• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

קרד'רס- מה זה בעצם?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא משתמש הוסר 11542
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מ

משתמש הוסר 11542

Guest
ב"שר הטבעות" ובכללי בלגנדריום הקוראים עדים רבות ליצירי טבע תבוניים- מלבד עצנים יש אונדורים, וסבא ערבה זקן וגם חיות מדברות.
במסעה של אחוות הטבעת הם מגיעים לאחד מהררי רכס הרי הערפל- קרד'רס, או קרן אודם שמסיבות לא ברורות מכונה "הרשע"
החבורה עדה לשלג על טיבעי שמסתיים באחת כמה רגלים ממקום חנייתם, חבורת ווארגים מסתוריים וכשופים שגופתם נעלמת בין ליל בלי להותיר סימן ועוד מגוון מכשלות- מה הוא קרד'רס הרשע, בעצם? הר תבוני, או שמא עוד בלארוג הישן תחת מוריה, או משהו גרוע בהרבה...
רעיונות?

אני לחלוטין לא מסכים עם הניתוח שלך את האירועים.
אחוות הטבעת, בדרכה לחצות את ההרים, נתקלת בווארגים, כן - אבל אלו מרגליו של סארומאן... הסיבה שגופותיהם נעלמות לא ברורה, אולי, אבל ניתן לנחש שהם פשוט נטרפו בידי אוכלי נבלות כלשהם. דבר לא מצביע על היותם 'מסתוריים וכשופים'.
השלג אינו 'על טבעי'. אחוות הטבעת יוצאת בחורף, וגנדלף אומר לארגורן פעמים רבות שייתכן מאוד שמזג האוויר יפריע להם.
טולקין מתאר את ההר קרד'רס כ'רשע'. הוא גם מתאר את סאורון כ'עין'. אבל בניגוד למה שמראים בסרטים, סאורון הוא לא עין ענקית, וקרד'רס הוא לא הר 'רשע'. טולקין משתמש הרבה במונחים אנושיים או מטאפורות, ולדעתי זה המקרה גם כאן - קרד'רס הוא פשוט הר שבו מזג האוויר פשוט 'מרושע' או נוטה לעיתים לרעת הנוסעים. זה הפך את ההר ל'מרושע' בהשאלה. זה פשוט מעבר שנוטה להיחסם לעיתים קרובות ולעוברים בו יש סכנה גדולה להיקבר בשלג. כל התיאורים בספר על 'רשעותו של ההר' ו'נדמה היה כמו שהוא רוצה להפריע להם' וכו' הם פשוט תיאורים מושאלים, לדעתי.
באופן כללי, אני מרגיש שהניתוח שלך לוקח את שר הטבעות אבל מסתכל עליו בעיניים של מערכת קסם של מו"ד או עולם דומה. בשר הטבעות, מעט מאוד דברים הם על-טבעיים במובהק (הטבעת האחת היא הדוגמה הבולטת ביותר אבל גם כמעט היחידה) ולפעמים דברים הם פשוט מה שהם נראים.

מצטט משר הטבעות "לא נוכל להוסיף ללכת כך הלילה" אמר בורומיר "יאמר כל הרוצה כי רוח היא זו ההומה כך כי קולות זדון אנחנו שומעים, והאבנים האלה, אלינו הן מכוונות"
עוד קטע- """אה זו הוא שאמרתי" רטן גימלי "לא הייתה זו סופה מן הרגילות זה זדון ליבו של קרדרס. אין הוא מחבב עלפים וגמדאים. והמתלול הונח שם על מנת לחסום את מנוסתנו"
מדבר גימלי, הוא גמד. יש לו מסורות לגבי כל אזור מוריה

"כשעלה אור בוקר מלא לא נמצא זכר לזאבים, לשווא חיפשו את הפגרים לא נותר סימן מן הקרב מלבד העצים המפוחמים וחיציו של לגולס..."
אוכלי נבלות מאוד יסודיים, וגם בלתי נראים, אחרי הכל החבורה חנתה ללילה במקום הקרב
"הוא שיגורתי" אמר גנדלף"לא היו אלה זאבים רגילים שיצאו לחפש מזון בישימון"
גנדלף אומר זאת מייד אחרי שהם מגלים שאין זכר לזאבים, ברור שהוא מתייחס לעל טיבעיות שבעיניין ולא לזה שיש סיכוי שהם ווארגים סיירים מאיסנגארד

העריכה האחרונה התבצעה על-ידי משגיח:
מצטט משר הטבעות "לא נוכל להוסיף ללכת כך הלילה" אמר בורומיר "יאמר כל הרוצה כי רוח היא זו ההומה כך כי קולות זדון אנחנו שומעים, והאבנים האלה, אלינו הן מכוונות"
עוד קטע- """אה זו הוא שאמרתי" רטן גימלי "לא הייתה זו סופה מן הרגילות זה זדון ליבו של קרדרס. אין הוא מחבב עלפים וגמדאים. והמתלול הונח שם על מנת לחסום את מנוסתנו"
מדבר גימלי, הוא גמד. יש לו מסורות לגבי כל אזור מוריה
זה בדיוק הנקודה שלי. אתה לוקח את הכל מילולית מדי... זה משל, או סתם אמונה תפלה. יש סיבה לזה שכל הציטוטים שלך הם ציטוטים של דמויות ולא ציטוטים של המספר.
"כשעלה אור בוקר מלא לא נמצא זכר לזאבים, לשווא חיפשו את הפגרים לא נותר סימן מן הקרב מלבד העצים המפוחמים וחיציו של לגולס..."
אוכלי נבלות מאוד יסודיים, וגם בלתי נראים, אחרי הכל החבורה חנתה ללילה במקום הקרב
"הוא שיגורתי" אמר גנדלף"לא היו אלה זאבים רגילים שיצאו לחפש מזון בישימון"
גנדלף אומר זאת מייד אחרי שהם מגלים שאין זכר לזאבים, ברור שהוא מתייחס לעל טיבעיות שבעיניין ולא לזה שיש סיכוי שהם ווארגים סיירים מאיסנגארד
זה לא על טבעיות. זה פשוט לא הדבר הרגיל. לא כל מקרה קיצון הוא על טבעי.
וזה שלך ברור שהוא מתייחס לעל-טבעיות ולא לזה שהם ווארגים סיירים של סארומאן זה בעייתך שלך, אין לזה שום הוכחה בטקסט...

בסדר גמור, כל אחד יכול לנקוט שיטה שונה בפירוש. זה קטע שאני אוהב בדיוק בגלל זה

אני אישית מצאתי מספיק הוכחות שסיפקו אותי וזה וויכוח חסר תועלת כל עוד טולקין כותב בצורה מאוד מעורפלת בנוגע להר.
אני מציע לך להציץ בקטעים בהם טולקין מתאר קולות צחוק וגירגורי זדון שנשמעים בזמן מפולת הסלעים ואת העובדה שכשהם יורדים למוריה השביל נחסם מיידית מאחוריהם, ולמטה השלג לא כה נורא

תודה על הוויכוח המעניין! המון חומר למחשבה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה