the DM אמר/ה:
הרעיון הוא להעזר בדברים הטובים של שניהם כדי ליצור מערכת נוחה ויעילה הן למעבר בין המהדורות והן לאלו שלא מרוצים מאף אחת מהמהדורות ורוצים מכניקה טובה יותר משניהם, כך גם לוקחים את כל הדברים הטובים בשניהם ע"י דיון משותף מוסיפים את חוקי השולחן ומדיינים בהם מה טוב ומה לא ואז מסכמים בקובץ שאפשר להעמיד לרשות רבים ויעזור לשחקנים ושה"מים חדשים שרוצים להכנס לעולם מ"ת בצורה נוחה.
O.K עד כאן לפי הרעיון המקורי וההיצע של אטקינסון ופרנהייט
כוח:
1. רק חישובי ד"ק לפי מתאם תכונה
זריזות:
1. מעקב אחרי חפץ מהיר (בדומה ליכולת לעקוב אחר הקלף בהימור עם השלושה קלפים) לפי תבלאת אחוזים חדשה שאני בונה כעת.
2. מתאם תכונה
חוסן/כושר:
1. שרידה בהחייאה(טבלאת אחוזים)
2. מתאם תכונה
תבונה :
רק מתאם תכונה
חוכמה :
חסינות ללחשים העובדים על המוח מרשימה (כמו במוד"מ)
סיכויים ללמידת לחש חדש:
הטלת לחש חדש בפעם ראשונה:
מתאם תכונה
כריזמה :
מס' מלווים מכסימלי:
יכולת מיכוח בשוק ופיתוי המין השני:
מתאם תכונה
אטקינסון העלה נקודה חשובה התנגדות להחייאה אצל אדם שאינו מעוניין לחזור לחיים (יעיל גם במקרים של הלחש דיבור עם המתים כאשר הנל לא רוצים לענות) לאיזה תכונה טבלא זאת צריכה להשתייך ? לפי דעתי לכוח כי זהוא כוחו הפיזי של הגוף שמונע מהנמה לשוב אך זה גם יכול להיות החוכמה של הנשמה שתדע להתנגד לזימון הלא רצוי. דעות רעיונות בנושא זה
כמו כן עוד רעיונות לדברים שאמורים להיות כשורים בתכונות נמצאים במהדורה זו או אחרת, דברים שלא קיימים כלל וצריכים להיות, חוקי שולחן שכשורים בתכונות , התנגדויות לדברים שנרשמו (אבל רק הערות בונות לא הערות כמו "כי אני חושב שזה מטומטם") ונימוק חשוב מאוד למה צריך להוסיף/להריד/לשנות כדי שכולנו נשתכנע.
1. השורה "מתאם [תכונה] בלבד" מטעה - אנ מניח שהיא מתייחסת לכל ההשפעות הרגילות של התכונה כפי שהן מפורטות במהדורה שלישית - היינו מתאם התבונה משפיע על מספר נקודות המיומנות, מתאם הכח משפיע על הנזק ועל ההתקפה וכו' (דרך אגב DM, מתאם תכונה לא משפיע על ד"ק אלא על הגלגול. אם פעולה היא קשה, הד"ק עולה, אם יש לך תוסף גבוה, התוצאה שלך עולה, הד"ק אינו יורד).
2. נושא ההחייאה מעוגן בחוקים באמצעות הצלת כח רצון. אני מוכן לשמוע הצעות לשינוי דרך החישוב של ההצלות אבל אני חושב שניתן לומר שהצלות הן חלק די בסיסי במו"ד ואנחנו לא רוצים לבטל את עצם קיומן. הצלת רצון מושפעת מערך החכמה מתוך הגדרת התכונה (כמו כל עמידות בפני כפייה קסומה כמעט), כח לא מתאים כאן, לדעתי.
3. יכולת מיקוח ויכולת פיתוי - איני חושב שזה ראוי, זה נותן דגש על תחומים מאוד מסוימים, זה קובע שפיתוי זוכה להתייחסות מיוחדת ולכן הוא חשוב יותר, זה מעודד פיתוי (לגיטימי אבל למ לעודד על חשבון אחרים, שימו לב שפיתוי אינו פנינת רולפליי לרוב אלא פיתרון קל למעט בדיבור ולהרבות תוצאות). אני לא חושב שפיתוי צריך להיות מחושב על פי טבלה. יש להעדיף את שיקולי שה"ם כאן והמירב שהמכניקה יכולה לעשות כאן טוב הוא לאפשר לשה"ם לקבוע ד"ק. מספיק.
היתרון במו"ד 3 הוא שיש סולם אחיד של השפעות. יש לקבע את הסולם האחיד בכל ההיבטים. הוספת מתאמים שונים לכל תכונה מסרבלת, ואינה תורמת דבר. גם אני חשתי התרוממות רוח כשראיתי את טבלאות התכונות של מוד"מ ואת הסיבוך\תחכום שלהן - אבל אני מבין כעת שכל טור בטבלה אחרי הראשון הוא רק טלאי שמכסה על חור.
הלאה - נושא הכריזמה והמלווים מטופל היטב על ידי כשרון המנהיגות ודירוג המנהיגות שמוגדרים במדריך לשליט המבוך. שם מתאם הכריזמה, הדרגה, ואלמטים מעטים אחרים משוקקלים לכדי רשימה של מספר המלווים והנאמנים שיכולים להיות לך (נאמנים הוא התרגום החדש לחסידים).
חכמה: הטלת לחשים בפעם הראשונה- למה? למה זה טוב? למה זה חשוב או מעניין? סיכוי ללמידת לחש חדש הוא מאפיין של החוכמה, חסינות ללחשים אני מסכים (שוב) עם אטקינסון שאינה במקומה.
שרידה בהחייאה - הצלת קשיחות לדעתי עונה על הצורך - למה שנצטרך עוד טבלה? הרי הוציאו את הטבלה מהתכונה כי זה לא עד כדי כך שימושי שזה צריך להיות על דף הדמות - למה שנחזיר אותה?
מעקב אחרי חפץ מהיר קשור בחוכמה שמשפיע על פעולת החושים, והיא לדעתי כרוכה בגלגול מיומנות ריכוז (עם מתאם חכמה במקום חוסן) או מיומנות כיוס אם אתה מקצוען (הגבוה מבין השנים) או לחילופין גלגול חכמה. זריזות היא תכונה פיזית.
להערה של וואנג באשר לזריזות כמשפיעה על התקפה: נכון מאוד, העניין מעוגן בחוקים על פי הכישרון לחימה מסוגננת (ממהדורה 3.5 הוא תקף לגבי כל הנשקים ולא לגבי כל אחד בנפרד). אצלנו באחת הקבוצות שה"ם (גילגם69) קבע חוק בית שלפיו לכולם יש את הכישרון הזה. לחימה עם פטיש-קרב, לדוגמה, אינה יכול עדיין להנות מכישרון זה, כמובן. בקיצור - פתיר בקלות, לא צריך לשנות את התכונות.