• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

רדיו-אקטיביות בעולמות מערכה

כבר מאז שקראתי על קליעי הרדיום במאדים של בארסום, חשבתי על מקומה של הרדיו-אקטיביות בעולמות מערכה. רק לאחרונה גיליתי שלפחות בבננה יש יון שמפיץ קרינה רדיו-אקטיבית חלשה כך שרדיו-אקטיביות לא רחוקה כל כך מעולמנו כפי שניתן לדמיין. כמובן בתחילת המאה העשרים לפני שהסכנות של הרדיו-אקטיביות התגלו, ניתן היה לבנות עיר רדיו-אקטיבית כמו בעוץ של פרנק באום וכמובן בזמנו רדיום נחשב לרכיב בעל תכונות רפואיות. בעולמות פנטסיה קלאסיים קיימות הערים הקורנות - ברור מאליו שההסבר הפשוט לכך שהן פשוט ממורטות כך שפני השטח החיוורים שלהן מחזירים בצורה מושלמת את אור השמש ומשקפות את אמונת התושבים בפולחן האור - שניתן להסביר גם בדרך הזאת. סביר להניח שהסיבה העיקרית לאי שילוב רדיו-אקטיביות היא משום שזה נתפס כמתקדם מדי לאסתטיקה הימיביניימית של עולמות פנטסיה קלאסיים. מצד שני, אין צורך שיהיו להם פצצות אטום כדי שהם ישתמשו בחומרים רדיו-אקטיביים לבנייה ולריפוי.

מה דעתכם בעניין שילוב רדיו-אקטיביות בעולמות מערכה?

כמקור אנרגיה זה מאוד היגיוני וטבעי.
גם כנשק זה עובד היטב.

לרפואה וכך הלאה קשה לי לדמיין את זה עוזר

לעולמות ״דתיים״ זה יכול להיות אחלה שטיק 😀

בימינו, אנשים מהסוג של מושפעי-סרטונים שמתנגדים לחיסונים ומאמינים בכמטריילס, יודעים לספר גם שרדיום לא מסוכן בכלל ומדובר במקור לאנרגיה נקייה וזולה ששימש את האימפריה הטרטרית. הסיבה היחידה לפי ההסבר הזה שיש לרדיום שם רע, היא כמובן קונספרציה נוספת - של חברות הדלק.

בעבר היו כל מיני תרופות פלא רדיואקטיביות, שבעיקר סידרו למשתמשים בהן סרטן במגוון מקומות אקראיים בגופם. למשל:

רדית'ור - תרופה הומאופטית ממים מזוקקים ואיזוטופים של רדיום, טובה נגד המון מחלות, היצרן אומר כך אז זה בטח נכון!
1764342536845.webp
מים מינרליים ממעיין בורג'ומי שבגרוזיה התיכונה -
גם היום אפשר למצוא אותם במכולת של הקפקזי בשכונה. בפרסומת הזו מ-1929 הם מתוארים כרדיואקטיביים, אבל זה כנראה היה בלוף מהתקופה שבה רדיואקטיבי היה באזז וורד כמו "פרוביוטי" או "אורגני". בכל מקרה אל חשש - רוב הסיכויים שמי הברג'ומי שקניתם במכולת של ממוקה הם לא רדיוקאטיביים ואפילו לא ממעיין ברג'ומי או ממעיין כלשהו, אלא מהברז של ממוקה.

1764342854049.webp

דורמד - משחת שיניים רדיואקטיבית מגרמניה של ויימאר ואחרי זה גם גרמניה הנאצית. לשיניים מבריקות וזוהרות במיוחד!

1764343197565.webp

ישנו בטח מתאם בין חובבי תיאוריות קשר לבין מאמיני העידן החדש כך שהסברים "מדעיים" לתופעות של העידן החדש זה לא משהו מופרך מן היסוד.

עקרונית הכוונה פה לכל חומר מפיץ קרינה (ומפה הדוגמא שנתתי על הבננה). הרעיון של ריפוי דרך אור הוא, לדוגמא, אחד הרעיונות המוכרים ביותר ממבוכים ודרקונים. אני מניח שניתן לחשוב על כל מיני אפשרויות למה שיכולה לעשות קרינה מחומרים כולל התאמה למסורות מאגיות שונות אבל אני רוצה לשמוע את דעותיכם.

רדיו-אקטיביות היא סוג מאוד ספציפי של קרינה מייננת, ככה שלהרחיב את המונח לכל קרינה באשר היא קצת מפספס את הפואנטה.

בקו המוצרים הרשמי של מו"ד בקופסאות, היה בעבר של מייסטרה פיצוץ גרעיני כלשהו שהזיז קצת את העולם ויצר את האזור המכונה "האדמות השבורות" בו חיים אורקים ומפלצים דומים. מה שנשאר מעבר האטום-פאנק של העולם, היו כל מיני שרידים שאיפשרו לנסיכויות של גלאנטרי לפתח קסמים שמבוססים על הקרינה, אבל אני לא לגמרי זוכר את הפרטים של זה ואיך זה עבד מבחינת חוקים - אבל אני מניח שאיפשהו ברחבי הרשת יש PDF של רשומון נסיכויות גלאנטרי שבו נמצאת התשובה.

רדיואקטיביות זה משהו שאנחנו חושבים עליו כי אנחנו חושבים על העולם במונחים של מדע הפיזיקה. כשמישהו חטף הרעלת קרינה (איכשהו) ב-200 לפנה"ס לא ייחסו את זה לרדיואקטיביות בכלל - המונח לא היה בלקסיקון באותה התקופה.

באופן דומה, לא נראה לי שבעולם פנטזיה ממוצע "רדיואקטיביות" יהיה משהו שנמצא בלקסיקון של מישהו, גם אם המישהו הזה הוא מלומד מאוד מאוד משכיל.

פטריק סטיוארט כתב פעם על דבורים אטומיות. לדעתי בספר veins of the earth הוא הרחיב עליהן יותר, אבל הספר לא לידי כרגע.

גם אצלו, הרדיואקטיביות היא בעיקר לאווירה אין כל כך התייחסות למה זה רדיואקטיבות חוץ מ"משהו מאוד מסוכן".

באדון האור, שהוא איפשהו בין מד"ב לפנטזיה, מוזכרת בקצרה פצצת אטום. נדמה לי שהיא נקראת משהו כמו האיש הזקן עם הכובע רחב השוליים (יעני, הפטרייה).

כורים גרעיניים יכולים להיווצר "באופן טבעי" אם זורמים מים ליד מצבור אורניום בדיוק בצורה הנכונה. אני לא בטוח איך דבר כזה היה נראה, אבל כנראה נקודה חמה בקרקע שאולי מרעילה את מי שעומד קרוב מידי, ואולי בזוויות מסוימות המים זוהרים בכחול. אני לא בטוח איך אפשר להכניס משהו כזה למשחק, אבל לכל הפחות עבור אווירה או בשביל לרקוד על התפר בין פנטזיה למד"ב, אפשר לחשוב על שימושים

באדון האור, שהוא איפשהו בין מד"ב לפנטזיה, מוזכרת בקצרה פצצת אטום. נדמה לי שהיא נקראת משהו כמו האיש הזקן עם הכובע רחב השוליים (יעני, הפטרייה).
איש העשן הגבוה בעל הכובע רחב השוליים, כן. אם כי אדון האור הוא 100% מה שנקרא science fantasy באנגלית - כל מה שנראה שם פנטסטי הוא או טכנולוגיה מתקדמת (הכוחות של ה"אלים", גלגול הנשמות וכו') או חייזרים (הראקאשה).

ובכן, הדיון הוא על עולמות פנטסיה, לא מדע בדיוני שם בוודאות תהיה התייחסות לרדיו-אקטיביות ובעיקר בספרות משנות החמישים והארבעים. בסופו של דבר, לא שהיו חסרים חומרים שכיום נחשבים לרעילים אך בעבר השתמשו בהם כמו ציפויי העופרת של הרומים. אנשי עולם הפנטסיה פשוט צריכים למצוא שימוש כלשהו לחומרים הללו - אולי כזרזים לתהליכים מאגיים או כימיים שבלעדיהם הם לוקחים יותר מדי זמן.

בעשורים הראשונים של המאה ה-20, רדיואקטיביות הייתה בחזית המדע (האמיתי). במד"ב השתמשו בזה לכל דבר "מגניב", כמו שהשתמשו אחר כך ב"רדיו" (שנות ה-20-30), "אטומי" (שנות ה-50), "טכנולוגיה אורגנית" (שנות ה-90), "קאוונטום" (שנות ה-70 ואילך), ו"ננוטכנולוגיה" (ראשית האלף עד היום).

בעשורים הראשונים של המאה ה-20, רדיואקטיביות הייתה בחזית המדע (האמיתי). במד"ב השתמשו בזה לכל דבר "מגניב", כמו שהשתמשו אחר כך ב"רדיו" (שנות ה-20-30), "אטומי" (שנות ה-50), "טכנולוגיה אורגנית" (שנות ה-90), "קאוונטום" (שנות ה-70 ואילך), ו"ננוטכנולוגיה" (ראשית האלף עד היום).
AI

תודה לכל המשתתפים. תחילת המאה הקודמת הייתה עידן טרפת מנוע הבעירה הפנימית היות וניסו לשלב אותו בכל דבר שזז כמו אופניים או טרקטור כמו שמנסים לשלב בינה מלאכותית בכל דבר שקיים. רדיו-אקטיביות הייתה באמת יותר עניין למדענים ולסופרים באותה תקופה.

עולה מהפתיל שרדיו-אקטיביות יותר מתאימה לעולם מתקדם טכנולוגית ופחות לפנטסיה מתוקף העובדה שאף אחד לא מציע באמת דרך איך לשלב אחת כזו בעולם פנטסיה.

במד"ב השתמשו בזה לכל דבר "מגניב",
זה וההתייחסות בתחילת הפתיל ל"כדורי רדיום" מזכיר לי את אחד מכלי הנשק הדמיוניים לגמרי שבתור ילדים היינו בטוחים שהוא אמיתי.

"כדורי כספית"

לא זוכר מי הנפיץ את התחמושת הזו, יש מצב שזה היה אריק הGunji Otaku של החבר'ה, אבל אני לא בטוח כי אריק דווקא רוב הזמן הבין בכלי נשק, אם כי לא תמיד. בכל מקרה זה התבסס על צפייה בסרטי פעולה של תחילת הניינטיז ולא על המציאות.

כדורי כספית, בדמיוננו כמתבגרים שמדברים בביטחון רב על נושאים שהם לא מבינים בהם, היו אמורים להיות קליעים חודרי שריון וגם נפיצים גדולים מאוד, שלכאורה מכילים חומר נפץ מבוסס על כספית. עכשיו, נכון שמעט בכל תחמושת קליעית לנשק קל יש "כספית רועמת" בפיקה, אבל כאן בערך מסתיים התפקיד החימושי של היסוד המזיק לבריאות הזה.

כדורי הכספית הדמיוניים לגמרי היו מבוססים פשוט על יצוג מאוד מרשים ויזואלית של פצצות מטול בקוטר 40 מ"מ שראינו בכל מיני סרטים עם צ'אק נוריס אבל במיוחד התרשמנו מהשימוש של שוורצנגר בהם ב"שליחות קטלנית 2":

1764786807788.webp

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה