• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

צפנים בתנ"ך?

סטטוס
נעול לתגובות.

The Evening Star

פונדקאי ותיק
היום ראיתי את התוכנית בערוץ שמונה [שאגב יש אותה גם מחר בבוקר למי שמעונין] שמתעסקת בצפנים המצויים בתנ"ך. ומדברים על מתמטיקאי מאד מכובד בישראל שמצא מעין קודפים וצפנים בתנ"ך ע"י דילוג של מספר מסוים של אותיות בספר בראשית. הוא ניסה לראות אם הוא יכול ללמצא כל מני דברים ע"י כך שהוא הכניס רשימה של 32 רבים מפורסמים כדי לחפשם בבראשית [או משהו כזה] והוא מצא שליד כל רבי שנמצא, יש לו ליד את תאריך פטירתו.
גילו גם שהשם יצחק רבין מעלה "רוצח אשר ירצח" וזה קרה לפני שיצחק רבין נרצח. כמובן שהדבר העלה ספקות ואנשים הטילו ספק בכך. למשל המדען המכובד טען שהסיקו שהדבר הוא אקראי זה 1:30000 או מספר דומה. בא מדען וטען שזה לא נכון, ויכול להיות שיש הטייה בהסתברות, ויכול להיות שהאיות של שמות הרבים יכול להיות שונה. לאחר הרבה וויכוחים, נעשה ניסוי שתוצאותיו אומרות כמעט במפורש שזה אקראי כמעט לחלוטין.
בכל מקרה, רציתי לדעת:
1. אם מישהו שמע על זה ואולי יכול לתרום יותר מידע?
2. מה אתם חושבים? אמת? שטויות מוחלטות?

נ.ב.
המידע לא שלם כלכך ולא מדויק כלכך

אם אני אחפש מספיק אני אמצא הוכחות לאסון התאומים בתסריט של מונטי פייטון והגביע הקדוש

זהו זה מה שעוד איש אמר, שאם מחפשים בכל ספר גדול כלשהו אז ימצאו כל מני שטויות, אבל הם איכשהו הפריחו את זה

בתנ"ך יש הרבה דברים, יש על אסון המסוקים, יש על אילן רמון... יש אפילו הוככחות לWH(משהו על נרגל)

עם זה הגורל, או יד אלוהים, לא יודע.... אבל זה משעשע :)

בכל ספר שהוא כל כך גדול כמו התנ"ך, אתה יכול להמציא "קוד", ושהוא יתן לך כל מה שתרצה

מה שאני הבאתי זה לא קודים, זה פשוט כתוב שם...
על נרגל זה במלכים א' פרק ז פסוק 30 אני חושב... ואומר שאיזה עם התפלל לנרגל...
יש גם הזכרות לחיזירים ביחזקאל א' וי'

נו בטח, ובכלל, ישו היה נשוי והטמפלרים שמרו על הגביע הקדוש וכל צופן דונצ'י נכון.
או בקיצור: די לזיין בשכל.

האיש אמר שבספר התנ"ך ובסוג חיפוש שלו [אגב, זה רק בבראשית] אתה מוצא את התוצאות כשהן חותכות אחת את השנייה כמו איקס או צמודות או משהו דומה..

חייזרים? למה מה אומרים שמה?

צל-אש אמר/ה:
נו בטח, ובכלל, ישו היה נשוי והטמפלרים שמרו על הגביע הקדוש וכל צופן דונצ'י נכון.
או בקיצור: די לזיין בשכל.

אני מסכים, אבל יש משהו מוזר בזה שהתוצאות האלה מופיעות כלכך קרובות או משהו.. זה עינין של אחוזים..

במלכים א' פרק ז' מדברים על בניית בית המקדש

ביחזקאל פרק א' פסוק 4 נאמר "וארא והנה רוח הסערה באה מן הצפון ענן גדול ואש מתלקחת ונגה לו סביב ומתוכה כעין החשמל מתוך האש:"

ושאני לא אתחיל על הפנייה של ה' לעצמו ברבים בבראשית

אני מאוד אודה למנהלי הפורום אם יסגרו את העץ הזה.
יש לי המון מידע על העניין, אבל אין לי לא את הרצון ולא את הזמן להרחיב עליו כאן. ואני מאמין שלהרבה אחרים.
יש דיעות לכאן ולכאן בעניין, ואני כאדם דתי, מאמין שבתורה צפונים כל המאורעות שקרו ושעתידים לקרות. וזהו.
אין טעם לעץ הזה מפני שעצם ההבנה בדבר הזה של צפנים בתורה נעוצה בהאם אדם מאמין שהתורה היא אמת וניתנה ע"י כוח עליון או לא. וזו בעצם שאלה של מאמין או לא מאמין.

כמה שראיתי הפורום נוטה להמנע מדיונים על דתות.
מה עוד שאנשים שבאמת לא מבינים בתנ"ך ובתורה זורקים לאוויר שטויות שנובעות מחוסר ידע בסיסי.

molejo כתב:
בכל ספר שהוא כל כך גדול כמו התנ"ך, אתה יכול להמציא "קוד", ושהוא יתן לך כל מה שתרצה

אנחנו לא מדברים על כל התנ"ך, רק על חמשה חומשי תורה, שזה בערך שליש.
ועשו ניסוי עם הספר אנה קרנינה (יותר ארוך מהתנ"ך), וזה עדיין לא עבד.

אני עדיין מבקש מהמנהלים לדבור את העץ.
תודה

Well,
I will start beliving in the profecies made in bible skipping, or any other mathod, at the moment someone will come up with this BEFORE an evet happens. That's a true prophecy.

בראשית, פרק ט"ו, פסוק י"ז: "...והנה תנור עשן ולפיד אש אשר עבר בין הגזרים הללו... (אש אש רבין)

ירמיהו, פרק נ"א, פסוק נ"ז: "...ולא יקיצו נאם המלך יהוה צבאות שמו" (צונאמי).

לדעתי באמת בכל ספר גדול תוכל למצוא מה שתרצה. אני חושב שכל הקטע שבתורה, המילים שנוצרות מהצירופים האלה נמצאות בפסוקים שמתקשרים אליהן. כאן קשה לי לקבוע אם כן או לא, תחליטו אתם.

הכל שטויות!!! :!: :!:

גם בגלל שמוצאים רק דברים שקרו לא יכולים למצוא לך דברים שייקרו כי זה לא באמת כתוב אתה סתם מדלג על כמה אותיות ובונה לעצמך משפט.

אני חושב שזה סתם שטווית.
הסבירות שתמצא את המילה רבין בתנ"ך היא כמעט 1:1..ביג דיל.
זה כמו השיר ההוא של לד זפלין,שאם משמיעים אותו לאחור זה נשמע כמו שיר הלל לשטן..אבל בעצם זה סתם רעשים מוזרים שכל אחד מפרש בצורה שונה לחלוטין.

Double Y אמר/ה:
בראשית, פרק ט"ו, פסוק י"ז: "...והנה תנור עשן ולפיד אש אשר עבר בין הגזרים הללו... (אש אש רבין)

ירמיהו, פרק נ"א, פסוק נ"ז: "...ולא יקיצו נאם המלך יהוה צבאות שמו" (צונאמי).

לדעתי באמת בכל ספר גדול תוכל למצוא מה שתרצה. אני חושב שכל הקטע שבתורה, המילים שנוצרות מהצירופים האלה נמצאות בפסוקים שמתקשרים אליהן. כאן קשה לי לקבוע אם כן או לא, תחליטו אתם.

כמו שאמרתי, שטויות.
זה אפילו לא הרעיון.
די, לסגור.

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה