• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

קרב-רב

שלום לכם,
ככל הנראה בסשן הקרוב של החבורה שלי יתקיים קרב-רב שבו בנוסף לחבורה שלי ישתתפו לפחות עוד חבורת הרפתקנים אחת וייתכן שעוד כוחות מול כוחות אויב גדול ועצום.
יש לי ראייה ראשונית על מה הולך לקרות - בעיקרון אני אנסה לשלוח את החבורה ככוח צדדי שפועל לבד.

מה הניסיון שלכם בקרבות אלו ? יש לכם טיפים :)

הטיפ הראשון והמהותי ביותר הוא ללמוד ממה קרה פעם :)
ההיסטוריה היא מורה מעולה לקרבות ענק (כמו שבוודאי ידוע לך).

כדי לתת טיפים מהותיים יותר (רעיונית בכל מקרה) בנוגע לעניין, כמו תסבוכים בקרב, טקטיקות אפשריות וכן הלאה. אצטרך לקבל פרטים נוספים על הרכבי הכוחות, הטקטיקות והמיקום של הקבוצות השונות, מפה של השטח תתקבל מאוד בברכה :)

אינפרנל, טאקטיקה וניהול צבאות.

אין לי בעייה עם טקטיקה, השאלה היא יותר איך לנהל את החבורה בתוך קרב כזה?
כלומר החבורה עם כל הכבוד בקרב כזה תהיה עם השפעה שולית, אז אני הולך לשלוח אותם למשימה צדדית וחשובה :twisted:
השאלה היא איך מעבירים את התחושה לחבורה ?
אני פשוט חושב לתאר את זה ובכלל לא ל"שחק" את זה.
כלומר אני יכול להתחיל להסתבך עם מכניקה מגעילה של המונים על המונים אבל נראה לי שאוותר על זה.

ההצעה שלי היא לזרוק אותם לתוך הבלאגן המגעיל הזה שקוראים לו קרב המוני בימי הביניים ופשוט תתאר את זה כרקע מטורף לעסקים הרציניים (כלומר העבודה המסובכת של לשמור את עצמך בחיים וגם לבצע את המשימה) - קולות קריעת הבשר, ריחות הזיעה המתערבבת בדם והתחושה המחליאה של דריכה על גופות טריות (באם הקרב נמשך מספיק זמן) - זוהי תפאורה חזקה מאוד בשביל הרואיות רצינית, המשימה של השחקנים יכולה להיות חשובה או מועטה - אבל אל תשכח שהשחקנים רואים רק את מה שהם רואים, בשדה קרב שכזה, אם אתה לא על גבעה, סביר להניח שלא תצטרך לתאר יותר מכמה מטרים סביב הדמויות בעודן עושות מה שהן צריכות לעשות.

אל תשחק את הקרב, הוא לא חשוב - הדמויות חשובות, וכדאי שתבהיר את זה בעזרת הבלטת החלקים שהם רואים ולא המצב הכללי בקרב, לא סביר שהן ידעו אותו בכלל - קורה לעיתים קרובות שפלוגות שלימות ממשיכות להילחם למרות ששאר הצבא נכנע בלי שהן ידעו.
צור תחושה של כאוס, של הרס ושל פחד כאשר אתה לא יודע מתי ההתקפה הבאה תבוא, מלחמה היא עסק מחריד ומושך בצורה מגנטית, זרמני האנדרנלין והריגוש המטורף שבהרג צריך גם להיות שם.

בהצלחה!

מהי ההגדרה בדיוק של משימה צדדית? אם הם ייכנסו לתוך שדה-הקרב, הם יותקפו, כמו כל חייל אחר אם ע"י חיילים מהצבא שלהם[קשה לזהות את הידידים והאויבים שלך בסערת הקרב]
או ע"י האויב. זה תלוי כמובן אם מדובר בלוחמת קפא"פ. ואין במלחמה משימות צדדיות. יש מבצעים כירורגיים אבל הם בדרך מתנהלים בנפרד מהרב-קרבות(שהם חלק מהמלחמה אבל הם אינם המלחמה. כוח שהפסיד באותו יום יכול לשוב בהחלט למחרת עם תגבורות). אולי תפרט מעט יותר לגבי המיקום שלהם לגבי הרב-קרב הספציפי הזה?

:twisted:
יצא לי להכניס את הדמויות שלי פעם אחת אל תוך קרב המוני. הכל היה תלוי בסיטואציה. במקרה שלי הדמויות היו גורם מאוד מרכזי משום שהן היו צריכות להזעיק את הצבא של הטובים לעצור את הצבא של הרעים לפני שזה יגיע ליעדו (תסלחו לי על המונחים הנאיביים) הבעיה הייתה שברגע שבו כבר התחיל הקרב הפכו הדמויות ל"עוד חיילים במערכה".
על מנת לשמור את הדמויות בתוך התחושה של ההמולה דאגתי למקד את המטרה בקרב הזה. (לא סתם להרוג כמה שיותר חיילים של הרעים.) שר הצבא של האויב במקרה הזה היה אביר מוות (אסופה רביעית של קרין) שרכב על סוס. מאחר והוא היה היחיד שהיה רכוב הוא בלט מעל ההתרחשות. בשלב מסוים (כפי שחזיתי מראש - שה"ם מיומן שכמוני) הדמויות הפנו את מאמציהן לניסיון להגיע אל שר הצבא. מאחר והמולת הקרב פיצלה אותם נוצר מצב מעניין בו מספר דמויות מנסות להגיע אל אותה המטרה מבלי לשתף פעולה ודמויות אחרות מנסות למצוא את הטקטיקה הנכונה שתעזור להן להגיע ליעד.

בקיצור - למקד. קרב המוני, גם במציאות, הוא מבולגן. כל פרט שם הוא זניח. החוכמה היא ליצור מטרה שמתעלה מעל חיסול ממוקד של הפרטים הזניחים של האויב.

מניסיוני הדל עד עכשיו הוא לתת לחבורה לשחק במקטע בודד - וקטן יחסית ופשוט לתאר את ההתרחשויות מסביב - שעדיף כמובן שמעשי החבורה יכריעו את גורל הקרב אם כי לא חובה.

אתה נתת את הפתרון הכי טוב לבעייה שלך:
תתאר להם את הקרב הגדול,תעשה את זה מרתק ומעניין ותאמין לי שלא יהיה לחבורה שלך
שום בעייה שלא שיחקתם את זה,תנסה גם לא לתת להם נק"ן על זה

אחד העצות הישנות שקראתי היא:
אל תשחק דמויות בתוך קרב רב אלא אם הם הגנרליות, ניסיון לשחק קרב הוא דבר בעייתי, כמות המשתנים היא אדירה וקרב בימי הבניים הופך להיות כאותי במהירות שיא וניסיון להכניס סדר יפוך את העניין לפחות ריאליסטי.
אם הדמויות הם גנרליות אזי עדיף להישתמש באחת משיטות הקרב הנפוצות BATTLESYSTEM או WARHAMMER או אפילו מכניקת הקרב רב של הD&D הקלאסי, שם למעשה אין ירידה לתיאור הקרב ברמה הבסיסית אלא ברמה של יחידות.
העצה שלי? אל תשחק את הקרב עצמו אלא תן להם תאורים שלו. אתה יכול לסרטט את מהלך הקרב ע"י שימוש סימולים טקטים והוספת התיאור בזמן המהלך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה