• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאלה למי שמשתמש במגדיר מפלצות החדש בעברית

סטטוס
נעול לתגובות.
התרגום המילולי יותר מתקרב ל"סטייה", אבל "תועבה" זה אולי התרגום הטוב ביותר :|

"התגלות" היא לא Aberration, כי אם Apparition.
נשמע דומה, אבל לא קשור בכלל.

אגב, קוריוז: Umber Hulk של המהדורה הקודמת של מוד"מ תורגם כ"תפלץ שחום". אין שום קשר בינו לבין התפלץ הנוכחי.

למעשה, תפלץ שחום הוא סוג של abberation. הוא הפך את התרגום כ"תפלץ" לטריוויאלי למדי.
תרגומים בסגנון של "תועבה", "סטיה" וכו' יכולים להיות נכונים בסיטואציות מסוימות, אבל לא מתאימים לתיאור סוג המפלצות. "תועבה" כולל יחס מוסרי לא רלוונטי (מי אמר שזה לא תפלץ שחום סדר-טוב שמיימי). בנוסף תועבה שמור לתיאור abominations ודברים בסגנון הזה, "זוועה" לא מתאר היטב סוג של מפלצת ("התכונות המשותפות לכל הזוועות הן:") ולא מבטא את האופי המסוים של הקבוצה.

אבל מה זה השם המצחיק הזה: תפלץ שחום איום ונורא?! לא היה אפשר למצוא משהו יותר מתאים? (השאלה היא לפרנהייט)

קודם כל, המקור הוא "truly horrid", אם אני זוכר נכון. אני פתוח להצעות באופן כללי. ברור לי שהתרגום המסוים הזה נשמע קצת אינפנטילי -- אבל זה לא בהכרח רע. זה טוב בסגנון "הזאב הגדול והרע", זה דומה למקור, יש לזה צלצול מסוים לדעתי והחלופות הן: "תפלץ שחום נורא באמת" או "תפלץ שחום ממש מזוויע" או משהו בסגנון.

האמת שרוב התרוגום חסר שגיאות וטוב יותר משל הספרים הקודמים. אמנם יש כמה טעויות(ישנן שתי תמונות של "קסיל", אבל הראשונה מביניהן היא של קסורן, זו שנראית כמו צפרדע מעוותת), אבל זה נסבל פלוס. הבעיה היחידה שממש מעצבנת היא העובדה שאין את הטבלה על נתוני הפטיריות הצווחנית והסגולה... תקלה שאפשר לתקן- אולי תפרסמו את הטבלה החסרה להורדה חינמית, כי בגלל הטעות הזו שתי הפטריות נעלמו מהספר...

היי, גם אני צריך עזרה...

אני רוצה לדעת איך תרגמו לעברית את המפלצת LICH...

בבקשה תענו לי מהר.
בתודה מראש, הנווד האפור.

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה