• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 4 רוצה לעשות פרויקט להרפתקה למהדורה 4 צריך אנשים...

thyhtk

פונדקאי מהשורה
שיעבדו בכל תפקיד אני ארכז את הכול ונשים בפורום.
הערות:
[1]זו תהיה הרפתקה גדולה[אם יהיה מי שירצה לעבוד אני אשמח לעשות מערכה]
[2]אני חוזר זו תהיה הרפתקה למהדורה 4
[3]בהתחלה הם יהיו בדרגה 1
[4]המטרה בסוף שתהיה סדרה של הרפתקאות לכל הדרגות

תקשיב, זה לא עובד ככה. אני לא מאמין שיהיו אנשים שיעשו את ההרפתקה ואתה תרכז הכול תחת שמך. או שתבנה חלקים בעצמך, או שתעשה משהו אחר שיתרום לפרוייקט, אחרת לאף אחד אין סיבה לעבוד בפרוייקט הזה. אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא הייתי עובד הרבה זמן על פרוייקט כשהמקים שלו יושב בנחת ומחכה שנגמור בשביל שהוא ירכז את הכול.

:? הא..., כלומר, לא תשתתף באף פרוייקא שאין לו עורך? כלומר, לכול פרוייקט ראוי לשמו יש עורך לא?

מה שכן, זה שכדי לך לנסות לכתוב בסיס, אולי את ההרפתקאה הראשונה, ואז זה אולי ידליק אנשים לעזור לך לכתוב את השאר, וגם יתן להם כיוון למחשבה שלך.

כמישהו אומר שהוא רוצה להקים פרוייקט, אתה לרוב מצפה שהוא יכתוב חלק ממנו. עורך זה תפקיד די משני, וקשה לרצות לעזור למישהו כשהוא אומר שהוא רק יערוך את העבודה. מצטער, זה לא נשמע לי סביר.

גאלאן אמר/ה:
תקשיב, זה לא עובד ככה. אני לא מאמין שיהיו אנשים שיעשו את ההרפתקה ואתה תרכז הכול תחת שמך. או שתבנה חלקים בעצמך, או שתעשה משהו אחר שיתרום לפרוייקט, אחרת לאף אחד אין סיבה לעבוד בפרוייקט הזה. אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא הייתי עובד הרבה זמן על פרוייקט כשהמקים שלו יושב בנחת ומחכה שנגמור בשביל שהוא ירכז את הכול.
אתה חושב שאני בן אדם רע ואני לא אכתוב שהם עשו את זה?

גאלאן אמר/ה:
אוקיי, תתן להם קרדיט, אבל כשמישהו מקים פרוייקט הוא צריך לעשות קצת יותר מלתת קרדיט לדעתי. אם אתה רוצה להקים פרוייקט, זה מבורך, אבל לערוך את העבודה לא נראה לי חלק חשוב בפרוייקט
אתה חושב שזה רק מה שאעשה?
אני גם אתן רעיון יעזור להם.זה התפקיד של המנהלים

תראה, כרגע אני חושב שהבעיה שלך היא שאתה בחור חדש, אבל עם ציפיות גבוהות. אתה מצפה מאחרים שיעבדו, ורק אח"כ מוסיף את מה שיש לך. אני חושב שקשה להצטרף לפרויקט אלא אם אתה יודע שהבחור שעומד מאחוריו הוא רציני, שיחזיק אותו במקרה שהוא יתחיל לדעוך ויתמוך בו בכל שלב.
התחלת בלהגיד לכולם "תתחילו לעבוד!", אבל עברו יותר משבועיים עד שפרסמת חומר משלך. וגם בפרויקט הזה נראה שאתה רוצה שאנשים יביאו רעיונות ויעשו את העבודה, ואתה רק "תרכז" ו-"תנהל". אז כרגע, בלי קשר למי שאתה באמת, אני פשוט לא רואה אותך כאותו בחור רציני שאני מוכן לעקוב אחריו ליצירת משהו חדש ומגניב.
ואם להשתמש בדימוי, תראה לנו שתוכל לנווט את הספינה הזאת ביד בוטחת על ההגה. כרגע אני רואה סירה קטנה, ללא מפה או מצפן, שבה עומד אדם אחד שרוצה להגיע לאמריקה ומחפש אנשים שיחתרו בשבילו. תעבוד, תשקיע, תראה שאתה יכול, תראה שאתה רב-חובל אמיץ של ספינה בנויה היטב שיודע לאן הוא שט ואיך הוא שט - ואז אנשים ירצו להיות בצוות שלך.

אני מקווה שלא נפגעת מהדברים שאמרתי, ואני משתדל לכתוב במטרה לעזור - אבל אני חושב שכרגע הפרויקט הזה נדון לכישלון, פשוט כי אני לא חושב שיצטרפו מספיק אנשים ושתוכל להחזיק את העסק. אני מצטער על הבוטות, אבל זו ההתרשמות שלי, ואני נותן אותה מתוך רצון לעזור. אני מקווה שעזרתי.

ת'ור אמר/ה:
התחלת בלהגיד לכולם "תתחילו לעבוד!"
לגבי מה שאמרת אתה כמעט צודק יש חלקים במה שאמרת שהם לא נכונים.
נכון אני בחור חדש עם ציפויות.שאמרתי תתחילו לעבוד אולי טעיתי.אני צריך גם לעבוד והכי הרבה.
אבל יש לי:מה אני יעשה? יש לי רעיונות ואני רוצה להגשים אותם.מה אני יעשה?

אני לא רואה כאן רעיונות. רק תיאור - ''מהדורה ארבע, הרפתקה, גדולה, לכל הדרגות'' זה תיאור מבנה של הרפתקה שלא מכיל מידע על התוכן שלה. אם יש לך גם רעיון למה יקרה במסלול הרפתקאות מפואר שכזה, אתה מוזמן לכתוב אותו בשביל למשוך אנשים. אם אתה פשוט רוצה להתחיל לכתוב מסלול הרפתקאות אבל אין לך אף רעיון, טוב, קשה לומר שאני מופתע שזה לא הולך.
יש לך רעיון למה יקרה בהרפתקה?

The Time אמר/ה:
אני לא רואה כאן רעיונות. רק תיאור - ''מהדורה ארבע, הרפתקה, גדולה, לכל הדרגות'' זה תיאור מבנה של הרפתקה שלא מכיל מידע על התוכן שלה. אם יש לך גם רעיון למה יקרה במסלול הרפתקאות מפואר שכזה, אתה מוזמן לכתוב אותו בשביל למשוך אנשים. אם אתה פשוט רוצה להתחיל לכתוב מסלול הרפתקאות אבל אין לך אף רעיון, טוב, קשה לומר שאני מופתע שזה לא הולך.
יש לך רעיון למה יקרה בהרפתקה?
יש לי רעיון שאיזה אל הולך לאיבוד... לא בטוח שיעבוד לדרגה ראשונה

אז תעשה את זה לדרגה גבוהה, מה הבעיה? לחלופין, אפשר להתחיל מסלול הרפתקאות שאמור להיגמר בהחזרת האל האבוד ומתחיל במשהו קטן ושולי בהרבה, מן אקספוזיציה להמשך. אפשר לציג את אובדן האל המדובר כאירוע קוסמי חשוב מאוד אבל במקום רחוק ולא רלוונטי שמועה אחת מיני רבות יחד עם 'יש משבר חקלאי במדינה הזאת והזאת', 'למלך נולדה בת' ו-'מי שאתם מחפשים נמצא במערה תת ימית צפון-מערבית לכאן, על קו החוף', אבל לקשר בעקיפין כל דבר שקורה לאירוע ההיעלמות, שלמעשה הוא הגורם לכל מיני מאורעות משונים.

מה לעשות כדי להגשים רעיונות? בטח לא לתת לאחרים לחשוב על רעיונות משלהם להרפתקה.
כדי לפתח את הרעיונות שלך, אתה יכול לכתוב אותם כאן ואולי יעזרו לך. אתה יכול לשבת עליהם עוד זמן כדי שיבשילו. אתה יכול לחפש השראה ממקורות שונים. אתה יכול לעשות הרבה דברים.

ת'ור אמר/ה:
מה לעשות כדי להגשים רעיונות? בטח לא לתת לאחרים לחשוב על רעיונות משלהם להרפתקה.
כדי לפתח את הרעיונות שלך, אתה יכול לכתוב אותם כאן ואולי יעזרו לך. אתה יכול לשבת עליהם עוד זמן כדי שיבשילו. אתה יכול לחפש השראה ממקורות שונים. אתה יכול לעשות הרבה דברים.
יש לי התחלה[תגיד לי אם היא טובה]:
הכול היה שקט בממלכה שלכם עד שפתאום אין אומנות[בעצם אלת האומנות נעלמה שהיא גם למדע הם לא יודעים].אולי אתם חושבים שזה משהו לא רציני אבל זה כן.כל הפייטנים אינם מזמרים עוד.
כל השירים והציורים נמחקו מהדפים.וגם מדע היא אומנות.כל הרעיונות פשוט נעלמים.ואם זה לא מספיק גם צבא נאסף הרחק בצפון[האלים שלחו חיילים שימצאו את האלה].
המטרה שלכם היא למצוא מה גרם לכל הדברים האלה.אולי יש בניהם קשר...

הממ...
אם הבנתי נכון את הרעיון אז מערכה אמורה להתחיל בערך ככה:
הדמויות מתחילות בתור הרפתקנים רגילים.
הם עוברים כמה הרפתקאות מבלי משהוא יוצא דופן.
מדי פעם נפוצה שמועה שנעלמה יצירת אומנות כלשהי.
לקראת סוף התקופה משהו מתחיל להשתבש: הכוהנים של האלה המדוברת מאבדים את הכוחות שלהם מדי יום, ויותר ויותר יצירות אומנות נעלמות.
הכנסייה של האלה מבקשת מהדמויות לנסות לחקור את העניין.
ישנה שמועה שבצפון הרחוק מתחיל להתקבץ צבא.
הדמויות מתחילות לנדוד לכיוון הצבא, בכל פעם שהן עוצרות לנוח בפונדק,אין טרובדור שמנגן.
אולי אפילו הן מוצאות כמה טרובדורים שהפכו לקבצנים מכיוון שהם לא מצליחים לנגן אפילו תו אחד.

אפשר לקחת מכאן את הקמפיין לכמה כיוונים, אני לא ממש מצליח לחשוב על דרך להמשיך את זה.
תנסה לענות על השאלות הבאות, אולי הם יצליחו לעזור לי ולשאר חברי הפורום איזה סוג של מערכה אתה מתכנן:
איזה כוח גרם לאלה להיעלם?
איך אתה מדמיין את הקרב הסופי של הדמויות? נגד מי הן נלחמות?
האם כמה טרובדורים מתחילים לאבד שפיות?
האם כוח כלשהו שרצה במות האלה אך לא גרם לכך מנצל את המצב בשביל להשתלט על חלקים מהעולם\על הכנסייה של האלה\ על הדומיין של האלה?
הרעיון שהאלים שלחו צבא לא נראה לי ממש הגיוני. ברוב העולמות יש הרבה אלים שלא היו מצתערים אם אחד מאחיהם היה נופל.
האם אל שהוא בעל ברית של האלה שלח את הצבא? האם הוא היחיד? במי הצבא נלחם? אילו גזעים גויסו לצבא?
מקווה שעזרתי :)
דרגולד

dragold אמר/ה:
הממ...
אם הבנתי נכון את הרעיון אז מערכה אמורה להתחיל בערך ככה:
הדמויות מתחילות בתור הרפתקנים רגילים.
הם עוברים כמה הרפתקאות מבלי משהוא יוצא דופן.
מדי פעם נפוצה שמועה שנעלמה יצירת אומנות כלשהי.
לקראת סוף התקופה משהו מתחיל להשתבש: הכוהנים של האלה המדוברת מאבדים את הכוחות שלהם מדי יום, ויותר ויותר יצירות אומנות נעלמות.
הכנסייה של האלה מבקשת מהדמויות לנסות לחקור את העניין.
ישנה שמועה שבצפון הרחוק מתחיל להתקבץ צבא.
הדמויות מתחילות לנדוד לכיוון הצבא, בכל פעם שהן עוצרות לנוח בפונדק,אין טרובדור שמנגן.
אולי אפילו הן מוצאות כמה טרובדורים שהפכו לקבצנים מכיוון שהם לא מצליחים לנגן אפילו תו אחד.

אפשר לקחת מכאן את הקמפיין לכמה כיוונים, אני לא ממש מצליח לחשוב על דרך להמשיך את זה.
תנסה לענות על השאלות הבאות, אולי הם יצליחו לעזור לי ולשאר חברי הפורום איזה סוג של מערכה אתה מתכנן:
איזה כוח גרם לאלה להיעלם?
איך אתה מדמיין את הקרב הסופי של הדמויות? נגד מי הן נלחמות?
האם כמה טרובדורים מתחילים לאבד שפיות?
האם כוח כלשהו שרצה במות האלה אך לא גרם לכך מנצל את המצב בשביל להשתלט על חלקים מהעולם\על הכנסייה של האלה\ על הדומיין של האלה?
הרעיון שהאלים שלחו צבא לא נראה לי ממש הגיוני. ברוב העולמות יש הרבה אלים שלא היו מצתערים אם אחד מאחיהם היה נופל.
האם אל שהוא בעל ברית של האלה שלח את הצבא? האם הוא היחיד? במי הצבא נלחם? אילו גזעים גויסו לצבא?
מקווה שעזרתי :)
דרגולד
אני חושב שבהרפתקה הראשונה הם לא ידעו מי גרם הם יחשבו שאלה שגרמו יהיו יצורים אחרים שהם רק המשרתים שלהם[והם לא יבינו איך יצורים "חלשים" הצליחו לנצח אלה].אני חושב שאלה יהיו הקדמונים שקמו לתחייה[לא יודע איך אין לי רעיון]ושהם לוקחים אלים אחד אחרי השני ומלחמת הקדמונים נגד האלים מתחילה שוב.

אני לא מבין במהדורה 4, אבל יש לי כמה הערות:
א. מה אם פשוט נמאס לאלה מהעולם והיא החליטה פשוט לברוח?
ב. לדעתי התואר אלת ההשראה יהיה יותר קולע.
ג. אפשר גם שכמה מההרפתקאות הראשונות לא יהיו קשורות לעלילה הראשית, אבל יעזרו להכיר את עולם המערכה\האזור. לדוגמא, בהרפתקאות הראשונות החבורה תוכל להכיר את האזור, ולשמוע על האלים.

akma אמר/ה:
אני לא מבין במהדורה 4, אבל יש לי כמה הערות:
א. מה אם פשוט נמאס לאלה מהעולם והיא החליטה פשוט לברוח?
ב. לדעתי התואר אלת ההשראה יהיה יותר קולע.
ג. אפשר גם שכמה מההרפתקאות הראשונות לא יהיו קשורות לעלילה הראשית, אבל יעזרו להכיר את עולם המערכה\האזור. לדוגמא, בהרפתקאות הראשונות החבורה תוכל להכיר את האזור, ולשמוע על האלים.
אהבתי

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה