• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים רעיונות לנשגבים

lord of the dumm

פונדקאי ותיק
אז ככה, פתחתי לחברים שלי(אחרי מאמצים ארוכים) הרפתקה בנשגבים, ואני מתכנן שהיא תיערך במזרח, אבל אין לי הרבה ידע על המזרח הרחוק(הא!) ואני רוצה שמישהו יעלה רעיון שיעזור לי לפתח עלילה, מיהו הגיבור העולה מן השמש הזורחת אשר יתן לי כזה רעיון..?

תנסה הרפתקה שהדמיות מגלות שנוצרה ברית בין מלך בן פיה ,לנשגב שמש מליקוי החמה ,שמשתמש בצבא של בן הפיה כצבאו שלו. הוא השתלט על ראת'ס ומתחיל להפוך מלכי דרקונים לדרקונים אמתיים, אשר מתחילים להרוס כפרים וערים במזרח .

זה הרעיון שהיה לי לא מפותח כול כך אבל זה הרעיון הראשוני.

אה אז תגיד תראה איך הרעיון הזה

בני הפיה והלונארים אוספים צבא למלחמה ענקית. הלונארים הצליחו לזכות בתמיכתם של שבטי ברברי הפרא באיזור, ובני הפיה משתמשים בבהמותים עתיקים אשר נכלאו בפרא לפני עידנים רבים. הדמיות מגיעות איכשהו למושב שבט אנשי הנחש הנשלט ע"י נאזור החכם הלבן (אשר ינהיג את הכוחות הלונארים)אשר מבקש מהדמיות לעזור להם במלחמה, אבל לאחר חקירה מעמיקה הדמיות מגלות שהמלחמה תוליד ארץ צללים חולה באיזור הקרב ,ומאות אלפים ימותו אם הקרב יתרחש. לכן הם צריכות לזכות בתמיכתם של שלושה שבטי ברברים גדולים, בשביל לגרום לברברים לעזור לדמיות למנוע את הקרב .בנוסף לכול מצוד פרא מגיע במטרה לחסל את הדמיות והוא מונהג ע"י שינטו טפט קצין ותיק שאביו מת במצוד פרא הרואה את הקרב המתקרב ומתכונן להצטרף לקרב.
האביסאל הצועק להרים הדוממים נהנה לדמיין את הטבח המתקרב ואוסף את צבאו .ולבסוף, הדמיות צריכות למצוע דרך להפסיק את הקרב בין ארבעה צבאות אשר כול אחד מצבאות אלו חזק פי עשרה מהצבא המסכן של הברברים שיש לדמיות .אם הם יצליחו לעצור את המלחמה המתקרבת שיהיה להם בכיף ,אבל אם לא הקרב יגיע על מגורי הברברים ,ועם לדמיות אכפת מהברברים שלהם הם יצטרכו להוביל את הצבא שלהם לקרב אובדני יחד אם ארבעה כוחות גדולים יותר מהם ולשרוד האם הם יצליחו ? (מו הא הא הא :twisted: )

עד כמה שאני אשמח למרר את חייהם בהרפתקה כמעט בלתי אפשרית שכזו, זו הפעם הראשונה שהשחקנים שלי משחקים, הם ממש מתחילים, אבל בוא נעדן את אולי, נוריד את בני הפיה, המון עבודה של הסברה ויצירה, לונארים ושבטי פרא שמתכוננים להילחם מול דת'לורד אשר משלח מספר צבאות בראשות כמה אביסאלים כולל הצועק להרים דוממים ומדמם מראש הגבעה, מכשף תאובה אדיר אשר מתכנן להנפיש בהמות מפלצתי דומה לזה של מסכת החורפים, על השחקנים לגייס מעגל לונארים על מנת למצוא משכן קרב עתיק באזור אשר יכול למנוע את הקרב בעזרת שליחת צבא המתים הגיגאנטי הזה חזרה לריק. כי נראה לי שלארגן את המלחמה עצמה יהיה עבודה קשה לנשגבים הירוקים המסכנים. מה דעתך?^^

במזרח הרחוק...
הדבר הכי בסיסי שאפשר לחשוב עליו שיכניס את השחקנים שלך למשחק לדעתי הוא הדבר הבסיסי ביותר למשחק נשגבים-
היוזי מתכננים חדירה לבריאה דרך נקודה טקטית בבריאה וסוכני היוזי שבבריאה ממנסים לדאוג שהזימון יקרה.
במקביל, שר מוות שיודע את כל סודות ההרפתקה ושולח נציגים אבירי מוות לדאוג שהזימון של היוזי יצליח, כדי שהשדים יחסלו כמה שיותר אנשים ויהיה שם ארץ צללים ואז אבירי המוות צריכים להיפטר מהשדים.
אז, מצוד הפראא מגיע, במקביל נזירים טהורים ונשגבי כוכבים אשר לא יודעים על נשגבי השמש אלה רק על זימון היוזי באים לפוצץ את המסיבה, כאשר נשגבי הירח אשר לא יודעים על היוזי אך כן יודעים על אבירי המוות באו לעצור אותם.
כאן, נשגבי השמש יקירו את הפואנטה של משחק הנשגבים, של אויבי הבריאה, של הקטעים המגניבים של משחק הנשגבים ואת תפקידם כנשגבי שמש. הם יאלצו להצליב מידע על מנת להשיג משהו, והשגת המידע תעבוד באופן דיי מפורש- עם לשחר יש דייקלהב דגול אז הם הצליחו, אם אין לשחר דייקלהב דגול אז הם בצרות צרורות.

תדחוף לשם אם בא לך צבא בני פיה, ויצא לך לדעתי סבבה של הקרות עם השיטה.

הרגת אותי פה^^ כל סוג של נשגב להכניס לשם? להביא גם אלכימקלים? לא התכוונתי שהם רק יכירו את המשחק, זה היה קורה בכל מקרה, אני לא רוצה להקשות יותר מדי, לעשות עלילה פשוטה, לא יותר מאויב אחד או שתיים, צבא שאפשר לעצור בפעולה פשוטה, שרשרת משכני קרב באזור ארצות הסף ואולי, ואולי אציל בן פיה שמתכנן להרוג את כולם באמצע.
איך זה נראה לך? אני לא רוצה להפוך את זה לקשה ברמה של השקעה רצינית,אבל אני גם לא רוצה להעביר את זה בשבוע, זה מתוכנן ככה שכל מפגש הוא לפחות חצי שעה, בהפסקות גדולות של בצפר, אתה מבין את הבעיה שלי?

IN
היי, אני הקצנתי את זה. בלי בעיה רצינית אתה יכול להוריד הרבה הרבה אויבים.
רק מנסיון, בשביל להכניס אותם לאווירה היטב, אל תרוץ איתם קדימה להרפתקאות נפלאות למי שמכיר את השיטה, אלה תעשה משהו הכולל הרבה דמי הדרקון(מצוד פראא), והרבה זכרונות מהעבר. מה שתדחוף השאר יהיה בחירה שלך.

פשוט אל תעשה אולטרא הרפתקת השתלטות על העולם עם אין סוף נשגבי כוכבים וסולארים, הרבה הרבה שדים מכל הסוגים והמינים, אינפינל אולטרא עוצמתי כשהדמויות מגלמות אולטרא יצורים מטורפים. באמת שכזאת הרפתקה היא ממש ממש כיפית(ראה לצורך הענין את העץ בפורום משחקים מכוונים 'The big bang'. אני חושב שהרבה ממנו נחתך,אבל הוא דוגמא למה קורה כשסולאר מטורף ועתיק מזמן שני שדים מעגל שלישי ויוצא להשתלט על העולם בשבוע הבא, והמידע מופץ בשגגה בכל מקום אפשרי בבריאה כמעת, ואז הוא מוכיח לכולם שלא הוא לא טיפש מספיק כדי להיכנס למשכן הקיסרות או משהו כזה בשבוע הבא.
ושם הוא נלחם עם סידראל עתיק באינפנל עתיק וחזק להפליא, הם מעצבים את האינפנל ואת הגדרת האינפנל למילה 'חיי' ולמילה 'כליון'. אז, הם נכנסים לתוך זירה ענקית בה מעגל של דמי דרקון, ומעגל של נשגבי שמש נלחמים זה בזה על הקיסרות, הסידראל בלי להוציא מאנות מחסל את שני המעגלים, ואז הדמות הראשית(הסולאר הראשוני) נכנסת למקום, מעצימה את הקללה הגדולה שבסידראל לרמה כזאת שכבר ניתן לראות את הקללה בעיניים רגילות, ואז רוצח את האינפנל, כדי לשמוע מאחד מנסיכי השדים שלו שהוא מסוגל לרצוח אותו בלי בעיה, ומשם והלך זה כבר הענינים העכשוויים של ההרפתקה שם.
אם אתה צריך השראה, אין לשה"ם שלי שום בעיה ש'תלווה'(באמת שאני בטוח! הרי לא ראיתי אותו כותב שום זכויות יוצרים או מדבר עם עורך דין...) משם השראה. כמובן שתחזיר אותה כשאתה גומר.)

אני סתם מקשקש. אם אתה רוצה זה יכול להיות נחמד-
אל הר-הגעש של הכפר מאיים להרוס את הכפר. למעשה, אלה זהו נשגב מסתורי המסיט את אל הר-הגעש כדי להעלים כמה סודות שהוא לא רוצה שיתגלו מהכפר. הענין הוא, שהכפר הזה הציע הגנה לנשגבי השמש מפני מצוד הפראא, ובתמורה הוא רוצה שהם יעזרו לכפר.
אבל, הכפר לא יכול לבלום את מצוד הפראא לעד עד שהעסקים הדיפלומטיים יגמרו, ובכל חומה יש חורים דרכם ניתן להתגנב.
למה האל הזה כה עצבני אחרי כל הסגידה?
האם יש איזה כוח מאחורי האל?
ואם כן, מה זה הכוח הזה?
ואיך ניתן לפתור את כל התעלומות האלה כשמצוד הפראא יושב על הזנב של הנשגבים ורק ממתין שהם יעשו את הטעות?
מה קורה לבריאה?
מהם הזכרונות הללו מעידנים עברו? איך הם יעזרו במקרה הזה?

מעניין, אני חושב שאני אפתח ברעיון השני שלך(^^), ליצור להם אל כעוס כלשהו, ומצוד פראא שבא להרוג אותם ואת הכפר שסוגד לאל, כמובן אני אוכל לפתח את זה רק אחרי שהם יקלטו איך לסיים את דף הדמות שלהם. :?

אם אתם שחקנים חדשים, אני דווקא ממליץ שתימנע מלשלב את מצוד הפראא. לפחות עד שכולם תקבלו תחושה של העולם , הדמויות , והיכולות שלהן. אני מדבר מנסיון, ד"א - בפעם הראשונה ששיחקתי הבאתי "מצוד פראא" של דם דרקון וחצי, והמעגל יצא מזה בשן ועיין , כי לא היה להם מושג איך נלחמים נכון (מכאנית). גם לי לא היה, אבל זה יותר פשוט עם דמי דרקון.

אני הייתי נשאר בסקאלה של בני תמותה הירואים , שדים ממעגל ראשון , אלים חלשים וכדומה. משהו שמחוץ ליכולת ההתמודדות של בני תמותה רגילים, אבל די מתחת לזה של מעגל סולארי.
אחרי שהם יבינו מה הדמויות שלהן מסוגלות, ואיך אפשר לנצל את היכולות שלהן.. אז אפשר להביא את התותחים הכבדים.

כהרפתקאת נסיון, כמעט בכל שיטה, אני נותן לקחת את התרחיש הידוע של trouble in the countryside : בריה כלשהיא (על טבעית או לא, תלוי בשיטה) משבש תאת דרכי המסחר בין הכפרים, השחקנים צריכים למצוא מי או מה זה, ולעצור אותו.
נכון, זה נשמע בנאלי ומשעמם, אבל זה נותן שימוש במגוון רחב של יכולות (סוציאליות, חקירה, מעקב , ולבסוף לחימה) , והמיקום המבודד נותן תירוץ טוב ללמה הדמויות צריכות לעשות את זה, ולמה אף גורם "רשמי" לא מפריע להן.
אחר כך תמיד אפשר להרחיב את זה ולהגיד שכל העניין היה חלק מתוכנית גדולה יותר של מישהו ניבזי ועוצמתי יותר.

למרות שהתכנית שלך היא רעיון מצוין, אני אומנם לא שחקן חדש, פשוט לא הכי מנוסה, הם כן, והם יותר מתלהבים מהיכולות שקשורות לקרבות מרהיבים ועצומים מאשר לחלקים היותר מעודנים של המשחק, בגלל זה מטרת המשחק הראשוני הוא להכיר אותם לאופציות אחרות מאשר לזרוק אותם לכל מה שבא להם, יש לך אולי רעיונות ללפתוח משחק של שליטה שלא כולל ניווט דין במעמד חברתי כלשהו אבל בכל זאת יכלל שימוש ביכולת חברה\נוכחות\משהו דומה?

לא הבנתי מה פרוש "לא כולל ניוט דין במעמד חברתי".

וסתם, off the top of my head: שיירות הגילדה חדלו להגיע לעיר מבודדת במזרח, שיירות שחיוניות לחיים התקינים בעיר. שמועות שונות ומשונות מפנות אצבעות מאשימות אל:
1. הגילדה, שמנסה ליצור משבר מלאכותי כדי להעלות מחירים.
2. בנדיטים , שאותם הגילדה מאשימה בהפסקת השיירות, אבל איש מלבדם לא ראה. (מונהגים על ידי נשגב כלשהו, אולי?)
3. כוחות זרים, שמנסים לערער את יציבותו של השלטון בעיר כדי להשתלט עליה (וזה עובד. האנשים נהיים ממורמרים).
4. אל עצבני, הנפגע מזה ששכחו את הטקס שהובטח לו שיתקיים בשמו כל שנה, לפני אלף שנים.

מי יעזור לעיר המסכנה? המעגל הסולארי השכונתי החביב. מי באמת אשם? אתה תחליט , לפי מה שנראה לך כיף. אולי זה מישהו אחר בכלל, ישות על טבעית שמנסה לגרום למהומות בעיר מסיבה השמורה לה.

השחקנים יצטרכו לדבר , לחקור לדובב ולאיים כדי למצוא מי הפושע האמיתי. הם יצטכו להשתמש בכישורי מעקב ושרידה כדי לאתר את השודדים. בכישורי תורת הנסתר כדי לאתר את האל ולפייס אותו. בירוקרטיה וקשרים כדי לחפש בנבכי ספרי החשבונות של הגילדה אחרי נתיב הכסף (ואולי גם כישורי גנבה כדי להשיג את הספרים בכלל).
כבונוס, הם אולי ירצו להרגיע את הרוחות בעיר (שוב, מיומנות חברתית) , או אולי לנצל את המצב בעצמם כדי לצבור כוח.
ולבסוף ,אם תחליט שכל העסק נגרם בגלל "בוס גדול ורע" , תקבל גם קרב חביב.

זה אולי לא נראה הירואי במיוחד, אבל זה מתאים למעגל מתחיל עם חבורה מתחילה. בהמשך, אפשר לחשוף את התוכנית הגדולה מאחורי המחסור באספקה (תוכנית של נשגב שאול או ללבנה, אולי?) , לקחת את זה רמה אחת למעלה, לדג היותר גדול.

התפלקות כתיבה, התכוונתי ניווט בין... מקלדת ארורה, אני חושב שבגלל שאף אחד מהם בוודאי לא יבחר בבירוקרטיה... כמו שאמרתי, כולם מתחברים לצד הקרבי יותר מאשר לצדדים העדינים יותר, אהבתי את הרעיון של הגילדה, אני בהחלט אשתמש בו, אני חושב לדבוק ברעיון המעקב והחקירה, ונראה לי שאת השאר הם פשוט יפתרו באלימות :D

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה