• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

צרות של דבקים (Super glues)

החלטתי לעשות מזה פוסט כדי לשתף עד כמה דבק זה דבר מסוכן, הכל אמיתי והכל קרה בהפרש של דקות בודדות אחד מהשני...

1. ניעור חזק של דבק ראשון העיף אותו מהיד שלי לקומה תחתונה, הדבק אבד!
2. דבק שני היה נוזלי מהצפוי, עף לי על היד- והוא כל כך חזק עד שהדביק חלק מצבע הבסיס של המיניאטורה ליד שלי...!
3. לא שמתי לב שעף דבק גם על משטח העבודה עליו הנחתי את בסיס המיניאטורה, מה שגרם גם לו להדבק ולהתקלף! :eek:

החלטתי שאני עוצר את השימוש בדבק להיום לפני שיקרה עוד משהו :)
Its a sticky situation...

באיזה סוג דבק אתה משתמש?
אני משתמש בלא מעט סוגים, תלוי בצורך אבל התקריות הנ"ל קרו עם Super glues של שתי חברות שונות אבל זה לא קשור לזה שדברים עפים לי מהיד :LOL:

קומדיה של טעויות... :)
אכן השתמשתי בדבק פלסטיק כי זה מה שהיה לי מתאים אחר כך.
אני משתמש בסופר גלו בעיקר להדבקת מיניאטורות לבסיסים או בין מיניאטורות שמורכבות מכמה חלקים.
הכי מומלץ מבחינתי זה סופר גלו גורילה ג'ל.

לא חלמתי שאני אוסיף משהו לפוסט הזה אבל אז זה קרה:
אני מחזיק בבקבוק פלסטיק, תערובת של מודג' פודג, מים וצבע אקרילי שחור.
כעבור שבועיים בערך גיליתי שהפקק נקרע/התפוצץ כנראה מתגובה כימית כלשהי ועכשיו הנוזל חשוף לאוויר.
אני בודק עם אנשים למה הדבר הזה התרחש.
אל תנסו את זה בבית!
😆

1668932767411.webp

זה שם של מותג דבק PVA מאד מוכר בארה"ב, חוץ מלהדביק דברים הוא מאד שימושי כסילר - כלומר כאוטם של חלקים של קראפטינג.
לא מעט יוצרים מכסים את הFoam אחרי העיצוב בתמיסה שמורכבת מהדבק הזה, אקריל שחור ומים והוא יוצר שכבה חזקה ועמידה שאם מרכיבים אותה נכון גם מאד מקלה את שלב הצביעה בהמשך.
חשוב מאד שהוא יהיה מאט כדי לקבל את הצבע היטב (אלא אם כן מטרות היצירה הן אחרות, יש עוד דברים שאפשר לעשות איתו...).

1668971725707.webp

כנראה שאין סוף לצרות של דבקים!
הבוקר היו לי כמה דקות שבהן הדבקתי גולגלות למינוטאור שאני עובד עליו, טבלתי אותה בדבק והרמתי אותה בעזרת פינצטה כדי להדביק ו-בום היא קפסה מהפינצטה כמו קליע עטוף בדבק ישר אל החולצה שלי!
מפה לשם נדבקה לי גולגולת לחולצה לכמה שניות 💀

כנראה שאין סוף לצרות של דבקים!
הבוקר היו לי כמה דקות שבהן הדבקתי גולגלות למינוטאור שאני עובד עליו, טבלתי אותה בדבק והרמתי אותה בעזרת פינצטה כדי להדביק ו-בום היא קפסה מהפינצטה כמו קליע עטוף בדבק ישר אל החולצה שלי!
מפה לשם נדבקה לי גולגולת לחולצה לכמה שניות 💀
אולי הפתרון לצרה הזאת הוא דווקא דבק.

אם תשים על קצה הפינצטה דבק (ממש מעט ולא הסוג החזק והמהיר במיוחד), הגולגולת תידבק אליה ולא תברח, אבל יהיה לך יחסית קל לשחרר את הפינצטה ממנה אחרי שתמקם אותה.

סתם רעיון, החלקים הקטנים האלה יכולים להיות מאוד חמקמקים...

תודה על הרעיון, אבל זה רק עלול לסבך יותר כי הגולגולת תדבק גם לפינצטה ותעשה בעיות להשתחרר, שאריות דבק עודפות על הפינצטה וכו'
אני סתם צריך להיות יותר בפוקוס בהדבקות כאלו, אבל היי המינוטאור מוכן ונראה מעולה! אני כבר מפרסם אותו.

צרת דבקים מעניינת שקרתה לי היום, אני מנסה לפתוח את נעילת הפון ולא מצליח באופן עקבי!
כעבור בדיקה, גיליתי שמעט סופר גלו כנראה נדבק לי לאצבע ומיסך את טביעת האצבע 😅

הפעם לבושתי, טעות של מתחילים... אני עובד על מיניאטורה מגניבה (מקווה לסיים ולפרסם עוד היום), אז הוספתי כמה גולגלות, הנחתי את אחת מהן על מוט ברזל מחודד אחרי שמילאתי אותה בסופר גלו, עבדתי בזהירות עם פינצטה, אבל הייתי חייב להפעיל קצת יותר לחץ אז אחרי שהנחתי אותה במקום תפסתי אותה מלמעלה בשתי אצבעות.
מה שלא ידעתי, זה שהדבק זלג והאצבעות שלי נשארו מחוברות לגולגולת 😅
אז הצלחתי להשתחרר אבל חלק מהצבע של הגולגולת נדבק לי ליד...

מקווה שאנשים שיתעסקו בקראפטינג ילמדו מהטעויות שלי פה חחח...

מסתבר שדבק סופר גלו וחימר טרי (שמתייבש באוויר) לא מגיבים טוב כאשר החימר באמת טרי, כדאי לחכות שיתייבש ורק אז להדביק.
התנתקו לי מספר גולגלות משעון החול שהתחלתי להכין...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה