• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

סיפור קוץ ודרדר אפילוג

פרק ממש טוב!

אני קצת מתגעגע לברבודה, אבל גם בירובידה וגם קרוגונד מאוד מעניינים בתור דמויות ראשיות. שניהם נחושים, מוכשרים, וצריכים להתמודד מול מצבים לא פשוטים.

ההסבר על החלקיקים כבר כמעט מזכיר מד"ב, מעניין לראות את הגישה הזו. בירובידה בהחלט נעשתה עוצמתית. כמה זמן בערך היא בילתה עם ההר ומאראדור?

סצנות הבריחה ביער והמפגש הקטלני עם הערפדה כתובות ממש טוב, נהנתי לקרוא. לא הבנתי למה הזיכרונות של קרוגונד מזויפים, האם הוא באמת לא אמיתי כמו שטוען באראזור? כמו כן, אני מקווה שקרוגונד שרד את המפגש הזה למרות משפט הסיום המדאיג של הסצנה.

תודה על המשוב החיובי :)

המסע לאיפה שבירובידה נמצאת נמשך כחודש וחצי אף על פי שלמשהו כמו בירובידה כבר אין תחושה של זמן. הייתה לי פשוט השראה קטנה בנוגע לחלקיקים, אז הכנסתי את זה לסיפור.

ובכן, מה שבאראזור אמר נשמע לקרוגונד נכון, הגם שזה מגובה במילת הכבוד של כהנת לקסקודון. קרוגונד רק איבד את הרצון לחיות, בעיקרון. אני לא זוכר שכתבתי אותו כיותר מדי מבריק למען האמת.

עריכה אחרונה:
פרק עשרים ותשע: "האגרוף"

פעם לפני הרבה מאד זמן הפליגה ספינה ללא שם לביצות.

מפקד הספינה שמע על המחצבים שהיו מוסתרים מתחת למים הרדודים. במקום לחכות לשיירות הסחר שהיו נושאות את זה עד לנמל הבית שלו, הוא החליט להפליג אל הביצות. קאראסידה אז האירה את אפילת הביצות ומילאה את לבו בבטחון שהנה הוא הולך לסדר את עצמו לכל החיים.

ואז ספינתו רעדה וחור נבקע בדופן העץ של הספינה, חור בגודל אגרוף.

המפקד הורה לאנשי צוותו לרדת ולאטום את החור. הם לא חזרו אליו והספינה החלה לשקוע במים הרדודים. המפקד ירד בכבודו ובעצמו אל המדור הפרוץ וראה גברים מושחתים למראה, אגרופיהם מכוסים בכפפות צהובות שידעו ימים טובים יותר. גופותיהם של אנשי צוותו היו פזורות על רצפת המדור הפרוץ והמפקד הבין ברגע האחרון של חייו מול מי עמד – האגרוף הצהוב.

הם לא היו סיפור שמלחים מספרים זה לזה לפני סגירת חדר השתייה בערב.

• ממעשיות רובע הקשת הכסופה
אחרי ואלית'נדרי, קרוגונד לא הוציא מילה מפיו. ההיתקלות עם העלמה מרוקובסקה ביער הפכה את מנהיגם לשעבר של אגודת קרנות היער לשבר כלי שקט וצייתן. אובירה חייכה. מסעם התקדם היטב ועד מהרה הם עברו דרך נפת קרומארון האפופה בעשן בתי המלאכה שעבדו יום ולילה כדי לעבד את המחצבים הגנובים מהביצות.

עם זאת, היא לא הייתה מרוצה מכך שברבודה יודעת שהם בדרך. הנהר עלה והתרחב לקראת הביצות העצומות במזרח על איוניהן הרבים. היא יכלה לשמוע את קרקור העורבים באופק, מתריע על הסגת גבול. עוד שהיו ברוקובסקה, מארחיהם התלוננו על הקשיים הניכרים שהציב שלטונה של קיוואלה על חלוקת המחצבים עם אחיהם ממאראין. היא מצאה את אנשי יאטמאקה מבדרים בשקריהם הנאותים כשהם קוראים ל-'לגנוב' 'לחלוק' כשהכל יודעים שהם בוזזים את השיירות כבר מאות בשנים. עם זאת, באראזור לקח את אזהרתם ברצינות. הוא העמיד את ההחלטה האם להמשיך במסע או לחזור לחוף הסרטן להצבעה כשכל אחד מהרוכבים והרוכבות, פרט לקרוגונד שאיבד את זכות ההצבעה שלו, מורשה לעזוב אותם. הוא אמר שלא ידבוק בהם כל גנאי אם יחליטו שהם רוצים לחיות יום אחד. כמו בכל דבר, החלטתו הנבונה של באראזור התגלתה כדרך מצוינת ללכד את השורות לפני הכניסה לקרב. שודדים או לא, אף אחד לא יאמר על רוכבי הסרטנים שהם ברחו כמו פחדנים מחובתם אל השמונה. אם זה היה בכל מקרה אחר, הכנופיה הייתה נגוזה כערפל קפוא לפני עלות השחר.

האורקים ובני האדם משתפי הפעולה קיבלו רשות מלמעלה להרוג כל מי שיחצה את הגבול.

והם לא היו הדבר הכי גרוע בביצות הללו.

---​

ההר היה מאחוריה כשהיא גלשה אל תוך הערפילים שכיסו את הביצות המערביות, ערפילים אפורים שהוארו רק על ידי המגדלור של קאראסידה. היא יכלה לראות את וארמימונה – שדה גדולה וכחולת גוף שהערפילים נסוגו עתה כדי לדאוג שהיא תגיע ישר לבירובידה. בירובידה לא הצליחה להבחין ביותר פרטים מזה.

מון האבאין שלט בערפילים. בירובידה הייתה צריכה לעשות את השאר. לשם כך היא אומנה.

הבעיה הייתה שדמיונה נטש אותה בדיוק כשהיא הייתה צריכה אותו. כל מערך הסמלה שהיא העלתה בראשה יצא שגוי אחרי בדיקה פשוטה. ואז היא הבינה שהיא צריכה להסיח את דעתה ואז לתקוף אותה. אז אם היא באמת באה לדבר איתה, בירובידה תיתן לה לדבר איתה. העבודה על המתקפה יכולה להתנהל במקביל לשיחה הזו.

"בואי נדבר." אמרה בירובידה, חורקת באצבעותיה, "באת כל הדרך הזו רק בשביל זה, סנדקית."

עיניה של וארמימונה רשפו כשהיא ענתה: "זה פשוט מה שהורתה לי דרך הסערה, ברבודה."

"האם זו הסיבה לכך שנעשית הסנדקית שלי?" השיבה בירובידה, מחשבת נקודות תורפה. וארמימונה פשקה את טלפיה הכחולים כהים ואמרה: "היות ואת אוהבת סיפורים, אענה לך... בסיפור. במהלך העידן השני, האלפים ניסו להבין את אויביהם. לא על מנת להזדהות איתם, על מנת להביס אותם. מסיבה זו, הם יצרו את דרך הסערה."

"דרך הסערה יצרה את מה שידוע כיום האלפים החומים, אלפי התוהו. כמובן שכל אלף שלא קיבל את דרך הסערה התחלחל ומסדר התהילה שלח חוליה שתשים אותה בארצות התוהו. שם אני מצאתי אותה. הייתי צעירה וחשבתי שזה צעצוע, ברבודה. כך התחלתי ללכת בדרך, דרך שהובילה אותי לכאן, טובלת עד הברך בבוץ הביצות."

"האם אין לך רצון חופשי?" שאלה בירובידה שחשה שהשדה מציגה את העניין כפשוט מדי.

"קצת יותר משיש לך אך לא בהרבה. דרך הסערה מציגה אפשרויות שאני לא חשבתי עליהן. אני בוחרת להשתמש באפשרויות שהדרך מציגה." אמרה וארמימונה בנימה כמעט מתריסה.

בירובידה החליטה שאם כבר היא פה, אולי לשאול אותה לגבי השאלה שהציקה לה כל הזמן.

"ובכן," אמרה השדה, חושפת את שיניה התכלכלות, "שורשיה של החברה שאת מתעתדת להחריב קבורים בממלכת אלאת'יה מהעידן השלישי שאז היו שמונה מעמדות, לא חמישה – מעמד השרתים, מעמד הנגדים ומעמד הלועגים. האלאת'יאנים האמינו שחברתם משקפת את הדגם של ארצות הבר עצמן כך שכל מכה שתופנה אליה, תסכן את ארצות הבר עצמן. השאיפה להפוך את חברתם בת אלמוות הצליחה חלקית."

בירובידה קלטה בפעם הראשונה את גודל שאיפותיה אם וארמימונה צודקת. הדגם החברתי של הנסיכויות שיקף את הדגם של ארצות הבר והיה מוגן על ידי אותם כוחות שהגנו עליהן.

היא גם הבינה שוראמימונה השתעשעה באותו הרעיון שבירובידה שקלה ברצינות וזאת הייתה הסיבה שהיא רק השתעשעה בו ולא עשתה משהו יותר רציני בכיוון. היחידה שהייתה מספיק רבת עוצמה כדי לעמוד מולם הייתה המלכה פליאנדריה אם להאמין להיר מאראדור.

ובירובידה הבינה שאם היא רוצה להשיג את מטרתה, יהיה עליה להכפיף את עצמה לאחרת. הדרך היחידה להביס חברה היא להצטרף לחברה אחרת. בירובידה הבינה את זה עכשיו, בכאב ובצער רב. הקמתה תדרוש ממנה יותר מדי עבודה כך שזו הייתה האפשרות היחידה.

ולא הייתה מוכנה להשלים עם זה. היא העדיפה להיעלם בערפילי ההיסטוריה, רק לא זה. ומבלי להרגיש בזה, בירובידה התחילה להיסחף מעל העולם, כשהיא בוכה על כך שהפסידה, קו אחר קו של דמותה החיוורת נע לעבר ארסאדיל. הדרך היחידה שתוכל להתקיים בארצות האלו הייתה באמצעות בורות מבורכת – בירובידה הייתה מבוי סתום, ברבודה הייתה הדרך.

---​

לפעמים התחשק לאובירה לבעוט בארצות הבר. לשם מה לשלוח אותה עם אוסף הבהמות הללו, הרכובות על סרטני ענק, רק כדי שהבעיה תפתור את עצמה כשהם במרחק של ימים. כשהם התחילו, רק ירד גשם מפעם לפעם, עתה נסחפו לעברם איים של קרח מהצפון. העונה הקרה של ארצות הבר הלכה והתקרבה. ואף על פי שזו הייתה העונה האהובה עליה, אובירה העדיפה לנוח בה ולא לערוך הרפתקאות לתוך הביצות. בנסיבות רגילות, היא הייתה יותר משמחה על כך שהבעיה פתרה את עצמה אך זה אמר שהיא לא תקבל את רוחה של אנטיגואה.

"הירן אובירה," פנה אליה באראזור בפנים תמהות "למה אנחנו עדיין זוכרים את קרוגונד?"

העובדה שהיא באה מארצות אחרות לא אמרה שהיא הבינה איך הארצות הללו עובדות. למעשה, היא יכולה לפנות אל אדוניה הלבנים בתקווה שלהם יש מחשבה אחת או שתיים להציע בנושא.

'לזמן יש חוט והוא שומר על שלמותו.' הייתה התשובה, שעד כמה שהייתה מתחמקת וסתומה, הייתה, לשם שינוי ברורה לאובירה. היא לא חשבה עד כה שעם קיומו המובנה של התוהו, האירועים בארצות הבר התקדמו בצורה הגיונית זה מתוך זה והסדר לעולם לא השתנה. קרוגונד היה עתה חלק מקו הזמן ולכן שום דבר לא השתנה כשהוא הוסר מארצות הבר – ומאלג'יבר חזר לארצותיו.

"כן. זה נשמע מתקבל על הדעת." אמר באראזור בעוד שרוכבי הסרטנים האחרים מגרדים במצחם בניסיון להבין את ההסבר. ואז היא שמעה את אדוניה מוסרים לה שהשמונה יעניקו לה את רצונה – היא מילאה את רצונם ולכן עליה לקבל תגמול. היא שמעה את הביקורת המוסווית בדברם. גם לה וגם להם לא היה מובן למה היא צריכה לקבל תגמול על כך שהיא לא עשתה מאומה. רק הזיזה את התחת שלה על פני חצי מהנסיכויות במשך קרוב לחודש וחצי. כמו שאומרים, רצונם של השמונה לעיתים קרובות לא מובן.

'היוצר אומר שהכוונה חשובה לא פחות מהמעשה. והעובדה שברבודה ידעה שאתם בדרך היא כמעט כמו להיפגש איתה. היא העדיפה להיפגש עם וארמימונה על פני להיפגש עם המשלחת.' הסבירו אדוניה בנימה שהבהירה שהם רק השליחים בסיפור הזה. והיוצר אדון לעידן הזה, עידן האנושות.

ברק מתפתל בשמיים האפורים, ברק לבן של רוח שזה עתה שוחררה מבשרה, בדרך אליה. אובירה ראתה את קריסוואיל נמתח במקומו על סרטן הענק. זו הייתה הרוח של אנטיגואה. האקדמיה מיצתה את ענייניה איתה ושלחה אותה אל השמונה.

והם כיבדו את הצד שלהם בהסכם ושלחו אותה אליה.

"אפשר להתחלק בה." הציעה אובירה כדי להימנע מעימות איתו "נפצל את הרוח בינינו."

קריסוואיל גלגל את ראשו חד האוזניים בלעג ואמר: "זה יהרוס את הרוח, אובירה. ובכנות, היא שלך בזכות. כבר לפני זמן מה קיבלתי הוראה מלמעלה לא להילחם על הרוח שלה. אינגאר מצאה לעצמה מועמדת מבטיחה חדשה וקצת פחות מטורפת ממי שהייתה אנטיגואה."

האחים הורגרים לא הוציאו הגה מפיהם כמה לא צודק שלא הציעה לחלק איתם את הרוח, כמובן.

"האם הרשתה לך לספר לנו מי?" שאל האנמינדן הורגרים שנראה כאילו נחתך בלהב חרב.

"מי שבאנו להציל. מסתבר שמאראדור הציג אותה בחברה בהיכל אלף החורים." הוא ענה.

אובירה קיפלה את שפתיה העליונות והעירה, מביטה לעבר הברק הלבן המתקרב לעברה, "האם האירועים האחרונים לא שינו את דעתה של אינגאר?"

"לא."

ואובירה לפתה בכוח רצונה את הברק הלבן. דם ובשר של עננים התגבשו מסביבה כערפל. ובן רגע, צנחה לאיטה תינוקת יפהפיה מבנות עמה לתוך זרועותיה המעוגלות של אובירה, מזכירה לה את הבת שהותירה מאחוריה עם מותה בפעם הראשונה באיי הדרקון. האחרים יכלו רק להרים גבה וקריסוואיל אף אמר: "חשבתי שהיא תופיע קצת יותר מבוגרת, אובירה."

וחיוך עלה על פניה של אובירה, חיוך שהיה שמור רק לה ולתינוקת החדשה שהביאה לעולם.

פרק טוב. שמח ועצוב.

אם אני מבין נכון, בירובידה התפוגגה. ההתוודעות לחוסר הסיכוי של שאיפותיה פשוט ריסק אותה, הא?

האם שמענו קודם על וארמימונה?

דרך הסערה - האם היא נחשבת קסם אפל? לפי התיאור של השדה נראה שהיא הושחתה על ידה.

אני חייב לתהות למה רוחה של אנטיגואה מיוחדת. אאז"נ, גם אובירה תהתה קודם למה אדוניה מעוניינים בה. הרי כל הרוחות "מתמחזרות" בתהליך של הפיכה לבני עמה, לא?

תודה רבה. :)

האורקים ואדוניהם השדים הם יציריו של אדון התוהו המקומי, אחד מהשמונה, כך שדרך הסערה יותר הרחיבה את אופקיה של וארמימונה מאשר השחיתה אותה. לאלפים ולבני האדם, היא אכן מהווה גורם משחית וכדאי לברבודה להיות זהירה שהיא משתמשת בכלי הזה.

ובכן, וארמימונה היא הסנדקית של ברבודה והיא מוזכרת לאורך הספר.

אדוניה של אובירה קיוו להפיק מריסוק רוחה של אנטיגואה את הסוכריות המעצימות שהשמונה מחלקים למי שמרסקים רוחות מושחתות. יש להעיר שאחרי שהם הבינו שלא יצא להם מזה דבר, הם עמדו על כך שאנטיגואה תדרוש תשלום אחר על שירותיה וכל העניין הזה מנקודה זו והילאך הוא פרי העקשנות של אובירה לקבל את התשלום שהיא תבעה.

לא. הנשמות הללו הוא המחיר שהשמונה משלמים לאדוניה של אובירה על כך שהם מונעים מדברים גרועים יותר מהם להיכנס לארצות הבר. עקרונית, כפי שהוזכר, אדוניה של אובירה לא רוצים את בני עמה של אובירה בעולמם, אז הנשמות הולכות לשמש את מי שהם משכנעים לעזוב את עולמם. העניין עם אנטיגואה הוא היוצא מן הכלל, לא הכלל. העניין עם הסוכריות זה בונוס שהם החליטו שהם רוצים לעצמם בלהט הרגע. כמובן, אחד הרעיונות שלי היה שהם מחפשים דרך לנקז את כל בני עמה של אובירה בבת אחת מארצותיהם ואז להשאיר את עולמם ריק כפי שהיה בעבר.

אפילוג: "רסן החתול"

לפני שנים רבות משפחה קנתה תינוקת בשם פזטיווה בשוק התינוקות של בורוגאל, תינוקת שנולדה באחד מעצי היוצר של ערש האנושות אך היא לא הייתה אנושית. היא לא הייתה. והדבר הראשון שהיא זכרה היה מטבע הזהב שמשפחתה נתנה כדי לקנותה.

פזטיווה הלכה ונאתה מיום יום. ככל שגדלה, היא הבינה שהאנשים מסביבה לעולם לא יצליחו להתאים את עצמם לקצב שלה אף על פי שבכל מובן אחר היא הייתה רגילה לגמרי. יום אחד אביה שגמר אומר ללמדה לעמוד במקום אחד, הורה לה לשמור על החנות שהייתה בבעלות המשפחה. היא לא הצליחה לשבת אלא בלעה את השמיים, את הארץ ומה שביניהם.

ואז החתול שרט אותה. ובמקום לצעוק כמו שהייתה עושה כל נערה רגילה, היא באה לחנות. היא ביקשה משומר החנות האמתי את אלתו והכתה את פצעה. המהלך הזה לא עבד. ובעוד השומר מנסה להבין את הרעיון, הוא הזדקף בבת אחת כשהיא לקחה את אחד המגלים ושרטה את הפצע כאילו היא חשבה שאם היא תפצע את הפצע, הוא ייעלם. גם זה לא עבד, כמובן. לאחר מכן, היא נטלה מראת כסף שהייתה ברשותה וחשבה שאם היא תשקף את הפצע, הפצע יתבייש וייעלם. ובינתיים, השומר ניסה להבין למה אין דם על המגל. ואז פניו התרחבו באימה כשהיא לקחה את המקבת והיכתה בפצעה כאילו היה מתכת שיש לחשל תחת לחץ. רק כשהיא הניחה את מטבע הזהב היחיד שהיה בכל החנות על פצעה, הפצע נסגר לחלוטין.

לימים בני האדם יסגדו לה כפיטייה, האלה המגנה של מעמד הסוחרים.

• ממעשיות רובע האלונים הכורעים
המשרתים בקודש הציבו את פסל הבד של אמא מאחורי מטווה הקבורה שלה.

אצבעה של ברבודה עדיין דיממה מהמחט שחדרה עמוק יותר מדי לתוך בשרה כשהיא תקעה את החוט שלה במטווה. לא שינה שהיא הייתה בת אנוש או אלפית, היא נפצעה בקלות רבה. הקור באולם האבן שמתחת למקדש השמונה הזכיר לה שאמה לא שרדה את העונה הקרה ואת שברון הלב שתקף אותה אחרי שנודע לה שסילווארן מת. לברבודה זה היה קל יותר. היא הבינה למה אמה בחרה להיכנע.

למרות שהדוכס סלגלדור סיים באופן רשמי את הסכסוך שלו עם משפחתה, עדיין רבים ונאותים בארסאדיל חששו ששמם יישמע בשורה אחת עם שם משפחתה. הנסיך אנוינדן ובנו, ראש משמר העיר, גלינדור, היו בין אלה שלא היה להם אכפת שהוא יזכר עם שם משפחתם. למרות שהנסיך היה הראשון בין שווים, זה היה עדיין כבוד גדול שהריבון מגיע בכבודו ובעצמו ומשתתף בטווית המחסה האחרון. לא שלברבודה היו דאגות למשך השנים הבאות. הדוד באיל ימממן את לימודיה באקדמיית המשעול הסגור.

"ברבודה," אמר ראש אגודת ההרפתקנים, רומביארד קראמיר, שהיה בין אלה שהעזו לבוא, "ארצה לדבר איתך בהזדמנות על הצוואה של אביך החורג סילווארן. עם מות אמך, שהשמונה יברכו אותה את רוחה, חלקה בצוואה עבר אליך מתוקף היותך בתה היחידה. כמובן שאבין אם תרצי להתמודד עם זה מאוחר יותר."

הדוד באיל התקדם לעברו עם אזכור שמו של סילווארן. הדוד באיל התגאה בפיאתו הכסופה, שאותה לפי השמועה הכין בעצמו ולכל גוון ובן גוון של כסף הייתה משמעות מבחינתו, שהאהילה על שיער שחור קצוץ ושפם שחור דק שהתחיל להתאושש מהשמדתו ביום המוות. הוא לבש בגדים בגזרה צנועה בצבעי שחור וכסף – מעיל כסוף על חולצה ומכנסיים שחורים – עם אבזם חגורה בצורת סמל בית סילדון. היא זכרה שהדרך של באיל להתמודד עם מות אחותו היה לשגע את הפסלת עד שהפסל הרך שהוצב זה עתה יהיה מושלם. הוא נשך את שפתיו התחתונות וטפח על כתפה הימנית של ברבודה ואמר: "הטכס הסתיים, רומביארד."

"אני בת שמונה עשרה, דוד!"

רומביארד כחכח בגרונו, עשן מולדתו קרומארון נידף מכל חרך וחרך של עורו השזוף, ואמר: "טוב ונאה, כפי שאת יודעת, סילווארן היה פה, היה שם, ובכל מקום, כמו סנאי, היה טומן אוצר בגנזך אגודת ההרפתקנים המקומית למקרה הצורך. השטר שאמך הורישה לך מרשה לך להשתמש באוצרות הללו. ולמקרה שמישהו ממכם תהה, אין לי מושג במה מדובר."

ברבודה מעולם לא שקלה להצטרף לאגודת ההרפתקנים. היא העדיפה לחזור לבית חם, נוח ומפנק בסופו של יום הרפתקאות. נכון שהיכל ההרפתקה התיימר להיותו אותו הבית להרפתקנים אבל הוא היה הבית של כולם. ברבודה רצתה את כל המותרות שהוצעו לעצמה.

"והכסופים שהוא הפקיד עדיין מיועדים לקרן מיוחדת שתמממן את המשימות הלא גמורות שהותיר מאחוריו?" שאל הדוד באיל במעט זעף. למרות נטיותיו האמנותיות של דודה היקר, הוא היה סוחר עד העצם האחרונה בגופו והעדיף כסופים בכיסו על פני חפצים יפים בביתו.

ראש אגודת ההרפתקנים אמר, בחיוך כן, "בוא לא ניתן לו לגנוב את הרגע הזה לעצמו, באיל."

והדוד באיל חייך בעצב והסכים בהנהון קצר.

וברבודה עלתה ביחד עם משפחתה בגרם מדרגות שהוביל אל אחת משמונה החצרות של המקדש. טוהרתו של האוויר מאדי חוטים שרופים הייתה אחד מסימני ההיכר של המקדש. אנשים הבינו שאין טעם לבקש משהו מהשמונה ישירות. לשם כך נועדו האלים והאלות, למעשה.

היא חשבה על השיחה החטופה שהייתה לה עם סקרימנדיר. הוא אמר שיכול להיות שהם לא יפנו אליה לעולם בימי חייה אבל כשהם יפנו, הם מצפים ממנה לעשות בדיוק מה שהם רוצים. ברבודה שאלה למה הוא מצפה שהיא תעשה כרצונם האפל. היא לא הייתה בירובידה. התאווה למרק את הנסיכויות הייתה רק כסות דקה לרעבונה. היא לא הצליחה לחשוב על כל דרך שתביא לה את מבוקשה מבלי שתשביע קודם את רעבונה. ברבודה האמינה שהיא ניחנה ביותר אפשרויות לבחירה. סקרימנדיר אמר: "אנחנו עוקבים אחריך מאז ששאלת את עצמך מי היא באמת הגבירה בלבן... ואת לא רוצה באמת ללקט סיפורים כל ימי חייך, ברבודה. את רוצה ליצור אחד."

"וזה מה שמקיים אותנו. כך שעד שלא נמצא את הסיפור המתאים לך, את חופשיה כזרזיר."

אותם האחים הורגרים, שבשמם היא ליקטה את הסיפורים, עברו עתה לואלית'נדרי וחייליה. מעבר לכך, לברבודה לא היה רצון לדעת על השניים הללו כלום. סקרימנדיר צדק, כמובן. ברבודה רצתה לספר סיפור.

את הסיפור שבו לדוכס סלגלדור אין בו סוף טוב.

"על מה את כל כך מהורהרת?" שאלה דודתה יוהנדה גבוהת הקומה ודקת הגזרה. שיערה החום-זהוב של דודתה היה אסוף ברשת כסופה. הדוד באיל ניהל שיחה במבטים עם הנסיך, שיחה שעסקה, כך האמינה ברבודה, באפשרות שהוא יתווך באירוסין ההולמים את מעמדה. ברבודה לא אמרה מילה והניחה ליוהנדה להשלים את החסר. לבסוף, דודתה החליטה ושאלה: "האם את תוהה אלו צרות נוספות הוריש לך אביך החורג עם שטר המטען?"

על זה ברבודה לא חשבה. דודתה הייתה מלומדת ולמלומדים יש דמיון יותר עשיר מכמותה.

ברבודה בחרה לענות:"אני מתכננת לסיים את לימודיי, שיבושם לך."

יוהנדה כיווצה את יד המלומד החלקה שלה ואמרה: "למרות שהוא לא היה באמת אביך, ברבודה, יעזרו לי השמונה, את נשמעת בדיוק כמוהו."

ברבודה הצרה את עיניה ביודעה שיוהנדה צודקת. האיש היה זבל אבל הוא היה הזבל שלה. עם זאת, אם היה משהו שלראות חלק מאנטיגואה חולף מן העולם, זה שהיא לא יכולה לדחות דברים חשובים. הדוכס סלגלדור חמק זמן רב מדי מהעונש הראוי למפלצת שהוא היה, למעשה.

היא הבינה שהסיכויים שלה מולו היו קלושים. עם זאת, ועיניה התרפו מעט, היה לה רעיון. כשהם יצאו אל החצר, רבה קפצה אל ידיה. אצבעה הפצועה החלימה רק מכוח אהבתן – אהבה שנולדה מתוך שנאה לאויב משותף, הדוכס סלגלדור. הלחש שברבודה עבדה עליו יאפשר לרבה לחזור מצורתה האנושית. עם זאת, על מנת שזה יהיה אפשרי, הן יהיו מנותקות. ניתוק רוחני, לא פיסי. בדמותה האנושית, היא לא תזכור דבר מהיותה ארנבת וכך גם להפך. ורק ביום שלאחר מות אמה, ברבודה מצאה את המילים שיאפשרו לה להציע לרבה את זה. אם זה לא יצליח להביא את המוות לבית סלגלדור, שום דבר לא יצליח לעשות זאת בחיים.

"אני מסכימה." אמרה רבה, שפתיה נפערות מעט מסביב לשיניה הארוכות "בוא נגנוב... חומה."

תודה על הפרק, והסיפור שהגיע לסיומו.

האפילוג נחמד. מרגיש לי קצת שברבודה נעשתה אדישה ביחס למאורעות האלו, ולמרות שהחוויות שלה בהחלט יכולות להצדיק שינוי אופי שכזה, קצת קשה לעכל את זה אחרי שעזבנו את הדמות לכל כך הרבה זמן. היא באמת מסכנה, ואפילו עוד יותר עכשיו. הייתי רוצה לקבל קצת מנקודת מבטה בין התקרית באקדמיה לסיום.

כמו כן, סופו של סילווארן - אלא אם כן מאלג׳יבר שיקר - לא ברור. באמת קשה לקנות שהוא מת בארצות ההפוכות, ועוד שאנטיגואה האשימה בו את אסונה ורדפה אחרי כפיל עד למותה. כמו כן, עניינה בברבודה לא ברור.

לגבי בירובידה - האם היא תוצאה לא צפויה של מות ברבודה האלפית? נראה שאם האקדמיה היו משכילים קצת, הם היו לוכדים כבר בהתחלה את רוחה וחוסכים הרבה כאב ראש.

מזימת הסיום של הגיבורה וארנבתה לא מובנת... אבל אני בטוח שבהקשר הנכון ניתן לגנוב חומה, וממילא, זה לא כזה משנה. רציתי לשאול אם אתה מתכנן (או אם כבר כתבת) עוד סיפורים בעולם ארצות הבר. אקורד הסיום בהחלט מאפשר את זה.

באופן כללי נהניתי לקרוא, אם כי בחלק מהפעמים התקשיתי לזכור את כלל הדמויות, הארגונים והמקומות שיש פה בשפע.

לגבי מערכת הקסם: היא ייחודית ומסקרנת, אבל קשה להבנה באופן השימוש והיקף ההשפעה. בתור קורא, אם הקסם הוא חלק משמעותי, נוח לי לראות דוגמאות ברורות בתחילת הסיפור כדי לקבל מושג תיאורטי אבל גם פרקטי של מה אני אמור לצפות משימוש בקסם. בהתחלה דווקא נהניתי מאוד מתיאורי ההקסמה הסמויים של אנטיגואה, הם הרגישו "אותנטיים". אבל ככל שהסיפור המשיך, גם התיאוריה הסתבכה וגם ההשפעות של הקסם, מה שהקשה קצת.

אני אוהב את הדמויות בסיפור. כל שלישיית סילווארן-רדונדה-ברבודה הן דמויות כריזמטיות שכיף לקוות שיצליחו. באופן די ייחודי, הם גם אנשים טובים בעולם לא קל. גם פאר ואובירה מהנים, כמו גם קרוגונד ואנטיגואה, עם הנחישות והמטרות והאופי הבולטים שלהם. דווקא בירובידה במבט לאחור נראית לי קצת שטוחה עם האובססיה שלה להשמדה, אבל גם היא כיפית ובאמת אפשר לראות בה קווים מקבילים לגיבורה.

סך הכל נהניתי לקרוא. הסיפור מגיע לכיוונים ומימדים שקשה לצפות מההתחלה, ואף פעם לא ידעתי מה יגיע הלאה. בכל פינה יש היסטוריה ודמויות. העולם שאתה מציג פה, כרגיל, הוא מקורי ועשיר. הסיפורים בתחילת כל פרק הם נגיעה יפה שמוסיפה המון אופי.

לסיכום: אני מחזיק אצבעות לברבודה ורבה :)

תודה על הביקורת הבונה. :)

בזמנו התוכנית הייתה לפחות טרילוגיה כשהמשפט האחרון הוא בהחלט מיועד לעורר בקורא תהייה למה בדיוק ברבודה מתכוונת. כל אחד מהספרים אמור להתרחש בחלק אחר של ארצות הבר (אני מודה שהספר הבא מתרחש בחלק של ארצות הבר שלי באופן אישי נראה הכי פחות מעניין בהם - ממלכת איים שבה מושלים דמי דרקון על בני אדם וגמדים שנמצאת תחת שלטונו של מלך מגלומן עם פנטסיות אימפריאליסטיות. זה פחות מלהיב ממה שזה נשמע. הגם שהסיפור אמור להתרחש הרחק מהבירה.)

לגבי יחסה של ברבודה למאורעות, זוהי, ממה שיצא לי לקרוא, תגובה נשית די אופיינית לאובדן - היא דוחה את ההתמודדות עם הרגשות עד לרגע שהיא תרגיש חזקה מספיק להתמודד איתם. ובדרך כלל מומלץ בחום לא לקבל שום החלטות הרות גורל בתקופה הזו. ובכלליות, הסיבה שאין יותר את נקודת המבט שלה היא שחשבתי שהסיפור שלה הסתיים לעת עתה.

נכון לעכשיו, התוכנית היא לאתחל את הסיפור הזה, הבלתי מושלם, ולחתוך את הקצוות הפתוחים ולסגור כמה חורי עלילה שעלו בדעתי - אם אנטיגואה רצתה לנקום בכל מי שיקר לסילווארן, למה היא התעלמה מרדונדה? מה קרה לצבא שלה שנלחם מול ההרפתקנים בצפון? - ולספר סיפור יותר מהודק, ובתקווה, טוב יותר.

בירובידה נוצרה כתוצאה מהשחתת הנשמה האלפית של ברבודה. היא מציינת שהיא חמקה מגורלה הסופי והיא לא התמממשה פיסית עד הסוף.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה