או ווה... אתה מחזיר אותי שנים לאחור לתקופה שחילטרתי בלימודי סוציולוגיה בתיכון...
חברה היא יותר מאשר "מספר יצורים אשר חיים בצווטא", כהגדרתך.
מילון אבן שושן שלי מגדיר חברה כך:
"אגודה, קיבוץ של אנשים שנתאחדו לשם עסק או מטרה משותפת <וכו'>"
אנסה לעמוד על כמה הבדלים בין חברה אנושית (או חברה של כל יצור תבוני אחר, לצורך העניין) לבין עדר צבאים או להקת זאבים:
1. רצון חופשי. חברה היא אוסף של אנשים שהתקבצו מרצונם (כמובן שאני מדבר כאן בהכללה ולא כולל מקרי קצה של כפייה וכד') לשם מטרה מוגדרת. המטרה הזו יכולה להיות ממוקדת מאד (כמונו, לדוגמה, שהתקבצנו כאן לצורך דיון במשחקי תפקידים) או רחבה מאד (כמו לדוגמה החברה האנושית ככלל שהתקבצה לצורך הגנה הדדית ואיכות חיים). בכל רגע נתון פרט X יכול להחליט שמטרתה של חברה מסויימת אינה מעניינו יותר ולעזוב אותה. עדרים של חיות מתקבצים ביחד מסיבות אבולוציוניות - הגנה הדדית, אסטרטגיות צייד קבוצתיות וכו' - החבירה הזו היא אינסטינקטיבית, לא בחירה של רצון חופשי (שלדעתי ממילא הוא תולדה של תבונה, אבל זו כבר שאלה פילוסופית).
2. חוקים. כל חברה מגדירה לעצמה נורמות וחוקים שהיא דורשת מהפרטים החברים בה לקיים, ועבירה עליהם משמעותה סנקציות מסויימת ואפילו סילוק מאותה חברה. גם כאן יש סקאלה שנעה בין המבטים הזועמים שננעצים במעשנים במקומות שלא מיועדים לכך ועד כליאה או הוצאה להורג של רוצחים.