• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

קטאן -קלפי פיתוח

שלום

האם מותר לחשוף בקטאן הבסיסי את קלפי הפיתוח שלך? לדוגמא משהו מטיל 7 ורוצה לבזוז אותך ואז אתה מראה לו שיש לך אביר כדי לשכנע
אותו שלא יבזוז אותך

תודה לעונים ולעונות

הי,
אם אני מבין נכון את השאלה, לך יש קלף אביר ביד, ובתור של שחקן אחר הוא גלגל 7 - ואתה אומר לו שיש לך אביר ביד כדי שלא יבזוז אותך?
החוקים לזכרוני אוסרים על חשיפת קלפי פיתוח עד שלא שיחקת אותם.
אם אתה אומר ולא חושף קלפים, זה שטח אפור יותר ונראה לי יותר תלוי בכם.

באופן רשמי המשחק הבסיסי מיועד ל-3-4 שחקנים. בשניים תהיינה המון אפשרויות על הלוח וכנראה שזה לא יהיה מאתגר ולא כל כך מעניין (עד כדי כך שייתכן שאלו יהיו שני משחקי סולו במקביל...).

אבל, ראיתי עכשיו שיש בעמוד של המשחק ב-BGG, בקבצים, וריאנט לשניים מאת קלאוס טויבר עצמו. לא ניסיתי, אבל יהיה מעניין לשמוע איך זה:

האם אפשרי לשחק בו בשניים או שהמינימום חייב להיות שלושה שחקנים?
אני שיחקתי את המשחק רבות בשניים והדבר מעולם לא הפריע לי. אצטט כאן תגובה של דיוגנס דיוגנס בעץ אחר שנוגעת בדיוק בנקודה הזו:
תראה, כמו שאני רואה את קטאן ישנם שני מימדי משחק מרכזיים:

1. הסחר, או בריתות, או דיפלומטיה, או כל שם אחר שתקרא לזה. בד"כ פועל בצורה מאוזנת רק במספר זהה של שחקנים, כי אם לא הרבה פעמים זה גורם לשחק אחד להפסיד ברגע שהשניים האחרים יוזמים נגדו... יש בזה הרבה יופי, גם יש שיקול משמעותי להיכרות המוקדמת של השחקנים. אצלנו בפועל - כמעט ולא רלוונטי. כולנו שחקנים ותיקים (7 שנים? וואו, עבר מלא זמן...) ששיחקו המון. המון. ורואים מראש את כל הפעולות של האחר. כך שנדיר שיש מצב החלפה שבאמת טוב לשני השחקנים בצורה זהה... זה החיסרון במשחק שהכל גלוי (חוץ מקלפי פיתוח - שגם בד"כ אפשר להעריך מה יש לשני... אבל לא נכנס לזה עכשיו).

2. האסטרטגיה, או תיכנון המשחק. לא רואה הרבה צורך להרחיב, נראה לי זה יחסית ברור. יש לו משמעות רבה וגדולה בפני עצמו, ובשתי שחקנים הוא בא לידי ביטוי בצורה מיוחדת - לפגיעה באחר יש ערך כמעט שווה לשיפור שלך - שזה משמעותי. אביר נהיה קלף טוב יותר, ואין אפשרות להשתמש בדיבורים כדי להנצל מטעויות בחשיבה המקודמת...

משחק בשתי שחקנים פשוט מבטל את החלק הראשון ומשאיר כמעט ורק את החלק השני, בניגוד למשחק עם שחקנים רבים יותר, שמשלב את שניהם. מי שלא מחפש את האסטרטגיה במשחק - לא יהנה כלל ממשחק של שני שחקנים.
אז כאן תבוא השאלה (שאגב נידונה בהמשך אותו עץ, מוזמן להסתכל שם, קוראים לו עידן האבן תורגם לעברית) ממה אתה נהנה בקטאן, החלק הראשון או החלק השני?
כמו שכתבתי בהמשך אותו עץ, אצלנו במשפחה משחקים בשני שחקנים לא מעט, אבל כמו שציין דיוגנס בתגובה לכך (ולעוד כמה דברים שכתבתי) נראה שאני והמשפחה שלי נהנים בעיקר מהחלק הראשון, ופחות מהחלק השני (ולכן הוספנו כל מיני חוקי בית שמבטלים אותו, בגדול).
למסקנה, זה עניין של העדפה אישית.

היי, אם מותר "לרכב" על הפוסט הזה -
מעולם לא שיחקתי קטאן, רכשתי אותו בדרקוניקון ויש לי שאלת מתחילים:

הי Badbug, מקווה שזה עדיין רלוונטי.
בתחילה שיחקתי בזה רק בשניים (עם אשתי, לא היה בתחילה עם מישהוא אחר לשחק, ורצינו לשחק, ולא שמנו לב להגבלה זו בהתחלה), ולאחר מכן עם אחרים. לאור זאת, מספר התרשמויות:
1. ניתן לשחק את המשחק בשניים, אך זה אכן די הורג את המסחר.
2. יותר חשובה לדעתי היא בעייה אחרת במשחק בשניים:
קטאן הוא משחק של ניצול עמדות משאבים, ושל מקום במרחב. האי, חלוקת המשאבים (לפי המספרים, ולפי מספר האריחים למשאב) והמקום על האי, מניחים שאם יש 3-4 שחקנים, תהיה תחרות ומגבלה משמעותית- קשה (לפי 3 או 4 שחקנים), וזה בעיקר מה שהופך את המשחק למעניין. ב 3 שחקנים כמעט תמיד יהיה לך יישוב אחד סביר-טוב ( תלוי בסדר הבחירה) והשני סביר- לא טוב. ב 4 שחקנים זה מוקצן.

ב 2 שחקנים?... סביר להניח שלשני השחקנים יהיו בחירות מקומות טובים וזמינות משאבים ללא בעייה מיוחדת וללא ממש קושי להתפתח במרחב האי... זה די מעקר את הקושי במשחק...

3. הערה צדדית, אך חשובה:
קטאן הרגיל די ממצה את עצמו לאחר סדרת משחקים. (כן, ניתן להגיע לדרגות מומחיות וניואנסים יותר קטנים, אך עקרון המשחק לא משתנה הרבה), אך ההרחבות מאוד משפרות את המשחק!
אני מכיר רק חלק, אך גם מנסיון אישי במשחקים, וגם מביקורות ומשחק ב Catan האינטרנטי, אני מאוד ממליץ על:
# "ערים ואבירים": וואו! זה משרדג את המשחק מאוווד! מכניס יותר מתח, יותר דרכים לנצח, ויותר דרכים לפעול בין השחקנים ולהשפיע! (בעיקר דרך קלפי פיתוח) משחק הרבה יותר מעניין אסטרטגית, והמשחקים מאוד שונים מאחד לשני. משחק מאוד מתאים למבוגרים, ולצעירים שמוכנים למורכבות ( מאמין שגיל 10+ יתמודדו עימו).
# ההרחבה עם הים (לא זוכר את שמה). פחות בגלל החוקים הרגילים ( ללא תוספת גדולה, בעיקר של משאב זהב, ו"דרכים" חדשות של נתיבי ספינות, אם כי הופכים את משאבי העץ והצמר ליותר חשובים), אלא בעיקר כי יש שם סצנות מרובות למשחק! והן משמשות ממש מגוון למשחק, וניתן אפילו לשחק מערכה איתם! (חבר טוב שלי שיחק עם ילדיו. אתה מכיר- אלון) יותר מתאים לילדים לשם גיוון.

ו... ניתן לשלב את שתי ההרחבות! ניסיתי, יוצר משחק מאוד מורכב, ומגניב, אבל ייתכן מעא מורכב מדי.

בהצלחה!

היי, אם מותר "לרכב" על הפוסט הזה -
מעולם לא שיחקתי קטאן, רכשתי אותו בדרקוניקון ויש לי שאלת מתחילים:
אני שיחקתי פעם עם אמא שלי אחד על אחד.
הגעתי למצב שכמעט כל האבירים במשחק היו תחת שליטתי

אני שיחקתי פעם עם אמא שלי אחד על אחד.
הגעתי למצב שכמעט כל האבירים במשחק היו תחת שליטתי
אני מניח שאתה מדבר על משחק עם ההרחבה "ערים ואבירים"? זה משתנה מאוד בין משחק בקטאן "רגיל" למשחק עם הרחבות.

אני מניח שאתה מדבר על משחק עם ההרחבה "ערים ואבירים"? זה משתנה מאוד בין משחק בקטאן "רגיל" למשחק עם הרחבות.
לא לא אני מדבר על המשחק הרגיל עם הקלפי פיתוח

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה