• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מנוע האפוקליפסה פלאים- איך יוצרים קשתות וקרסי עלילה

אם זה מעסיק אותך שווה פשוט לדבר על זה גלויות עם השחקנים. בפלאים הכוונה המוצהרת של המשחק היא לעודד יצירה משותפת של מנחה ושחקנים. אין בפלאים כוונה שתהיה לך עלילה מוכנה מראש, ולמעשה ממליצים לא לעשות זאת.

צריכה עוד לעבוד מבחינת עלילה חשבתי לעשות עונות השכונה 01 יותר מוכוונת לחצי הקסום ולמורשות בעיר
הרצתי קמפיין פלאים בשתי עונות (היה נפלא, ואשמח לספר עליו). אני ממליץ בחום בעיקר לראות מה מעניין אותך ומה מעניין את השחקנים ובדברים האלה להתרכז.

באופן כללי, אחד השיעורים הכי קשים שלמדתי כמנחה: אם יש לך רעיונות מגניבים שאת רוצה לראות במשחק, חבל לחכות אתם לעתיד. מוטב עכשיו!

לגמרי אשמח לשמוע איך קמפיין פלאים מחזיק מעמד
על איך קמפיין פלאים מחזיק מעמד אין לי הרבה מה לספר. זאת קבוצה שמשחקת הרבה שנים ולא עמדה שאלת התפרקות הקמפיין על הפרק... אני לא חושב שיש לפלאים בעיות מיוחדות בהחזקת קמפיין.
הקטע שיש לי רעיונות אבל אני מחפשת איך לכתוב את זה?
אם יש לך רעיונות שאת רוצה לכתוב פשוט תכתבי אותם. אין צורך לכתוב אותם באופן מסוים. כל מנחה בסוף צריכה לפתח את השיטות שנוחות לה. אני יכול לספר על מה שאני עושה, אבל מן הסתם – אני עושה את מה שמתאים לי.

זה שהצלחת לעשות פלאים בלי pvp ושינוי עיר בדיוק שהדמות שלי קיבלה התקדמות ראשונה

אני על הרצף האוטיסטי כך יותר נוח בכתב אבל במקרה של המשחק קשה לי להגדיר אפילו לעצמי מה אני רוצה

אז מה אני עושה שואלת חכמי הפלאים שבמקומות שונים מה לעשות ומשם אני עושה הסקת מסקנות למה אני חושבת בהתאם לסט ואווירה שאני רוצה למשחק

אין לי הרבה ניסיון עם פלאים (שיחקתי בו רק שני מפגשים) אבל העצה הכללית שלי היא לשקול מיני שיחת תאום ציפיות עם הקבוצה. זה נכון שהמשחק מכוון ליצירה משותפת, בעיניי זה מגניב ומשמח אבל תבדקי אם לך כמנחה זה מתאים ונכון כרגע. אופציה נוספת היא שאולי הקבוצה שלך נלחצת מלאלתר ומעדיפה משהו מובנה יותר.

קחי את המשחק למקום שנוח וטוב לכולכם, לא חייבים להצמד לחוקים 🙂

מנחה של אחד ממשחקי הפלאים שלי גם התקשתה עם איך להתכונן לסשן של פלאים, והיא בעצם לא ידעה מה להכין. אז מה שעשינו, זה שלפני כל סשן, היא שאלה "תגידו, מה בא לכם לעשות בסשן הבא"- וכל אחד היה חייב לתת לפחות סצנה אחת. לרוב שחקנים נתנו גם סצנות שרלוונטיות לדמויות שלהם.

אז זה היה יכול להיות "בא לי ללכת לדבר עם הקרפד, שייתן לי מידע על המאפיה ומה המזימה שלהם" (Reformed)
"אני רוצה שיחה עם אמא שלי על מה שקרה בסשן הקודם, לשמוע אם היא מרוצה או שאולי היא מאוכזבת שוב" (יורשת)
"אני רוצה שליבי תחזור להורים שלה לדבר איתם, זו הפעם הראשונה שהיא עלתה לחדשות מאז שהתחלנו את התוכנית וההורים שלה אפילו לא ידעו שהיא עזבה את מרכז השיקום לתוכנית הגיבורים! עכשיו, היא חייבת לספר להם, ואני רוצה לראות איך הם יגיבו" (נובה)

עכשיו זה יכול להיות גם דברים כלליים יותר, כמו "מעניין אותי מה קורה כרגע עם הדמות של גאות, שהוצגה לנו לפני כמה סשנים, ואני אשמח לראות אם קורה איתה" או "אני חושב שלא היו לנו מספיק סצנות עם המורים שלנו מתוכנית הגיבורים, אני חושב שצריך עוד כמה".

וככה, המנחה מכינה את הסצנות האלו לפני המשחק, ויש לה תוכנית. כמובן, זוהי לא תוכנית ארוכת טווח מאוד, אבל היא מתאימה ליצירת הסיפור המשותפת של פלאים.

מנחה של אחד ממשחקי הפלאים שלי גם התקשתה עם איך להתכונן לסשן של פלאים, והיא בעצם לא ידעה מה להכין. אז מה שעשינו, זה שלפני כל סשן, היא שאלה "תגידו, מה בא לכם לעשות בסשן הבא"- וכל אחד היה חייב לתת לפחות סצנה אחת. לרוב שחקנים נתנו גם סצנות שרלוונטיות לדמויות שלהם.

אז זה היה יכול להיות "בא לי ללכת לדבר עם הקרפד, שייתן לי מידע על המאפיה ומה המזימה שלהם" (Reformed)
"אני רוצה שיחה עם אמא שלי על מה שקרה בסשן הקודם, לשמוע אם היא מרוצה או שאולי היא מאוכזבת שוב" (יורשת)
"אני רוצה שליבי תחזור להורים שלה לדבר איתם, זו הפעם הראשונה שהיא עלתה לחדשות מאז שהתחלנו את התוכנית וההורים שלה אפילו לא ידעו שהיא עזבה את מרכז השיקום לתוכנית הגיבורים! עכשיו, היא חייבת לספר להם, ואני רוצה לראות איך הם יגיבו" (נובה)

עכשיו זה יכול להיות גם דברים כלליים יותר, כמו "מעניין אותי מה קורה כרגע עם הדמות של גאות, שהוצגה לנו לפני כמה סשנים, ואני אשמח לראות אם קורה איתה" או "אני חושב שלא היו לנו מספיק סצנות עם המורים שלנו מתוכנית הגיבורים, אני חושב שצריך עוד כמה".

וככה, המנחה מכינה את הסצנות האלו לפני המשחק, ויש לה תוכנית. כמובן, זוהי לא תוכנית ארוכת טווח מאוד, אבל היא מתאימה ליצירת הסיפור המשותפת של פלאים.
טיפ זהב!

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה