• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

צבעים בה"פ

צבעים הם עניין שניתן לכתוב עליהם לא רק מאמר, אלא ספר. רק דוגמה קטנה, בעברית ישנו קשר מובהק בין המילים "סגולה" ו"סגול" ואולי לא במקרה זה צבע שנחשב לבעל תכונות הקשורות לרוחניות או למאגיה, ולא רק בתרבותנו, אלא גם במידה מסוימת בתרבות האירופאית. מבט בסדרה יכול להראות מספר מקומות בהם עושה רולינג שימוש מעניין בצבע זה. אשמח מאוד לקרוא על נושא זה.

טוב, אני לא מאמין שאני עדיין ער בכזו שעה מטורפת,
אבל אם כבר, אז אפשר לעשות משהו מועיל... :)

שמעון, אני מתייחס לתגובה שלך.
בשונה מסמלים שלפעמים ישנה הסכמה בין תרבותית על המשמעות שלהם,
צבעים אינם כאלו.
כלומר, בעברית תוכל למצוא קשר (אולי אפילו מקרי) בין "סגול" ל"סגולה",
(ייתכן שמיוחסת לו חשיבות מיסטית מסוימת) לעומת זאת, בתרבויות אחרות, לא תמצא כל קשר.
דוגמה קלאסית: צבע לבן.
בעוד שבמקרים ובמקומות רבים הוא מסמל טוהר - רוחניות - "light side.."
הרי שבתרבויות מסוימות הוא מסמל אובדן ומוות.
אפילו השחור המאיים, מסמל לעיתים הגנה.

ישנו גם החלק ה(פארא)רפואי של ריפוי באמצעות צבעים, או שימוש בצבעים כעזרים פסיכולוגיים
למטרות שונות, שבהם ישנה (כפי הידוע לי) הגדרה קבועה יותר לכל צבע.
אבל אין הרבה קשר בין שני הנושאים הנ"ל לבין הסימבוליקה והמשמעות התרבותית של כל צבע.

עקרונית, צבעים הם בהחלט לא דבר אוניברסלי אלא תלוי תרבות, הלבן שהבאת היא דוגמה נפלאה. את הסגול בחרתי כדוגמה מיוחדת משום שפעם ערכתי "מחקר" זוטא ומצאתי שגם במקומות מסוימים בתרבות האירופאית הוא מופיע כצבע שכזה. אני כבר לא זוכר הרבה, אבל בעיני זה נחמד.

זה אחד מהדברים שאני מדברת עליהם- שירקו הוא צבע העינייים של הארי אבל גם של סלית'רין. ואדום הוא צבע העיניים של ולדמורט אבל גם של גריפינדור.

אני חושבת שהמאמאר לא יעלה כל כך מהר, לצערי..

אני *מאוד* צריכה מאמר על צבעים,
מכיוון שם אצלי בסיפור קבוצות יסומנו לפי צבעים.
תודה על הסגול והמאגיה-
בדיוק החלטתי שצבא מסוים ילבש מדים סגולים,
וזה מתאים מאודP:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה