• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

רשומון פרולוג לנשגבים: "דה-ז'ה-וו"

Auilin זכית ב-10 נקודות נסיון על ניחוש נכון (בנשגבים זה הרבה), כל הערכותיך מבחינת מכניקה נכונות. בקשר לעיצוב דמויות השחקן, יש לי יד מהותית בעיצובן אך השחקנים לוקחים אותן למחוזותיהם שלהם מרגע תחילת המשחק.

אם לומר לכם את האמת אני מקווה לראות עוד הוכחות לקוראי הדיון, אני שמח לראות כמה קוראים נאמנים מתחילת כתיבת רשומון הפרולוג הזה אבל לא ניכר שיש יותר מכך לפי התגובות. אם אתם קוראים שורות אלה ואתם נהנים מהסיפור, אנא שתפו אותי בהתרשמותכם ואני אשמח להגיב לכל שאלה הנוגעת לסדרה.

עדכון אחרון לבינתיים, עוד נראה אם לחץ הציבור יכריע אותי בעתיד;

תיאור:
הרוח לחשה אזהרה לאפרכסת אוזנו של טפט שאטצו, גוררת רפלקס של תנועה וסלטה לאחור. גילמותיו הלבנות תכולות מתנופפות ברוח הלילה בעוד הוא נוחת מחוץ לכלל סכנה בקלילות רגליים, התקפתו הזועמת של מונסון אינה משספת דבר מלבד אוויר. נשגב השמש החדש סבב במהירות וזינק לנסיון שני, בהטייה מהירה התכופף הסנסיי מבני השושלת לצידו ומהלומת ידו המוקשחת של מונסון ריסקה חלק ניכר מעמוד מפוסל בצלם דרקון נחשי, מותירה בעקבותיה סדקים נראים לעין והתפוררות האבן.

"מעניין, אף בן תמותה לא היה מעז לתקוף את דמי הדרקון במקדשם, ומעידך אף בן תמותה אינו מסוגל לפורר עמוד אבן בידיו החשופות" שפתו של סנסיי שאטצו התעגלה בשעשוע.
"עדיין אתה מסרב לראות את אשר לפניך, מגחח כשעלייך לברוח, כעת תשלם על יהירותך" מילותיו של מונסון נישאו אל דם הדרקון הלא מורשם.
"תסלח לי כמובן, אך יש לי משימה חשובה יותר לבצע ברגע זה, אני אתן לרוח השומרת של המגדל לטפל בהתפרצות המגוחחת הזו" רוח נשבה חזק סביב גופו של הסנסיי, העננים סביב החלו להישאב קלות לתוך המגדל וטורנדו קטן וערפילי סבב באיטיות את טפט שאטצו, עיניו יורקות ברקים קטנים, רועמים ובוערים בזוהר כחול "רוקאם דאג'אל, התעורר מתרדמת השנים שלך ובצע את תפיקדך לשם שינוי".

קולו כרעם בסופת ברקים עורר לחיים פסל דומם בקצה האולם העליון במגדל, אריה דרקוני מברקת ירוקה החל לזהור באותיות קאנג'י זהובות. עיניו בערו בלהבות תכולות. האריה השמיימי פיהק ארוכות בנהמה חלולה וחשף פה מלא בניבים מעוטרים הפונים כלפי חוץ.
"יאהההה! למה נקראתי שנית רק 150 שנים לאחר הפעם האחרונה שנזדקקתם לשירותי? קיוויתי להשלים 300 שנים של תרדמת לפני שתסחבו אותי שוב לאלימות מיותרת" קולו של האריה השמיימי היה עייף וחלול ודמה לנהמה ישנונית. הוא ירד מכנו ונע בגמישות בלתי אפשרית עבור אבן הברקת ממנה גולף.
"כבד את ההסכם תחתיו אתה כבול למגדל ומלא את תפקידך!" זעם שאטצו וברק או שתיים הבליחו בליווי רעם מעיניו "אם הדרקונים הטהורים היו יודעים כמה סוררים האלים והרוחות בבריאה ובאיזו התמהמהות הם כורעים בפני מצוותם של דמי הדרקון..."
"אולי האלים הסוררים מבינים את מה שאתה מסרב לראות, שדמי הדרקון אינם אדוני הבריאה ושמקומכם בסדר השמיימי שאתם מכתיבים שגוי ביסודו!" קרא מונסון בהבלחת לשון ולעג קר רוח.
"האם זהו האיום שלשמו הערת אותי?" קולו העמוק והחלול של הארייה השמיימי כמעט גווע לקראת הסוף בטון רדום ואיטי "אתה יודע שאני מתעב אלימות, למה שלא תחסל אותו בעצמך?".
"אם תעז להתווכח איתי, רוח עלובה, אני אפזר את תמצית המהות שלך לכל רוחות השמיים, עכשיו עשה כמצוותי!" אצבעו של טפט שאטצו הונפה לעבר מונסון.
"הו, בסדר, אתה לא חייב לאיים אתה יודע..." האריה שאג לפתע, משנה את טונו לתרועת קרן שמיימית של רעם מהדהד. גופו נדלק בלהבה תכולה והוא זינק לפנים, טלפיו לפנים ולועו פעור לאימת הנזיר בדרכו.

מונסון זינק מעל לאריה השמיימי, מחזיק ביד אחת את גבה של הרוח השומרת ובעקבו חבט בכל כוחו בצד גופה. קול רועם מפגיעה של חומר קשיח בברקת הדהד ובעוד דילג והתגלגל נשגב השמש אל מאחורי גופו של האריה השמיימי החלו הסדקים בברקת הירוקה להעמיק.
"מה?! גופי הפיזי, אשר נותר שלם וממורק במשך מאות שנים - עתה סדוק ופגום!" קולו החלול של האריה מירר בבכי.

מונסון המשיך לרוץ, הרוח השומרת הסתובבה בעקבותיו ופתחה במרדף וכשהגיע נזיר השמש לעמוד המפוסל הקרוב הוא החל לרוץ גם עליו - מהלך על המשטח דמוי הקיר עד שהגיע לתקרה שם התהפך ונחת עם אגרופו מכוון לראשו של האריה, חובט בכל כוחו מעט מעל ללוע הפעור של הרוח השומרת הנשענת על העמוד המפוסל הדרקוני בנסיון כושל להשיגו ולשספו בעוד הוא מטפס. קול החבטה הדהד עוד במוחו של מונסון כשכפה על גופו להישמט תחת גופו של האריה השמיימי, מחליק תחת ראשו הענק ואל בין רגליו. האריה הזועם היה מהיר והספיק לשלח את כפו עטורת הטופרים הבוערים בלהבה תכולה ולשסע בכתפו של נשגב השמש, קורעת גזרים מגלימות הנזיר שלו וננעצת עמוק בבשר. מונסון חשק שיניו והכה בשתי ידיו, ממש בבטנו של האריה כששהה תחתיו. אנקה מהדהדת בקעה מהרוח השומרת בעוד התהפכה על ריצפת השיש, כשקם האריה השמיימי צולע מהקרקע פניו היו סדוקים ומפוררים וגופו החל לאבד חתיכות קטנות של ברקת.
"איזה מן חית פרא אתה? לסדוק ככה את פני המושלמים שגולפו בידי אמנים גדולים במשך חודשים רבים!" נהם בכאב האל המתייפח "שאטצו, קצת עזרה כאן תתקבל בברכה".
"למה? מראה פניך די משעשע למעשה, לא ממש איכפת לי אם הוא יפורר אותך לאבק למען האמת..." חייך דם הדרקון חיוך מרגיז בפנים מקומטות.
"אני באמת מקווה שתעבור מהעולם הזה עד הפעם הבאה שאתעורר" מלמל האריה השמיימי בקולו העמום ואז זינק שנית בשאגה מקפיאת דם לעבר נשגב השמש. כפו הונפה, טופריו בערו בלהבות השמיימיות אך היד שנשלחה לבלום אותו זהרה בבוהק מתכתי, ניצוצות בקעו ממפגש הטלף כנגד עור הברזל שעטף עתה את מונסון. האריה המופתע נסוג לאחור.

"חכה, איך?" עיניו הבוערות נפערו בתהיה "אתה לא מדם הדרקונים, אין זכר למהות פראא ואתה בהחלט אינך אל. אתה חייב להיות נשגב כלשהו".
חישוק אור זהוב הפציע לשבריר שנייה על מצחו של מונסון שאיפשר רק לכמות מזהרית של תמצית מהות להשתחרר, ותובנה שטפה את הרוח השומרות.
"נותן-חוק! בלתי אפשרי, אתם מתים... לא ראינו שום זכר מכם כבר עידן או שניים"
"וכך זה יישאר, הרוג אותו!" זעק שאטצו, הפעם קולו רעם בשאגה על טבעית שסדקה את העמודים האחרים סביב.
"בשום פנים!" הכריז האריה השמיימי בהתרסה "לעולם לא ארים במודע טופר או ניב כנגד נותני-החוק, שליטיה האמיתיים של הבריאה או אצא בגלוי כנגד השמש הבלתי מנוצח".
"אני חוזר לישון, תעשה בגופי הפיזי כרצונך שאטצו - ואתה, נבחר השמש, תזכיר אותי בתפילותיך לפטרונך השמיימי ותאמר שהייתי לוחם אצילי" במילים אלו התיישב האריה במקומו, הלהבות התכולות כבו והאותיות הזהובות הזוהרות על גופו התמוגגו, הוא שב להיות פסל דומם, עתה סדוק ומתפורר.

מונסון לא הבין על מה דיברה הרוח השומרת, אבל הזכרתו של השמש הבלתי מנוצח העירה משהו רדום במוחו, השם נשמע כה מוכר על אף שמעולם לא שמע אותו לפני כן. אם אכן היה נבחרו של השמש, זה הסביר מה הוא חש ומהי התעוררות הכח הזו.
"אההההה!" בזעם מתוסכל פילחו ברקי עיניו של שאטצו את כף ידו, אותה הפנה לעבר פסל הארי הדרקוני ומהאנרגיה הכחולה שנאגרה בה פילח חזיז מחשמל את האוויר ופוצץ את הרוח הרדומה לשברי ברקת ואבק זוהר, שביבי ברק נמתחים מהקרקע לתקרה. בן השושלת הנזירי החל לפסוע בקשת מעגלית סביב מונסון, נושם עמוקות וחוזר לטבעו הסבלני והרגוע.

"אז, אתה טומאה - תועבה, לא חשדתי שתעז להכות במקום שכזה, עמוק בעיר הקיסרית במרכז דתי לדרקונים הטהורים, אני תוהה אם אתה אותו אחד שנחזה בשוק וקטל את קאת'אק אשלאן - אם כן הגעתך לכאן היתה מהירה באופן בלתי אפשרי ומצד שני, שמעתי דברים על בני מינך... נוכחותך טימאה את המקום ועל כך תיענש בכאב גדול, אולם.. איני טיפש כאשלאן" הוא המשיך לפסוע ומונסון החל לחשוד שהסנסיי זמם דבר מה. הוא בחן במהירות את כתפו המדממת, בודק אם פצעו אינו עמוק מדי מכדי להוות הגורם המכריע בקרב מול דם הדרקון. לאחר הוא בחן את האולם, מנסה לאתר כל סכנה מידית שעלולה לארוב לו כפי שהשתקף במבטו הערמומי של טפט שאטצו - נראה שהם היו היחידים באולם, הלאמה הגדול נעלם במסתוריות כיאה לו.
"...אני מתיימר לדעת את קצה יכולותי, התמודדות מול אנטמה לבדי תסכן את חיי ללא צורך כשמאות דמי דרקון בדרכם הנה בעוד אנו מדברים" שאטצו ניצל את חוסר התגובה והבלבול בעיניו של מונסון וזינק אל עבר כרכרתו השמיימית אליה פסע כל העת תוך הסתרת מטרותיו.

באבחת מושכות הכרכרה זינקה לקול צהלת הסוסים השמיימים הזוהרים באור כחול לשמיי הלילה, רעמות הערפל שלהם מתמזגות במהרה עם העננים המוארים באורם הכחלחל. שאטצו הסתובב בכרכרתו ושילח את ידו לכיוונו של מונסון, משגר חזיז ברק נוסף, זוהר ומרעים. מונסון נפגע מהברק ונהדף לאחור מוטח לכיוון עמוד סדוק. רגעים לפני פגיעה הוא שילח את רגליו לאחור, נשען כנגד העמוד ושיגר עצמו בכל העוצמה שהצליח לאסוף לפנים. תמצית המהות האגורה השתחררה בשאגה, העמוד מאחוריו קרס והתפורר אך הוא נשלח קדימה בהדף אדיר - זינוקו היה כה רב עוצמה עד שהקנה לו הדיפה שדמתה למעוף. הוא ריחף במהירות אל עבר הכרכרה ושילח בעיטה לעבר דם הדרקון המופתע.

טפט שאטצו זינק מהכרכרה, צמאתו האפורה וגלימותיו התכולות התנופפו ברוח הלילה, הוא נחת בקלילות על העננים סביב, מתחיל לרוץ לאורכם, פונה בחצי גופו לעבר נשגב השמש המרחף מעליו - השניים החליפו חבטות ומהלומות, בעיטות וחסימות מהדהדות וכל זאת בעודם נתלים בכח המהות שלהם בלבד מעל לנוף העיר הקיסרית הפרוש תחתם.
הכרכרה השמיימית שלקול אדונה עשתה פרסה רחבה במעופה חטפה את שני הלוחמים הנאבקים מהאוויר עצמו. השניים ננעלו באחיזה קטלנית - איש בגרונו של השני ובידם הפנויה חבטו ובלמו ללא הרף בעודם מתחרים על שליטה במושכות הכרכרה רגליים רבים מעל לקרקע...

מכניקה:

Charms בשימוש השחקן מאז ההודעה הקודמת על פי סדר התרחשות בסיפור:
Essence Fangs and Scales Technique
spider foot style
Iron skin concentration
eagle wings style
second (martial arts) excellency

Charms בשימוש טפט שאטצו בהודעה זו על פי סדר התרחשות בסיפור:
air dragon's sight
activate anima power
Lightning strike style
cloud treading method
first (martial arts) excellency

Lions Lions Lions, Celestial Lions.
האריה השמימי, אחד מהיצורים החזקים שקיימים באקזלטד, וכשאומרים את זה באקזלטד זה אומר הרבה. האריה השמימי הוא אחד היצורים הנעלים ביותר שקיימים בבריאה, ולדעתי, הם גם מהמגניבים ביותר. אני אישית רואה את האריה השמימי כיצור נשגב אפילו בנשגבים, שרק לראות אותו ידהים את כל הסובבים. אני מרגיש, אחרי קריאת ההודעה האחרונה, קצת מאוכזב, זה אריה שמימי ?

בקיצור, עשית את האריה שלך אנושי מידי, הוא מדבר בציניות, סרקסטיות, זלזול, הוא מראה גאווה, הוא מתלונן, הוא מראה תחמנות וגם פחד... כל התכונות האנושיות האלו, נחותות בשביל יצור נעלה כזה.
עשית את האריה קטן מידי, האריה לא אמור לדבר כשהוא לא חייב, כי הוא לא צריך, ואין שום סיבה שהוא יעשה משהו לא יעיל, בלי סיבה ממש מוצדקת כיוון שהוא מספיק חכם בשביל לחשוב מראש מה התועלת של כל פעולה אפשרית שלו ולא לתרוח לעשות כל פעולה שלא תיהיה יעילה מספיק.

אני ממליץ שתקרא את הפרולוג של הספר In Northen Twilight שמתאר שיחה של סולארית נחמדה שנקראת Samea עם שני אריות שמימיים, כמובן שמדובר באריות אוריקלקום, שהם הרבה יותר ... עליונים, מהאריה שלך... אבל עדיין, אתה רואה את הכח של האריה, את החוכמה שלו והאדישות שלו לעולם ואת הפחד של הסולארית מולם, שידעה את מקומה, ולא התגרתה באריה שמימי.

אריה שמימי לא מפחד מכלום, האריה הוא הדבר הכי גאוותני שקיים, הוא לא יפחד להלחם בסולאר 'כדי לא להסתבך עם השמש' כי א. הוא לא יסתבך עם השמש (השמש לא מתערב בעולם בשום דרך אחרת חוץ מבחירת הסולארים שלו, הוא לא מפעיל לחץ על אלים ביו-שאן, הוא לא מסתובב ביו-שאן ומברר מי עשה מה, הוא עסוק מידי בשביל זה, הוא משחק, ולא סתם משחק, משחק במשחקים השמימים, ואף יצור, שד, אל או נשגב לא יעז להפריע לCelestial Incarna במשחק שלהם) וב. האריה לא מפחד, הוא מעל הפחד, התכונה הנחותה הזאת לא קיימת אצלו.

מה שעוד כדאי לציין זה, ואני לא בטוח בקשר לאריה עשוי Jade והנקודות אז אל תתפוס אותי במילה, שלא הרבה דברים בעולם, כולל את הסולארים, יכולים לפורר אריה שמימי בזמן שהוא בתוך הגוף הגושמי שלו, באגרוף. אריה שמימי אמור ליהיות דבר חזק, חזק מאוד, חזק מידי.

אריה שמימי הוא מהיצורים שאפילו מול קבוצת סולארים, נחשב אויב ראוי ואפילו מאיים.

המעטת בארכו של האריה, גרמת לו להראות אנושי, גרמת לא להראות נחות, אריה שמימי היה מוחק את זכרך מהבריה על זה.

ועכשיו, מספיק עם אריות, נחזור לעלילה. קראת למונסון בשלב מסויים "נזיר שמש", עכשיו, אני מבין שהוא נזיר במקור, אבל הוא מהNight Caste, הוא לא נזיר של השמש, הוא המרגל של השמש, הוא המתנקש של השמש.... שוב נתת תחושה שהקסטה של מונסון פשוט לא לו.

היה חסר, עוד בקטע הקודם, תיאור של המבנה שעליו נמצאים כל הדמויות המענינות האלו... זה ראש מגדל, זה אומר שזה היכל בראש המגדל? או שזה ראש מגדל פתוח לשמיים ?

בהתחלה דמיינתי את ההיכל סגור, בראש המגדל, אחר כך נכנסו להיכל הסוסים והכרכרה ואז חשבתי "רק רגע, איך הם נכנסו ? יש חלון גדול? אולי זה בכלל ראש המגדל, פתוח.

אבל אז מונסון רץ על הקיר ועל התקרה, ושוב חזרתי לתמונת ההיכל הסגור, ואז היה שוב משהו עם הסוסים והיה קרב באוויר גבוהה מעל הקרקע... משהו לא מסתדר, אנא הבהר :P .

קצת מוקדם יותר, מונסון תוקף את דמי הדרקון ואומר ש"אולי האלים הסוררים מבינים את מה שאתה מסרב לראות, שדמי הדרקון אינם אדוני הבריאה ושמקומכם בסדר השמיימי שאתם מכתיבים שגוי ביסודו!"

מאוחר יותר כתבת: "השם [השמש הבלתי מנוצח] נשמע כה מוכר על אף שמעולם לא שמע אותו לפני כן."
אם מונסון לא שמע על השמש הבלתי מנוצח בעבר, איך ידע ש"מקומכם בסדר השמיימי שאתם מכתיבים שגוי ביסודו!" ??

הוא קיבל כוח, זה לא אומר שהוא יודע פתאום מאיפה הכל בא, מי צודק ומי לא, ושדמי-הדרקון הם הגורפ לכל הבלאגאן.
יש כאן סטירה מוזרה, למרות שהיא לא נוראה כל-כך...(אולי פיספסתי משהו ?)

טוב, עד כאן הביקורת שלי (every one's a critic) - מצטער, שמתי לב באיחור, שהגזמתי בביקורת.
הכתיבה שלך עדיין מדהימה, והסיפור מתפתח יפה.
באמת תודה, אני נהנה מכל רגע.

Auilin

עריכה: מתי טפט שאטצו השתמש ב
activate anime power
cloud treading metod
??
ניסיתי לעקוב מההתחלה, אחרי הצ'ארמים, כיוון שלא ציפיתי שתפרט בסוף
ופיספסתי את שני אלה.

תודה
Auilin

Auilin:

על רוחות שומרות ואריות שמיימיים -
הרוח השומרת המתוארת בעדכון האחרון הינה אל זוטר, חלש יחסית ונחות מספיק בכדי שדמי הדרקון יוכלו לכבול אותו לשירותם ולפקד עליו באיומים. היא אינה אריה שמיימי כפי שתוארו האריות השמיימיים בדמדומי הצפון. מדובר בסך הכל ברוח פייסנית ועייפה המזומנת מתרדמתה ביו-שאן לעורר לחיים פסל ברקת, שבמקרה מעוצב כאריה דרקוני, ככל הנראה הכינוי 'אריה שמיימי' היה שגוי בהתחשב במקבילית המפוארת בעולם הנשגבים - אם זה המצב אני מצר על כך ומזכיר כי הדבר נובע מחוסר היכרות מספק עם השיטה. אם יוזכרו אריות שמיימיים אמיתיים בעתיד ברשומון זה הם יכונו 'אריה שמיימי אלוהי' על קנה אחד עם Divine celestial Lion.
באשר לפירור ברקת בידיים חשופות, להזכירך, השחקן השתמש ב-Charm שהופך את נזק התקפותיו ל'קטלני'. כמובן שמחסר ראוי לבריכת הנזק ניתן בשל גוף הברקת של הרוח השומרת.

אלים קטנים נתפסים בעיני בכלל כיצורים בעלי גחמות אנושיות אשר לעיתים קרובות מוחצנות מאוד.

על השמש הבלתי מנוצח -
טוב שאמרת לי שהוא לא מתעסק ישירות עם אלים הפוגעים בנבחריו כי לא ידעתי זאת, אם העדכון האחרון פוגע בצורה כלשהי בעקרון זה אתה מוזמן להתייחס אם כך לסירובה של הרוח השמיימית לתקוף את נשגב השמש כצעד של כיבוד מאורע חזרתם של נותני-החוק לבריאה ומקומם כשליטיה.

על Charms אבודים -
Activate Anima power;
"רוח נשבה חזק סביב גופו של הסנסיי, העננים סביב החלו להישאב קלות לתוך המגדל וטורנדו קטן וערפילי סבב באיטיות את טפט שאטצו, עיניו יורקות ברקים קטנים, רועמים ובוערים בזוהר כחול"
Cloud treading method;
"טפט שאטצו זינק מהכרכרה, צמאתו האפורה וגלימותיו התכולות התנופפו ברוח הלילה, הוא נחת בקלילות על העננים סביב, מתחיל לרוץ לאורכם"

על מבנה המגדל -
צר לי אם לא היה ברור הדבר מהטקסט בהודעה הפותחת את סיפורו של מונסון, אך לאולם העליון במגדל אין קירות. רק תקרת כיפה המוחזקת במעגל עמודים המעוצבים כדרקונים נחשיים. הכרכרה השמיימית של טפט שאטצו נכנסה ויצאה מהאולם דרך ה"חריצים" הרחבים שמן הסתם פעורים בין כל עמוד ועמוד. בעת השימוש ב-Charm 'סטייל רגלי עכביש' המשיך מונסון לרוץ על אחד העמודים כאילו היה קיר והתהפך רק עם הגיעו לתקרה.

על כינויים לנשגבי השמש - "נזיר השמש" הינו כינוי שהדבקתי לדמות השחקן במהלך התיאור הסיפורי בכדי לתאר בפשטות את מהותו של מונסון - הוא נזיר וכוחותיו באים מהשמש. בדיוק כפי שגבריאל הוא לגיונר שכוחותיו נובעים מהשמש, זה ה-concept שלהם. אין כאן כל כוונה לרמז על פנים וזוויות שאין לדמויות.

על מה שהדמויות יודעות ולא יודעות - מונסון הטיל ספק בזכותם של דמי הדרקון למשול בבריאה לא מתוך זיכרון העבר והעידן הראשון אלא מתוך הבנה על מעמדו החדש כנעלה לדמי הדרקון, כפי שכוחו החדש והתעלותו המותירה את צלקתה גרמו לו להאמין, והחיבור ההגיוני העולה מכך כי דרכם הסוררת של האלים הקטנים והופעתם של נשגבי השמש מסמלת את התפוררות השלטון המושחת והשגוי של בני השושלת בהם צפה זמן רב ואת פגמיהם למד היטב.

עכשיו, חמוש בהבהרות האלה אני מקווה שאתה יכול לחזור ולקרוא שנית את העדכון האחרון ולהינות ממנו במלואו שכן אני מאמין שמבחינה ויזואלית מדובר בתיאור הסצינה המרתק ביותר עד כה.

מצטער עידן, המשך יסופק כאשר אשוכנע שיש לי קוראים המעוניינים בו, אני עוקב למישרין אחר כמות הצפיות בדיון לאחר העדכון האחרון שלי וכמות התגובות בעץ בהשוואה מעט מאכזבת. אין לי פידבאקים להמשיך. או שזה אומר שאנשים אינם מתרשמים יתר על מידה מהמתואר ברשומון הפרולוג או שהם קוראים בשקיקה אך עצלנים מדי להשאיר "טיפ" לכותב. כך או כך, אני מודה למתעניינים ומצר על כך שאני נאלץ לדחות את העדכון הבא עד לאשר ארגיש שפרסום עוד עדכונים (בהם מושקע מאמץ רב) לא נופל על אוזניים (עיניים?) ערלות.

אחרי הכל, חלק מהסיבה שאני מפרסם את הרשומון הזה הוא לשמוע תגובות, הערות, המלצות וביקורת משחקני אקזלטד אחרים הקוראים אותו.

באסה! הפרולוג הזה ממש עזר לי להבין איך משחק אקסלטד מתנהל
עוד משהו: לא הבנתי את הקטע אם הלאמה, אם הלאמה הגדול היה בוחר במונסון הוא היה הופך לדם דרקון או סתאם לנזיר קדוש?

עידן:
לו היה הלאמה בוחר במונסון, הוא היה מתקדם למעגל השלישי בתוך המסדר הטהור, אבל עדיין רק כבן אנוש שעליו לכבד ולסגוד לדמי-הדרקון. ההתעלות לדם דרקונים הינה תורשתית (מועברת בדם) ומתרחשת בגיל צעיר עבור בני השושלות. למרות זאת, בני אנוש יכולים להתקדם בדרגות המסדר הטהור כל עוד שהם מכבדים את הפילוסופיה הטהורה הדואגת להאדיר את שמם של דמי-הדרקון ולבסס את מעמדם כאדוני הבריאה - פילוסופיה השמה את האלים כמשרתים לבני השושלות ואוסרת על סגידה להם (לאלים).

אז פשוט כל פעם שנזיר רוצה לעבור שלב הוא ניגש לסדרת אמונים ואז עומד בפני לאמה גדול/בוחר אחר?
הנזירים הקדושים הם לא אלה שמטיפים כל היום נגד הסולארים והלונארים ועושים להם את השם הרע שלהם?

למען האמת, המבחנים להתקדמות במעגלי המסדר הטהור אינם דבר קבוע או מוגדר, לעומת זאת הכריעה בפני המורים הרוחניים הינה מנהג מקובל בתוך המסדר. אני החלטתי לצורך הסיפור שכריעה בפני הלאמה הגדול של מגדל מלה הטהורה, 'מגישת עצומת העננים לפי קריאת הקרב', היא השלב השלישי להתקדמות בתוך שורות המסדר הטהור עבור נזירים העוקבים אחר דרכה של מלה הטהורה, התגשמותו של דרקון האוויר. אתה לא חייב לדעת כל פרט מסודות הבריאה של הנשגבים בכדי לאלתר ולהמציא כיד הדמיון כל דבר שתחפוץ בו עבור הסדרה שלך.

הנזירים הטהורים הם אכן אלו המטיפים כנגד הסולארים והלונארים ועושים להם שם רע, לא סתם, הם גם אלו המתלווים לדמי הדרקון במצודי הפראא שלהם.

שינוי מנזיר שהיה תלמיד נחוש של "מובלעת החכמה" ומאמין אדוק בפילוסופיה הטהורה לנשגב שמש; "טומאה, תועבה, אנטמה", הוא מהפך רציני. אף יותר רציני אולי מלגיונר תחת בית השושלת קאת'אק הממונה לפקד על דרקון (500 חיילים) ולאחר מינויו עובר את ההתעלות.
בסך הכל מדובר בשתי דמויות שהיו פעם שקועים עמוק ברשת הקורים הסבוכה של ממלכת דמי הדרקון, בשלב מסויים הם מקבלים הארה ומתעלים לנשגבי השמש - משם והילך הם חייבים להילחם להרוס את קיסרות השני אותה שירתו מבפנים כל השנים האלו. הקונספט במקרה הזה בין שתי דמויות השחקן דומה מאוד.

ה-Session האחרון שפרסמת היה האהוב עליי מבין כולם, ברמה הוויזואלית.
אישית, אני חושב שאתה צריך להוסיף גם את העלילה היבשה- השכתוב מאוד מעניין לקרוא והכל, אבל אני גם מעוניין לדעת איך זה התבצע בפועל.
הערה אחת לגבי העלילה- כ-ST, הייתי גורם לאל אריה הברקת להצטרף לשחקן בקרב, ולא לפרוש ממנו, פשוט כי זה נשמע לי הרבה יותר מגניב ומעניין וכי אהבתי את המראה והדמות של האריה הפחדן.

--Darkemor

אני לא חושב שיש טעם להוסיף כל מיני פרטים על מה שהתרחש בזמן הפגישה ביני לבין השחקנים, אלו הם החלקים החוץ-משחקיים הלא מעניינים הכוללים התעסקות במכניקה, ויכוחים על פילוסופיה ומשמעויות כל פעולה ולעיתים הרצה מחודשת של סצינות שלא אהבנו.
אתה מקבל במקום גירסא ערוכה ומוגמרת המכילה את מיטב הקטעים מהמשחק, דיאלוגים המשוכתבים לנצל את מירב הכוונה שהועברה בין המנחה והשחקן ומיצג ויזואלי נקי לקרבות המרהיבים שמאפשרת שיטת הנשגבים להציג בפניך. כבונוס אני מספק לכם רשימות Charms בכדי שתוכלו כקוראים לקבל מעט תובנה על מהלך הקרבות לפי המכניקה של המשחק.
אני לא סבור שאני צריך לתאר כל גלגול קוביות וכל מהלך מכני, כל התלבטות של השחקן וכל ויכוח מאחורי הקלעים שהתרחש. מוטב להשאיר לכם לנחש כיצד הדברים התגלגלו בפגישה עצמה. רק לצורך העניין אני מודה שלא כל מה שנרשם ברשומון זה נאמר או קרה בדיוק כפי שתואר בטקסט - דיאלוגים שוכתבו, חלקים מיותרים מקרבות הוחסרו וקטעים משעממים נערכו החוצה, יש סיבה לשכתוב זה ולכן איני רואה כל טעם להזכירם כאן.

החלטה שלך.
לשם הבהרה, לא דיברתי על ה-OOC, מאחר וזה באמת לא ענייני ועניינם של שאר קוראי ההרפתקאה, אלא רק על גילגולי הקובייה- רציתי לראות כיצד אתם מתרגמים את הגילגולים לכדי ההרפתקאה שאני קורא.

--Darkemor

אני לא חושב שזה יתאים לכאן.
פיטפינד רוצה להראות לנו את העלילה של המשחק שלו, ולא איך הוא משחק אותו.

מה שכן, כל המכניקה תתפוס המון מקום, מכיוון שלא מספיק רק שהוא יכתוב 1,1,2,4,5,5,7,0 בשביל להראות לנו את הזריקה... הוא יצתרך להסביר מה נזרק ולמה, וזה המון מקום, מה שכן, בקרבות זה בכלל בעיה... כי יש גילגול פגיעה, החטאה, נזק, שאותם אתה מחשב עם הנתונים של הנשקים, מוריד מהם ספיגה, מחסרים (חיצוניים ופנימיים), זה נורא מסבך, וקשה לזכור את הרצץ העלילתי ככה.

אם זה מה שאתה מחפש, אז יש נושא (ממש ממש ישן) שנפתח כאן בפורום שמסביר לפרטים את שיטת הקרב של המהדורה השניה של אקזלטד, בכל מקרה, אני חושב שזה לא מתאים לפרולוג של פיטפינד.

https://www.pundak.co.il/forums/threads/15019

.... וו..... פיטפניד, מה עם ההמשך ??? אנשים רוצים לדעת מה קורה!!!

Aulin, התכוונתי לכך בצורה הכללית ביותר- "השחקן גילגל 5 הצלחות בכריזמה+נוכחות", לדוגמא.
קראתי כבר את כל דוגמאות הקרב (האחת אשר כתובה באנגלית היא פשוט מדהימה)- אני מבין את המכניקה, פשוט רציתי לראות כיצד הוא מתרגם את ההצלחות לכדי סיפור, אך זה לא יקרה, לצערי.
בכל מקרה- Pitfiend, אנחנו באמת מחכים להמשך :)

--Darkemor

אם מכל קטעי הפרולוג המפורסמים לכל אורכו של העץ הזה כל מה שלא הבנת מסתכם בטיב קידומו של גבריאל למפקד הדרקון אזי הדבר תמוה בעיני מעט, משום מה יש לי הרגשה, E-180, שלא הבחנת שהפרולוג ממשיך מעבר להודעה הראשונית. אמליץ לך בחום לקרוא את כל הדיון מתחילתו לסופו, המשך הפרולוג מעניין גם הוא.

באשר לגבריאל, הוא מונה לפקד על הדרקון הראשון בלגיון בו הוא משרת תחת בית שושלת קאת'אק, מינויו הוא קידום "בשדה הקרב" אם ניתן לכנות זאת כך, מינוי שהוא למעשה תוצאה ישירה של מות הקצין הקודם שמילא את אותו מקום, גבריאל כאחד מסגניו זכה לכבוד בעזרת תמיכת בית שושלת קאת'אק בתפקיד היוקרתי - תפקיד אשר בדר"כ מוצע לדמי-דרקון בני שושלת ולא ללגיונרים פשוטים.

מצטער על העיכוב בפרסום העדכון, הייתי צריך להשלים את הפרולוג עם השחקן. בפועל בעצם המשכנו לשחק (אני ושני שחקני) מבלי להביא את הפרולוג של השחקן השני לסיכום והיום ישבנו למשך מספר שעות וסגרנו את כל הקצוות. אז הרי לכם, תהנו;

תיאור:
ידו של בן השושלת נשלחה לרצפת המרכבה השמיימית אליה העביר את כל כובד משקלו, רגלו נדחפה לאוויר בפיסוק מהיר ובעיטה מדויקת לסנטרו של מונסון. נשגב השמש התקמר לאחור, כמו צפע הוא נע ברגע האחרון והבעיטה החמיצה אותו בכסנטימטר בודד מראשו בלבד.
הנזיר הצעיר סבב במקומו, מסתחרר בבעיטה סיבובית ועוצמתית, תמצית המהות מתפרצת מגופו לראשונה באופן ברור לעין בעוד החישוק הזהוב במצחו זוהר באור זהוב והאנרגיה הכחולה הנשפכת ממנו מלווה את תנועותיו. הוא פגע בלסתו של טפט שאצו הזועם והטיח את ראשו לצד בחוזקה. בן השושלת ירק דם וקילל חרישית, נחיריו ופיו דיממו גם כן והוא מצא עצמו מאבד את שיווי המשקל.

מונסון אחז במושכות המרכבה, מנצל את כהות חושיו של יריבו וכפה על הסוסים השמיימיים לשבור מטה באילוץ. המרכבה, בוערת בברקיו של שאטצו ובאנרגיה הכחולה והבוהקת בגאון הנשפכת ממונסון, צללה בינות העננים - עוזבת אותם לטובת מגדלי השיש הגבוהים ביותר ולבסוף חולפת על פני גגותיהם המעוקלים של הארמונות הגדולים בעיר הקיסרית, מסתחררת לעבר הקרקע המרוצפת בקצב מדאיג!
תחתיהם בכיכר השוק סוחרים הרימו את מבטם לבהות באימה במרכבה השמיימית הצוללת לכיוונם והחלו לנוס לכל עבר, נוטשים את פסל הקיסרית שנח במרכז הכיכר ואת דוכניהם המתרוקנים.

טפט שאטצו הרים את מבטו מבליח הברקים לעבר מונסון שהגיב בפעולה מיידית להתאוששות יריבו. ידיו של נשגב השמש לכדו בנעילה את בן השושלת, מנסים לשתק את ידיו השריריות של הנזיר רם הדרג. דם הדרקון שאג והחל להיאבק, בפרץ של מהות הוא ריכז את כל מאמצו בנסיון השחרור מהאחיזה הנועלת. עננים עכבו אחר המרכבה בצלילתה, נשאבים לתוך הטורנדו שנגרם מפרצי תמצית המהות של טפט שאצו, הברקים המבליחים מעיניו בעודו שורף במהירות את שארית כוחו הקסום פוגעים בעננים המסתחררים ומעצבים את צורתם ללועו של דרקון אימתני.
מונסון הניח לתמצית המהות לזרום דרכו ללא רסן גם כן, תנועותיו משתוות ולעיתים עליונות לאלו של יריבו בן השושלת; בכל פעם שהצליח שאטצו לחמוק מאחיזה אחת הצליח נשגב השמש הצעיר לנעול אותו באחרת. פרץ האנרגיה הכחולה שהשתחרר מגופו של מונסון החל להתגשם מעליו - עד שלבסוף קרם צורה והתפצל לתריסר ראשי נחשים שונים הנישאים על ידי תריסר גחונות מתפתלים - בוערים במהות כחולה וזוהרת. כמו ראשה של מדוזה מהמיתולוגיה היוונית היכו כל תריסר נחשי המהות את דרקון העננים אפוף הברקים ונגסו בו פיסה אחר פיסה. בעוד האנימות שלהם נאבקות זו בזו הכריע מונסון את דם הדרקון עפוף הרוחות המנשבות וריתק אותו למקומו - לאחר הרים מבטו ומבעד לעיניים דומעות הוא בקושי הבחין מעבר לרוחות המכות בו בקרקע המתקרבת במהירות.

בהבזק הרגע הוא הניח את זרועותיו על כתפיו של טפט שאטצו ואז התגלגל מעליו, לאחר שנחת שנית מאחוריו, עדיין בתחום המרכבה וידיו עודן אוחזות בכתפי דם הדרקונים, הוא משך את יריבו מעליו והתכופף. בן השושלת התרומם באוויר בזעקות - הברקים המבליחים מעיניו נורו וחרכו את קירות המגדלים סביב או ניפצו את חלונותיהם. שאטצו הועף מן המרכבה והוטח לכיוון השוק, לאחר מעוף קצר התרסקותו על הקרקע המרוצפת לוותה ברעם כבד וענן אבק מפלצתי שבלע את מחצית הכיכר. מתוך האבק בקעו חזיזי הברק הרועמים ופגעו בכל דוכני השוק, מותירים אחריהם הרס רב וקורות עץ בוערות וחרוכות.
מונסון משך את המושכות אליו בחוזקה, הוא ניסה לשבור בחדות את צלילת הכרכה לקול צהלת הסוסים השמיימים המפוחדים. לרגע הצליח נבחר השמש ליישר קו עם הקרקע אך מעוף המרכבה היה כה נמוך עד כי נאלצה להיחבט בכל הדוכנים בדרכה. בדים, קורות עץ וכדי קרמיקה נותצו וחבטו שוב ושוב במונסון בעוד הוא מנווט באילגות דרך השוק השרוי בתוהו מוחלט. לבסוף התרסקה המרכבה לתוך פסלה של קיסרית השני שהמתין במרכז הכיכר, הפסל התפורר על המרכבה עצמה, הולם בנזיר ובולע אותו בענן אבק נוסף.

כשהתפזר האבק ראה מונסון את תריסרי הלגיונרים הממהרים לכיכר, הם סבבו אותו ועמדו להסתער. בחופזה הוא הטיח את המושכות שוב ושוב - כופה על הסוסים השמיימים להגיב בבהלה. בתחילה הם סירבו להיענות לדרישתו של בעל המושכות חסר הרסן - אך ביודעו כי זהו רגע האמת שלו, ריכז מונסון את כל כח רצונו ונחישותו למשימה ודחק בסוסים שוב ושוב עד שנשברו ובשאגה חלולה זינקה המרכבה לאוויר. שברי פסלה של קיסרית השני מתגלגלים מעליה ונוחתים חזרה לקרקע בעוד הלגיונרים הקרובים ביותר נאלצים לזנק לאחור בכדי לחמוק מפגיעה ומקללים לעברו באגרופים מנופפים.
הסוסים השמיימים עשו דרכם בבהלה לראש מגדל הדרקון של מלה הטהורה, 'מגישת עצומת העננים לפי קריאת הקרב', הדרך אותה הכירו היטב. נשגב השמש חסר האונים לא ידע כיצד לרכב על סוס בודד, וודאי שלא ידע כיצד לשלוט במרכבה שמיימית ונאלץ להיות מובל בידי זוג הרוחות הזוהרות והערפיליות הרתומות לפניו.

המרכבה נחתה בחריקה בראש המגדל, בהיכל הסדוק בו נערך הקרב בינו לבין הרוח השומרת של המגדל. הוא צעד בחשש קדימה ודרך שנית על רצפת השיש, נאנח עמוקות - כאן לפחות הוא יקנה מספיק זמן לחשב את סיכוייו ולתכנן את צעדיו הבאים. רגעים מעטים של שקט חלפו תרם קולם של מספר צעדים חרישיים נשמע מכיוון מדרגות הדרקון הספירליות שהובילו להיכל העליון. ליבו של מונסון האיץ - האם דמי הדרקון אירגנו כה מהר מצוד פראי ללוכדו? הנשגבים הארציים שרצו בכל רחבי העיר, הוא ידע זאת היטב, מהירות התאגדותם אינה ניתנת לערעור במרכז ממלכתם.
הוא הביט סביבו, אף מקום מסתור ניכר לעין לא נראה, הוא נעמד בדממה היכן שעמוד הדרקון הנחשי שריסק תרם זינק לעבר מרכבתו השמיימית של שאטצו עמד איתן תרם התפוררותו. הוא עצם את עיניו וקיווה בסתר ליבו שיוכל להתמוגג, להמחק מעל פני האדמה, להעלם - ותמצית המהות שבו ענתה למשאלת לבו; הוא עמד שם ללא ניע ונמוג מכל עין בוחנת.
האיש הזקן, עטוי הגלימות הזהובות ועטוף במלבושי המשי הסגלגלים צעד בבטחה לתוך האולם העליון, פוסע באיטיות ומלטף את זקנו הדק והלבנבן. קולו ניגן בטון עמוק כשפנה בדברים לחלל האוויר;
"אינך צריך להסתתר, אני יודע כי אתה שם, הכוכבים הנחו אותי לכאן" מבטו הריק וחסר הכיוון של הזקן חשף את חוסר הודאות בהכרזתו, על אף דבריו ניכר שהוא אינו מסוגל לראות את הנזיר הנעלם. נבחר השמש נאנק בחצי הפתעה אך לא נד ממקומו.
"כרצונך, הישאר חבוי אך הקשב היטב, דמי הדרקון נערכים למרגלות המגדל והם יגיעו לכאן במאות בתוך זמן קצר. באתי בכדי לומר לך כי סיכויך היחיד לשרוד את הלילה הוא אני".
מונסון נע למרכז האולם, מופיע מתוך האוויר, חושף עצמו בפתאומיות לעיניו של הזקן הלבוש ביוקרה. הוא נעמד במרחק מספר פסיעות מהאיש המסתורי ונכנס לעמדה מתגוננת בתנוחה לוחמנית.
"אהה... הינה אתה, הכוכבים אינם טועים לעולם. אתה אינך צריך לפחד מנוכחותי; אני איני יכול לפגוע בך ואתה אינך יכול לפגוע בי" אמר הזקן המסתורי ונע קדימה, חולף דרך גופו של מונסון כאילו היה דמות רפאים.
"מה?! מה אתה?" נאנק נשגב השמש בהפתעה.
"אני בשר ודם כמותך, הסר דאגה מלבך, זוהי הקרנת מהות של דמותי שרק אתה יכול לראות. אני מדבר אליך ממגוריי לא כה הרחק מכאן. במגוריי תמצא מרגוע ומקלט מרודפיך".
"ונאמר שאני קונה את זה, היכן נמצאים מגוריך ואיך אני מגיע לשם" קולו של מונסון היה חשדני וקר.
"תמצא אותי בארמון הקיסרי.." נשגב השמש נאנק פעם נוספת בהלם ראשוני "המרכבה השמיימית שלכדת תוכל לנשוא אותך את מרבית הדרך בתרם תיורט בידי בני השושלת, את שארית הדרך אני בטוח שתוכל לפלס בעזרת תמצית המהות השוכנת בתוכך עתה, המכסה ועוטה סביבך כמו צללים".
"ואיך אדע שאוכל לבטוח בך?" שאל מונסון ביודעו את התשובה.
"לא תוכל.. פשוט אין לך כל ברירה אחרת" הנהן הזקן המסתורי בראשו ואז זינק מראש המגדל, נעלם מעבר לקצה.

מונסון בלע את רוקו וזינק לעבר הכרכרה, מחשב את המרחק לארמון הקיסרי וכמה זמן ימשך לדעתו מסעו הקצר בתרם יפגוש בעשרות לחשי מכשפי בני השושלות המוטחים לעברו בעודו באוויר. הוא נעצר במקומו, שוקל מחדש את כל הרעיון אך מבט קצר למרגלות המגדל אמר לו הכל - תחתיו עשרות אורות אנימה בוערים בשלל יסודות עטפו את גופם המגומד והמרוחק של דמי הדרקון חברי המצודים הפראיים המתאספים ומתאגדים למרגלות המגדל.
בנחישות פתאומית דרך נבחר השמש בתוך המרכבה ואחז ברעד במושכות, 'הנה זה בא' חשב לעצמו לפני שהצליף במלוא העוצמה וזינק לתוך אוויר הלילה פעם נוספת...

נוסף בעריכה - מכניקה:
מונסון השתמש בתחילת הקטע ב-serpentine evasion ולאחר מכן בעיקר ב-second martial arts excellency. לאחר תבוסתו של דם הדרקון הוא השתמש בנקודת כח רצון בכדי להשתלט על הסוסים השמיימיים וב- invisible statue spirit בחלק האחרון.
בקטע זה השתמש טפט שאטצו רק ב-first martial arts excellency.

מקווה שאהבתם!
הודעת הסיכום לפרולוג הכפול (והחלק האחרון שלו) תגיע בהמשך, הכי חשוב שתמשיכו להגיב - זהו הדבר העיקרי המדרבן אותי להמשיך לעדכן.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה