• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

צריך לתת שם לעולם שלי

דיקס, ידידנו היקר, מעולם לא שיחק במערכה נטולת קסם. למעשה, אני בספק רב אם שיחק משהו פרט למו"ד 3. אין פסול בכך.
מצד שני, הוא מתעקש שכל דבר מלבד מה שהוא מכיר גרוע, ועוד מפרט למה - מה שכמובן מגוחך לחלוטין כשאין לך מידע מבוסס להביא עליו דוגמאות.

אני מוכן להתווכח שעות על כמעט כל נושא שהוא, אבל אני לא מוכן לבזבז את זמני על וויכוח עם מישהו שהמציא עובדות לעצמו שאין שום קשר בינן לבין העולם האמיתי, ומתעקש לא לקבל עובדות שהצד השני מציג בפניו.

קראתי עכשיו 5 עמודים והרוב הם ויכוחים חסרי שחר ותכלית, עולם ללא קסם יכול להיות עולם טוב ומגוון בדיוק כמו עולם עם קסמים, דיקס הציג פה טענות חסרות כל תכלית בקשר לעולם שפרנהייט עמל עליו קשות.

דבר ראשון אני מעריך מאוד את פרנהייט על זה שהוא בנה עולם שלם והוא התחיל לבנות אותו מאפס והוא פסח על כל מיני "מוסכמות של דיקס" בקשר למו"ד(אלפים,קסמים וכו'), אני חושב שלבנות עולם ללא אלפים וללא קסם יכול להיות עולם טוב מאוד, אישית לא מפריע לי בכלל לשחק בעולם שאין בו קסם.

דבר שני זה תגובה לדיקס בקשר לזה שהוא חושב שכל התקלות מסויימת בבעיה כלשהי חייבת להפתר ע"י קסמים, כאשר פותרים בעיה ללא קסמים זה מצריך שימוש במחשבה רבה ואז יש סיפוק מזה שאמצת את גלגלי המוח שלך ופתרת בעיה ע"י שימוש בחשיבה.

עד כה לא נכתב פה פירוט על העולם, העולם הזה דווקא די מעניין אותי.
פרנהייט, אני אשמח אם תוכל לפרט על העולם שלך, ואם יש לך קובץ במחשב שבו יש פירוט על העולם אז אדרבה.

דיקס זה הטיעון הכי... לא משהו בעולם (הנה אוגמיוס אני משתפר!)

באותה מידה אני טוען:
ניאו מהמאטריקס - פופו השדון המכושף מכפר הפטריות הקסום שלפאתי יער הנפלאות!

יהההה!!!

ודיקס, בעיות שניתן לפתור אותן באמצעות קסם, לא אומרות שלא ניתן לפתור אותן באמצעים אחרים... אתה קבוע על רעיון שאם אין קסם אין עולם...

למה שאני לא אשתמש במרגמה שלי לפוצץ את העץ ואת בינגו לכל הרוחות?? אוי אני לא יכול כי אני חתיכת נאד זקן בן 70 שכל החיים שלו בילה בלסחוב ספרים במגדל של נאד זקן יותר, אבל לפחות עכשיו אני יכול להופיע בווגאס! עם שמלה!!!!!

Ferenheit אמר/ה:
אטקינסון, הצחקת אותי, ריגשת אותי, הצלת אותי - אני מודה לך. אוגמיוס - תמיד כשאתה מצדד בי אתה מעליב את מו"ד בדרך, מקרה?, לא בטוח... :x

בכל מקרה, ידידי עכשיו שהמחשב שלי פורמט והוא פועל כמו שצריך שוב אני מוכן להגיב. הטענה שהעלה כאן אלדריון מעניינת להתחיל בה - האם בניית עולם ללא קסם היא באמת קלה יותר מעולם עם קסם? - אני חושב שההיפך הוא הנכון.

פרנהייט, אתה מייחס לי קרדיט שכלל וכלל אינו מגיע לי- כותבה של הודעה זו הוא הלדין, ולא אני.

הלדין אמר/ה:
למעשה, יצירת עולם נטול קסם היא יותר פשוטה מיצירת עולם עם קסם. כאשר אתה יוצר עולם עם קסם אתה גם צריך להסביר כיצד העניין משתלב עם הפיסיקה, הכימיה והביולוגיה של עולם זה. העולם שבו אנחנו חיים הוא עולם *חסר* קסם(במובן המוחשי ביותר) ולכן אינו מסוגל לשמש כדוגמא טובה לעולם שקסם מובנה בתוך מערכת חוקי הטבע שלו. קיימים בעולם שלנו הרבה דברים מוזרים בפני עצמם כמו סינסינתיזה, בעלי-חיים שיכולים לתקשר על פני מרחקים גדולים, הליכה על פני המים(בני אדם כבדים מדי, לצערי. אני מדבר על חרקים), יצורים שמצפצפים על מערכת הכיוונים שלנו כמו השממית ועוד...

יש להבחין בין קסם לבין האשלייה של מעשה קסם. הסוג השני היה נפוץ מאד לאורך ההיסטוריה שלנו וחלק מהתעלולים הללו היו מסובכים מאד והיו מבוססים על עקרונות לוגיים מורכבים יחסית.
העובדה שהוכח לאחר מעשה שאלה שטויות אינה פוטרת אותנו מהערכה למעשי הליהטוט הפסאודו-אינטלקטואליים הללו. ולדעתי, גם בעולם פנטזיה, עם קסמים, קיים גם "קסם" מהסוג
השני. פרנהייט כתב שקסם אמיתי לא קיים בעולם שלו; הוא לא כתב שאין בכלל מודעות לתחום.

את סליחתו של הלדין ואני מבקש, ולגבי פלאדין - הקובץ של העולם (ללא שם, ללא קסם... **אנחה**) שלי לא מסודר במיוחד אבל יעבור עיבוד ויפורסם מן הסתם בתעשייה הגובלינית במסגרת כל מיני מערכות אפשרויות (ולא אוסיף - אני שרוף מהעלאת רעיונות במשך 5 השעות האחרונות עם גילגם למערכות ועולמות פנטזיה).

למה אני יוצר עולם? כדי לשחק בו. במקרה לא היה לי עולם מוכן שהתאים למה שרציתי, אז טוויתי לי סיפור קטן, והוא התעבה עם הזמן ועם התקדמות המערכה (הקובץ שעוסק בו כולל 117 ע"מ כרגע). היום אני מרגיש שהוא יותר מניסוי כלים קטן ועולם עגול ממש (היו לו שני גרסאות קודמות, אגב, אחת מהן כללה קסם והשנייה הייתה מאוד טכנולוגית). המערכה הייתה מאוד מהנה עד כה (עצרנו בנקודה מותחת למדי ובקרוב נתגלגל מראש הגבעה אל שיא חדש, אני מקווה).

אתה שה"מ שמכין אותו לקבוצה שלך, או שאתה והחברים שלך המצאתם עולם כדי שאתם תשחקו בו, או שאולי אתה מתכוון לפרסם אותו באיזשהו אתר?
ספר

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה