• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על תכנות ועל קסם

לאחרונה החלטתי שמעניין אותי לדעת קצת יותר על שפות תוכנה וקראתי את הערך בוויקיפדיה. אני לא מתכנת אבל בלט לי מהתיאור הדמיון בין הדרך בה שפות התוכנה עובדות לסגנונות שונים של הטלת קסם בספרות הפנטסיה (וגם שחוק השלוש שולט גם בתחום הזה - אתה יורד משפת תוכנה עילית לשפת סף ומשם לשפת מכונה). הרעיון מאחורי שפות תכנות-עילית הן בערך איך שדמיינתי את שפת המנגינה של הטרובדורים במו"ד. אני יודע שבעולם הרחב יש אפילו סופרים שקראו למסורת הקסם המקומית בשם ששאול מהמסורת של שפות תוכנה. האם מדובר פשוט באבולוציה מתכנסת של רעיונות או שיש פה יותר מזה?

זה המקום להזכיר את החוק השלישי של קלארק :כל טכנולוגיה מתקדמת מספיק – אי אפשר להבחין בינה לבין קסם.

אבל אני בספק אם מישהו אי פעם יצור שיטת משחק עם קסם שמתבסס על תכנות, זה יהיה מתסכל מדי.

כשדיברתי על סגנונות הטלת קסם, דיברתי גם על סגנונות הטלת קסם בספרות אבל מה שהדף סובל, אי אפשר לעשות במשחקי תפקידים. כבר כיום מתכנתים מוצגים בסדרות אקשן כמעין קוסמים כמו ב-'העוקץ' שם כל החבורה נראתה כאילו מישהו המיר מקצועות מו"ד לזמננו והקוסם די הומר להאקר. נדמה לי שאפילו יצא לי לקרוא על שפת תכנות שעובדת באופן דומה לדרך שבה קסם מבוסס 'שמות אמתיים' עובד בפנטסיה.

ארכיטיפ הקוסם המלומד שמתבודד במגדלו וחוקר כל היום לגמרי מושפע מדמות המדען והמהנדס, ובימינו לדעתי גם מהמתכנת. קסם מהסוג שאשפים מטילים תמיד הזכיר לי נוסחאות פיזיקליות ששיחקו איתן כדי להשפיע על המציאות. המרחק בין נוסחאות לפונקציות לא כזה גדול.

תחשוב על זה שאם הייתה מראה את זה למישהו מימי הבניים היו מוציאים אותך להורג על כישוף
כי קסם הוא שם שבני אדם נותנים לדברים שהם לא מסוגלים להבין אז גם תכנות הוא קסם עבור אנשים מסוימים ;)
בכל מקרה אני מניח שהקשר בין תכנות לקסמים היא הקלות שיש בלפעול בעזרת שמות ודברים כאלה

אבל כן יש עוד מלא דימיון חוץ מזה כמו היוכלת ליצור דברים מכלום אבל אני מניח ששער הדמיון נוצר בגלל שאנשים תמיד רצו קסם אז הם שינו את התכנות באופן מודע או לא שיהיה ככה

דרך אגב בנושא התכנות אם אתה רוצה שפה פשוטה תלמד python אם אתה רוצה שפה שיותר מהירה ויש לך יותר שליטה אז תיקח c#
ואם אתה ממש רוצה שליטה על הפרטים הקטנים ומוכן לעבוד קשה פי 20 (כמוני) תלמד c++ אבל ראה התוצאות באחריתך אני מתכנת בc++ כבר 4 שנים (ואני בן 15 אז זה חלק ניכר מחיי) ואני עדיין לא הצלחתי ליצור שם ממשק משתמש יותר טוב מחלון עם ציורים

עריכה אחרונה:
זה מאד נכון מה שאתה מתאר, הייתה תקופה שבדיוק חשבתי על הנושא - בעזרת פקודות להפיח חיים במכונה, לשנות את המציאות וקצת כמו ליצור "גולם" שמתנהג בדיוק כפי שהגדרת.
שלא לדבר על היום עם מהפכת הAI - זה גולם שכמעט חושב ופועל עצמאית :)

כשלמדתי לתכנת חשבתי ככה. אולי בסוגים מסויימים של תכנות זה ככה. אבל אם קוסמים היו צריכים לעשות דיבאגינג על הלחשים שלהם כדי שלא ישתבשו דברים בגלל ששכחת איזה סימן זה היה משחק מאוד שונה. שלא לדבר על אנשים שמתעצבנים עליך כי הם רצו קליע של אש בגוון מסויים של כחול ויצא לך גוון קצת אחר...

זה בגדול הרעיון של קסם ב"קריאתו של קת'ולהו". אני כנראה לא מתאר את זה ככ טוב, אבל בפשטות, קסם הוא סוג של מתמטיקה שמשפיעה על העולם, אבל מדובר בחישובים כל כך מסובכים ומדויקים, שמי שמתעסק עם זה בהכרח משתגע.

הטענה לגבי המיתוס של קת’ולהו זה שהקסמים שם מייצגים הבנה של ההגיון הבלתי נתפס של המציאות וכו’ וכו’. אבל מכיוון שנראה שכל מכשף לומד לחש אחר לחש באופן לא לוגי, זה נראה בעיקר שמדובר במודל של המציאות שאי אפשר להבין. ובין היתר זה אומר שאי אפשר לדבג את זה.

שנראה שכל מכשף לומד לחש אחר לחש באופן לא לוגי, זה נראה בעיקר שמדובר במודל של המציאות שאי אפשר להבין
"לא יודע מה להגיד לך, בטקס הלוקאלי שלי זה עובד. ניסית להרדים ולהעיר את העתיקים?"

עכשיו כשחושבים על זה, שפה נסתרת שמייצגת הגיון בלתי נתפס של העולם, מומחים מסוגלים ללמוד להשתמש בה אבל בוודאי שלא להבין אותה, רק לדעת אותה מערער את תפיסת המציאות, ככל שאתה יודע ממנה יותר ככה הפיתוי בלהשתמש בה גובר גם כשההשלכות איומות.. האם רגקס היא מיתוס של קת'ולהו?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה