• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאלה ל"צעירים.ות" - איך מצאת את התחביב?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא The oldman
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
אני יודע איך אנחנו, בגילאי 40+ הגיעו לתחביב.
מסקרן אותי לדעת איך הצעירים יותר (נניח 25 ומטה?) מוצאים היום את התחביב.

אני רואה אצל הבן שלי, שזה שילוב של משפחה, חוגים וחברים. לא ממש מדיה חברתית וכאלה. אבל זו נקודת סטטיסטית בודדת...

אני לא "צעיר" (25 ומטה) אבל גם לא 40+. הגעתי לתחביב משני כיוונים - חוג בבית הספר (חטיבת ביניים, בערך) זה מה שהביא אותי למו"ד (ע: 3.5, ליתר דיוק), ותת-הפורום של משחקי פורום בפורום של Battle for Wesnoth הביא אותי, בדרך עקיפה, למשחקי תפקידים באינטרנט. אני משער שהראשון, מן הסתם, הרבה יותר נפוץ מהשני.

עריכה אחרונה:

אני רואה אצל הבן שלי, שזה שילוב של משפחה, חוגים וחברים. לא ממש מדיה חברתית וכאלה. אבל זו נקודת סטטיסטית בודדת...
אני למדתי לשחק חופשיטה מבן דוד בגיל 12, אבל הוא קרה לזה מבוכים ודרקונים, אז כשגיליתי את האינטרנט בגיל 15 חיפשתי את המונח והגעתי לכאן, והשאר היסטוריה.

למדתי בקייטנה במושב שלי, בה זה לא היה מהדורה אלא גרסה יותר מופשטת, ביתית ומונגשת לילדים, ואז פשוט התחלנו החברים להריץ אחד לשני.
בדיעבד כשאני חושב על זה, אנחנו עדיין משחקים בחופשיטה מאז - לא רוצים את המכניקה המסובכת והחוקים המעיקים, רוצים סיפור, הרפתקה וכיף עם חוקים פשוטים שלא מפריעים לנו להתבטא במשחק.

אמא שלי מצאה את ספר החוקים הבסיסי של מה' 3 בספרייה, אספתי סביבי כמה חברים כדי לשחק, ומה שהתחיל כבעיקר משחקי דמיון עם מונחים מהספר, מה שדחף אותי להרשם לחוג אחרי בית הספר, לפגוש כמה אנשים יותר מבוגרים שהם חלק מהתחביב, למרות שנראה לי שנקודת האל חזור הייתה אחרי שגיליתי את כנסי משחקי התפקידים (אייקון ודרקוניקון שעוד קיימים, וביגור וכרמיקון שכבר לא)

הייתי בחוג מבוכים ודרקונים ביסודי מכיתה ג או ד עד כיתה ו, שיחקנו מו"ד 4. ממש נהניתי שם ולא היה חוג לחטיבת ביניים, אז התחלתי להנחות בעצמי לחברים. די מהר הבנתי שמו"ד 4 (או פאת'פיינדר 1 לצורך העניין) זה טו מאצ' בשבילי והתחלתי להנחות את "ואנור" בזכות התרגום המעולה לעברית. חושב שגיליתי שואנור קיים בזכות הפודקאסט של הגמדים.

כמו שכתבתי בנושא אחר, בתקופת הקורונה (כיתה ו שלי) מצאתי את ספר המדריך לשחקן זרוק על ספסל בגינה הציבורית שליד הבית. מכיוון שהיה סגר ולא היה לי שום דבר טוב אחר לעשות, קראתי אותו מעל 10 פעמים והשאר היסטוריה.

Critical role

אח שלי (שגדול ממני בשנה וחצי) היה במחוננים (תכנית שבה הולכים לחוגים בתל חי) והיה בחוג מבוכים ודרקונים שם, אחר כך גם אני הלכתי לזה.

מתי שבאמת נכנסתי לזה היה בכיתה ז שהייתי בכיתה של חנונים אז אחד הילדים פשוט שאל מי רוצה לשחק והרכיב קבוצה. אנחנו עכשיו ביב ועדיין משחקים לרוב.

והתחלתי להנחות את "ואנור" בזכות התרגום המעולה לעברית. חושב שגיליתי שואנור קיים בזכות הפודקאסט של הגמדים.
הסיפור הכי מחמיא כאן :love:
כמו שכתבתי בנושא אחר, בתקופת הקורונה (כיתה ו שלי) מצאתי את ספר המדריך לשחקן זרוק על ספסל בגינה הציבורית שליד הבית. מכיוון שהיה סגר ולא היה לי שום דבר טוב אחר לעשות, קראתי אותו מעל 10 פעמים והשאר היסטוריה.
הסיפור הכי טוב כאן :love:

נראה שהצעירים בפורום התחילו די כמו מה שהיה בתקופה שלי (30-40). רוב המגיבים התחילו מחוג או קייטנה, או הכירו את התחביב מאח גדול/חבר שהיה בחוג או קייטנה.

אני הכרתי את את זה בחוג שהיה לי בכיתה ד', המנחה עשה לנו סוג של חופשיטה, עם שיטה שהוא וחבריו המציאו. לצערי אותו מנחה עזב ומאז לא יצא לי לשחק שוב... חוץ מכל מיני וואן שוטים שמדי פעם אני הולך אליהם בדיזינגוף סנטר. בכל מקרה, קניתי את פאת'פיינדר פראי ואני לפעמים מנחה למשפחה שלי, שהם שחקנים ואף אחד מהם לא מוכן להנחות (אני הכרתי להם את התחביב!). אני באמת רוצה לשחק יותר, רק שאני לא מוצא שום דבר כזה באיזור שלי. בעיקר כי כל החברים שלי כל היום במסכים.

אני בן 17 תאמת שתמיד אהבתי פנזיה וכאלה ולפני איזה שנה וחצי ראיתי בסטימצקי ערכה של חרבות וכשפים קניתי אותה הבנתי איך זה עובד לקחתי את האחים שלי ועוד חבר שחקנו הרפקתאה מוכנה אחרי זה הבנתי שdnd עדיף למדתי גם את זה מפה לשם אנחנו קבוצה קבועה ועוד שנייה מסיימים קמפיין רביעי שאני הכנתי , מה שכן כל הזמן אני רק מנחה אז אני מחפש איפהשהו שאוכל להיות השחקן

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה