נחרץ לרעיון שהדמויות יותר חזקות בהרבה מאנשים פשוטים (או ממובים).

ובכלל אני מתנגד לרעיון שכל הכוחות והלחשים קרביים. נו באמת, ב4 אין שום יכולת שאינה קרבית! הקרב הוא חזות הכל. עדיין גרסא נחמדה.

בסך הכל דעה סטנדרטית, הכל כבר נאמר, חוץ מזה:
M.F.N.F אמר/ה:
הרעיון של הכוחות מעולה- לא כל היום "התקפה רגילה" אבל הכמות שלהם מוגזמת לדמות, זה גורם לדמויות להיות חזקות בצורה על אנושית.
הפרצי ריפוי גרמו לי לתעב את מה' 4 כשקראתי אותם- אני מתנגד באופן נחרץ לרעיון שהדמויות יותר חזקות בהרבה מאנשים פשוטים (או ממובים).
מה לעזאזל? ב-3.5, 2 חתולים היו יכולים להרוג אדם פשוט (דרגה 1) בקלות, ויש לך בעיה עם פרצי ריפוי? והכמות (AKA מגוון) של הכוחות גורמת לדמויות להיות חזקות בצורה על אנושית?

אני מצטער, פשוט אין לי מושג למה אתה מתכוון.

אולי יש לי כמה טעויות ניסוח. לא מגוון הכוחות גורם לדמויות להיות חזקות אלא הכמות שכל דמות יכולה לקחת. אני לא אוהב את פרצי הריפוי, כן. אני לא שונא את מה' 4 אני רק מציין את החסרונות שלה. אין לי בעיה עם גרסא 4.
ובעניין החתולים- הייתי נותן נתונים כאלו לחתולי בר (חתולי ביצות, חתולי חולות וכו') ולחתולי בית הייתי נותן הרבה פחות נזק.

בשביל שלא יגידו שאני שונא את 4, גם למה' 3.5 יש חסרונות:

הריבוי הענק של מקצועות יוקרה (שיותר חזקים מהמקצועות הרגילים) הוא אדיר ומבלבל. יש מקצועות שהם ניסוח שונה של אותו קונספט (קנסאי ועוד משהוא, לא זוכר).
גם במה' 3.5 יש עדיפות מאד בולטת לדמות על פני פשוטי העם. דמות דרגה 1 יכולה להתגבר על 2 פשוטי עם בקלות אפילו עם הבילד הכי חרא בעולם.
בדרגות הנמוכות לוחם יכול להרוג כל דבר במכה ואשף לא אפילו כשהוא מבזבז לחשים.
במה' 3.5 יש חוקי קרב מאד מסובכים.
במה' 3.5 אפילו אשפים צריכים להתקמצן בלחשים. רבע מהזמן הם כמו לוחמים לוזרים במיוחד.

אני אחסוך לננסק את המאמץ ואענה במקומו.

קודם כל, רק כדי לוודא שאתה מבין, מו"ד לא משתדלת להיות ריאליסטית. היא משתדלת לאפשר לך לשחק גיבור, אדם משכמו ומעלה, מישהו שהוא טוב בהרבה מאנשים פשוטים.
פרצי ריפוי מסמלים את המאגרים הגדולים של כוח רצון, סיבולת והתמדה שעומדים לרשותו של גיבור. תחשוב על אראגורן - הוא יכול להילחם כמה קרבות ביום, וכל אחד מהם הוא מתחיל רענן. חייל פשוט לא - כל קרב יעייף אותו. למה? כי אראגורן הוא גיבור, והחייל הוא חייל.
בנוגע לכוחות, שים לב שככל שהדמות מתחזקת היא הופכת ליותר מסתם הרפתקן - בהתחלה היא גיבור, האדם שיכול לפתור משברים שמשמר העיר לא יכול בזכות תושייתו ואומץ ליבו. אז הוא הופך למופת, דוגמא לכל הרפתקן שילך בעקבותיו. לבסוף הוא הופך לאגדה - אותם גיבורים שזכרם לעולם לא ישכח, פשוט בגלל שהם היו הלוחמים האדירים ביותר שהעולם ראה. ד"שים הם חזקים בהרבה מאנשים פשוטים, והפער רק גדל עם הדרגות - זה רק טבעי שיהיו להם כוחות רבים לרשותם.

בקשר ל-3.5:
לא מבין מה הבעיה עם מקצועות יוקרה. אתה לא מרוצה מאחד, או כמה, אל תכניס אותו. אגב, יש מעט מקצועות דומים ואני לא יכול לחשוב על אפילו זוג זהה - וגם אם כן, המכאניקה שלהם בד"כ מפרידה ביניהם מספיק.
ברור שאפילו לוחם דרגה 1 מנצח בקלות 2 פשוטי עם, ואפילו יותר. הוא התאמן שנים כדי להגיע לרמתו ומצויד בהתאם - אתה באמת חושב שהוא לא יוכל להכניע כמה איכרים?
חוקי הקרב הם אכן מסובכים, אבל אפשר בקלות לפשט אותם - אין צורך להכניס את כל ענייני הפריקה מנשק, הכשלה וכו'. הם רק נועדו לתת יותר למי שצריך.
בנוגע לאשפים - זה אכן מקצוע בעייתי ולא מאוזן כל כך. עדיין, אשף עוצמה זו הבנייה הגרועה ביותר של אשף. עדיף לו בהרבה להתמחות בלחשים אחרים, ואת זה הוא יכול לא רע גם בדרגות ראשונות.

דמות בדרגה אחת לא צריכה להיות חזקה בהרבה מאיכר. אני נתתי דוגמה לשני מקצועות יוקרה זהים. בכלל, אני לא אוהב את הקונספט של מקצועות יוקרה- מקצועות חזקים יותר מהמקצועות האחרים (ולא מאוזנים אחד לשני) עם דרישות. אם יש לך דמות שלא צריכה להקריב כלום כדי להכנס למקצוע יוקרה היא OVERPOWERED ואלי לא אוהב את זה.

אני דווקא אוהב את הגיבור שאיננו אפי או חזק בהרבה מאיש פשוט אבעזרק אומץ ליבו ותושייתו מתגבר על אתגרים. ב4 מה שאני לא אוהב בפרצי ריפוי שזה נועד כדי לתת לשחקן להתמודד עם 4 קרבות עם 5 דקות במנוחה וגם לאיש הפשוט, אפילו שהוא בדיוק כמו הדמות, אין את זה (לוחם 2 ד"ש הוא אוטומטית יותר חזק מלוחם 2 דב"ש). ב3.5- אביר (לוחם 4, חמוש היטב) יכול לנצח ברגלי 6 איכרים באותו זמן. למה שהדמויות בדרגה 1, מצוידות פחות, מאומנות פחות יורידו 2 לדמות? לא נראה לי הגיוני שאשף מורידמשהוא בקאפ"פ

טוב, אשארדאלון סטייל אם ככה.
M.F.N.F אמר/ה:
דמות בדרגה אחת לא צריכה להיות חזקה בהרבה מאיכר.
כן, היא כן. איכר יודע לעבד את הקרקע, או לטפל בחיות, או מה שזה לא יהיה. ד"ש למד שנים ארוכות, או זכה בחסד האל, או שיש לו כוחות מולדים רבים עוצמה. ברור שהוא יהיה הרבה יותר חזק.
M.F.N.F אמר/ה:
אני נתתי דוגמה לשני מקצועות יוקרה זהים.
לא, אלא אם "משהוא, לא זוכר" הוא מקצוע יוקרה.
M.F.N.F אמר/ה:
אני לא אוהב את הקונספט של מקצועות יוקרה- מקצועות חזקים יותר מהמקצועות האחרים (ולא מאוזנים אחד לשני) עם דרישות. אם יש לך דמות שלא צריכה להקריב כלום כדי להכנס למקצוע יוקרה היא OVERPOWERED ואלי לא אוהב את זה.
זה כל הרעיון שלהם. אם אתה עושה מאמץ להתאים לדרישות, אתה מקבל מקצוע מוצלח יחסית. אין הרבה מקצועות יוקרה שאתה יכול ליפול על הדרישות שלהם במקרה.
גם שים לב שמקצועות יוקרה באים בהכרח בדרגות גבוהות, ככה שאתה לא יכול להשוות את דרגה 1 שלהם לדרגה 1 של מקצוע בסיס - אתה צריך להשוות לדרגה 5 של מקצוע בסיס, ולפעמים יותר.
M.F.N.F אמר/ה:
אני דווקא אוהב את הגיבור שאיננו אפי או חזק בהרבה מאיש פשוט
אז ייתכן שמו"ד הוא לא המשחק המתאים לך.
M.F.N.F אמר/ה:
אבעזרק אומץ ליבו ותושייתו מתגבר על אתגרים.
טוב, זה לא משנה למה הגיבור יותר טוב מאיש פשוט. הוא יותר טוב, וההסבר הזה מתאים כמו כל אחד אחר.

ד"שים מול דב"שים - אתה יכול לעבוד כמ ב-3.5, דב"שים הם דמויות לכל דבר. הבנייה הנתונה של דב"ש מייצגת את זה שהם טובים יותר מהאדם הפשוט - אבל לא גיבורים כמו הד"שים.

ואת החלק האחרון לא בדיוק הבנתי, אז אם תוכל להסביר אותו בצורה מסודרת אני אודה לך.

M.F.N.F אמר/ה:
אולי יש לי כמה טעויות ניסוח. לא מגוון הכוחות גורם לדמויות להיות חזקות אלא הכמות שכל דמות יכולה לקחת. אני לא אוהב את פרצי הריפוי, כן. אני לא שונא את מה' 4 אני רק מציין את החסרונות שלה. אין לי בעיה עם גרסא 4.
ובעניין החתולים- הייתי נותן נתונים כאלו לחתולי בר (חתולי ביצות, חתולי חולות וכו') ולחתולי בית הייתי נותן הרבה פחות נזק.

אבל לא הניסוח שלך שגוי. אתה פשוט טועה. כמות שקולה למגוון. הדבר היחיד שיכול לגרום לדמות להיות חזקה הוא העוצמה של הכוחות שלה. הרי אתה לא מתלונן שאפשר לקפוץ אינסוף פעמים ליום, וגם לא שאפשר להרביץ בשש עשרה דרכים שונות.
אלא אם אתה מתכוון שלדמויות יש יותר כוחות להתקלות\יום מאשר למפלצות. אבל ההבדל הזה הוא (עד כמה שידוע לי) עדיין הבדל של מגוון (והוא נובע מכך שמפלצות של מהד' 4 אמורות להיות פשוטות, לטובת השה"מ, שחייב לטפל בדי הרבה מהן).
(אגב,הקטע עם החתולים פשוט נובע משימוש בחוקים [ספציפית, שכל התקפה שפוגעת גורמת לנקודת נזק אחת לפחות] לדברים שהם לא אמורים לחול עליהם. אי אפשר לתת להם פחות נזק)

ors אמר/ה:
M.F.N.F אמר/ה:

אבל לא הניסוח שלך שגוי. אתה פשוט טועה. כמות שקולה למגוון. הדבר היחיד שיכול לגרום לדמות להיות חזקה הוא העוצמה של הכוחות שלה. הרי אתה לא מתלונן שאפשר לקפוץ אינסוף פעמים ליום, וגם לא שאפשר להרביץ בשש עשרה דרכים שונות.
אלא אם אתה מתכוון שלדמויות יש יותר כוחות להתקלות\יום מאשר למפלצות. אבל ההבדל הזה הוא (עד כמה שידוע לי) עדיין הבדל של מגוון (והוא נובע מכך שמפלצות של מהד' 4 אמורות להיות פשוטות, לטובת השה"מ, שחייב לטפל בדי הרבה מהן).
(אגב,הקטע עם החתולים פשוט נובע משימוש בחוקים [ספציפית, שכל התקפה שפוגעת גורמת לנקודת נזק אחת לפחות] לדברים שהם לא אמורים לחול עליהם. אי אפשר לתת להם פחות נזק)

לא, זה הכמות כוחות שהדמות יכולה לקחת. כל דמות בדרגה 1 לוקחת 4 כוחות לאומת 0 של האיש הפשוט.

אני אחזור על זה שוב - כל ד"ש השקיע זמן ומאמצים רבים כדי להגיע לרמתו הנוכחית.
לוחם התאמן שנים, ולכן הוא מכיר ושולט במספר תרגילי קרב שהאדם הפשוט לא מכיר, כי הוא לא התאמן עליהם.
אשף למד שנים עד שהוא הצליח לשלוט בכמה לחשים, שברור שהאדם הפשוט לא מכיר.
מכשף כרת ברית עם מישהו, שהעניק לו כוחות. האיש הפשוט לא.

אתה ממשיך להגיד שלד"שים יש יותר כוחות מאדם רגיל, וממשיך לא להסביר למה זה רע או לא הגיוני.

ת'ור אמר/ה:
טוב, אשארדאלון סטייל אם ככה.
M.F.N.F אמר/ה:
דמות בדרגה אחת לא צריכה להיות חזקה בהרבה מאיכר.
כן, היא כן. איכר יודע לעבד את הקרקע, או לטפל בחיות, או מה שזה לא יהיה. ד"ש למד שנים ארוכות, או זכה בחסד האל, או שיש לו כוחות מולדים רבים עוצמה. ברור שהוא יהיה הרבה יותר חזק.
אני לא ממש תומך של "כוחות מולדים". זה כאילו "הוא עבד 6 שנים בשביל זה אבל אני יותר טוב ממנו כי אני מהגזע העליון, העם שיותר טוב בהכל מכולם (העם האנושי הראשון בסילמריליון, לדוגמא)" או "הוא עבד 8 שנים בשביל זה אבל אני משושלת עתיקה לכן מה שהוא לא יעשה אני יותר טוב".

M.F.N.F אמר/ה:
אני נתתי דוגמה לשני מקצועות יוקרה זהים.
לא, אלא אם "משהוא, לא זוכר" הוא מקצוע יוקרה.[/quote]
בטח שכן "משהוא, לא זוכר" זה מקצוע יוקרה:

דרישות:
תה"ב: +8
מיומנויות: דיפלומטיה- 6 רמות, ריכוז- 4 רמות
כשרונות: התקפה מתלהבת, פוסיפייט, התקפת שבורת'מבוך, מיקוד נשק, מומחיות בנשק
הטלת לחשים: הטלת לחשים דרג 5

1- עוזר לכלום, גזענות נשק
2- ירושה לא עתיקה
3- פוסיפייט משופר
4- פוסיפייט משופר (+2)
5- פוסיפייט משופר (+4)

גזענות נשק- כמו הרבה מקצועות יוקרה (אההמ קוטל ענקים ננסי) ה"משהוא, לא זוכר" לא שווה לכלום חוץ מסיטואציות שאולי יש פעמיים בקמפיין (ונגמרות בשנייה). הסיטואציה שבה מתמחה "משהוא, לא זוכר" היא לחימה בנשק שלו. כל פעם שהוא נלחם אם נשקו הוא תמיד עושה פגיע קריטית. בנוסף, כל נשק שה"משהוא, לא זוכר" משתמש בו מקבל תוסף הקסמה השווה לפעמיים דרגתו של ה"משהוא, לא זוכר".
עוזר לכלום-אולי חשבתם ש"גזענות נשק" הופך אותו למצוע מעולה אבל תאכלו: ה"משהוא, לא זוכר" בוחר בדרגה ראשונה סוג ספציפי של יצור. נגד היצור הזה הוא תמיד פוגע ומצליח בכל הבדיקות אבל הוא נכשל בכל דבר אחר.
ירושה לא עתיקה- כדי להתקדם לדרגה 2 ה"משהוא, לא זוכר" חייב לקעקע את כל גופו במילים גסות וללכת להראות את זה לאמא שלו. אמו לא מספיקה לשנות את הירושה ומתה משבץ על המקום. ה"משהוא, לא זוכר" הוא יורשה היחיד.
פוסיפייט משופר- כשה"משהוא, לא זוכר" משתמש בכשרון הפוסיפייט (כדי לגרום נזק קבוע במקום לבדוק האבקות) הוא נהנה מהשפעת הכשרון "תפיסה משופרת". בדרגה 4 ו5 הנזק של הפוסיפייט שלו משתפר. התוספים האמורים פועלים רק נגד האויב שלו ב"גזענות נשק"

המקצוע הזה (למי שלא שם לב) הוא מקצוע הומוריסטי שצוחק על כל מיני מקצועות יוקרה (מותר לי). יש באמת מקצועות דומים. "כושף חרב" ו"אביר מאגי" לדוגמא. מקצועות עוזרים לכלום יש למכביר כמו המקצוע (מהשמו?) שמקבל "תובנות" כאלו שלא באמת עוזרות (דרגות אשף עדיפות). אפשר כל מה שעושים עם מקצועות יוקרה לעשות עם כשרונות, מולטיקלס (דבר ש3.5 התברכה בו) וחבילות כשרונות.

ת'ור- נכון הלוחם באמת התאמן שנים, לכן הוא בדרגה 3. דרגה 1 זה הכשרה בסיסית- כמו של מיליציה. הדמות דרגה 1 צריכה להיות חזקה כמו מיליציונר. הקטע הוא שהדמות חכמה ומצויידת

בעקרון, מגיעים לדרגה ראשונה בדרגה 18+ (למעט מקצועות שטבעיים לדמות, כמו מכשף). בגיל הזה אדם מוכשר (וכל ההרפתקנים הם מוכשרים עד מאוד מוכשרים- ע"ע ערכי תכונות גבוהים) יכול להגיע לדרגת ידע ומיומנות הרבה יותר גבוהה מאשר אדם רגיל- תואר ראשון, דאן 2 בקראטה (בערך) וכו'. לאדם רגיל אין סיכוי להתקרב אפילו למיומנות שלו בתחום הזה. ואני אפילו לא מדבר על אימונים סופר-אינטנסיביים, רק על השקעה של אחוז משמעותי מהזמן.
או אם כבר מדברים על זה, תתן לחייל סיירת (שעבר אימון של לוחם דרגה 1, או פחות) להלחם נגד אדם ממוצע ותראה מה קורה.

ומקצועות ג'יש (לוחם-קוסם) אכן סובלים מחוסר גיוון מסוים, אבל קשה לומר שהם חסרי תועלת.

נ.ב.- מקצועות ממוקדים נועדו (לדעתי) לדב"שים (או ד"שים ספציפיים מאוד) שישתמשו ביכולות שלהם בתדירות גבוהה.

נ.ב.נ.ב. הייתי מציע לך להציץ על PF, שאכן מתייחסת למקצועות יוקרה באופן שונה מאוד..

נ.ב.נ.ב.נ.ב. אני לא מתכוון להתייחס ל"משהו, לא זוכר".

ors אמר/ה:
בעקרון, מגיעים לדרגה ראשונה בדרגה 18+ (למעט מקצועות שטבעיים לדמות, כמו מכשף). בגיל הזה אדם מוכשר (וכל ההרפתקנים הם מוכשרים עד מאוד מוכשרים- ע"ע ערכי תכונות גבוהים) יכול להגיע לדרגת ידע ומיומנות הרבה יותר גבוהה מאשר אדם רגיל- תואר ראשון, דאן 2 בקראטה (בערך) וכו'. לאדם רגיל אין סיכוי להתקרב אפילו למיומנות שלו בתחום הזה. ואני אפילו לא מדבר על אימונים סופר-אינטנסיביים, רק על השקעה של אחוז משמעותי מהזמן.
או אם כבר מדברים על זה, תתן לחייל סיירת (שעבר אימון של לוחם דרגה 1, או פחות) להלחם נגד אדם ממוצע ותראה מה קורה.

ומקצועות ג'יש (לוחם-קוסם) אכן סובלים מחוסר גיוון מסוים, אבל קשה לומר שהם חסרי תועלת.

נ.ב.- מקצועות ממוקדים נועדו (לדעתי) לדב"שים (או ד"שים ספציפיים מאוד) שישתמשו ביכולות שלהם בתדירות גבוהה.

נ.ב.נ.ב. הייתי מציע לך להציץ על PF, שאכן מתייחסת למקצועות יוקרה באופן שונה מאוד..

זה מה שקורה לאנשים, הם אומרים דרגה במקום גיל.... :lol:

יחידת עילית צריכה להיות דרגה 3+, דרגה 1 זה בקושי סדיר.
אני לא אוהב את המשמעויות של גישת הגילגול כי ככה יוצא שאנשים מסוימים פחות טובים מאחרים. אני תומך בשיטת חלוקה-72 (יש 72 נקודות תכונה לחלק כך שאתה בוחר מה תהיה דמותך אבל היא לא לא יוצאת טובה בהכל כמו בשיטת חלוקה-76). אם משהוא מכיר שיטה שנותנת קצת פחות שליטה על מה שיצא מהדמות אבל לא אומרת "בסה"כ אני יותר טוב ממנו- יש לי יותר כשרון :evil: " אני אשמח :P

כוחות מולדים זה לא נצר לשושלת עתיקה או גזע עליון, זה צאצא ליצור רב עוצמה שהכוחות של האב הקדמון שלו מובלטים אצלו (אגב, לא לכל צאצא לישות יהיו כוחות כאלה - זה מן הסתם תלוי בנסיבות הלידה שלו).

לא, לוחם שהתאמן שנים הוא לא דרגה 3, הוא דרגה 1. מיליציה זה איש קרבות, לא לוחם. מה ההבדל? איש קרבות סתם יודע להילחם טוב מהאדם הממוצע. לוחם מכיר טכניקות מעבר לסתם לחימה.
אגב, על מה מתבססות הקביעות שלך? שלי מתבססות על הכתוב בספרים (כמו שאני זוכר אותו, אני מודה, אבל אני מאמין שאני זוכר את הכתוב מספיק טוב).

אני אשמח לשמוע את דעתך על שאר ההערות שלי שבחרת להתעלם מהן.

M.F.N.F אמר/ה:
ors אמר/ה:

אני לא אוהב את המשמעויות של גישת הגילגול כי ככה יוצא שאנשים מסוימים פחות טובים מאחרים. אני תומך בשיטת חלוקה-72 (יש 72 נקודות תכונה לחלק כך שאתה בוחר מה תהיה דמותך אבל היא לא לא יוצאת טובה בהכל כמו בשיטת חלוקה-76). אם משהוא מכיר שיטה שנותנת קצת פחות שליטה על מה שיצא מהדמות אבל לא אומרת "בסה"כ אני יותר טוב ממנו- יש לי יותר כשרון :evil: " אני אשמח :P

טעות שלי לגבי הדרגה. האמת, שמתי לב לזה וחשבתי ששיניתי את זה.
בא נחזור לעניין הדמויות. אני אסביר לך לאט.
לפי שיטת הגילגול הקלאסית, ד"שים בממוצע מקבלים תכונות של 12. לאדם רגיל יש תכונות ממוצעות של 10. מסקנה:דמות רגילה היא מוכשרת.
לפי השיטה שלך, דמוות מקבלות 72 נקודות, ולכן יש להן תכונות ממוצעות של... 12! מי היה מאמין! לאנשים רגילים עדיין יש ממוצע של 10. מסקנה- דמויות הן מוכשרות.
(למעשה, זה יותר גרוע בשיטה שלך, כי דמות יכולה לבחור להעלות תכונות מסוימות לרמות יוצאות דופן ביותר על חשבון תכונות אחרות, ובמחיר יחסית נמוך, ובשיטה הרגילה זה ידרוש הרבה מזל)

הלאה לדוגמת לוחם הסיירת (אני שמח שהתעלמת מהדוגמאות האחרות שלי- זה אומר שאתה מסכים שאתה טועה.)
לוחם סיירת מתחיל (אחרי, נגיד, חודשיים שלושה בצבא) הוא בן 18 וקצת. בדיוק כמו לוחם ממוצע שבדיוק התחיל בדרגה 1 (15+ק6).
הוא עבר אימונים צבאיים של ממש במשך כמה חודשים. לוחם דרגה ראשונה אמור (לפי מה שכתוב בספרים, בניגוד ל"לפי הרעיון הכללי שלי של איך דברים פועלים בעולם מו"ד, שאותו המצאתי באופן אקראי") התאמן כמה שנים בבי"ס קרבי. אפילו אם לוחם הסיירת הנ"ל עשה הרבה כושר בכמה שנים לפני הצבא, זה עדיין פחות אימונים.
מסקנה: לחייל חדש בסיירת יש לכל היותר אימון של לוחם דרגה 1, אבל הוא עדיין מכסח את הצורה לבן אדם הממוצע (לא אחד עם נסיון קרבי- מחוץ לארצנו הקטנטונת, ובעולם מו"ד קלאסי, נסיון קרבי הוא הרבה פחות נפוץ).

ors אמר/ה:
M.F.N.F אמר/ה:
ors אמר/ה:

טעות שלי לגבי הדרגה. האמת, שמתי לב לזה וחשבתי ששיניתי את זה.
בא נחזור לעניין הדמויות. אני אסביר לך לאט.
לפי שיטת הגילגול הקלאסית, ד"שים בממוצע מקבלים תכונות של 12. לאדם רגיל יש תכונות ממוצעות של 10. מסקנה:דמות רגילה היא מוכשרת.
לפי השיטה שלך, דמוות מקבלות 72 נקודות, ולכן יש להן תכונות ממוצעות של... 12! מי היה מאמין! לאנשים רגילים עדיין יש ממוצע של 10. מסקנה- דמויות הן מוכשרות.
(למעשה, זה יותר גרוע בשיטה שלך, כי דמות יכולה לבחור להעלות תכונות מסוימות לרמות יוצאות דופן ביותר על חשבון תכונות אחרות, ובמחיר יחסית נמוך, ובשיטה הרגילה זה ידרוש הרבה מזל)

הלאה לדוגמת לוחם הסיירת (אני שמח שהתעלמת מהדוגמאות האחרות שלי- זה אומר שאתה מסכים שאתה טועה.)
לוחם סיירת מתחיל (אחרי, נגיד, חודשיים שלושה בצבא) הוא בן 18 וקצת. בדיוק כמו לוחם ממוצע שבדיוק התחיל בדרגה 1 (15+ק6).
הוא עבר אימונים צבאיים של ממש במשך כמה חודשים. לוחם דרגה ראשונה אמור (לפי מה שכתוב בספרים, בניגוד ל"לפי הרעיון הכללי שלי של איך דברים פועלים בעולם מו"ד, שאותו המצאתי באופן אקראי") התאמן כמה שנים בבי"ס קרבי. אפילו אם לוחם הסיירת הנ"ל עשה הרבה כושר בכמה שנים לפני הצבא, זה עדיין פחות אימונים.
מסקנה: לחייל חדש בסיירת יש לכל היותר אימון של לוחם דרגה 1, אבל הוא עדיין מכסח את הצורה לבן אדם הממוצע (לא אחד עם נסיון קרבי- מחוץ לארצנו הקטנטונת, ובעולם מו"ד קלאסי, נסיון קרבי הוא הרבה פחות נפוץ).

כל החיילים מתחילים בגיל 18 אבל החייל עילית מתאמן יותר ויותר קשה. לא, בשיטת 72 הכולם מתחילים עם תכונות 72.

רגע, אז כאשף דרגה 1 בשיטה שלך יש לי 72 תבונה? YAAAAAY! (כמה זה בIQ?)

ועכשיו ברצינות: 10 זו תכונה ממוצעת. זה הרעיון. אלא אם אתה חושב שבעולם האמיתי כולם מעל הממוצע.

או שאף אחד לא מעל הממוצע- לכל אחד יש חיסרון על כל יתרון ("And when everyone's super... no one will be").

עריכה: ובקשר ללוחם ביחידה מובחרת... כן, זו בדיוק הנקודה שלי.
מה שניסיתי להראות הוא שהתיאוריה שלך, שההבדל בין דמות מתחילה לאדם רגיל גדול מדי, היא שגויה. בשביל זה הבאתי דוגמאות מהעולם האמיתי לאנשים בגיל של דמות דרגה ראשונה, פחות או יותר עם אימון של דמות דרגה ראשונה, שההפרש ביכולת ("עוצמה") בינן לבין אדם רגיל הוא כמו ההפרש בין דמות דרגה ראשונה לאיש פשוט דרגה ראשונה. יש לך טיעון נגדי?
(רק כדי להבהיר- ד"ש לוחם 1 שקול לחייל ביחידת עילית- אותם נתונים בסיסיים פחות או יותר, אותו אימון פחות או יותר, אותו גיל פחות או יותר)

ors- בקטע של הלוחם עילית ניצחת :x :cry: .
ברור שאין לך 72 תבונה! אתה חייב לפחות 3 בכל תכונה אחרת. שכחתי לציין שבשיטת 72 אתה לא יכול להתחיל עם ערך תבונה מעל 18. ברור ש 10 זו תכונה ממוצעת. ראיתה מישהוא שהיה ממוצע בהכל? באמת, כל אחד מיוחד. אני מסכים שעל כל יתרון יש חיסרון. לדוגמא, אני לומד עם כיתות מחוננים. כולם שם מחוננים (גאמני) אבל בקושי יש שם ילדים גבוהים, הילדים שם חלשים, קצת ילדותיים וקצת משוגעים.

יש לי הרגשה שאנחנו מסכימים בקשר לתכונות, אז רק הערה אחרונה:
כל מה שניסיתי להגיד בעניין הוא שד"שים הם מעל הממוצע- אם יש להם תכונות ממוצעות של 12 (72/6), והתכונות הממוצעות של כלל העולם הן 10, אז צדקתי.

חזרנו להתחלה, ואתה לא מנמק.
אני כן.

האם אתה מסכים שהתכונות הממוצעות של אדם פשוט הן 10? זה כתוב במפורש בספר. נניח שכן.
אתה רואה את שיטת 72 נקודות כשיטת נקודות מתאימה לד"שים ממוצעים? כתבת שכן.
אתה מסכים שתכונה ממוצעת בבניית 72 נקודות היא 12? ע"פ מתמטיקה פשוטה, כן.
אתה מסכים שתכונה ממוצעת של 12 היא טובה יותר מתכונה ממוצעת של 10? מן הסתם.
ולכן, ד"שים יותר טובים בממוצע מאנשים רגילים? כמובן.
מ.ש.ל.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה