• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם האפלה פרויקט פורום - Golem: the Creation

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Ogmios
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

Ogmios

פונדקאי ותיק
בזמנו, בת'רד משחק הניחושים של White Wolf, אלדריון העלה את הרעיון לGolem: the Creation:

אלדריון אמר/ה:
הנה, מה דעתכם על Golem: The Creation?
משחק בו ניתן לשחק קונסטרקטים שונים במאה ה21- מהגולם היהודי הישן והטוב, דרך גרגויילים מדיבליים, ועד יצירות ביזאריות של הTechnocracy (או הSons Of Ether , אני מוכן להתפשר) שקיבלו מודעות...

במסגרת החוקים הלא כתובים של WoD הם יתחלקו לשתי קבוצות, במקרה זה, אלו שדואגים ליוצריהם, בין אם מהערצה, קשר מיסטי, הכרת טובה על בריאתם או סיבות אישיות אחרות,
ולקבוצה שהינה בבחינת "הגולם שקם על יוצרו", כשהם בעד השגת חרות בכל מחיר.

אישית, אהבתי מאד את הרעיון. עד כדי כך, שאני מתכוון לפתח אותו פה בפורום, ובתקווה לפרסם אותו ברשת מתישהו (כנראה שאצלי באתר, אלא אם כן תמצא אכסניה מתאימה יותר).

נתחיל בחלוקה ל"שבטים". בשליפה מהירה מהכובע קופצים לי לראש ארבעה, ששלושה מהם אלדריון כבר הציע בעצמו:

The Seekers of Truth - גלמים, עפ"י המסורת היהודית-קבליסטית. הם נקראים כך על שם המילה "אמת" הטבועה במצחיהם ומעניקה להם חיים ללא חיים.

Cathederal Gaurdians - גרגולים, כפי שאלדריון הציע.

Children of the Resurected Flesh - יצורים מזוועים שנתפרו ביחד מחלקי גופות. הראשון שיצא יצורים כאלה היה דוקטור ויקטור וון פרנקנשטיין, מהProgenitors.

Eniacs - אנדרואידים של הSons of Ether שפיתחו בינה ומאסו באדוניהם.

הצעות? רעיונות? תוספות?

אבל הגלמים הקבליסטים ואלו הנוצרים מגופות הם חסרי חיים בפועל, ומונעים מתוך כוח חיצוני. אני לא רואה אפשרות לשחק דמות שכזאת...
רעיון נפלא בכל אופן.

Backdoorslam אמר/ה:
אבל הגלמים הקבליסטים ואלו הנוצרים מגופות הם חסרי חיים בפועל, ומונעים מתוך כוח חיצוני. אני לא רואה אפשרות לשחק דמות שכזאת...

ואם תלך לרמת הפולקלור, ערפדים הם יצירי שטן הלוגמים דם אדם וזאבי אדם הם חיות טרף מקוללות.

פרנקשטיין מלא התפלספויות על מקורה של הנשמה ועל הקשר וההבדל בינה לבין הגוף חי.
הגולם הקבליסטי אולי מחוסר נשמה (כיוון שנברא ביד אדם ולא ע"י ה'), אבל אפילו הוא מציג שביבים של רוח - כשהמהר"ל שוכח ערב שבת אחד להחזיר אותו למצבו חסר החיים, הוא נתקף רוח אלימה והיה צורך להשמידו.

וזה בדיוק הרעיון של World of Darkness - לקחת מיתוסים, סיפורי עמים ואגדות ולהציג אותם בצורה טיפטיפה שונה.

*לקרוא תוך כדי צחקוק מטורף*
"It's alive... It's alive..."

ובכן, אני מניח שפרנקנשטיין נכנס לפה יפה יפה.
למרבה הצער, קשה לי לחשוב על קטגוריות אחרות שיכולות להיכנס.
הבה נבדוק:
על מי עוד מסופר שהוא יוצר בריות מעין אילו?

הNokkers בChangeling ידועים כיוצרים, אבל של כימרות, ואותן הייתי מעדיף להוציא בשלב זה מהדיון.

הTemere ידועים כמכשפים, אבל אני לא בטוח אם ניתן לאפיין במובהק זן יצורים שנוצר על-ידיהם...

לGlass Walkers יש מיומניות טכנולוגיות מסוימות- אולי הם יוכלו לשלב בהן כוח של אנשי-זאב או של גאיה? מסופקני.

רעיונות, מישהו?

הייתי מניח שהVirtual Adepts ייצרו בינות מלאכותיות, אבל הייתי משאיר אותם בחוץ כרגע, כיוון שנראה לי שקשה לשלב אותם במשחק.

רעיונות מוצלחים, מישהו?

טוב, בואו נזכר שככל שאר משחקי WW, הנסיון הוא ליצור משהו שמסוגל לעמוד בפני עצמו ולא יצטרך להסתמך על הידע שיש או אולי יש לשחקנים משאר העולמות. העולם של הגלמים חיים לעמוד בכוחות עצמו ב-WOD, לא מבלי נגיעה כלל בשאר העולמות, אך כמעט מבלי נגיעה.

מצד שני, אנחנו רוצים (אפ כבר אנחנו הולכים לפי מסורת WW) ליצור היררכיה יחסית נוקשה, שאני מודה שקצת קשה לי לראות כרגע. בנוסף לזה, השבטים צריכים להתחלק לפי אידיאולוגיות מאשר לפי מקרה יצירה (אוקיי, לכל כלל יש יוצא מהכלל, ואני מאוד אוהב אותם, אבל חייבים שהכלל יהיה קיים)
באשר לקלאנים האפשריים לפי חלוקה זו, בואו נראה:

The Seekers of Truth - גלמים המחפשים תובנות חדשות לקיום, שלהם ושל בני האדם, המנסים למצוא או דרך לדו קיום או הסבר לקיום בכלל או את הפתרון לשאלה, מי יותר טוב: האדם או המכונה... סליחה, הגולם.

Defenders of the Light - גלמים אלה, מפולגים בתוך עצמם (או לאו דווקא), מאמינים. לא משנה במה הם מאמינים, באמת שיש מספיק דתות, אך כן משנה שבם לקחו על עצמם להגן על אדמה, פריט או איש קדוש כלשהם, גולם גולם ואמונתו.

(Manipulators of the Flesh (The Defilers - אלה, בין אם מאסו בגישת ה-Seekers או שהתחילו בדרכם מיידית, במקום לעסוק באפשרויות הפילוסופיות של הקיום, עוסקים בפיזיות שלו. אלה מנסים להבין בדיוק את מה שגורם לאדם "לתקתק", אם תרשו וליצור זאת בתנאי מעבדה. לעיתים הם מצליחים, אך עד היום לא הצליחו לשחזר הצלחות אלו.

Harbingers of Doom - לא שם יצירתי במיוחד, אבל למה אתם מצפים מיצורים שכל רצונם הוא להשמיד את האדם, אשר יצר וזנח אותם. הכוונה כאן היא לאו דווקא לאדם הספציפי, אלא יותר לאנושות אשר אפשרה את כאבם ומתעלמת ממנו עד היום.

טוב, נדמה לי שזהו לשעת לילה מאוחרת זו. אשתדל למצוא עוד כמה מחר או מחרתיים.
שלכם,
מג'נור.

Mejjnor אמר/ה:
טוב, בואו נזכר שככל שאר משחקי WW, הנסיון הוא ליצור משהו שמסוגל לעמוד בפני עצמו ולא יצטרך להסתמך על הידע שיש או אולי יש לשחקנים משאר העולמות. העולם של הגלמים חיים לעמוד בכוחות עצמו ב-WOD, לא מבלי נגיעה כלל בשאר העולמות, אך כמעט מבלי נגיעה.

מצד שני, אנחנו רוצים (אפ כבר אנחנו הולכים לפי מסורת WW) ליצור היררכיה יחסית נוקשה, שאני מודה שקצת קשה לי לראות כרגע. בנוסף לזה, השבטים צריכים להתחלק לפי אידיאולוגיות מאשר לפי מקרה יצירה (אוקיי, לכל כלל יש יוצא מהכלל, ואני מאוד אוהב אותם, אבל חייבים שהכלל יהיה קיים)
באשר לקלאנים האפשריים לפי חלוקה זו, בואו נראה:

The Seekers of Truth - גלמים המחפשים תובנות חדשות לקיום, שלהם ושל בני האדם, המנסים למצוא או דרך לדו קיום או הסבר לקיום בכלל או את הפתרון לשאלה, מי יותר טוב: האדם או המכונה... סליחה, הגולם.

Defenders of the Light - גלמים אלה, מפולגים בתוך עצמם (או לאו דווקא), מאמינים. לא משנה במה הם מאמינים, באמת שיש מספיק דתות, אך כן משנה שבם לקחו על עצמם להגן על אדמה, פריט או איש קדוש כלשהם, גולם גולם ואמונתו.

(Manipulators of the Flesh (The Defilers - אלה, בין אם מאסו בגישת ה-Seekers או שהתחילו בדרכם מיידית, במקום לעסוק באפשרויות הפילוסופיות של הקיום, עוסקים בפיזיות שלו. אלה מנסים להבין בדיוק את מה שגורם לאדם "לתקתק", אם תרשו וליצור זאת בתנאי מעבדה. לעיתים הם מצליחים, אך עד היום לא הצליחו לשחזר הצלחות אלו.

Harbingers of Doom - לא שם יצירתי במיוחד, אבל למה אתם מצפים מיצורים שכל רצונם הוא להשמיד את האדם, אשר יצר וזנח אותם. הכוונה כאן היא לאו דווקא לאדם הספציפי, אלא יותר לאנושות אשר אפשרה את כאבם ומתעלמת ממנו עד היום.

טוב, נדמה לי שזהו לשעת לילה מאוחרת זו. אשתדל למצוא עוד כמה מחר או מחרתיים.
שלכם,
מג'נור.

מממ...

אלו יכולים לשמש כמעין "אחוות" של גלמים, ולעמוד לא במקום הבתים, אלה בנוסף אליהם
(כמו גרגויל שיצא לתרבות רעה ונהיה Harbinger of Doom או גוילם יהודי, שאחרי מות אדונו,בחר להמשיך לחקור את הקבלה והמיסטיקה והצטרף
לשורות הThe Seekers of Truth)

הייתי גם משנה מעט את הDefilers...
צריך להקדיש לזה מחשבה...

(עריכה: אני מציע להשתמש בזה כ"זיקות", ולא כ"אחוות" נוספות- ראו הודעה הבאה)

ובכן, Mejjnor גרם לי לחשוב מעט על התשתית המקבילה*.
אני חושב שאולי החלטות לגבי תשתית זו יכולות לעזור לנו בהמתצאתם של "בתים" נוספים.

המודל שאני הצעתי עוד בפתיל הניחושים היה לגבי שני פלגים מרכזיים: הגלמים שנשארים נאמנים לאדוניהם (במידה זו או אחרת) מול הגלמים שקמים למרוד בהם.

Mejjnor הציע שני פלגים נוספים, הראשון של גלמים החוקרים את הרוח, והשני של גלמים החוקרים את הפיזיות.

אני מציע להישאר עם שני הפלגים שהצעתי מקודם (הגולם הנאמן מול "הגולם שקם על יוצרו")
ולהכניס את הקשר לרוח או לחומר למעין תכונה שלצורך העניין אכנה "זיקה".
אני חושב שכדאי להמציא מספר "זיקות" נוספות, ברשותכם...

+גלמים בעלי זיקה לאנושיות- הם מנסים לחקור את מהות האנושיות, מקום בעולם, וכיוצא באלה (מעט נדוש, אולי, אבל נראה לי שעולם המשחק יהיה חסר פן חחשוב שלו בלעדיהם)

+ זיקה הפוכה, לחוסר אנושיות, למעין "קיום טהור"...
(תעזרו לי להמשיך מכאן... :wink: )

הבה נראה מה יש לנו עד עכשיו:

ארבע בתים, המחלקים את הגלמים בחלוקה הבסיסית ביותר- כיצד, ועל-ידי מי, הם נוצרו:

Ogmios אמר/ה:
The Seekers of Truth - גלמים, עפ"י המסורת היהודית-קבליסטית. הם נקראים כך על שם המילה "אמת" הטבועה במצחיהם ומעניקה להם חיים ללא חיים.

Cathederal Gaurdians - גרגולים, כפי שאלדריון הציע.

Children of the Resurected Flesh - יצורים מזוועים שנתפרו ביחד מחלקי גופות. הראשון שיצא יצורים כאלה היה דוקטור ויקטור וון פרנקנשטיין, מהProgenitors.

Eniacs - אנדרואידים של הSons of Ether שפיתחו בינה ומאסו באדוניהם.

שני פלגים מרכזיים, שניתן לסווג אותם בעמימות כאלו שתומכים בבני האדם ונשארים נאמנים להם (שוב, בדרכם הם) מול הגלמים המורדים, שלוחמים באנושות ממניעים שונים ובדרכים שונות (ואולי גם משונות 8) ).

וארבע זיקות, המגידרות את מטרותיו, שיאפותיו, ומהותו הכללית של הגולם:

רוחניות
חומריות
אנושיות
"גולמיות" (אנטי אנושיות, קיום טהור, צריך שם יותר טוב...)

נו, מה אתם אומרים?

*אני מתכוון בכך למשהו, נניח, סטייל החלוקה לקמרליה והשבת- כל אחד מ"הבתים" יכול להיות בכל אחד מהאירגונים, אך חלקם נוטים זה לצד זה או אחר, ובנוסף ישנם אירגונים צדדים

ככה, דעתי בנושא היא שהדבר מגניב מאוד (כמה דוק. וואנגי מצידי) - אבל הדבר בהחלט דורש ליטוש - ההגדרות הקשוחות בהחלט מתאימות לרוח הדברים המשעשעת של WoD, אבל אני חושב שהכניסה לרעיונות של "זיקה" ו"ארגונים" של גלמים היא דבר פגום מיסודו - אפשר, בדוחק, לייצר הגדרות כלליות לסוגים של גלמים שנוצרים.
ההגדרות שהוצעו פה נורא נוחות - הייתי מוסיף גם את האפשרות של "Hollow Ons" - גופים אנושיים שרוקנו מתוכנם ועכשיו מתקיימים כהוסטים שלא מרצונם לרוחות, למעשה גלמים שיוצרו בעזרת כוח חיצוני כלשהוא.

הבעייה שלי עם ארגונים היא שכל גולם נוצר... בדרכו שלו, אני לא חושב שיש מישהו שמייצר גלמים באופן סדרתי,וגם לא צריך להיות - חיקוי הכוח האנושית בצורה כל כך מושלמת ועם זאת בצורה אלמותית ברמה זו או אחרת צריכה להישאר דבר מורכב מאוד. למרבית הגלמים, כמו שאני רואה את זה, לא תהייה בכלל תבונה שגדולה מזו של רובוט מתוחכם - לגלמים היחידים במינם שיש אינטיליגנציה והצליחו לצאת ממצב השיעבוד שלהם שלמים, בלי לאגב את רכיבי האישיות השונים שלהם צריכים להיות נדירים עד אימה. בערך כמו חבורות מנוסות של זאבי-אדם שלא נהרגו עדיין.

הרעיון הזה, מן הסתם, מונע מרוב העניין שבארגונים לצאת - כל גולם נוצר בעצמו עם מטרה שונה ועם אופי שונה ובטח ובטח בלי זיקה לאף גולם אחר - קווי האישיות הכלליים שאלדריון התווה היו רעיון טוב, אבל אני חושב שזהו סיווג קשיח מידי אפילו לגבי WoD, אני ממליץ פשוט ליצור מערכת חדשה של "טבע" שמשתלב עם "מטרה" - כלומר הקונפליקט בין האינטיליגנציה של הגולם והמטרה שלשמה נוצר, בערך כמו הקונפליקט בין החיה והאדם שנמצאים בגופו של ערפד, בהשאלה כמובן.

הרי כמה רעיונות למטרה:
הגנה על מישהו או משהו
השמדה של משהו או מישהו
חברה אנושית לבודדים
מתן עזרה פיזית
הנחייה
איסוף מידע
פיתוי
תענוגות
ועוד היד נטוייה.

כמה רעיונות לטבע של גולם:
ילדותי
מחושב
קר לב
מלומד
תומך
רעבתני
מגונן

ועוד...

תחשבו עלזה :)

אתה אכן צודק לגבי מספר הגלמים...
עלול להיות מעט בעייתי.
מה דעתכם?
כמה גלמים יש בכלל בעולם?
האם גולם קיים יכול ליצור גולם חדש?
(האין זו אחת התכונות שמגדירה יצור חי- התרבות?)

לגבי הNature שלהם שאתה מציע, איני רואה כל רע בנידון- אבל אני חושב שהם צריכים לבוא בנוסף, לא במקום- ככה יש מגוון אפשרויות גדול יותר.
דהינו, כמו שיכולת לשחק Sidhe שהוא Seelie ומשתייך לבית האצולה גאריון, שייך למסורת ה"פלאדין" כראשית ול"טווס" כמישנית, והוא בעל מצב רוח הפכפך.

באותה מידה, לדעתי, כדאי ליצור מעין "מטריצה רב ממדית", אם אתם מבינים את כוונתי, שתגביר את אפשרות הבחירה.

לגבי סוגי הגלמים - אני מאמין שדווקא שייתכן ואפשר יהיה ליצור מחלקות שכאלה, תלוי בגישה.
אם נניח שכל הגלמים הנוצרים בידי הקבלה הם חומר גולמי המאוכלס בידי השם המפורש ונוצרים בעזרת כוח רצונו של היוצר, אני לא רואה שום סיבה להגדיר אותם כ"סוג"...

אותו דבר עם הChildren of the Resurected Flesh שאוגמיוס הציע - יש להם תכונה חשובה שמפרידה אותם משאר הגלמים: הם מורכבים מחלקים שבעבר אכן היו חיים- ומן הסתם יש לכך השפעה מכרעת עליהם.

אחרי הכל, אם נניח כי קיימות מספר דרכים ליצור גולם, ונניח שכל הגלמים שנוצרים בדרך מסוימת חולקים מספר תכונות משותפות חשובות, אינני רואה שום סיבה להימנע מהגדרת ה"סוג".

לגבי העניין של ייצור גלמים חדשים - קראתי לא מזמן על יצור נורא מעניין באקסאלטד - קוף שיוצר על ידי חרש אומן במטרה שיביא לו חומרים ורעיונות חדשים ליצירת פסלים ויצורים חדשים - האדון הושמד מזמן, אבל הקוף, בהיותו אינטיליגנטי ובעל עוצמה, יצר מעין חיקויים של עצמו כדי שיוכל למלא את מטרתו ביעילות רבה יותר - הקופים הנוספים פחות אפקטיביים ופחות אינטיליגנטיים מהמקור, ובכל זאת - הם גלמים שיש להתחשב בהם.

כך שהרעיון של רפליקציה עצמית הוא לא דבר חסר היגיון, מה שכן חסר היגיון הוא התרבות מוטציונית, כלומר אבולוציה - אני מאמין שגולם צריך להיות מסוגל לכל היותר לרפליקציה, לא להתפתחות, שכן מהרגע שבו יצור מסוגל להתפתח בעזרת תורשה, הרי הוא יצור חי לכל דבר ולא גולם.

אינפרנל, רעינוות.

א. אני אחזור על עצמי: המשחק חייב לעמוד בכוחות עצמו, כך שדברים נוסך "נוצרו ע"י ה- Giovanni/Tremere/Technocracy/Sons of Ether/Virtual adepts/Glasswalkers/לא משנה מי" לא טובים.

ב. לקבץ את הגלמים לפי שיטת החומר/שיטת יצירה היא טעות. קודם כל, כי זה יגמור מהר מאוד את האופציות. שנית, אלא אם כן יש דברים שעוברים בתורשה מגולם לגולם (ובניגוד לאנשי הזאב והערפדים, אני בספק), אין החומר ממנו עשוי הגולם משפיע על תכונותיו. (גרגויל מברונזה או מאבן יכולים להיות מאוד דומים באופי, יכולות ומטרות.)

ג. שינוי קטן והוספה - הקלאן שתיארתי בתור Harbingers of Doom, יקרא מהיום Children of the Abyss.

Eyes (Ears) of the Wall - ידועים יותר בין חבריהם בשם Harbingers of Doom, גלמים אלה מקדישים את קיומם לצבירה ומסחר במידע. הכינוי ניתן להם הודות לנטייה שלהן לתת מידע בחינם רק כאשר קיום כל אוכלוסיית הגלמים נמצאת בסכנה מוחשית, כולל קיומם שלהם. (מידע על איומים אשר נוגעים לכולם מלבדם, זמין אף הוא, אך לו כבר יש מחיר.)

לא מזמן חשבתי בעצמי על כתיבת משחק לגרגויילים, אז אני אשתף אתך בכמה רעיונות שהיו לי.
אני לקחתי את הגרגויל כהנפשה של רגש אנושי. כאשר אדם נמצא בצרה או סיטואציה ריגשית לחוצה נוצר גרגוייל שנועד לעזור לו להתגבר על כך.
הגרגוילים מעצם העובדה שהם הנפשה של רגש נוצרים מאומנות- החל מפיסול בעץ ובאבן (פסלי הכנסיות) וכלה בציור. גרגויל חי ככה שהאדם הנצרך חי.

מכן אפשר לעשות את החלוקה שאתם עשיתם": הגרגויילים שנאמנים לעבודתם ואילו אלו שהחליטו לשבור את הקשר וללכת להשתעשע בעולם במקום לעזור לאותו אדם.
ניתן להחליט באותה מידה שאיזה שהוא עונש נופל על הגרגויל המורד.
משהו בסגנון הסדרה המצויירת ששודרה פעם בערוץ 2 על גרגויילים. ניתן להגיד שגרגויל מורד הופך מיד לפסל כאשר אור שמש נוגקע בו ורק בלילה הוא יכול הלסתובב.

חוץ מזה יצאתי מהנחה שהגרגוייל הוא רוח בלתי נראה ברוב הזמן כאשר הוא עוזר לאדם המסויים. יש לו כמה צורות שנעות מצורת הפסל שלו (דוממת או נעה לי החלטתו), הצורה הרוחנית הלא נראת וצורת האדם. בדומה לצורות המלאכים ב"ילדי האש" (למי שקרא, זה משחק תפקידים חינם על הרשת).

את הגרגויילים אפשר לחלק למספר תת סוגים לפי כוחות או רעיונות כמו שכתבתי קודם- גרגויילי שנוצר מעץ, מאבן, ממתכת, מצבעים וכו'.

האגדה הייתה שגורגויילים הם יצורים אשר קיבלו את חטאיים של המתוודים בכנסייה, הם היו מלאכי אלוהים (או יצור שמימי כזה או אחר) אך מרוב וידויים צורתם הייתה מתעוותת והם היו קמים לחיים כיצורי הלילה...

כשהזכרתם את הגלמים שנוצרו מחלקי גופות ישר חשבתי על הספר הנפלא "הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות"
הגלמים בקבלה יוצרו לתפקיד מסוים וכך גם הגרגוילים ולכן אני מציע שהדמויות יהיו גלמים שברחו\בגדו באדונים שלהם כך שיהיה להם זכות בחירה
אבל מכיוון שיש דברים שלא משתנים אז לפי דעתי האירגונים השונים של הגלמים יהיו מפוזרים בעולם. בנוסף אני מציע שלכל הגלמים יש משימה בחיים וברגע שהם משלימים אותה הם נהרסים. אחת השיטות להרוג גולם היא לגרום לו לבצע את המשימה שלו. הייתי אומר שלרוב הגלמים יש אופי די קיצוני.
ובכלל מה אם מוות? מהות? כיום? כל אלו הם שאלות שכל גולם חייב להתמודד איתם באופן פרטי

הנה כמה רעיונות מענינים שעלו לי לראש:
תכנות גלמים- גלמים הם הרי מכונות בבסיס
דת- מה אם דת של גלמים?
רצח- האם מותר לגלמים להרוס גלמים אחרים (תחשבו על זה שאין הרבה גלמים בעולם)
יצירת גלמים- האם מותר לגולם ליצור גולם?

זהו לעכשיו נבט

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה