• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים צפריר

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Flow
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
נעול לתגובות.

Flow

פונדקאי מהשורה
צפריר נולד במערב, באחד מהאיים בארכיפלג, בן למשפחה מהמעמד הבינוני, כשהתבגר הלך צפריר לזמן מה לבית ספר, שם למד מעט בירוקרטיה, נימוסים והליכות, במקביל למד את אומנות השיט והלחימה במניפות (שהייתה מסורתית במשפחתו) מאביו, כשהגיע לגיל 18-הוא היה מוכן, אביו החל לשלוח אותו לכל מיני משימות באיים, לאחר שלוש שנים הוא כבר היה קפטן לא רע בפני עצמו, החיים היו טובים.
עד שיום אחד במהלך אחד ממסעותיו, ספינה תקפה אותם, לא היה להם סיכוי, צוותה היה גדול פי שניים ומפקדה היה דם דרקון, זה לא היה קרב, זה היה טבח.
די מהר חיסלו אנשי הספינה השנייה את כל הצוות, צפריר היה האחרון שנשאר, ודם הדרקון התקרב אליו, מתכוון לשסף את גרונו, ואז, לפתע, הוא היה בלב ים, ובלב הים המים עצמם בערו, והאש התפשטה על המים, מתקרבת לעברו במהירות עצומה, וכשהיא הגיעה אליו היא שרפה אותו, אך במקום להרגיש כאב, הוא הרגיש כיצד הוא מתחזק, נעשה חכם יותר, ובו בזמן הוא שמע את קול, את קולו של השמש הבלתי מנוצח בכבודו ובעצמו, שסיפור לו שהוא נבחר,מבין כל האנשים, להיות שליחו של השמש הבלתי מנוצח עלי אדמות, ועליו להפוך את הבריאה למקום טוב יותר.
הוא היה שוב בספינה, בוער במדורה עצומה של מהות, שנייה לפני שדם הדרקון שיסף את גרונו, אך במהירות בלתי אנושית חסם צפריר את הדייקלהב, הוא נפנף אותו כאילו היה זבוב, אך דם הדרקון לא התכוון לוותר כל כך בקלות, הוא הניף את חרבו העצומה לעברו ולרגע אחד, היה נראה שזהו זה, זה נגמר, דם הדרקון פגע בו, אך באופן מפתיע דם הדרקון דם הדרקון נתקל במחסום, מחסום שנוצר מרגש בלבד, מהכעס של צפריר וההתקפה בקושי פצעה אותו.
כעת היו תורו של צפריר לתקוף, ובאותה שנייה בה גל התנפץ על הספינה החל צפריר להסתחרר, במערבולת קטלנית של מתכת, המים עטפו והחלו להסתובב יחד איתו, מעין טורנדו קטן באמצע הספינה שזהר באורה של השמש, בעודו מסתחרר העיף צפריר מעט מים אל עיניו של דם הדרקון, הם סימאו אותו לשנייה, שנייה הייתה כל מה שצפריר היה צריך, צפריר שיסף את גרונו, ודם הדרקון מת.
הוא חיסל את אנשיו של דם הדרקון בקלילות, ואז, הוא התיישב וחשב על פשר החיזיון, הוא החליט שכדי להפוך את הבריאה למקום טוב יותר עליו להפוך את המסע בבריאה לבטוח, אך כדי לעשות זאת עליו למצוא דרך לנוע בעצמו מהר יותר ממקום למקום, הוא נזכר באגדת מלחים עתיקה שסיפרה על ספינה מעופפת בעידן הראשון, שאמורה להיות איפשהו במערב, וכך החלו החיפושים, במשך שנה ויום חיפש צפריר את הספינה עד שלבסוף מצא אותה, בתוך מערה, מהרגע שראה אותה זיכרונות החלו להציף את
מוחו, והוא ידע, ללא ספק כי היא הייתה שלו, בעידן הראשון, קליפת אגוז.

זו הדמות הראשונה שאני עושה כמו שצריך בנשגבים, אז תהיו עדינים.

יש רבים שיחלקו על דעתי, ואני אישית נוטה לחבב רקעים אורכים מאד (ע"ע עגור שחור הדמות האהובה עלי, היא בעורך כמה עמודים טובים)

אבל יש פה קונספט, וזה טוב. אני אישית הייתי מנסה לחפש איזה משהו ממש מגניב שייחד אותו, לדוגמא שיחקתי פעם נפח שמחשל חרבות בתוך לבבותיהם של הרי געש, או סייף בעל עור שחור עמוק שהעיר את האלה של החרב שלו והחל לסגוד לה, או סולאר שאמאן מוטנטי (חצי בן אדם חצי עץ) בשחי ביערות עם כוהניו דמי הדרקון (לשעבר מצוד הפרא שנשלח אחריו) שמסתירם ממנו כול מידע ושבכלל לא יודע שחצי האוכלוסיה באזור שלו סוגדת לו.
אתה מבין את הנקודה? אני אוהב שיש בדמויות של נשגבים איזה משהו מוזר או ממש מיוחד, שיעשה אותן אחרות לגמרי מכול דמות אחרת בעולם.
פה זה קצת חסר, זה פשוט לוחם ספן ודיפלומט ממש טוב ששט בים. בעיקרון פשוט כתבת רקע למכאניקה, ולא הרבה מעבר.
זה בסדר בתור התחלה, אבל מכאן אתה צריך (לדעתי), לפתח את זה למקמות יותר מרוחקים ומענינים. (וחוץ מזה, גם שינויים ניסוח יהיה טובים, במקום- "
הוא למד מעט בירוקרטיה, נימוסים והליכות, במקביל למד את אומנות השיט והלחימה במניפות (שהייתה מסורתית במשפחתו) מאביו, כשהגיע לגיל 18-הוא היה מוכן, אביו החל לשלוח אותו לכל מיני משימות באיים, לאחר שלוש שנים הוא כבר היה קפטן לא רע בפני עצמו, החיים היו טובים."
אני נגיד הייתי כותב- כשהיתבגר צפריר החל את לימודיו בבית ספר, הוא למד במשך מספר שנים הילכות חצר ניווט וקריאת מפות, לאחר שסיים את חוק לימודיו, החל אביו מאמן אותו באומנויות המלחמה, צפריר למד לוחמה ללא נשק, ווהיתמחה בסינגון המשפחתי של לחימה במניפות קרב, במקביל החל באימנויו כחובל בספינתו של אביו, ולאחר שאביו פרש מחמת גילו, טיפס צפרירי הצעיר לדרגת הקפטן וקיבל בעלות על הספינה, החיים נראו טובים"

קודם כל תודה, גם על התגובה וגם על התיקונים...
תוכל לתת לי דוגמא למשהו מרוחק ומעניין יותר שמתאים לדמות הזו (אני לא מתכוון לקחת את זה, בשביל השראה).
פירסמת את הדמות שדיברת עליה כאן? או בפורום אחר? אם כן אשמח לקישור כדי שאוכל לקרוא...

אני די בטוח שקראתי רקע כמעט אותו הדבר פעם,ממש על אותו רגע התנשגבות,מה שכן אהבתי זה שגרמת לקאסטה של הדמות לבלוט באמצעות הסיפור בלי באמת להדגיש את זה,והתיאור עצמו היה עשוי יפה. ודון פירסם את הדמות בדפים קודמים בפורום הזה,תחפש.
יש לך מקום להשתפר כמובן,אבל היה נחמד,ותזכור,אורך תמיד יגרום לאנשים לחשוב שזה שווה יותר(דרור!)

תכתוב "עגור שחור עגור לבן" בחיפוש בפורום.
וכמה הערות-

1) אורך חייב לבוא במקרה כדי שיהיה שווה משהו, אם סתם תפרט על דברים לא מעניינים אז האורך הוא חיסרון, אם תכתוב באופן קולח ומעניניין, אז האורך מאבד את משמעותו ורק מוסיף.

2)שים לב שה"רקע" שלך כרגע, הוא פיסקונת על ההיסטוריה שלו, ואז סצנת קרב, רקע, סצנת הקרב אמורה להיות אולי שיא, אבל לא רוב הרקע.

3) הינה שני רעיונות שאתה מוזמן לקחת כיוון שהם דיי פתוחים ובסך הכול מסתכמים בקונספטים ולא בממש דמות.

א) הבחור נלחם במניפות? למה שלו ישלוט בעזרתן ברוחות שמנתבות את הספינה שלו?
ב) מה אם הספינה שלו טובעה בים בדידי אותו דם דרקון, וההישתגבות באה לו בכלל בזמן שטבע, הוא זינק מהמיים, עשרות יסודני מים משמשים לו כספינה וצוות, ניגח את ספינת דם הדרקון והכניע אותו, כעת הוא נודד לו בעולם רוכב על הגל המאולף שלו (קח רקע בן ברית של יסודן מים חזק, אל ים זוטר (אל של קבוצת מערבולות אולי זה מגניב) או משהו בסיגנון הזה)

חסר לי ההקדמה,
מה צפריר עשה כדי שהשמש הבלתי מנוצח יבחר בו? מה מיוחד בו?
הקטע של הקרב הוא מדליק, ובהחלט מספק.
חסר לי גם ההמשך, מה המטרות של צפריר, חוץ מלהפוך את העולם למקום טוב יותר?
האם יש לו יריבים או בעלי-ברית ? דברים שנותנים למנחה אפשרויות לשלב את הרקע של הדמות שלך בעלילה - דבר מומלץ כמעט תמיד.

אה וברוך הבא לפורום :flame:

קודם כל תודה על התגובות הבונות, הפתעתם אותי P:
אני אתייחס לשתי תגובות:
דון גובלאונה-כשאני אסיים להגיב כאן אני אחפש את פרסום הדמות שלך, תודה על הרעיונות הם בהחלט מגניבים.
The oldman-נקודה טובה, אני באמת צריך לחשוב על זה (למה השמש הבלתי מנוצח בחר בצפריר וכו') בנוגע למטרות, כנראה שלא הבהרתי את עצמי טוב מספיק, המטרה שלו היא להפוך את המסע בבריאה לבטוח, בכל מקרה אני אשפר את הרקע ואפרסם את המחודש והטוב יותר מאוחר יותר היום או מחר.
ותודה על ברכת "ברוך הבא"...

לי זה דווקא נשמע נשגבי למדי, לגרום לכך שלא יהיו יותר סכנות בלצאת למסע, כלומר זה די אומר לחסל את כל שוד הדרכים, למצוא דרך לכך שמזג האוויר לא יסכן את הנוסעים, תוואי שטח וכו'.

ב"ה
Flow אמר/ה:
לי זה דווקא נשמע נשגבי למדי, לגרום לכך שלא יהיו יותר סכנות בלצאת למסע, כלומר זה די אומר לחסל את כל שוד הדרכים, למצוא דרך לכך שמזג האוויר לא יסכן את הנוסעים, תוואי שטח וכו'.
הרעיון של מניע של נשגב הוא מטרה שאפשר להגשים אותה, לא אידיאל מופשט.
לחסל את כל שודדי הדרכים בעולם זה מניע שמתאים לנשגב.
לבנות את כל הדרכים בעולם בצורה שמייצבת את מזג האויר שם (באמצעים קסומים כלשהם) זה גם מניע מתאים לנשגב.
שים לב שהפירוט של המניע שלך נגמר במילה וכו'. זו בדיוק הבעיה, המניע שלך הוא לא מספיק מוגדר אלא כוללני מדי. הפירוט לגבי מה צריך לעשות כדי שהדרכים יהיו בטוחות לא נגמר לעולם, מה גם שכל אחד יכול להגדיר אחרת מה צריך בדרך בשביל להגדיר אותה בטוחה, או במילים אחרות השאלה היא בפני מי הדרך אמורה להיות בטוחה. צריך שיהיה לנשגב מניע שהוא יוכל להגשים, לא אידיאל שאף פעם לא נגמר.
לעומת זאת המניע של "להפוך את כל הדרכים לבטוחות" יכול להיות המניע של אל הבטיחות בדרכים. בגלל שבטיחות זה דבר יחסי יוצא שבעצם העבודה שלו לעולם לא נגמרת, כמו שצריך להיות המניע של אלים. בעצם זו דוגמה טובה להבדל בין מניע של אל למניע של נשגב.

מה שמאוד הפריע לי בהקדמה זה המהירות של ההתחלה. כאילו בכלל לא חשוב מאיפה צפריר (והשם הזה לא ממש משתלב) צץ פתאום, העיקר שהוא היה על ספינה, ניצח דם דרקון (ואולי הייתה זו משפחת לינת'ה?) כי השתגב ומצא את הספינה של הגלגול הקודם שלו, הסוף. תפרט קצת - המעמד הבינוני משאיר טעם רע, ובמקום מניפה (כמו אנוריה שכל הזמן הרגה שומרים בפרק הריבעי) אולי זה היה נשק סודי שעבר מדור לדור?

אמנם כמו שנאמר ברור לגמרי מה קאסטת הדמות, אבל ידוע שכשמישהו משתגב נס האנימה שלו בוער וגם סימן הקאסטה על המצח בוער.
וגם מאוד יעזור אם תצרף משהו מדף הדמות שלו - לא משהו רציני, אבל לפחות את יכולות ליקוי החמה שלו, התמחויות, תעצומה בולטת, משהו.

טפט פוקוף, מכיוון שאין לך משתמש אני לא יכול לבקש את זה בהודעה פרטית, אז אבקש במקום גלוי.
בבקשה תקרא את חוקי הפורום. אם תקרא, תשים לב לחוק שאומר שאין לכתוב בעצים ישנים ללא הצדקה מיוחדת. אם תשים לב, הדמות המדוברת לא הייתה נושא לדיון כבר הרבה זמן, ולא נראה כי עצתך רלוונטית כעת.
בבקשה תקרא את תאריך ההודעה שאתה מגיב אליה, ותעמוד בחוקי הפורום.

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה