• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עץ טורניר שהזדהם- והפך לדיון על "גבינתיות"

The Chosen One

פונדקאי ותיק
טוב, הרמתי את הכפפה...
ואני יארגן את הטורניר בכנס בפאלדין- הטורניר יערך (כנראה ובלי נדר) ביום הראשון לכנס- יום רביעי, מהשעה 12:00 לבערך, עד הלילה.

11:00- התארגנות והרשמה.
12:00- סבב ראשון שעתיים וחצי.
14:30- סיום סבב ומנוחה של שעה+ התארגנות.
15:30- סבב שני- שעתיים וחצי.
18:00- סיום סבב ומנוחה של שעה+התארגנות.
19:00- סבב שלישי- שעתיים וחצי.
21:30- סיום סבב ומנוחה של שעה+ התארגנות.
22:30- אתם נושמים? סבב מיוחד למנצחים ולאילו שנשארו...
01:00- הכרזה על המנצחים.

זה בערך מה שתכננתי, כמובן יהיו הפתעות ותרחישים מיוחדים.

עכשיו, מה אתם אומרים?
אני רוצה שכל מי שמגיע (לא נשאר בבית, ולא עונה ב"אולי")- שיכתוב:
1. מספר נקודות מועדף?
2. פרוקסי? מושחר? רק צבוע?
3. איזה צבא הוא יכול להעלות ללא פרוקסי? ואיזה צבא צבוע?
4. כמה סבבים אתם חושבים צריכים להיות? וכמה זמן כל סבב?
5. חוקים מיוחדים? DOW? ?ROR וכן הלאה...
6. הערות, טענות ומענות...

1. מספר הנק' המועדף בשבילי בכיף יהיה 2000-2500
2. מעט אנשים יכולים להגיע לכמות נק' האלה צבועות ותכלס זה לא ממש משנה לי אם יהיה פרוקסי. אני אישית יכול להכניס משו כמו 2500 נק' כמעט לגמרי צבועות (ורק קצת פרוקסי למפקדים)
3. אני יכול לעלות כפי שאמרתי משו כמו 2000-2500 נק' כמעט לגמרי צבועות ורק פרוקסי כמפקדים.
4. זה צריך להיות משחק ממוצע של 6 סבבים או שעתיים בערך (לפחות שעתיים).
5. לדעתי בלי ROR וDOW לצבאות אחרות (אין לי בעיה עם DOW כצבא עצמאי.)
6. אין שום טענות או הערות לרגע זה.

נ.ב.
ח"ח על היוזמה לארגן טורניר!

נ.ב.ב
מישהו במקרה יכול להלוות לי דרקון? :roll:

אני מעדיף 2500(אני יכול עד 3000 בלי פרוקסי).
אני מעדיף צבוע,אבל בסדר גם מושחר,פרוקסי אני לא כל כך רוצה.
אני יכול להעלות גמדים צבועים חסרי פרוקסי.
כמו שהצעת עמרי מבחינת הסבבים.
לי לא אכפת מ-DOW ומ-ROR,למרות שיש אנשים שלא ירצו לשחק נגד ROR.
אין לי שום טענות ומענות.
גם אני מברך על האירגון כל פעם מחדש.

1. אם אני משחק, זה רק 2000. וזה כמובן תלוי בכם אם אתם רוצים שחקן חדש לחלוטין בטורניר.
2. אין לי בעיה עם פרוקסי, צבוע לא יהיה לי בשום תורה שהיא. (צריך לצבוע 750 נקודות WM להרדקור באוגוסט)
3. בהנחה שאני אמצא את הסלאן של רועי אני יכול להעלות 2000 בלי פרוקסי.
4 - 5 :shock:
6. יאררר בא לי פנטאזי!

תודה על התשובות הישירות ובלי זיהומי עץ למינהם...
לא הייתי ברור-
שהתכוונתי כמה סבבים וכמה זמן-
התכוונתי בגדול לטורניר? 3 סבבים? 4 סבבים? לסיים ב1 בלילה? ב2? בלילה? וכו'...

1. 2000+
2. מושחר
3. 10,000 בלי פרוקסי, בערך 7000 צבוע (אם כי הרוב צבוע רע)
4. 4-5 (או 6 אם הם ממש קצרים) ובערך שעתיים-שלוש
5. חוקים מיוחדים - כן, DOW - אני לא יודע מי ישתמש ROR - למה לא
6. יאללה טורניר 10000

אם עושים משהו אני בעד טורניר עם עלילה. למשל קרבות בין רעים לטובים (שמתנהלים כמו בטורניר בדיוק).

חוץ מזה אני גם בעד 2000+, בלי פרוקסי, עם 66% צבועה לפחות ועם כלבי מלחמה (הם לא מזיקים והם לפעמים כמו משב מרענן של רוח בין כל הרשימות הרגילות).
חוץ מזה אני חושב שצריך להכניס מערכת של דירוג ה"Sportmenship" של שחקן והצבא שלו כדי לעודד צבאות יפים ונעימים למשחק (בלי גבינה).
למשל אפשר לעשות הצבעה חשאית (יען לא יודעים מי הצביע למי) בתחילת הטורניר. שני המקומות הראשונים או אלו שהצבאות שלהם נבחרו כהכי מאוזנים ונעימים לשחק נגדם יקבלו בונוס נעה של נקודות בכל הקרבות ואילו שני הצבאות שקיבלו את המקומות האחרונים יקבל מינוס לנקודות.

ככה זה יעודד קרבות כיפיים יותר לכולם וסיכוי שווה לכולם לזכות בטורניר.

אם באיזשהו טורניר של איזשהו משחק אני יאבד נקודות מהצבא שלי על זה שלך לא נעים לשחק נגדו אני מקפל את הדברים שלי והולך ושיהיה לך בכיף לשחק עם עצמך.

תירגע אתה לא צריך להיות כזה דרמטי.

עכשיו למה שאתה אומר. מה שאני מציעה זה נהוג בטורנירים בכל העולם וכמעת ולא שמעתי על טורניר בלי חוקי Sportmenship.
בטורנירים בחו"ל זה נהוג שהתוצאה הסופית של הטורניר נקבעת בין השאר בידי הרקב הצבא של השחקן וההשקעה שלו בצביעת הצבא שלו (שני אלו מרכיבים 10-15% מהציון הסופי).

מה שאני מציאה הוא לא שאתה תעבד נקודות מהצבא שלך אלה שאתה תקבל פחות נקודות ניצחון אם יהיה רוב בין המשתתפים שהרשימה שלך היא לא כיפית למי שמשחק נגדה.

חאוואט אמר/ה:
תירגע אתה לא צריך להיות כזה דרמטי.

עכשיו למה שאתה אומר. מה שאני מציעה זה נהוג בטורנירים בכל העולם וכמעת ולא שמעתי על טורניר בלי חוקי Sportmenship.
בטורנירים בחו"ל זה נהוג שהתוצאה הסופית של הטורניר נקבעת בין השאר בידי הרקב הצבא של השחקן וההשקעה שלו בצביעת הצבא שלו (שני אלו מרכיבים 10-15% מהציון הסופי).

מה שאני מציאה הוא לא שאתה תעבד נקודות מהצבא שלך אלה שאתה תקבל פחות נקודות ניצחון אם יהיה רוב בין המשתתפים שהרשימה שלך היא לא כיפית למי שמשחק נגדה.
אני לא מכיר שום טורניר שבו האסטרטגיה שלך או המבנה של המשחק שלך משנה את הסיכוי שלך לנצח כי לא כיף לשחק נגדך.
אם נשחק כדורסל, ואני, בתור מאמן, יכניס לקבוצה שחקן בגובה 2.60 ברוחב 1.5 שמשחק כמו מייקל ג'ורדן יהיה לך כיף? סביר להניח שלא.
אם במשחק שח אני אשחק בונקר בשחור, משחק סגור ומעגלי ואתה כל הזמן תחפש פרצות אתה תהנה? לא, אבל מותר לי.
אם במג'יק אני אשחק את החבילה הכי טובה שידועה היום שיש לה 40% לנצח בתור השלישי ואתה תשחק איזה חבילת נובים אקראים אתה תהנה? לא.
טורנירים נועדים ליצג תחרותיות. אתה נדרש לשחק הכי טוב שאתה יכול אם אתה רוצה לנצח. כן, יש אנשים שמשחקים בטורנירים כי זה נותן להם אפשרות לשחק הרבה משחקים נגד הרבה משתתפים אבל זה שלא נוח להם לשחק נגד הצבא שלי זה לא סיבה שאני אפסיד נקודות. לא רוצה לשחק נגדי ולא חשוב לך הניצחון? תכנע ותחפש משחק ידידותי עד הסיבוב הבא. חשוב לך לנצח בטורניר? אז יש לי חדשות בשבילך, הרשימה שלי כאן ואתה צריך לנצח אותה כדי להוביח שאתה הטוב ביותר.

שים לב שלא אמרתי כלום על צביעה, לדעתי לתת נקודות נוספות על צבא שצבוע יפה זה אחלה.

ואני חוזר למה שאמרתי, אם לך לא נוח לשחק נגדי כי יש לי סלאן second generation ואין סוף קוביות כוח ואתה נורא בנית על הקסם שלך ואני אאבד נקודות על זה אני אאסוף את הדברים שלי ואלך.
אם מישהו בונה רשימה דאבל וופר עם אקסטרה גבינה נגד הצבא של טל פלד כי הוא יודע בוודאות שטל פלד ישחק עם הרשימה הזאת אז כנראה שהרשימה שלו היא רק ככה-ככה נגד שאר השחקנים. כן, יש סיכוי שטל יפסיד את המשחק, אבל הגבינה שלך תספיד לכל השאר.... ואם לא? אז כנראה שלקחת את הרשימה הנכונה לטורניר!

נב. ואם יש באמת משהועד כדי כך לא הוגן בפנטאזי שאי אפשר לנצח אותו, אז זאת בעיה במישחק ואפשר להוסיף חוקי בית לתקן את זה. אבל להגיד למישהו "זה חוקי, אבל אם תעשה את זה אנחנו נעשה לך שמיכה" זה פשוט בנאלי.

אני תומך בנושא של ספורטיביות זה לוקח חלק מהטורנירים בחו"ל
מה שאפשר לעשות הא שבסוף הטורניר ינתן דף משוב בו אדם יתן את דעתו על צבא היריבים שלו ויתן מדרג לצ'יזיות מ1 עד 10 האדם שקיבל את הציון הכי נמוך והגיע לגמר ינתן לו בונוס לסך כל הנקודות שלו בשווי של 200 נקודות זה לא הרבה אבל יש מקרים שזה קריטי

איך יכול להיות שתמיד לפני טורניר עולים כל הדיבורי ציזיות האלו?
אין דבר כזה, תעשה את הרשימה הטובה ביותר שלך לטורניר ותשחק הכי טוב שלך.
במידה וזה מה שיהיה אתה תנצח כל אחד לא משנה מה.

העובדה שקשה לנצח מישהו לא אומרת שהוא bad sportsman, וחשוב לשים לב להבדלים

אני יכול להעלות רשימה גרועה ולהיות מישהו שפשוט לא כיף לשחק מולו, ואני יכול להעלות רשימה מנצחת אבל שעדיין אנשים ירצו לשחק איתי, כי אני (אני, לא הצבא שלי) לא מגעיל

במיוחד בטורניר, אני מצפה מכל אחד מהיריבים להביא את ה-A-Game שלו, ואני מתכנן לעשות את אותו הדבר
אם משחק מול מישהו ספציפי יהיה מגעיל, זה בגללו ולא בגלל הצבא

מי שמשחק מולי בטורניר ולא מעלה את הצבא הכי טוב שהוא יכול, מעליב אותי. הכיף שלי הוא לא לשחק נגד צבא שנעים לשחק נגדו אלא להביס את הצבא הטוב ביותר שהיריב שלי יכול לבנות.

או בקיצור: Sportsmanship הוא דירוג חשוב שיש לו מקום בטורנירים (ואולי יהיה גם בשלנו), אבל הוא דירוג של השחקן בלבד ואין לו שום קשר לרשימה.

במלים אחרות:
חאוואט אמר/ה:
חוץ מזה אני חושב שצריך להכניס מערכת של דירוג ה"Sportmenship" של שחקן והצבא שלו כדי לעודד צבאות יפים ונעימים למשחק (בלי גבינה).
צריך להפוך ל:
"מערכת של דירוג הSportsmanship של שחקן כדי לעודד התנהגות יפה ומשחקים נעימים."
:P

אורי אתה קצת בבעיה אם השורה הזאת. כי לא ניתן לעשות הפרדה מוחלטת.

בסוף משחק יבוא אליך שחקן ויגיד לך משהו בסגנון של "את כולך גבינה מסריחה ורקוב".
אני לא מתכוון להיות נחמד אליו וגם אם אני כן אהיה הוא לא יהיה נחמד אלי במשוב בסוף כי העלתי נגדו רשימה שהוא לא נהנה ממנה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה