• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

צריך עזרה בבחירת שם למקצוע יוקרה

סטטוס
נעול לתגובות.
שרון אמר/ה:
אני ממליץ על כך שתשנה את תוסף הכריזמה כך שלא יויף דרג"ש אלא יוריד מורל לאוייב.
מכיוון שהמקצוע שלך הוא כמו הסמוראי אז אני ממליץ שתקרא לו "שומר הכבוד" או משהו דומה
לא חייב... אם הוא סמוראי שהוא שייך לאציל רשע אז על איזה כבוד הוא שומר?

פלאפי אמר/ה:
באירופה לפני הרבה זמן. יש מלך, מתחתיו שליטים , מתחתיהם עוד שליטים, ועוד שליטים, וככה זה הולך בשכבות שכבות, עד שמגיעים לעבדים, שאין מתחתיהם.

זה לא רק באירופה, גם ביפן הפיאודלית הייתה שרשרת ארוכה של שליטים שמתחתם יש עוד הרבה שליטים.

פעם הייתי בקורס על תרבות יפן ולמדנו שם שהיה את הקיסר שהיה הכי למעלה והוא גם בחר את השוגון שהיה המנהיג בפועל והוא עשה את כל ההחלטות החשובות. מתחתיהם היו שליטי מחוזות ולהם היו יועצים וליועצים היו משרתים וככה זה נמשך עד לאזרחים הפשוטים שמתחתיהם היו את העבדים שהם המעמד הכי נמוך. הסמוראים היו לעיתים קרובות שליטי מחוז או משהו באזור הזה(כמו בסרט הסמוראי האחרון שבו הסמוראי ההוא (אני אף-פעם לא זוכר שמות יפנים) היה השליט של הכפר) יש עוד כמה דוגמאות טובות בסרט שוגון. לסמוראים היה הרבה כבוד ואם הם הפסידו הם היו מתאבדים.

ו- wang הסמוראי ביפן העתיקה לא היה מקצוע אלא מעמד אבל במו"ד הוא מקצוע בסיס( המדריך ללוחמה)

לטוב טוב - הוא שומר על הכבוד לאציל שאותו הוא משרת. הוא לא ימרה את פיו או משהו כזה.
לcheos - למרות שסמוראי זה מעמד, עדיין יש לו כמה תכונות לא רגילות. נעיצת המבט שלו היא יכולת משמעותית, שאין שום כישרון ללוחם שמעניק אותה, וגם לא צריך להיות. הסמוראי הוא בעצם כמו לוחם, אך שונה. גם הסייר הוא בעיקרון לוחם, אבל שונה. וגם הברברי ואביר הקודש. זוהי פשוט עוד גירסא ללוחם.

doctor wang אמר/ה:
אנשים

אתם סוטים )מהנושא(

חלאס

בכל מקרה, רצית מקצוע דמוי סמורא נכון. סמוראים הם אנשים מכובדים מאוד אפילו אם האדון שלהם הוא נבל מרושע/לא מרושע סמוראים עדיין יהיו מוכנים למות למענו והם יהיו מוכנים להרוג כל אדם שפגע בכבודו בכל דרך שהיא

נרוביאן: שוגון הוא מנהיג צבא והוא מחזיק סמוראים משל עצמו. זה יותר תואר שניתן ללוחם בדרגה ממש ממש גבוהה.

אם שני השמות הללו לא מתאימים לך אז מה דעתך על" סמוראי עילית" או" הלוחם המכובד" או "משהו בסגנון"

שרון אמר/ה:
נרוביאן: שוגון הוא מנהיג צבא והוא מחזיק סמוראים משל עצמו. זה יותר תואר שניתן ללוחם בדרגה ממש ממש גבוהה.
אני יודע, ואם היית קורא בעיון מה הרעיון של המקצוע, היית מבין למה דווקא השם הזה- המקצוע הזה הוא הפתח למלוכה, או לפחות אדונות.

קראתי ואתה בערך צודק. לדעתי המקצוע הזה לא יכול להגיע לרמה שוגון אבל השם רב סמוראי יכול להתאים לו מאוד, צריך לזכור ששוגון הוא מנהיג קרבי מיומן ורב עוצמה, הוא שני רק לקיסר וגם אז הוא זה שמחזיק בחלק גדול מהכוח והסמכות.לכן המקוצע יוקרה הזה מייצג לדעתי דמות בעל קריירה צבאית יותר מאשר דמות של הרפתקן.

וכאן מגיע מקצוע היוקרה החדש - סמוראים שעולים לדרגות גבוהות יכולים לקחת מקצוע יוקרה זה, ולהתקדם במעמדם. מקצוע יוקרה זה הוא הדבר היחיד המאפשר מוביליות - להתקדם במעמדות, עד לדרגת מלך

זה לא נראה לי נכון שמקצוע יוקרה יהפוך אותך למלך, זה לא בסדר ונראה לי שזה נכתב למטרות של רווח אישי בלבד. כדי להפוך למלך עליך להיוולד כבן למשפחת המלוכה ואם אתה הבן הבכור אז יש לך מזל, אם לא אז אתה מנסה לרצוח את דרכך אל המלוכה. כמובן שאתה יכול להנהיג מהפכה או להשתלט בכל צורה אויינת אחרת על שטח אדמה ואז להכתיר את עצמך למלך.

דבר ראשון - אני לא מתכנן את המקצוע בשביל דמות מסויימת, אלא כמקצוע יוקרה מיוחד המאפשר מוביליות בעולם מערכה המבוסס על פיאודליות (חוסר מוביליות). המקצוע מאפשר להתקדם במעמד, דבר שהיה בלתי אפשרי בלעדיו. המקצוע עצמו גם דורש איש סגולה - נאמן, בדרגה גבוהה, ממוצא אנושי, ובעל פחות 15 כאריזמה. המקצוע מתאים ביותר לסמוראים שעולים במעמדם וכך משרתים אדונים חזקים יותר ויותר, עד שלבסוף הם נעשים אדונים בפני עצמם. מקצוע היוקרה מתוכנן למקצוע הבסיס "סמוראי" (המדריך השלם ללוחמה). ולא כל אחד במקצוע היוקרה הופך למלך, אלא הוא מאפשר את האפשרות להיות מלך. ודרך אגב, הפיכה היא רעיון נחמד, אך המערכה שלי לא מרושעת, כך שזה יהיה קצת בעייתי.

טוב, קודם כל אני בכלל יוצא נגד כל המקצוע של הסמוראי כפי שהוא עשוי במדריך השלם ללוחמה.
הוא נורא ואיום, ובנוסף הוא לא מדמה בכלל איך סמוראי אמור להיראות. אם כבר אז אני הייתי ממליץ לאמץ את הסמוראי שמופיע ב- oriental adventures או rokugan campaign setting שבהם הוא הרבה יותר:
א) קרוב ללוחם כמו שהוא צריך להיות
ב) מעניין ומאפשר התקדמות

למעשה הבעיה העיקרית של הסמוראי מהמדריך השלם ללוחמה היא בעובדה שהוא משעמם.

עוד דבר הוא שאני לא מוצא שום סיבה ליצור מקצוע מתקדם (ככה אתם קוראים לזה בעברית?) שמתרכז בלוחמה על בסיס כריזמה. הרי אין שום קשר בין השנים ואני באמת חושב שזה מיותר כשאנישים מנסים בכוח ליצור מקצועות מתקדמים כדי לאפשר דברים חדשים שהם לא קשורים בכלל.
ואם כבר אתה דבוק בנושא אז פשוט תמשיך בסמוראי בלי מקצוע מתקדם, גם זה בסדר.

המקצוע עצמו אינו מבוסס לוחמה מבוססת כארימה. הוא מבוסס מלכות, ואפשרות לקידום בדרגות וכבוד וזכות בעולם שבו התקדמות כזאת אינה ניתנת לבני המעמדות הפשוטים. אם איכר הצליח להשיג מקצוע יוקרה זה (לא סביר, אבל בשביל ההדגמה), הוא יוכל להפוך אפילו לקיסר באחד מן הימים.
והלוחמה שלו היא לא מבוססת ישירות על כאריזמה. היא מבוססת על כארזימה כמו שאמן הלהב הנעלם נלחם בלוחמה מבוססת תבונה. הוא משתמש ביכולות המקצוע כדי להפחיד ולאיים על אויביו, וכך הופך אותם לחלשים ופגיעים יותר, וקלים יותר לחיסול. כמו שמתנקש משמתמש במתאם התבונה שלו כדי להגביר את הד"ק כנגד מכת המוות שלו, מקצוע היוקרה הזה משתמש בכארימה שלו כדי להגביר את יכולות האיום וההפחדה שלו. פיור לוג'יק.

חראקירי! עכשיו! (זה היה בצחוק, לא, איל, לא באן! בבקשה!)
אם אתה רוצה מקצוע שמבוסס על כריזמה אבל בכל זאת תוקפני, תנסה משהו כמו הסייף בשחר האדמה, מישהו שמתגרה באויבים שלו וגורם להםלעשות דברים טפשיים, או מן לוחם-קוסם ששולט על המוח של האויבים שלו, אבל בבקשה לא סמוראי!
זה כמו... כמו לעשות מקצוע "אציל", יש אצילים שיודעים להלחם טוב, יש כאלו שלא, יש כאלו שיודעים קסמים, יש כאלו שלא, או בקיצור" סמוראי זה מעמד, לא מקצוע. אבל אם כבר הופכים את הסמוראי למקצוע, אז לא למקצוע יוקרה, סמוראים נולדים לסמוראים כסמוראים, אי אפשר להפוך לסמוראים.

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה