• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

רעיון חדש לגזע ישן

ג'רארד

פונדקאי מהשורה
תיראו, חשבתי על רעיון טוב לדמות אבל אני לא יודע אם זה חוקי או לא מאנצ'קין.
אז ככה, הרעיון שלי הוא: לוחם ששולט בסוג של חומר כמו: אש, מים, רוח... אבל שכל כשרונות הלחימה שלו ישארו והוא לא ייחשב לקוסם.
רציתי שתעזרו לי למצוא לו חסרונות, רקע, רעיונות, איך ליצור אחד כמוהו.
אל תחשבו שאני רוצה דמות מושלמת או לעשות ריבוי מקצועות.
תודה לכולם!

גם לי היה את הרעיון הזה, לוחם ששואב את כוחותיו מן היסודות, לדעתי על הלוחם לבוא במגע עם היסודות איתו הוא מזדהה.
לדעתי זה צרך להיות מקצוע יוקרה.
לדעתי כדאי שהלוחם יקבל תוספים מסוימים מהיסוד לדוגמא יותר נזק או מכה קסומה פעם ביום, החסרונות שלו הם נזק כפול מיסוד מנוגד.
הרקע עצמו צריך להיות ייחודי, על הלוחם לבוא במגע עם היסוד אותו הוא בחר דבר זה דורש מערכה שלמה.
הערה:
שים לב כי אני משתמש בצירוף המילים "שואב את כוחותיו מן היסודות" ולא "שולט בחומר/ביסוד" בשל ההעובדה ששליטה בחומר או ביסודות היא דבר מאוד מאנצ'קיני לדמות שאינה מטיל לחשים

פתח את Book of Vile Darkness.
יש שם מקצוע יוקרה (לא זוכר את שמו כרגע) שמתאר דבר מאוד דומה למה שתיארת, רק עם כוח אפל.

הוא לא מטיל לחשים, אלא משדרג את יכולות הלחימה שלו באמצעים קסומים שונים.
יכול להיות שזה ייתן לך רעיונות.

Blue Beetle אמר/ה:
פתח את Book of Vile Darkness.
יש שם מקצוע יוקרה (לא זוכר את שמו כרגע) שמתאר דבר מאוד דומה למה שתיארת, רק עם כוח אפל.

הוא לא מטיל לחשים, אלא משדרג את יכולות הלחימה שלו באמצעים קסומים שונים.
יכול להיות שזה ייתן לך רעיונות.

הייתי קונה את הספר בשימחה אבל ההורים שלי לא מוכנים לשלם באשראים באינטרנט...

נראה לי שיש פתרון פשוט יותר - אחרי הכל, לא כל דבר חייב להפוך להיות מקצוע יוקרה.
אפשר פשוט לקחת כמה דרגות בתור מכשף, שמתמחה בלחשים ספציפיים. במקום יכולת מיוחדת של המקצוע שמאפשרת לך להבעיר את הלהב באש, או להפוך את עצמך לעמיד יותר (נגיד, בשביל לוחם אדמה), פשוט תשתמש בלחשים של המכשף. תקרא לזה אחרת אם אתה רוצה, ותגיד שהיכולות האלו מגיעות ללוחמי-היסודות בזכות אימון מיוחד, או בזכות קשר על-טבעי למישורי היסודות. אבל מבחינת מכאניקה, הכי פשוט להשתמש בלחשים.

ננסק אמר/ה:
נראה לי שיש פתרון פשוט יותר - אחרי הכל, לא כל דבר חייב להפוך להיות מקצוע יוקרה.
אפשר פשוט לקחת כמה דרגות בתור מכשף, שמתמחה בלחשים ספציפיים. במקום יכולת מיוחדת של המקצוע שמאפשרת לך להבעיר את הלהב באש, או להפוך את עצמך לעמיד יותר (נגיד, בשביל לוחם אדמה), פשוט תשתמש בלחשים של המכשף. תקרא לזה אחרת אם אתה רוצה, ותגיד שהיכולות האלו מגיעות ללוחמי-היסודות בזכות אימון מיוחד, או בזכות קשר על-טבעי למישורי היסודות. אבל מבחינת מכאניקה, הכי פשוט להשתמש בלחשים.

אני לא רציתי לעשות את זה, רציתי לשאול אם דבר כזה יכול לקרות גם בלי ריבוי מקצועות?

יש לי רעיון- קח את מקצוע הפלאדין(עדיף הגרסה ללא לחשים מהמדריך השלם ללוחמה או הגרסה של מונטה קוק), ושנה אותו כך:
שם(תמצא שם מתאים)
בחירת מקור כוח- הדמות בוחרת מה היא משרתת- טוב(פלאדין רגיל), רע(היכולות הופכות לנגד טוב: הכאת טוב וכו'), סדר(נגד תוהו), תוהו(נגד סדר), (הנה מה שרצית: )אש(נגד מים וקור), מים(נגד אש), אדמה(נגד אויר) או אויר(נגד אדמה).
הערה- בעיניין היסודות, הפלאדין לא בהכרך מתנגד ליסוד הנגדי, אלא פשוט חזק יותר נגדו מכוח היסוד שלו.
נטייה- צד הנטייה חייב לתאום לנטיית הדמות, הדמות חייבת להיות נטרלית לפחות באופן חלקי אם ברצונה לבחור ביסוד כמקור כוח.

עוזר?

the Nerubian אמר/ה:
יש לי רעיון- קח את מקצוע הפלאדין(עדיף הגרסה ללא לחשים מהמדריך השלם ללוחמה או הגרסה של מונטה קוק), ושנה אותו כך:
שם(תמצא שם מתאים)
בחירת מקור כוח- הדמות בוחרת מה היא משרתת- טוב(פלאדין רגיל), רע(היכולות הופכות לנגד טוב: הכאת טוב וכו'), סדר(נגד תוהו), תוהו(נגד סדר), (הנה מה שרצית: )אש(נגד מים וקור), מים(נגד אש), אדמה(נגד אויר) או אויר(נגד אדמה).
הערה- בעיניין היסודות, הפלאדין לא בהכרך מתנגד ליסוד הנגדי, אלא פשוט חזק יותר נגדו מכוח היסוד שלו.
נטייה- צד הנטייה חייב לתאום לנטיית הדמות, הדמות חייבת להיות נטרלית לפחות באופן חלקי אם ברצונה לבחור ביסוד כמקור כוח.

עוזר?

אני לא כל כך הבנתי את הרעיון שלך, מוכן לפרט יותר?

דוגמה לפלאדין(שנה את שם המקצוע) בדרגה 4 שבחר ביסוד מים כמקור כוח:

נק"פ: 4ק10 + מתאם החוסן4X
דרג"ש, התקפות וחפצים- לפי הציוד ומתאמי התכונות

מיוחד(וכאן השינויים):
גילוי נטייה כלשהי(לבחירת הדמות, מאחר ובחרה ביסוד ולא בנטייה כמקור כוח)
בריאות מבורכת
הנחת ידיים
הילת אומץ
גירוש אלמתים
הסרת מחלות/ 1 לשבוע
הכאת האש(משפיע על יצורי אש במקום על יצורי רוע)

הבנת לאן אני חותר?

נ.ב.- למה בעצם קוראים לנושא הזה "רעיון חדש לגזע ישן" איפה הגזע ואיפה הישן?

חבר, לעשות ריבוי מקצועות זה לא מאנצ'קיניזם. מאיפה הבאת את הרעיון הזה?
ריבוי מקצועות זאת דרך מצוינת להגיע לקונספט דמות שחשבת עליו והחוקים לא מציגים אותו. למשל, בזמנו שיחקתי כוהן זוטון בשם קייד, שאמור היה להיות נצר לשושלת של משפחת כוהנים מיוחדת מחבל הארץ בו הוא גר. רק בני המשפחה הזאת הם הכוהנים של רוח התבואה שהיא האלוהות לה סוגדים באותו עמק, וכך הם היו מזה מאות שנים. הסיבה לכך היא שיש משהו מיוחד בקו הדם שלהם עצמו.
כדי לייצג את זה משחקית, הלכתי על דמות שהיא מכשף\כוהן. התחלתי ככוהן, ובדרגה שנייה לקחתי דרגה כמכשף. בדרגה הבאה לקחתי שוב כוהן וכן הלאה כל דרגה החלפתי בין שני המקצועות.

אין שום דבר מאנצ'קיני בריבוי מקצועות, אולי אפילו להיפך. תחשוב על זה כך - אם קייד שלי היה מגיע לדרגה 20, הוא היה בעצם רק מכשף 10\כוהן 10. כלומר, הוא לא היה מגיע אפילו לדרג השביעי של אף אחד מהמקצועות האלו. אם נתייחס לזה באופן גס משהו, האם היה לו סיכוי בקרב נגד מכשף 20? או נגד כוהן 20? לא ממש, כי גם קייד וגם האויב יהיו תחת המגבלה של הטלת מקסימום לחש אחד בסיבוב, אך הלחשים של האויב יהיו חזקים יותר.

בקיצור, כדאי שתחשוב על זה עוד. ריבוי מקצועות זאת דרך מעולה להגדיר את הדמות שלך באופן חד יותר.

שיבחר לחשים שעושים את זה. לחש שעוטף את החרב באש, לחש שנותן לו חמיקה (או אפילו פשוט שריון מאגי). שיגיד שהטלת הלחש שהוא עושה לפני הקרב היא בעצם הכנה מיסטית, לא לחש. שיקח את הכישרונות לחש אילם ולחש חסר תנועה (כלוחם הוא מקבל מספיק כישרונות, אין מה לדאוג), והוא מסודר. זה לא לחש.

the Nerubian אמר/ה:
דוגמה לפלאדין(שנה את שם המקצוע) בדרגה 4 שבחר ביסוד מים כמקור כוח:

נק"פ: 4ק10 + מתאם החוסן4X
דרג"ש, התקפות וחפצים- לפי הציוד ומתאמי התכונות

מיוחד(וכאן השינויים):
גילוי נטייה כלשהי(לבחירת הדמות, מאחר ובחרה ביסוד ולא בנטייה כמקור כוח)
בריאות מבורכת
הנחת ידיים
הילת אומץ
גירוש אלמתים
הסרת מחלות/ 1 לשבוע
הכאת האש(משפיע על יצורי אש במקום על יצורי רוע)

הבנת לאן אני חותר?

נ.ב.- למה בעצם קוראים לנושא הזה "רעיון חדש לגזע ישן" איפה הגזע ואיפה הישן?

כן הבנתי לאן אתה חותר, תודה רבה!

בקשר לנ.ב. הרעיון החדש הוא מה שרציתי, והגזע הישן הוא לוחם. קפיש?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה