• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

קח / תן (Math Trade) באייקון - יש עניין?

וואטאבר. אתה בסך הכל חוסך ממני את הצורך להשאיל מאולדמן את העותק שלו - כי לא ברור לי מתי יהיה ביכולתי להחזיר. אני שומע שוב ושוב שאני צריך לקרוא את הספר.

אולדמן, מתי רשימת מי נותן מה למי? יש לנו איזה 3-4 פריטים שכמה אנשים רוצים...

אוה, איכשהו Elder Evils ירד מהרשימה מתישהו באזור העמוד השלישי... אם מישהו מעוניין, אז בזריזות.

בקיצור, אני עושה לאולדמן חיים קלים. הטבלה הבאה מציגה את כל הדברים שאנשים הציעו ומי רוצה לקחת את זה.

הבעיות העיקריות:
1. יש שני FIEND FOLIO ושלושה מעוניינים
2. יש "בני החורין הקטנים" אחד ושני מעוניינים.
3. MANUAL OF THE PLANES אחד ושני מעוניינים.
4. 2MUCH רוצה שלושה דברים ורסטלס רוצה 2, אבל אף אחד לא רוצה דברים שיש לשניהם להציע.
5. אולדמן וגאלאן הפוך - לאולדמן 3 פריטים שאנשים רוצים ולגאלאן 1, אבל שניהם לא רוצים כלום.
6. גאלאן בכלל מגיע לאייקון?

אוקיי, יפה שאנשים עושים ויתורים, האמת היא שיש כרגע הרבה יותר התאמה משחשבתי.

מי כן יוצא מסודר מהעניין:
דראגולד, הזמן ומרתוס כולם מביאים שני פריטים ומקבלים שני פריטים. לא מעורב שום כסף מזומן בהחלפות שלהם. הסתדרתם.
הגמד הגבוה - אותו הדבר, אבל נותן פריט אחד ולוקח פריט אחד.

אצל מי יש בעיה:
שאמאן - כרגע אתה מבקש 4 פריטים, אבל לוקחים ממך רק 2. אני חושש שאת Monster Manual 3 ייקח מרתוס.
זה משאיר אותך עם - Elder Evils, Advanced Bestiary, Anima
אם 2מאץ' יוותר על פינד פוליו (ראה בהמשך), תוכל להוסיף גם אותו. אני מציע שתשמור בצד כסף למקרה שתצטרך לקנות חלק מהפריטים כי לא יהיה לך במה להחליף.

סמאשדאש - אתה מציע פריט אחד, אבל מבקש 2 (d&d4 for dummies ו"בני החורין הקטנים"). או שתוותר על אחד מהם, או שתביא איתך 30-40-50 ש"ח כדי לקנות למעשה אחד משני הפריטים.

רסטלס - איתך כבר דיברתי במסנג'ר אתמול. אתה מבקש שני מוצרים (המדריך למנחה לנשגבים של דראגולד ומרוצללים של פלאפי) אבל אף אחד לא מעוניין במה שאתה מציע. תביא איתך כסף, כנראה שאין ברירה.

2מאץ' - אף אחד לא התעניין בפריטים שאתה מציע, אבל אתה מעוניין בשלושה פריטים שאף אחד אחר לא מבקש חוץ ממך (מייד לאחר השקיעה, פינד פוליו, מסך שה"ם). אני מציע שתביא איתך כסף כי כנראה שתצטך לקנות את הפריטים האלו. אני מעריך ש-40 עבור המסך, 50 עבור "מייד לאחר השקיעה" ו-60 עבור פינד פוליו אלו מחירים שמספיקים מעל ומעבר (כלומר יישאר לך עודף).
אם בכל זאת תצליח להביא את הבלגריאד, זה יעשה גם לך וגם לי חיים קלים יותר. (ראה בהמשך)

הנרוביאן (אני) - יש לי 5 פריטים שאנשים מעוניינים בהם, אבל אני ביקשתי 3 פריטים שמתוכם רק 1 אני בטוח אקבל. פירוש הדבר הוא שחלקכם יצטרכו כנראה פשוט להביא לי כסף באופן ישיר (שאמאן) או עקיף (בטבלה שבקובץ מקרים כאלו מסומנים ב-X)

פלאפי - גאלאן למעשה לא יכול להביא לו את מה שהוא רוצה, אז פלאפי יוצא מאוכזב, כלומר אין לאף אחד מה להציע לו. רסטלס עשוי לשלם לו בתמורה למרוצללים בעברית. אם הוא ייתן לי את OA, אז 2מאץ משלם לו. אם לא, 2מאץ משלם לי. קיצור, בלגן.

אולדמן - אולדמן ממש חולה כרגע ולכן לא הסתכל בכלל מה מעניין אותו בעץ הזה. יש לו 2 פריטים להציע. יש מצב שחלקכם יאלצו לשלם לו סכום סמלי באזור 40-60 ש"ח. (מסומן בטבלה ב-X)

כזכור - יש דוכן יד שנייה. יכול לעזור לאלו מכם שרוצים להיפרד ממשהו שאף אחד לא היה מעוניין בו כאן בפורום.

רגע, אם שאמן נותן לי ספר (Lost Empires of Faerun), הרבה יותר הגיוני שאני אתן לו את הספר שלי (fiend folio) במקום שאני אתן אותו לטומאץ, שבכלל לא נותן ספרים. לא ככה?

smashdash אמר/ה:
אני אוותר על D&D 4E for dummies. על בני החורין הקטנים אני לא מוכן לוותר (מצטער נרוביאן)
אוקיי, זה סוג של מחליף בינך ובין ובין דראגולד.
2MUCH אמר/ה:
מתי ההחלפות? איך אני מוכר ביד שניה?
שאלה נהדרת:
החלפות ומפגש פורום, נעשה בהפסקה של 15:00-16:00 ביום ראשון בצהריים. יש למישהו התנגדות?
בכל מקרה כדאי שתחליפו טלפונים עם מי שאתם לוקחים ממנו ספר.

לגבי דוכן יד שנייה: הדוכן יהיה לאורך כל הכנס בתוך הבניין של מרכז פיס. יהיו שם שני מתנדבים ובדרך כלל גם משגיח.
זה די פשוט: אתה מביא להם פריטים שונים (לא רק ספרים: אפשר כמעט כל דבר) וממלא טופס שבו כתוב מי מוכר (אתה), מה הפריטים והאם הוא מציע כל אחד בנפרד או את כולם כחבילה אחת, ולבסוף כמה הוא דורש בעבורם.
לפני שאתה חוזר הביתה, אתה עובר שוב בדוכן. אם קנו את הפריטים שלך, אתה לוקח את הכסף. אם לא קנו, אתה לוקח את הפריט בחזרה.

מרתוס אמר/ה:
רגע, אם שאמן נותן לי ספר (Lost Empires of Faerun), הרבה יותר הגיוני שאני אתן לו את הספר שלי (fiend folio) במקום שאני אתן אותו לטומאץ, שבכלל לא נותן ספרים. לא ככה?
כי
Shaman אמר/ה:
אז אני אוותר על ה-Fiend Folio, ואבקש את ה-Elder Evils.

אם ככה נראה לי שאני אוותר על ה Manual of the Planes, אלא אם מישהו יהיה מעוניין באחד הספרים האחרים שהצעתי.
נו טוב, אני תמיד יכול לשים אותם בדוכן יד שנייה...

לא רוצה לשפוך שמן למדורה, אבל עידכנתי עוד שני ספרים - https://www.pundak.co.il/forums/threads/30567/post-512133

בסה"כ כרגע יש לי מרוצללים בעברית, oriental adventures, סל"ש מוד"מ מהדורה 2 בעברית מצולם, סל"ש מהדורה 4 בעברית מצב חדש, והנשגבים בעברית מצב חרא.
המחיר עדיין עומד על סל"ש 3.5.

עריכה:
אם כי כרגע אני בשלב שלא אכפת לי למכור בכסף, כי האייקון הזה יוצא יקר השנה.

במפגש הפורום עצמו, שיהיה בשעות 15:00-17:00 (אתה לא צריך להיות *כל* המפגש - מי שנמצא בהרצאה יהיה רק ב-16:00-17:00 ומי שמשחק אחר הצהריים יהיה ב-15:00-16:00.
אני בכל מקרה אהיה במפגש מ-15:00 עד 17:00

המפגש יהיה או מתחת למדרגות באשכול פיס, או בקפיטריית עץ הזו שליד מגרש הכדורסל של עירוני א -תלוי איפה יהיה פנוי.
אודין יהיה בזמן הזה במודיעין, ליד הקופות, כך שתוכלו לשאול אותו איפה המפגש בסופו של דבר (אני אעדכן אותו)

דבר אחרון - רסטלס ואני סגרנו עם פלאפי לקנות את הפריטים שהוא מציע בנפרד מההחלפות של קח\תן והזמן הוסיף פריט שהולך אליי (חרש החורף) אז עכשיו זה נראה ככה:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה