היי, אם מותר "לרכב" על הפוסט הזה -
מעולם לא שיחקתי קטאן, רכשתי אותו בדרקוניקון ויש לי שאלת מתחילים:
האם אפשרי לשחק בו בשניים או שהמינימום חייב להיות שלושה שחקנים?
הי Badbug, מקווה שזה עדיין רלוונטי.
בתחילה שיחקתי בזה רק בשניים (עם אשתי, לא היה בתחילה עם מישהוא אחר לשחק, ורצינו לשחק, ולא שמנו לב להגבלה זו בהתחלה), ולאחר מכן עם אחרים. לאור זאת, מספר התרשמויות:
1. ניתן לשחק את המשחק בשניים, אך זה אכן די הורג את המסחר.
2. יותר חשובה לדעתי היא בעייה אחרת במשחק בשניים:
קטאן הוא משחק של ניצול עמדות משאבים, ושל מקום במרחב. האי, חלוקת המשאבים (לפי המספרים, ולפי מספר האריחים למשאב) והמקום על האי, מניחים שאם יש 3-4 שחקנים, תהיה תחרות ומגבלה משמעותית- קשה (לפי 3 או 4 שחקנים), וזה בעיקר מה שהופך את המשחק למעניין. ב 3 שחקנים כמעט תמיד יהיה לך יישוב אחד סביר-טוב ( תלוי בסדר הבחירה) והשני סביר- לא טוב. ב 4 שחקנים זה מוקצן.
ב 2 שחקנים?... סביר להניח שלשני השחקנים יהיו בחירות מקומות טובים וזמינות משאבים ללא בעייה מיוחדת וללא ממש קושי להתפתח במרחב האי... זה די מעקר את הקושי במשחק...
3. הערה צדדית, אך חשובה:
קטאן הרגיל די ממצה את עצמו לאחר סדרת משחקים. (כן, ניתן להגיע לדרגות מומחיות וניואנסים יותר קטנים, אך עקרון המשחק לא משתנה הרבה), אך ההרחבות מאוד משפרות את המשחק!
אני מכיר רק חלק, אך גם מנסיון אישי במשחקים, וגם מביקורות ומשחק ב Catan האינטרנטי, אני מאוד ממליץ על:
# "ערים ואבירים": וואו! זה משרדג את המשחק מאוווד! מכניס יותר מתח, יותר דרכים לנצח, ויותר דרכים לפעול בין השחקנים ולהשפיע! (בעיקר דרך קלפי פיתוח) משחק הרבה יותר מעניין אסטרטגית, והמשחקים מאוד שונים מאחד לשני. משחק מאוד מתאים למבוגרים, ולצעירים שמוכנים למורכבות ( מאמין שגיל 10+ יתמודדו עימו).
# ההרחבה עם הים (לא זוכר את שמה). פחות בגלל החוקים הרגילים ( ללא תוספת גדולה, בעיקר של משאב זהב, ו"דרכים" חדשות של נתיבי ספינות, אם כי הופכים את משאבי העץ והצמר ליותר חשובים), אלא בעיקר כי יש שם סצנות מרובות למשחק! והן משמשות ממש מגוון למשחק, וניתן אפילו לשחק מערכה איתם! (חבר טוב שלי שיחק עם ילדיו. אתה מכיר- אלון) יותר מתאים לילדים לשם גיוון.
ו... ניתן לשלב את שתי ההרחבות! ניסיתי, יוצר משחק מאוד מורכב, ומגניב, אבל ייתכן מעא מורכב מדי.
בהצלחה!