• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

קניות בשבוע הספר!

ג'רארד

פונדקאי מהשורה
כמו שרובכם יודעים, שבוע הספר הגיע אחרי ציפייה רבה וממושכת.
אני קניתי שלושה ספרים ואני רוצה לדעת מהי דעתכם.
קורליין- ניל גיימן
צופן דה וינצ'י- דן בראון
אלים אמריקאים- ניל גיימן

לא קניתי כלום... לא יודע למה.
ניל גיימן טוב תמיד, מת על הסופר הזה.
אבל צופן דוינצ'י כל כך גרוע! ספר מתח זול ועלוב, עשה לעצמך טובה ותחזיר אותו לחנות.

אני מסכים אם הנאמר מעלי, צופן דה וינצ'י ספר גרוע, הוא כתוב בצורה גרועה, מסתמך על מידע שלא בהכרח נכון, ובכולו יש אווירה של "למדתי משהו חדש, אני חשוב שזה מגניב אז כתבתי עליו ספר". חוץ מכמה שטויות על דה וינצ'י שאתה יכול לקרא בוויקיפדיה, אין סיבה לקרא את הספר.

ג'רארד אמר/ה:
אז למה שמעתי ברדיו שזה הספר הכי נמכר מכיתות ח' עד יא'?
ולמה רשום עליו שהוא רב מכר?
כי ילדים קטנים וטיפשים שלא מבינים כלום בספרות שאומרים שספרי טרילוגיית שר הטבעות הם הספרים הכי טובים בעולם קוראים את זה וחושבים שהם יקבלו מקריאה בספר 100 בהיסטוריה בכיתה ז'.
מצבי הנינג'ה לומדים יותר על ליאונארדו דה וינצ'י מאשר בספר הזה...

שמעו, אני יודע שהמידע לא נכון, ולכן קראתי אותו כספר בידיוני, ולא כספר היסטוריה, כמו שכל אדם שפוי היה אמור לעשות. מבחינת עלילה, אני כחובב קונספיקציות ממש נהנתי מהספר. הוא מעניין והסיפור נחמד. מתי מוציאים אחד על הבונים החופשיים? אררר אני חייב להשיג את מרכבות האלים..

קורליין- ניל גיימן - נחמד, לא מהיצירות הכי טובות שלו
צופן דה וינצ'י- דן בראון - לא משהו, נחמד אבל לא מה שעושים ממנו
אלים אמריקאים- ניל גיימן - עדיין לא סיימתי

הו, סוף סוף התחילו לקרוא את הספר אלים אמריקאים. בהתחשב בעובדה שזה הספר החזק ביותר (מבחינת ההשפעה שלו על המחשבה) של ניל גיימן, מוזר לי שכמעט אף אחד לא נגע בו.

ran-newman אמר/ה:
הו, סוף סוף התחילו לקרוא את הספר אלים אמריקאים. בהתחשב בעובדה שזה הספר החזק ביותר (מבחינת ההשפעה שלו על המחשבה) של ניל גיימן, מוזר לי שכמעט אף אחד לא נגע בו.

"החזק ביותר מבחינת המחשבה"...? לא יודע. אחרי שקוראים את סאנדמן, אלים אמריקאיים נראה כמו ניסיון שחזור בינוני למדי. באמת שווה לקרוא את סאנדמן, הוא הרבה יותר טוב. גם יקר בטירוף, אבל ככה זה.

באיזה תחום ספציפית?

תשמע, מכל הספרים של גיימן, שני הספרים היחידים שגרמו לי להרהר במשהו הם לעולם לא עולם וסאנדמן (זה שהוא קומיקס לא עושה אותו פחות יצירה ספרותית מעולה - להיפך, דווקא בזכות היותו קומיקס הוא מתעלה על אלים אמריקאיים. כמו כן, אין סיבה של ממש לטעמי להפריד בינו לבין היצירות הספרותיות של גיימן. זאת הפרדה מלאכותית לגמרי, אין בה טעם).
כל שאר היצירות שלו נחמדות, חלקן חביבות פלוס (אבק כוכבים), אבל לא משהו שהפיל אותי מהקרשים בשום אופן מבחינה הרהורית.

מי הזיז את הגבינה שלי, הוא ספר מדהים. קראתי אותו לפני חצי שנה-שנה, ועד היום יש פעולות שאני עושה שלפני הביצוע אני נזכר בספר ומחליט על דרך ביצוע שונה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה