• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פרוייקט ההידרה - Hydra Project

הדבר הבא שאני הולך לעבוד עליו הוא ההידרה.
פתחתי את זה כפרוייקט כדי שאוכל להציג לכם את השלבים של מה שאני עושה וגם כי אני לא הולך רק לצבוע אותה, אני הולך להתקין בה מגנטים (התנסות ראשונה שלי) כדי שיהיה אפשר במהלך המשחק לחבר ולהסיר ראשים בקלות.
Wish me luck...

1664796106803.webp

פרויקט היידרה זה לא הארגון ההוא מהנוקמים?
היה לי בראש שזה מאחד הסרטים וחשדתי שאני אקבל ממישהו תגובה כזו :)

1. בשלב הראשון, בגלל שאני רוצה למגנט את הראשים ולא סתם לחבר אותם, חתכתי את כל הPegs (פינים) של הראשים.

1664804551812.png

עריכה אחרונה:
3. הנחתי 10 זוגות של מגנטים על נייר, כדי לסדר את הקוטביות שלהם.

אני עושה את זה כדי שאני אוכל למגנט כל ראש לכל צוואר וכדי שחלילה אני לא אגיע למצב שאחרי שהתקנתי מגנט הוא דוחה את מה שאני רוצה למגנט אליו.

1665048681197.png

זו דווקא יכולה להיות דרך מקורית להילחם בהידרה: במקום לשרוף לה את הראשים, להחליף ביניהם, יש ראשים שפשוט לא מסתדרים עם צווארים מסויימים.
הבנתי את הבדיחה :), אבל רק להבהרה רצינית למי שלא מבין מה קורה פה: יש במיניאטורה 5 צווארים ובצד יש 5 ראשים רגילים ועוד 5 ראשים דו ראשיים.
הסיבה שאני עושה את כל המאמץ הזה, כדי שתוך שניות אני אוכל להחליט על מספר הראשים בהידרה שלי בהתקלות ו/או להסיר ראשים במידת הצורך כשההרפתקנים עורפים אותם.

תקשיב, אני ממש אוהב את הפוסטים האלו שלך. אתה מציג מיניאטורות מושקעות ורציניות ואז עולה לי איזה רעיון מופרך שיש סיכוי שאיישם מתישהו.
תודה רבה! תגובות כאלו ותגובות השחקנים בשולחן הן הדלק שלי להמשיך ליצור :)

4. ריססתי בפריימר שחור ולבן את המגנטים (משום מה טוש לא מחיק פשוט לא עבד לי), כמו שהסברתי קודם, אני עושה את זה כדי לדעת מה הקטבים של כל מגנט על מנת שכל צוואר הידרה יוכל להתמגנט לכל ראש הידרה (ולא חלילה תהיה דחייה מגנטית).
חייב לציין שזו התנסות ראשונה שלי ומקווה שלא יהיו פדיחות :LOL:

1665125868739.webp

5. קדחתי חור ניסיון ראשון באחד מצוואריי ההידרה והכנסתי לתוכו מגנט עם קוטב לבן.
6. קדחתי חור ניסיון ראשון באחד מראשי ההידרה והכנסתי לתוכו מגנט עם קוטב שחור.

בשלבים 5+6 השתמשתי במקדח ידני, שופין עגול, גרין סטאף וסופר גלו.
היה לא פשוט ולקח זמן כיוון שצריך לדייק בגודל החור למגנט (לא גדול מדי ולא קטן מדי - 3 מ"מ).

1665177721523.png

7. ניסוי מיגנוט ראשון עבר בהצלחה!!! הצלחתי למגנט ראש לצוואר!.

1665177763921.png
החיבור בינהם כפי שרואים בתמונה לא מושלם, אבל בהחלט הישג אישי מבחינתי ויהיה אפשר לתקן ולהסוות עוד קצת בהמשך.
עכשיו רק נותר לקדוח ב-4 צווארים + 9 ראשים נוספים ולהדביק לתוכם מגנטים o_O

פשוט מדהים. הייתה מיניאטורה שלא הצלחת לבנות?
תודה, אני מחזיק מעצמי לגמרי חובב, כמובן שיש כשלונות בדרך שאני לא מעלה אבל אני לומד מהם על איך כן לעשות דברים.
יש לי הרבה רעיונות בראש שבעיקר מחכים לזמן פנוי :)

תשמע, זה פשוט גאוני!
כל הכבוד על היצירתיות וההשקעה!
תודה רבה!
מתעכב עם זה קצת בגלל החוסר הרגיל בזמן וגם כי למרות כל אמצעי הבטיחות שנקטתי בהם, הקוטביות של אחד המגנטים לא התאימה ואני צריך לתקן את זה.
אבל המשך יבוא בקרוב :)

חשבתי בסוף לצלם את זה כסרטון, אבל אין אפשרות להטמיע את זה בפורום נכון? אני צריך להעלות נניח ליוטיוב ואז לקשר?

8. מיגנוט כל צווארי וראשי ההידרה.
9. הוספת גרין סטאף ושיוף איזורים קטנים.

טוב, הדבר הזה לקח זמן, אני שמח שהסתיים, מבחינת נראות יצא סבבה לגמרי אבל מבחינת התכנון, למרות שהקפדתי על עניין הקוטביות, עדיין לא כל הראשים מתחברים לכל הצווארים, כנראה שהטעות שלי היא שבדקתי קוטביות רק בין כל זוג מגנטים ובפועל, למרות המורכבות, צריך לבדוק אותה מחדש עבור כל זוג אל מול כל הראשים (זה מסובך רק כי זו הידרה, במקרים אחרים אני מניח שזה יותר פשוט).
אבל זה לא נורא כי אני יכול תמיד למצוא ראש שיתחבר לצוואר וההפך (מקווה שלא סיבכתי אתכם בהסבר :) ).

1665722825901.webp

10. חיתוך בסיס XPS חדש בקוטר 4 אינצ'.

אז הבסיס איתו הגיעה ההידרה היה בסיס של קוטר 3 אינצ', החלטתי שהוא קטן מדי בכדי שיהיה מרשים ושיהיה לי מרווח פעולה ליצירה איתו, אז לקחתי מחוגה וסכין תחביב וחתכתי לעצמי בסיס מ XPS של 4 אינצ', שיכבד את ההידרה :)
השקעה בבסיס מאריכה משמעותית את העבודה, אבל אם היא נעשית בפידה, יכולה לשדרג מאד את הנראות של התוצר הסופי.

1666460227130.webp

צ׳מע, איזה כיף לך שיש לך את הזמן ואת האנרגיה להשקיע בפרויקטים הללו.
פשוט להוריד את הכובע
Classic Film Respect GIF by Warner Archive

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה