• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 צריך המלצה(3.5)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא muzar
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
תלוי באויבים שבהרפתקה, אם כמעט ולא תילחם בדמויי אנוש- אין טעם לקחת את זה.

ואני צריך גם לדעת מהם הספרים שיש לך, אני יכול להמליץ לך על הכשרון Dancing Charge מהספר Beyond Monks, אבל סביר להניח שאין לך את הספר הזה.

הבעיה עם מומחיות קרבית היא שהיא דורשת ממך 13 תבונה, ורוב הנזירים לא יכולים להרשות את זה לעצמם.

אם אתה רוצה שהנזיר שלך יהיה מאוד מגונן (הרבה דרג"ש, בקושי סופג נזק וכו') קח את לחימה מסוגננת (ואז זריזות תהיה תכונה גם התקפת וגם הגנתית) ואת מגע מחליש מהשלם ללוחמה (אתה תוכל להקריב ניסיון הלם בכדי להוריד את הכוח של היריב ב6 למשך דקה, מה שיפחית את ההתקפה והנזק שלו).
לעומת זאת, אם אתה רוצה שהנזיר שלך יהיה מאוד התקפי לך לכיוון של התקפת עוצמה ואגרוף פטיש (לא זוכר מאיפה זה). אגרוף פטיש נותן לך להתייחס למכה ללא נשק שלך כאל נשק דו ידני (לצורך תוסף כוח והתקפת עוצמה), אבל אז אתה לא יכול לבצע סערות חבטות. יש וריאנט בסל"ש 2 שנותן לך להחליף את סערת החבטות שלך ביכולת אחרת: כפעולת סיבוב מלא אתה מבצע התקפת קפא"פ במחסר -2, ואם היא פוגעת היא גורמת לנזק כפול. שווה, בעיני.

וטיפ חשוב: אל, בחיים, אל תיקח התקפת עוצמה אם אתה לא לוקח את אגרוף פטיש אחר כך. מכה ללא נשק היא נשק קל, ונשקים קלים לא שווים כלום עם התקפת עוצמה.

צד נחמד מאוד לנזיר הוא נזיר שיכול להתאבק - האבקות משופרת, היאבקות נבונה וחיבוק האדמה,
יאפשרו לך לרתק את היריב בקלות ולהוריד לו כל סיבוב 1ק1+8ק12+מתאם כוח, נזק נחמד מאוד, במיוחד מכיוון שהיריב שלך ייאלץ להיאבק בך עם ידיו, בכך לגרום 1ק4 נזק הכנעה עלוב...

אם אתה מנצח בהיאבקות (שבלי זה אתה לא יכול לעשות את הנזק המדובר) אפילו את זה הוא לא יכול לעשות לך.
מצד שני, מול יצורים גדולים יותר, גם עם היאבקות נבונה, הסיכוי שלך לנצח בהיאבקות יורד, והנזק שהם יעשו לך גדל (לרוב יש להם נטייה להיות בעלי התקפות חבטה טבעיות)
מצד שני, אני עדין אוהד מושבע של היאבקות משופרת אז אני ממליץ.

הספר ללוחמה נותר לך אפשרות לקחת כישרון שכל פעם שאתה מצליח במכת הלם, היריב נכנס אוטומטית לסיבוב 1 של בחילה...
דרך אגב אם כבר הזכרתי - מה ההשפעות של בחילה?

אם הוא מאנצ'קין אמתי הוא לא צריך מדריכים כאלה, הוא יוצר ומשדרג אותם :) אבל כן, זה מדריך באיכות מאוד גבוהה, מאוד מקיף, ואם ממש באלך למאנצ'קן את הדמות שלך אז זה מקום טוב להתחיל בו, למרות שבסוף רוב האנשים מוצאים בילדים שיותר מתאימים להם מאלו שמוצגים שם

אה, אז אתה גית'זראי...למה לא אמרת?

גית'זראי נזירים הם מושלמים לנזיר-מגונן (מהיותם גית'זראי יש להם תוסף +8 לדרג"ש). בהתאם, באמת הייתי ממליץ לך על המגונן: לחימה מסוגננת, הלם נוסף (גם הלם הוא מצב די טוב למגונן- היריב שלך ישמוט את הנשק ויסבול ממחסרים, וזה שווה את זה) ובדרגה 6 מגע מחליש.
מבחינת חפצי קסם, יש את טבעת ההגנה(תוסף הדיפה) ואת קמע השריון הטבעי(טבעי), ששניהם מעולים, אבל המחיר שלהם הוא 2000*(התוסף בריבוע), כך שגם +1 יכול להיות יקר למדי עבור דמות בדרגות נמוכות, אם יש לך הוצאות אחרות. אני הייתי הולך יותר לכיוון של גלימת התנגדות, כדי לשפר את ההצלות שלך.

אני לא מאנצ'קין, אני רוצה דמות נורמאלית מבחינת עוצמה, לא סופרמן, אבל שתיהיה קודם כל מגניבה. גית'זראי מקבלים 4+ לדרג"ש, לא 8+. ההצעה של פנג הכי טובה עד עכשיו, אבל לא נראה לי שיש לי מספיק כסף, יש לי 2100.

גית' מקבל תוסף משוכלל של 8+ (שריון תנע4+, 6+ זריזות [לחישוב של 3+], ו-2+ חוכמה [לחישוב תוסף של 1+ כי אתה נזיר]).
4 (תנע) + 3 (זריזות) + 1 (חוכמה) = 8 :D אבל כן אני מבין למה אתה מתכוון. הוא לא מקבל תוסף "ניטרלי" (שהוא לא בא בעקבות תכונה) של 8+, אלא רק 4+.

ההצעה של פנג למגונן בהחלט נשמעת טוב, ואם אתה לוקח רעל מגע שעושה נזק כוח עם ד"ק גבוהה, לוקח כישרון חסינות לרעל (בוחר את הרעל המדובר) ומורח את הידיים שלך ברעל הזה אז אתה בכלל נהיה מכונה משומנת לנזק כוח :twisted: הייתי ממליץ רעל עצבי :) (זה יקר, אז רק בדרגות גבוהות יותר)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה